< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri (49. sayfa)
-
-
Menzil açısından deco’nun tekli paketleri işini görüyorsa gene deco mu tercih edersin menzil genişletici mi?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Tekli Deco kullanmanın bir mantığı olmuyor aslında.
Anladım menzil genişletici daha mantıklı bu durumda. Ben superonline’nın verdiği zteh3600 modem kullanıyorum mesh sistemi için ana modemde de mesh özelliği olması gerekir mi yoksa mesh özelliği tamamiyle diğer cihazın sunduğu bir özellik mi?
Ana modemde de mesh olması gerekiyor. Hatta aynı mesh teknolojisi olması lazım.
Anladım peki tp link’te keenetic modemlerde olduğı gibi superonline kullanıcı adı ve şifreyi otomatik kendi çektiği bir sistem var mı?
Yok ama ben bu forumdan öğrenmiştim nasıl çekileceğini. Gpon cihazınız ayrı ise ilgili konuyu arayıp uygulayabilirsiniz. Ama gpon modemin içine gömülüyse zaten uğraşmaya hiç gerek yok. Çünkü Decolarda optik kablo dönüştürücüsü yok zaten.
-
Evet gelen fiber optik kablodaki sinyali okuyup internete çıkmamızı sağlayan cihaz bu. Diğer cihaz da yönlendirici görevi görüyor.
Çok teşekkür ederim
son bir aydır ben de benzer bir sorunla karşılaştım. evdeki menzil genişleticilerden kopmalar olmaya başladı, ping süreleri anlamsız arttı falan. en son deco x60 aldım bugün teslim edilecek.
ben sorunu şuna bağladım, apartmanda wifi sinyal alıcı vericiler çok arttığı için frekanslar yoğunlaştı, modemden frekans ayarlarıyla oynadım ama sonuç alamadım. araya koyduğunuz bir cihaz sinyal gücünü etkilemez ama internetiniz openwrt'den kaynaklı kesintiye uğruyorsa onu bilemem. uzun süreli ping başlatın kesinti olduğunda pingi kontrol edin. kök nedeni bulmak lazım önce.
-
selam, benim sorunumun openwrt ile alakali degil. cunku oyle olsaydi gun icinde 10-12 saat kullandigim (evden calisiyorum) bilgisayarimda da internet sorunu yasardim. en ufak problem yok.
problemim ucra koselerde, fakat daha once o ucra koselerde calistigina eminim. decolari access point moduna aldiktan sonra bu olmaya basladi. ya sans eseri tam ben bunu yaptigim sirada birileri de biseyler aldi ve artik interference olusuyor ya da access point'de tam duzgun calismiyor bu cihazlar.
sizin yasadiginiz bu sorunlar durduk yere mi basladi? herhangi bir degisiklik yapmis miydiniz? cihazlariniz m5 mi benimki gibi? hangi modda kullaniyorsunuz? (access point/router). Bir de neden x60 tercih ettiniz?
-
deco x50 ile x60 arasından hangisini önerirsiniz?
-
bütceniz varsa x60. ama ben x50 kullanıyorum memnunum
benim sorunum bir anda başladı, ben de deco yoktu, tp-link re200 ve mercusys range extender vardı. sonra modem dahil hepsinin tüm ayarlarıyla oynadım ama düzelmedi. gerçi modemin yayınında sorun yok. RE'lerde kopma ve lag çok oluyordu.
deco e ve m serilerine hiç bakmadım. uzun yıllar çalışacağını düşündüğüm için biraz fazla bütçe ayırıp x10-x20 alayım dedim. sonra önerilere baktım x50'den başlıyor. tam onu alacakken 160mhz yayın yapabilen ve dört antenli x60'ı gördüm. benim evin duvarlarda acayip biraz frekans yalıtımı var taşıyıcı kolonlarda oldukça geniş olunca, dört antenli ve 160mhz (diğer frekanslardan ayrışması için) olan x60 aldım. akşam kuracağım bakalım. umarım iki adet yeter. brüt 185m2 civarı ev.
ap moduna almanız çok etki etmez diye düşünüyorum, sinyal gücü ayarı varsa onu artırmayı denemişsinizdir zaten, veya eco mode falan yeşil çevreci tickler varsa kaldırmak lazım.
-
anladim hocam, bizim ev de yakin olculerde 175 olmasi lazim. kurulumu yaptiktan sonra deneyimlerinizi paylasirsaniz sevinirim.
gerci ben artik deco almam sanirim, arayuzunden cok sikayetciyim; dogru duzgun hic bir seye izin vermiyor ve illa mobil uygulama kullanmak zorundayiz. ayrica kendince internete cikmasi da ayri bir problem guvenlik acisindan.
-
kendince internete çıkması derken?
mobil veri uzerinden telefondaki uygulama ile deco'lara erisebiliyorsunuz. bu da demek oluyor ki internete erisimleri var ve (muhtemelen) aginizla alakali bilgiler (hatta belki de fazlasi, bilemiyorum) tplink sunucularina gidiyor surekli.
-
en basit robot süpürge bile bağlanıyor.
saldiri alabilecek alani oldugunda kucuk tutmaya calisiyorum ben, herkese de aynisini oneririm. "bisey olmaz"ciysaniz denilebilecek pek bir sey yok, kendi tercihiniz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X