Kurulduğu gün 4k dizi izleyebildim. Sonrası sıkıntı. Sadece tv için bu kadar masrafa gerek var mı sence ? Diğer cihazlar iyi çekiyor. |
TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri (58. sayfa)
-
-
O sorgulamayı en başında yapmak lazım. Ben bir masaüstü pc için kablo yayıntısı olmasın diye sağlam bir wifi kartı aldım. O da yetmeyince en azından tüm evde internet güzel çeker diye 3’lü x50 aldım. Üstüne bir de internet hızımı yükseltince decoları birbirine kablo ile bağladım. Şimdi ev kötü görünmesin diye her yere kablo kanalı döşüyorum. O işin sonu gelmiyor. O yüzden bu soruyu en başında cevaplamanız lazım.
Yarın öbür gün tvye bir de konsol ya da benzeri bir şey bağlarsanız ve bunun interneti iyi çekiyormuş derseniz tüm yatırımınızın çöpe gitme ihtimali de olur.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Sağ ol hocam. Ps5 bağlayacağım daha onu unuttum bak.
Ben de salında xbox bağladığım için hiç tvnin internet özelliğini kullanmıyorum. Bağladıktan sonra tekrar bir bakın bence.
dıştan döşemek çirkin oluyor birde arada koridor ,dolap vs engeller var.Telefon kablosunun geçtiği duatlardan kablo çekilmiyormu hocam
-
Her odada olmadığı için mecbur dışardan kanal ile çözüyorum. Zaten klima kablosu da sigorta panelinden sonradan çekili ve açıktan gidiyordu. Bir de fiber optik kablo aynı şekilde. En azından onu da kanal içine almış oldum.
Benimki yan oda olsa yetecek modem/router o odada olursa tüm eve tek cihaz yetebiliyor.
-
P9 deneyimlerimi aktarıyım biraz
Arka odadaki cihazı direkt prize taktım uzatma falan yok Wifi'den 160-170 Mbps alıyorum Raspberry cihazımı kablolu bağladım ondan da 230'ları görüyorum.
Bazı yerlerde mesela balkonda Wifi iyi çekmesine rağmen yavaş geliyor sanıyorum her iki cihaz da uzak kalıyor belki ana cihazı evin ortasına koyabilirim, çok da dert etmedim.
Daha iyi hızlar Wifi 6 destekli cihazda alınabilir. Bundan sonraki alacağım cihaz da PX50 olur muhtemelen çünkü Powerline gerçekten hıza çok iyi etki ediyor.
Merhaba arkadaşlar. Elinize, yüreğinize sağlık. Yazdıklarınızın hepsini sayfa sayfa okudum. Ama hala kafam çok karışık. Yardımcı olun lütfen.
185 metrekare, tünel kalıp depreme dayanıklı 4+1 dairem var. Duvarlar tuğla olmadığından arka odalarda wifi bağlantım çok kötü ve bu sebeple mesh sistemlere takılmış durumdayım.
Evime 100Mbit superonline fiber internet geliyor.
Kafamın karıştığı yer şurası;
Konuda x20ler, x50ler, x60lar ve Halo h80xler konuşulmakta.
Arka dip odada bilgisayar var. Burada max verim alabilmem için hangisini almam mantıklı. Bütçe sıkıntı etmiyorum.
Lütfen yardım edin.
halo 80x in işlemcisi nedir bilen arkadaş varmı?
-
İşlemci; 1GHz Qualcomm IPQ0518
2.4GHz; Qualcomm QCN6102
5GHz; FEM RTC7676D
Gigabit port; Realtek RTL8367S
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
tşk ram da 256 mb herhalde.
-
Evet. RAM 256MB ROM 128MB
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Wifi genişletici, aktarıcı vs.. resmen eziyetmiş. MESH sistemi apayrı bir olay..
Halo H80X alıp kurulum yapalı 7 ay geçmiş... Aldığımda kurdum o kadar.
Arka odadakinin yerini bile unuttum, evin her yerinde kesintisiz güçlü internet olması çok güzelmiş..
-
HALO 80X'lerde şöyle bağlantı yapabilir miyiz?
Internet Router'ımı ethernet kablosu ile ana üniteye bağlayacağım. Diğer iki Halo uydu ünitesinden birisini de yine ethernet kablosu ile ana HALO'ya bağlayacağım son uyduyu ise kablosuz bağlayacağım. Bu mümkün mü?
-
Hocam evin büyüklüğü ne kadar, eve gelen internet hızınız ne, 2li mi 3 lü mü aldınız? Cevaplarsanız memnun olurum
-
Sanırım banada yeter. Yüksek hızlı internetim olsa deco ları düşünürdüm belki. Halo 80x sipariş geçeyim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DoguM8 -- 25 Eylül 2024; 12:20:37 >
100 mbit için hepsi görevini yerine getirebilir seviyede. Ama ileride daha yüksek hızlara geçerim diyorsanız x20'yi eleyebilirsiniz. Aslında x20 hadi bu odada da bir tane uydu olsun diyebileceğiniz durumlar için uygun bir model. Asıl sorunuz arka odadaki pc için maksimum verimi almak. Buna cevap olarak imkan varsa kablo ile bağlayın derim. Ama odalarda kablo soketi yoksa ve kablo çekme şansınız da yoksa min x50 yine işinizi görür 100mbit için. Tavsiyem ne kadar çok deco, o kadar iyi. Bir de sizin evin metrekaresi de yüksek. O açıdan x60 mantıklı olur gibi duruyor. Ama bana sorarsanız en garanti yöntem maksimum hıza ihtiyaç olan odaya bir tane ethernet bağlantılı x50 yerleştirmek. Diğer kısımlar için de hız çok önemli olmayacağı için kablolu ya da kablosuz uygun yerlere konumlandırılmış herhangi bir deco. Bütçe sıkıntınız olmadığı için hiçbir şey ile uğraşmak istemezseniz direkt 3'lü x60 alın geçin. Bağlantıyı kablosuz da kursanız gayet işinizi görür.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X