Arkadaşlar merhabalar, Yeni bir eve taşındık. Mercusys Halo H50G'den 3 tanesinin kurulumunu yaptım. Çocuk odasının sinyali zayıf demesine rağmen çocuk odasına kablolu bağlandığımda tam hızı (500mbit paket) alabiliyorum. Fakat çocuk odasına kablosuz bağlandığımda 150-200 mbit arası hız değişiyor. Kablolu ve kablosuz bağlantılarda bu kadar hız farkı olması normal mi? Kablosuz hız testini telefonumdan (iphone 13) ile yapıyorum. Telefonum Salona (ana halo) bağlı olduğunda 400-500 arası hız alabiliyorum. Dikkat etmem gereken, gözden kaçırdığım bir nokta var mı ? |
TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri (53. sayfa)
-
-
Arkadaşlar merhabalar ben de 2 li x20 alarak aranıza katıldım.1000mbps fiber internetim var.Türk telekomun vermiş olduğu modem kablosuzda maksimum 400 verdiği için(farklı farklı cihazlarda denedim) ben de bu cihazı aldım ancak görebildiğim maksimum hız 300 mbps.Bu cihazı hem modeme bağlayacak yoluyla da denedim direk ont den gelen ethernet yoluyla da denedim ancak bi türlü hızı arttıramadım.Yapılması gereken bi ayar var mı ?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Kablosuz hız testini hangi cihazda yapıyorsunuz?
-
-
Envayi çeşit cihazda (iphone14 pro , samsung s20 fe , macbook air)
Bu arada 3 katlı evi olan bi arkadaşım için powerline bakıyorum 1000 Mbps interneti var TV'ye az geliyor diyor Deco'dan bağımsız bi Powerline önerebilir misiniz?
100 mbit kayip biraz fazla gibi ama söyle söylim; ben de 1000 mbit SOL fiber kullanıyorum. verdikleri modemde kablosuz 900 üstü birkac kere görmüstüm speedtestte. ama genel itibariyle 780-800 bandında oluyordu. meshe gecince ana üniteden su zamana kadar (speedtest icin konusuyorum) 750 bandında görüyorum hep. hos bugun bi test yapınca 780 gördüm (testler iphone 13 ile). ama yani dedigim gibi 30-50 mbit kayıplar normal. benim cunku SOL modem ont gömülü fiberoptik kablo direkt ona bağlı. o yüzden ekstra bi ethernet kablosuyla baska bi yönlendirici kullanmam ister istemez ufak tefek kayıplara neden olacaktır. ama dedigim gibi kale alinmayacak ufak degerler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
1gbps almak için ax3000 gerekir. ax1800 ile olmaz. deco x20 ax1800. yapılması gereken ayar, lan bağlantıdayken wan hız testi yapıp en azından wan hızını teyit etmek.
-
200 Mbps hızın hepsini veriyor maşallah
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykurtulus -- 1 Eylül 2024; 17:19:57 > -
Sorunun çözüldüğüne sevindim hocam güle güle kullanın.
uydu ünitede de mi tam hız alıyorsunuz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmreeSmskk -- 1 Eylül 2024; 19:38:0 >
Abi yardımların için çok teşekkürler.
Evet hocam.
Bu konuda bilgisi olan yok mu arkadaşlar ?
-
çift bantlı bir örgü sistemi, bu nedenle geri bağlantı paylaşımlı ve %50 kayıp. normal..
-
Biraz daha açabilir misiniz.quote:
Orijinalden alıntı: haykoatmacaçift bantlı bir örgü sistemi, bu nedenle geri bağlantı paylaşımlı ve %50 kayıp. normal..
Önlem olarak ne yapabilirim
ikinci ve üçüncü ünitede 5GHz bandında yaklaşık 600-800 Mbps, 2.4GHz bandında ise 300-400 Mbps
dördüncü ünite kullanıyor olsaydın, 5GH bandında yaklaşık 400-600 Mbps, 2.4GHz bandında ise 200-300 Mbps
kullanılan deco sayısı önemli. bunların ev içerisindeki konumlandırılmasında etrafdaki engeller ve diğer elektronik aletlerin etkisi de önemli. yetmiyor etraftaki diğer kablosuz ağların kullandığı kanal ve frekans bilgileri de önemli. yaptığın otomatik veya manuel ayarlar da etki edecek. bitti mi hayır. bu decolar ile çalışacak olan kablosuz adaptör veya diğer cihazların özellikleri ve deco'yu görme açıları da hıza etki eder. mesela notebook kullanıyorsan, deco'yu arkana al dene. bir de karşına gelecek şekilde konumlan ve hızını dene. evdeki kullanıcıların faaliyeti, arka planda olup bitenler de var. güncellemeler felan veya internet surf.. yani yapabileceğin bir şeyler var, biraz çalışman gerekiyor anlaşılan. daha iyi netice alabilirsin.
-
Diyorsunuz ki konumlandırma bu işin en önemli noktası. Ardından cihazların Wi-Fi alıcıları ve onların performansı etkiliyor.quote:
Orijinalden alıntı: haykoatmacaikinci ve üçüncü ünitede 5GHz bandında yaklaşık 600-800 Mbps, 2.4GHz bandında ise 300-400 Mbps
dördüncü ünite kullanıyor olsaydın, 5GH bandında yaklaşık 400-600 Mbps, 2.4GHz bandında ise 200-300 Mbps
kullanılan deco sayısı önemli. bunların ev içerisindeki konumlandırılmasında etrafdaki engeller ve diğer elektronik aletlerin etkisi de önemli. yetmiyor etraftaki diğer kablosuz ağların kullandığı kanal ve frekans bilgileri de önemli. yaptığın otomatik veya manuel ayarlar da etki edecek. bitti mi hayır. bu decolar ile çalışacak olan kablosuz adaptör veya diğer cihazların özellikleri ve deco'yu görme açıları da hıza etki eder. mesela notebook kullanıyorsan, deco'yu arkana al dene. bir de karşına gelecek şekilde konumlan ve hızını dene. evdeki kullanıcıların faaliyeti, arka planda olup bitenler de var. güncellemeler felan veya internet surf.. yani yapabileceğin bir şeyler var, biraz çalışman gerekiyor anlaşılan. daha iyi netice alabilirsin.
