Şimdi Ara

TP-Link TL-WR1043ND Hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
4
Favori
11.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Quattro_tr

quote:

Orijinalden alıntı: ekrem.kolu

selam arkadaşlar 1043nd aldım 4kişiyiz ağ da flim vs. paylaşmak için seagate 500GB usb (free agent) harddisk aldım aldıgıma pişman oldum içine denemek için flim attım TABİ DOSYA SİSTEMİ NTFS malesef görmedi usb flash disk 16GB gördü tam bir rezalet yaw fikri olan varsa deneyebilirim...

Bahsettiğin alet bende var ve güncel yazılımı ile NTFS diskleri görüyor ve gayet güzel kullanabiliyor. Bağladığın diskten yada yazılımdan kaynaklı bir sıkıntı olabilir. Öncelikle router yazılımını ethernet kablosuyla cihaza bağlanıp güncellemeyi denemeni tavsiye ederim.

cihazı alır almaz son yazılımı yükledim zaten görmedi 500gb usb harddiski sırasıyla NTFS-EXT3-FAT32 hiçbirinde görmedi yanlız NTFS iken 180GB olarak gördü icine dosya atmayı denedim hani yazma hızını deniyim diye hata verdi fikri olan varmıdır yoksa arızalı diye gönderiyimmi servise..

• Arkadaşlar bende uzun süredir bu modemi araştırıyorum.Evimde HD film arşivi var.Bu filmleri usb ile 1043nd bağlayıp agdan kablosuz olarak film izleyebilirmiyim.Bunu araştırıyorum ve bir cevabını bulamadım.Ayrıca elinde bu routerden olan arkadşlar usb ile ağdan kaç mb veri transferi yapabiliyor.Ayrıca 1080p filmleri rahatca kablosuz olarak izleyebiliyormu.

i geceler
  • quote:

quote:

quote:

selam arkadaşlar 1043nd aldım 4kişiyiz ağ da flim vs. paylaşmak için seagate 500GB usb (free agent) harddisk aldım aldıgıma pişman oldum içine denemek için flim attım TABİ DOSYA SİSTEMİ NTFS malesef görmedi usb flash disk 16GB gördü tam bir rezalet yaw fikri olan varsa deneyebilirim...

Bahsettiğin alet bende var ve güncel yazılımı ile NTFS diskleri görüyor ve gayet güzel kullanabiliyor. Bağladığın diskten yada yazılımdan kaynaklı bir sıkıntı olabilir. Öncelikle router yazılımını ethernet kablosuyla cihaza bağlanıp güncellemeyi denemeni tavsiye ederim.

cihazı alır almaz son yazılımı yükledim zaten görmedi 500gb usb harddiski sırasıyla NTFS-EXT3-FAT32 hiçbirinde görmedi yanlız NTFS iken 180GB olarak gördü icine dosya atmayı denedim hani yazma hızını deniyim diye hata verdi fikri olan varmıdır yoksa arızalı diye gönderiyimmi servise..

Bence öncelikle başka bir diskle denemelisin. Kullandığın diskte bir sorun olabilir. Yada disk için gerekli olan gücü aletin usb portu veremiyor da olabilir. Eğer bunlardan kaynaklanmayan bir sorun varsa servise gönderebilirsin tabi.

@icecity
    quote:

https://forum.openwrt.org/viewtopic.php?pid=156216
    I need to setup TP-Link wr1043nd router as small NAS wit WiFi-n and w/o wan connection (I have another router for internet access). I've tried DD-WRT first, but it can support one USB storage device (i need support of two). Next was Backfire 10.03.1-RC4 - all works perfectly, except for one - download speed from attached USB drive was only 2-2,5 MBbyte/s (CPU load ~ 25%), but upload speed (to router) was great - 7-8 MB/s (CPU load ~ 95%). Next - Altitude Adjustment (X-WRT Trunk) and i've saw the same situation - download speed didn't exceed 2,5 MB/s with fast upload speed ~ 6MB/s. I've returned to DD-WRT to try download and upload speeds and i've saw speed about 5 MB/s in both directions. At factory firmware with USB stick (FAT32 only, factory firmware don't support ext3-ext4) did even more - about 6,5 MB/s in both direction.

