< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri (50. sayfa)
-
-
bence hiç dsl işine girişme derim. modeminden memnunsan devam et. üçüncü bir x50 alacak olmak bence en doğru seçim olur. sonrasına istersen modemini değiştirebilirsin. ama mesh sistemine bence dsl'yi karıştırma.
-
Merhaba, mevcutta kullandığım zte h3600 modeme decolardan birini kabloyla bağlayıp router görevi gördüğü zaman mesh sistemi kurmuş oluyorum değil mi başka bir şeye gerek yok sanırım
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Evet yeterli. Tek dikkat etmeniz gereken ayar Zte de bir ayrıca bir router (modem+router) olduğu için Deco’daki internet ayarını pppoe değil dinamik yapmanız lazım.
Teşekkür ederim
-
X50 kullanan biri olarak birinci yorum doğru diyorum :). Ama ikinci yorumu yapan da diğer decoları ana decoya kablo ile bağlamış olmalı. Diğer türlüsü münkün değil. Araya bir duvar girdiği anda kayıp oluyor. Ya da internet hızı çok yavaş ki iletişim hızı kayba uğrasa bile internet hızının üstünde kalıyor olabilir. Ben hızım 500’ken daha az kayıp yaşıyordum. Hızı bine yükseltince kayıp arttı çünkü internet hızı da iletişim hızına yaklaştığı için iletişimdeki kaybı daha net hissediyorum. Şöyle diyim internet paket hızım 500 de olsa 1000 de olsa en uzaktaki decodan iki türlü de 300 hız alıyorum. Haliyle internet paket hızın 100 olsaydı muhtemelen hiç kayıp yok derdim.
Sağolasın.Çok soru soruyorum kusura bakma. Anladığım kadarıyla x50 modeli deco’lar içinde abartı fiyatlara kaçmayan fiyat performans ürünü doğru mu? Birde x50dsl yazıyor dsl modellerin farkı nedir?
Ben aldığımda da x50 gözüme tam fp görünmüştü. Belki x20 500’lere kadar çıkamayabilir diye düşünüp x50 almıştım. Bir de desktop için aldığım wifi kartı da ax3000’di, router da aynı hızda olsun istedim.
Dsl’i de şöyle açıklayayım. İnternete bağlanmak için modem + routera ihtiyacınız var. Modem evinize gelen internet sinyalini çözümlüyor. Router da bunu evdeki cihazlara dağıtıyor. Servis sağlayıcıların verdiği cihazlar hem modem hem router görevi görüyor. Çünkü eve gelen sinyal kablosunu direkt size verdikleri cihaza takıyorsunuz ki bu modemin görevi, ayrıca aynı cihaz bir de kablolu ve kablosuz yayın yapıyor ki bu da routerın görevi. X50 dsl modeli de bu mantıkla çalışıyor. X50 sadece router, x50 dsl ise modem+router oluyor. Ama olurda fiber bağlantıya geçerseniz dsl işlevini yine kullanamayacağınız için sadece router özelliğini kullanabilirsiniz. O yüzden günümüz fiber çağı olduğu için Deco alırken dsl’e yatırım yapmak pek mantıklı olmayabilir. Fiberde ise ya fiber kablo için ayrı bir cihaz, router için ayrı bir cihaz veriyorlar ya da fiber kabloyu taktığınız cihazı routerın içine gömüp tek cihaz veriyorlar. İşin özeti hepsi kesinlikle size internete çıkış yapabilmeniz için bir cihaz veriyor. Haliyle düz x50 alırsanız sadece evin içindeki yönlendirme işi ile ilgilenirsiniz ki bu gayet de yeterli.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Eyvallah sağolasın
-
merhaba, bir haftadır deco x50 kullanıyorum. telefondan iki kere (biri az önce oldu) wifi bağlı ve full çekmesine rağmen internete girmedi. ayarlardan wifiye bakınca ssid altında internet erişimi yok yazıyordu. kapatıp açınca wifiyi düzeldi. fakat sorun sadece iphone 13 cihazımda yaşandı. yani aynı anda pc ile canlı yayın izliyordum onda bir sıkıntı olmadı. keza aynı anda bağlı olan çok kişi de sıkıntısız kullandı. yani sorun router vs degil cihazımda. eski router ile de wifi kopması yaşıyordum sürekli dibinde olmama rağmen modemin. telefonu kapatıp açınca düzeliyordu. apple destek ile de görüştüm bir problem gözükmediğini söylediler. buna benzer bir sorun yaşayan oldu mu hiç. telefondan ağ ayarlarını sıfırlasam düzelir mi acaba?
x50 kullanan arkadaşlar memnun.TP-Lİnk Deco S7 nasıldır?2 si mesh olur değilmi?
-
Deco m4 aldim 2 tane 2. El valla canavar gibi 3 katli evin her kata 1er tane koydum 100mbit hizim var indirme hızı olarak 14. Mbiti gördüm kesinlikle tavsiye ederim keske 1gbit hizim olsa x90 alirdim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
x50 kullanıyorum, çok memnunum. s7 hakkında bir bilgim yok. ama çok yüksek hızlarınız yoksa yine işinizi rahatlıkla görecektir. ama bütcenizi ayarlayabilirseniz wifi 6’lı modellere yönelmenizi tavsiye ederim ve evet tüm deco ürünlerini bir arada kullanabilirsiniz.
Şimdilik vdsl kullanıyorum.Bulunduğum bölgede uygun bir kampanya olursa süperonline fibere geçmeyi düşünüyorum Deco m4 vardı kullandım. Memnundum.Üst modelleri merak ettiğim için uygun fiyata 2.el bulunca 2 sini aldım.Bir kaç güne gelecek bakalım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 23 Ağustos 2024; 21:31:23 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
O görselde sadece AP modunda nasıl kullanıldığını gösteriyor. Yani routerın yayınına erişim sağlayabileceğiniz bir cihaz olarak kullanabiliyorsunuz ama mesh özelliği olmuyor. Routerınız varsa da mesh kullanabilmek için decoları wifi yönlendirici modunda çalıştırmanız şart. Sadece internet bağlantı şeklinizi pppoe değil de dinamik yapmanız gerekir. Çünkü internete çıkışı iss'nin verdiği router yapıyor.
Hafıza dediği de RAM. Bu cihazların da CPU ve RAM'i oluyor. RAM anlık hafıza zaten merak etmeyin dolmaz. O an işlediği verinin boyutu o.
-
hayırlı olsun hocam. ben de simdi üst kattaki kör noktada olan bir odaya m4 alacağım mesela ikinci el. deco’nun bu ozelligi guzel. ben de x50 ile kullanmıs olacagim. bos yere bir x50 alıp fazla para vermeye gerek yok.
Teşekkür ederim hocam.Deco m4 ü tavsiye ederim.Fazlası ile işinizi görür diye tahmin ediyorum.Deco bir kaç aylık kullanımda şunu gördüm.Stabil,tak ,kullan unut cihazı.Şu an openwrt yüklü Zyxel M1 mesh kullanıyorum.Ama deco gibi stabil değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 24 Ağustos 2024; 0:0:33 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X