Şimdi Ara

TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri (51. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.703
Cevap
69
Favori
74.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Deco X50 için güncelleme uygulamada görünmedi ama manuel bir şekilde kendi sitesinden firmware indirerek güncelledim. En farkedilir özellik olarak VPN ayarlarına Wireguard eklenmiş.

• haykoatmaca kullanıcısına yanıt

Dsl decolarıda merak ediyorum ama pahalı bu saatten sonra dsl modeme yatırım yapılmaz. Mesh cihazları daha mantıklı ve stabil. Openwrt yüklü 2 li Zyxel M1 mesh kullanıyorum.Ama kullanamadığım çok fazla ayarı var, bana karışık geliyor.Deco ürünleri daha stabil.Onlarda da 2,4 ve 5 ghz kanal ayarı yok.Otomatik verimlimi bilemedim.Ben 2,4 ve 5 ghz yi aynı isimde ve şifrede kullanıyorum.Sadece etrafımdaki kanal yoğunluğuna göre kanal değiştiriyorum.

x50 ve s7 aldım hocam.Kargoda gelince test edeceğim.Sizin attığınız listede s7 yok onu da değerlendirebilirmisiniz?Deco ürünlerinin işlemci,ram vs daha detaylı teknik özelliklerine bakabileceğim karşılaştırmalı yabancıda olabilir, site vs varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 30 Ağustos 2024; 11:21:41 >
  • cimbom38 kullanıcısına yanıt

deco x50'de abonelikle sahip olunan özellikler var galiba ve bu özellikler x20'de ücretsiz olabilir mi? ben de decoları bilmiyorum ama bana tasarımları, kullanıcı kolaylığı açısından eksik geliyor. şu ana kadar hiç ilgimi çekmedi. tp-link, deco'lar için emulatör linki de paylaşmadı hala. sanki kopyalanabilecek çok özelliğe sahiplermiş gibi.  

Teknoloji hobi merak ettiğim cihazlar görmek test etmek için alıyorum.Olumlu olumsuz ne görürsem yazacağım.Benim gibi alacak arkadaşlara bilgi olsun.

M4 ile s7 arasında ilk dikkatimi çeken birisi AC1200 diğeri AC1900. İşlemci donanım farkı mevcuttur muhtemelen ama performans olarak ne derece farklıdır onu kullanınca anlayacağım.

Geçen günTP-LİNK HC220-G5 2'Lİ aldım.Web arayüzü modem arayüzü gibi bütün ayarlar vardı.Beğendim.Bir süre kullandım. Ama aynı arayüz deco m4 yoktu.Üst modeller olan X50 de ve s7 gelince göreceğim.Merak gidene kadar bir süre kullanırım. Deco mobil uygulama kısıtlı daha iyi olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 24 Ağustos 2024; 17:48:23 >

decolar için söyleyebileceğim, onları konumlandırırken evdeki diğer elektronik cihazlardan uzak tutmaya çalış. bu arada netgear'ın güzel ürünleri var. bu orbi'ler tam bir canavar görünüyor.

netgear
    NETGEAR'S Mesh WiFi Network Routers + Systems
    https://www.netgear.com/home/wifi/mesh/

bu arada yerli neden üretmiyoruz diye netaş'a bir bakayım dedim ama ilk sayfasında zte ile işbirliği yapıyoruz yazısını okuyunca, araştırmamı sonlandırdım.  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 24 Ağustos 2024; 18:6:49 >
  • trkgncr kullanıcısına yanıt

Benim internet baglanti tipi dinamik su anda. Onu pppoe mi yapmam lazim ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Netgearıda merak ediyorum.Denk gelip alıp hiç kullanmadım.Kaliteli cihaza benziyor.Tavsiye edeceğiniz model varsa ilanlara bakayım.Uygun bir şey denk gelirse alıp test ederim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • K.B.V. kullanıcısına yanıt
    Ana decoyu servis sağlayıcının routerına bağlıyorsanız eğer dinamik kullanmanız lazım.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

valla alabilirsen bize de nasıl aldığını yazarsın. şu anda gördüğüm tek şey: " Bu ürün adresinize gönderilemiyor.