At last I've installed OpenWRT 10.3 (backfire) and I've sow the same picture.

1) As You can see from stock firmware results - hardware can send more data from USB to LAN than can offer OpenWrt.
    2) I've tried upload through Samba and ftp - situation was the same. This problem is not on so high level
    3) I've tried copy by mc from one USB storage to another (under backfire). I've got ~ 6-9MB/s in both direction - This is not USB layer problem

ie this is problem of low level network layer (may be kernel options).

I likes Openwrt, but how can i resolve problem with download speed? Any idea?

I forgot - another one small problem with backfire - USB led don't light with USB attached. Have someone got appropriate gpio script for correct this small disadvantage?

PS. Sorry for my English - this is non-native language for me

Orjinal yazılımda USB stick ile 6.5 mb alabilmiş bir kullanan. Bu hızla bile 1080p yi sorunsuz oynatması gerekir yanlış bilmiyorsam.

Elimde bulunan tek harici disk mac osta kullanılailen hfs disk formatında olduğu ve bunu maalesef yedeklerimi tuttuğum için formatlayamadığım için şimdilik transfer hızı testi yapamıyorum bu aletle. Yoksa uygulamalı olarakta test edip sonucu size söylerdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quattro -- 2 Nisan 2012; 2:15:55 >

• Quattro_tr

Bu cihazı almayı düşünüyorum ve fiyatıda gayet uygun.Kıyaslama yapmak istiyorum.zyexll mi? d-link mi? tp-link mi? modeller aşşagıdaki gibidir

1-http://www.tp-link.com.tr/products/details/?categoryid=238&model=TL-WR1043ND

2-http://www.dlink.ru/tr/products/2/1237.html

3-http://www.zyxel.com.tr/web/products.shtml?grp=1&level=4&index=PDCA2012002&CategoryNo=PDCA2012002

sizin kararınız ne olur du?

Ayrıca wr1043nd ağdan kaç mb veri kopyalayabiliyorsun

syg
  • quote:

Orijinalden alıntı: icecity

Arkadaşlar bende uzun süredir bu modemi araştırıyorum.Evimde HD film arşivi var.Bu filmleri usb ile 1043nd bağlayıp agdan kablosuz olarak film izleyebilirmiyim.Bunu araştırıyorum ve bir cevabını bulamadım.Ayrıca elinde bu routerden olan arkadşlar usb ile ağdan kaç mb veri transferi yapabiliyor.Ayrıca 1080p filmleri rahatca kablosuz olarak izleyebiliyormu.

i geceler

Sn. icecity,
    -TP-Link wr1043nd ile laptop ve pc arası dosya aktarma hızım 5-7 MB/s arasında. (Her iki cihazda kablosuz)
    -Masaüstü (gbit) kablolu, laptop kablosuz olduğu zaman hız 12-14MB/sn gibi.
    -İki bilgisayarda kablolu(gbit) olduğu zaman 45MB/s üzeri gibi, net hatırlamıyorum.
  • quote:

quote:

quote:

Yazmış olduklarınız kafama takıldı.Evimde 2 tb HD film arşivim var.Direk usb porta baglasam HDD görürmü.Arkadaşlar görmedi veya eksik gördü olarak belirtmişler

syg

• cepte calışan usb flash belleklerle 4-8-16 GB denedim calışıyor demekki 500GB usb harddisk problemli (PCde ok.)yokki elimde 320GB deneyelim
  • 5400 2.5" 320gb hdd kutu ile bir test yaptım. Hdd'yi usb portuna takarak kablosuz, kablolu ve yanlız n modunda kablosuz olarak transfer hızlarını ölçtüm. Disk Fat32 Formatında ve 100 ve 220 olarak 2 partitionluydu(diğer partition HFS+ formatlı).