Peki kablosuz mesh sistemlerinin bir handikapı mı yoksa bendeki cihazın bir eksiği mi?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
yazmayı unuttuğum bir faktör kaldı mı acaba? hepsi birleşiyor ve kayıplar sonuca etki ediyor. sen mevcut ayarlara göre durumunu değerlendirip, benim yapabileceğim ve test edebileceğim ayarlar ancak bu kadar dediğin anda, cihazların performansına zaten karar vermiş olacaksın. cihaza kuru kuruya yetersiz demek olmaz. copilot'a veya benzerlerinden de güzel cevaplar geliyor.
copilot'tan örnek:
soru:
3 adet ax1800 mesh kullanıyorum ama son mesh üzerinde wan hızım düşük kalıyor. ax1800 yerine daha yükseğini mi tercih etmem lazım?
cevap:
AX1800 mesh sisteminizdeki WAN hızının düşük kalması, birkaç farklı nedenden kaynaklanabilir. Daha yüksek bir model tercih etmek, bazı durumlarda performansı artırabilir. Örneğin, AX3000 veya AX5400 gibi daha yüksek modeller, daha yüksek Wi-Fi hızları ve daha iyi işlemci performansı sunar12.
Ancak, hız düşüklüğünün sebebi sadece cihazın kapasitesi olmayabilir. Aşağıdaki adımları da göz önünde bulundurabilirsiniz:
Mesh cihazlarının yerleşimi: Mesh cihazlarının birbirine olan mesafesi ve engeller (duvarlar, mobilyalar) sinyal kalitesini etkileyebilir.
Firmware güncellemeleri: Cihazlarınızın yazılımının güncel olduğundan emin olun.
Ağ trafiği: Ağınızdaki cihaz sayısı ve bu cihazların internet kullanımı da hızınızı etkileyebilir.
Kanal ayarları: Wi-Fi kanallarının yoğunluğu, performansı etkileyebilir. Daha az yoğun bir kanal seçmeyi deneyin.
Eğer bu adımlar sorununuzu çözmezse, daha yüksek bir model tercih etmek mantıklı olabilir. Hangi modeli seçeceğiniz konusunda daha fazla bilgi isterseniz, yardımcı olabilirim. Başka bir konuda da destek olabilir miyim?
-
Hocam yapay zekaya sormak aklıma gelmemişti, verdiği cevaplar da mantıklı. Hemen hemen hepsini uyguladım. Kanal değişikliği, ağdaki trafik yoğunluğu, firmware yazılımı vs.quote:
Orijinalden alıntı: haykoatmacayazmayı unuttuğum bir faktör kaldı mı acaba? hepsi birleşiyor ve kayıplar sonuca etki ediyor. sen mevcut ayarlara göre durumunu değerlendirip, benim yapabileceğim ve test edebileceğim ayarlar ancak bu kadar dediğin anda, cihazların performansına zaten karar vermiş olacaksın. cihaza kuru kuruya yetersiz demek olmaz. copilot'a veya benzerlerinden de güzel cevaplar geliyor.
copilot'tan örnek:
soru:
3 adet ax1800 mesh kullanıyorum ama son mesh üzerinde wan hızım düşük kalıyor. ax1800 yerine daha yükseğini mi tercih etmem lazım?
cevap:
AX1800 mesh sisteminizdeki WAN hızının düşük kalması, birkaç farklı nedenden kaynaklanabilir. Daha yüksek bir model tercih etmek, bazı durumlarda performansı artırabilir. Örneğin, AX3000 veya AX5400 gibi daha yüksek modeller, daha yüksek Wi-Fi hızları ve daha iyi işlemci performansı sunar12.
Ancak, hız düşüklüğünün sebebi sadece cihazın kapasitesi olmayabilir. Aşağıdaki adımları da göz önünde bulundurabilirsiniz:
Mesh cihazlarının yerleşimi: Mesh cihazlarının birbirine olan mesafesi ve engeller (duvarlar, mobilyalar) sinyal kalitesini etkileyebilir.
Firmware güncellemeleri: Cihazlarınızın yazılımının güncel olduğundan emin olun.
Ağ trafiği: Ağınızdaki cihaz sayısı ve bu cihazların internet kullanımı da hızınızı etkileyebilir.
Kanal ayarları: Wi-Fi kanallarının yoğunluğu, performansı etkileyebilir. Daha az yoğun bir kanal seçmeyi deneyin.
Eğer bu adımlar sorununuzu çözmezse, daha yüksek bir model tercih etmek mantıklı olabilir. Hangi modeli seçeceğiniz konusunda daha fazla bilgi isterseniz, yardımcı olabilirim. Başka bir konuda da destek olabilir miyim?
Sanırım düşük hızlarda (100 mbite kadar) mesh sistemler tölere edebiliyor fakat yüksek hızlarda daha kaliteli modeller tercih etmek gerekebiliyor
Teşekkür ediyorum size cevaplarınız için
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X