Başka bir ürün veya adres seçin."  

Sıfır almak mesele bir şekilde alıp sahibindende satan temiz 2.el cihaz bulursam alıyorum.

Bende 1.5 yıldır HC220-G5 ikili mesh sistemini kullanıyorum. Çok memnunum. Web arayüzü ve Aginet uygulamasından tüm ayarlar değiştirilebiliyor. Deco serisi maalesef buna pek izin vermiyor. TP-LINK HX220 modelini de deneyimleyebilirseniz iyi olur.

• feryatben kullanıcısına yanıt
    Denk gelirse denerim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bir sorun yaşıyorum benzerini yaşayanlar varsa fikir verebilir. Evim 500 mps superonline fiber.

Normalde 400-500 arasında hız alıyorum. 2 tane s7 mesh sistem kurdum. İlk kurulum sonrası sorun yok ama bir süre kullanımdan sonra ve hatta özellikle ağ optimizasyonundan sonra hem s7'lerden hem de kablolu olarak direkt modemden 100 altında hız alıyorum.

Komik olan modeme reset atmadığım sürece s7 leri kapatsam bile modem hızı düzelmiyor.

• superonline'ın hangi cihazını, ne kadar zamandır kullanıyorsun?

cihazını değiştirt. düzelmezse şebekeyi de değiştir.   daha da gelmem senin mesajına.  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 24 Ağustos 2024; 22:19:28 >
  • aysosm kullanıcısına yanıt

ben de superonline gigafiber kullanıyorum. daha yeni oldu 2 ay falan. çok pişmanım. hiç stabil değil. kablosuz olarak 700-800 aliyorum normalde. ama 2-3 günde bir 400e düşüyor. hızda çok dalgalanma var. sırf gigafiber diye aldık. 1 sene katlanıcaz artık.

• TP-LINK Deco P9 AV1000 & AC1200 Mbps Mesh Tüm Ev 3'lü Powerline & Wifi Sistemi kullanan veya bilgisi olan arkadaş varmı?

Bütün deco ürünleri gibi P9 da x50 ve s7 ile mesh olur değilmi?Prizden interneti aktarması için 2 tanemi p9 olması gerekiyor diye biliyorum.Pek kullanıcı yorumu bulamadım.Performansı nasıldır?Tekli buldum, 2 li bulsam denemek isterim. 2 li powerline kullandım odaya kablo çekilmiş gibi çok güzel interneti aktarıyordu.5 ghz wifili olanlar pahalı idi alamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 24 Ağustos 2024; 23:40:31 >

Evet deco ürünleri birbiriyle uyumlu. Ama powerline özelliğini de kullanmak isterseniz en az 2 tanesi powerline destekli olması lazım birbirine elektrik hattından aktarabilmesi için.

Bende PX50 modeli var.ok memnunum. Normal deco'larda ne olursa olsun aşamayacağınız bir kayıp var. Powerline özelliği de devreye girince o kaybı telafi etme şansınız oluyor. 500'lük hızımı nerdeyse hiç çekmeyen bir odada 350-400 olarak almaya başladım bu sayede.

2 gündür s7'leri devreden çıkararak denedim sorun yok şimdilik. Tek tek s7'leri ekleyerek deneyeceğim.

Sorun superonline da değil gibi :D

Superonline başlı başına sorun o ayrı konu :D

Alternatifleri daha iyi değil ama

• TP-Link Deco X20-DSL nasıldır?Kullanan arkadaş varmı?

2 li Deco p9 da almayı düşünüyorum.Satmak isteyen olursa pm ile görüşebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 25 Ağustos 2024; 14:51:23 >
  • Mesh cihazları konumlayabilmek için Wi-Fi analiz programı önerebilecek var mı ?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.