Bu hızlar cihazı medya sunucusu olarak düşünenler için bakılması gereken değerlerdir.

tp-link stok firmware

wireless
    734,1 mb mkv yazma: 3:45dk/ okuma: 3:38

ethernet 1gbit
    734,1 mb mkv yazma: 1:26dk/ okuma: 2:45 - tekrar: 2.:43(okuma hızının düşük gelmesi üzerine reboot sonrası yine test ettim ama kayda değer fark oluşmadı)

wifi-tekrar-yakın(1,5mt)

734,1 mb mkv yazma:3.12dk. / okuma:3:27.2

wifi+reboot-yakın-yanlız-n
    734,1 mb mkv yazma:3.09dk. okuma:3:17:9

Yakın zamanda DD-Wrt ve OpenWRT ile de test edip sonuçlarını eklerim.
    Bu değerler ile ilgili tek çıkan sonuç: cihazın Full HD içeriği kablosuz ve kablolu olarak paylaşabilecek bir hız değerini cihazın sağlayabileceğinin görülmesidir. Bu hızla 1080p filmlerinizi usb porttan bağlayacağınız hdd üstünden takılma olmaksızın izleyebilirsiniz.

• quote:

5400 2.5" 320gb hdd kutu ile bir test yaptım. Hdd'yi usb portuna takarak kablosuz, kablolu ve yanlız n modunda kablosuz olarak transfer hızlarını ölçtüm. Disk Fat32 Formatında ve 100 ve 220 olarak 2 partitionluydu(diğer partition HFS+ formatlı).

Bu hızlar cihazı medya sunucusu olarak düşünenler için bakılması gereken değerlerdir.

tp-link stok firmware

wireless

ethernet 1gbit
    734,1 mb mkv yazma: 1:26dk/ okuma: 2:45 - tekrar: 2.:43(okuma hızının düşük gelmesi üzerine reboot sonrası yine test ettim ama kayda değer fark oluşmadı)

wifi-tekrar-yakın(1,5mt)

Bu değerler ile ilgili tek çıkan sonuç: cihazın Full HD içeriği kablosuz ve kablolu olarak paylaşabilecek bir hız değerini cihazın sağlayabileceğinin görülmesidir. Bu hızla 1080p filmlerinizi usb porttan bağlayacağınız hdd üstünden takılma olmaksızın izleyebilirsiniz.

Vermiş oldugunuz bilgiler için çok teşekkurederim.Fiyatıda makul gibi görünüyor.İlgi ve alakanız için çok teşekküredyorum

syg

• quote:

5400 2.5" 320gb hdd kutu ile bir test yaptım. Hdd'yi usb portuna takarak kablosuz, kablolu ve yanlız n modunda kablosuz olarak transfer hızlarını ölçtüm. Disk Fat32 Formatında ve 100 ve 220 olarak 2 partitionluydu(diğer partition HFS+ formatlı).

tp-link stok firmware

wireless

ethernet 1gbit

wifi-tekrar-yakın(1,5mt)

Quattro_tr

Tp link firmasınada meal de attım ama son bir ricam var.NTFS formatında 1.5 tb hdd bagladıgımda router tanırmı.İllede fat 32 mi olması gerekiyor.Benim HDD 1.5 tb ve ntfs .bu konuda araştırman varmı

syg

• quote:

quote:

tp-link stok firmware

wireless

ethernet 1gbit

wifi-tekrar-yakın(1,5mt)

Quattro_tr

Tp link firmasınada meal de attım ama son bir ricam var.NTFS formatında 1.5 tb hdd bagladıgımda router tanırmı.İllede fat 32 mi olması gerekiyor.Benim HDD 1.5 tb ve ntfs .bu konuda araştırman varmı

syg

Bence tanıması lazım, en kötü ihtimal 2-3 partitiona bölersiniz o şekilde tanır. Ama siz yine de TP-LINK'ten veya kullanan birinden bir cevap bekleyin. Bende bu büyüklükte bir hdd olmadığı için maalesef deneyemiyorum.

• quote:

tp-link stok firmware

wireless

ethernet 1gbit

wifi-tekrar-yakın(1,5mt)

Merhaba;

Cihazın siparişini verdim ve geldi.Cihaza usb porttan 500 gb HDD bagladım ve FTP klosöründen dosyaları ve filmleri görebiliyorum.Deneme yapmak için 4gb Hd film masaüstüne kopyalayım dedim ve bir saat üzeri bir zaman verdi.Acaba yanlış birşeymi yaptım veya ayarları tam ben mi yapamadım.HD filme tıkladıgımda açılmıyor bekletiyor.Router hemen laptobun yanında.Laptobuma willes ile baglı.Siz bu degerleri nasıl alabildiniz.Bir yerde eksiklik var sanırım.Yardımcı olursanız memnun olacagım.Yoksa hiç bir şeye yaramayacak.Laptobum i5 yeni nesil işlemci 8gb ram ve 90 gb SSD var.yani yavaş bir bilgisayar değil.Bunun yanında kablolu olrak 1gybt olrak baglandım aynı sorun var.
    ne yapmalıyım?

syg

• quote:

quote:

tp-link stok firmware

wireless

ethernet 1gbit

wifi-tekrar-yakın(1,5mt)

Merhaba;

Cihazın siparişini verdim ve geldi.Cihaza usb porttan 500 gb HDD bagladım ve FTP klosöründen dosyaları ve filmleri görebiliyorum.Deneme yapmak için 4gb Hd film masaüstüne kopyalayım dedim ve bir saat üzeri bir zaman verdi.Acaba yanlış birşeymi yaptım veya ayarları tam ben mi yapamadım.HD filme tıkladıgımda açılmıyor bekletiyor.Router hemen laptobun yanında.Laptobuma willes ile baglı.Siz bu degerleri nasıl alabildiniz.Bir yerde eksiklik var sanırım.Yardımcı olursanız memnun olacagım.Yoksa hiç bir şeye yaramayacak.Laptobum i5 yeni nesil işlemci 8gb ram ve 90 gb SSD var.yani yavaş bir bilgisayar değil.Bunun yanında kablolu olrak 1gybt olrak baglandım aynı sorun var.
    ne yapmalıyım?

syg

Windows tuşu + R yapıp file:\\192.168.1.1 ile bağlanın ve tekrar deneyin.

FTP ile transfer daha yavaş olabilir. Bu şekilde ulaşmayı deneyin.
    1.47 GB a 6 dk. verdi cihaza kopyalarken gördüğünüz gibi. Bende yazılım güncellenmiş durumda buna ek olarak. Dediğim olmazsa ethernet kablosuyla bağlayıp tp-link in siteden son yazılımı çekip yükleyin.

TP-Link TL-WR1043ND Hakkında

• quote:

quote:

quote:

tp-link stok firmware

wireless

ethernet 1gbit

wifi-tekrar-yakın(1,5mt)

Merhaba;

ne yapmalıyım?

syg

Windows tuşu + R yapıp file:\\192.168.1.1 ile bağlanın ve tekrar deneyin.

FTP ile transfer daha yavaş olabilir. Bu şekilde ulaşmayı deneyin.
    1.47 GB a 6 dk. verdi cihaza kopyalarken gördüğünüz gibi. Bende yazılım güncellenmiş durumda buna ek olarak. Dediğim olmazsa ethernet kablosuyla bağlayıp tp-link in siteden son yazılımı çekip yükleyin.

TP-Link TL-WR1043ND Hakkında

Vermiş oldugun bilgiler için teşekkürediyorum.Dediğiniz gibi yaptım ve oldu.Hatta hd filmleri oturna odasından izliyebiliyorum.Tek bir sorum daha var.Her seferinde çalıştır komutundanmı ulaşacagım.Acaba ag bağlantılarımda görüntüleye bilirmiyim.Veya masaustune kısayol oluşturabilirmiyim

Unutmadan.720P filmleri çok rahat seyredebiliyorum ama 1080p takılma yapıyor.Sizdede aynı sorun varmı kablosuzda

syg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi icecity -- 13 Nisan 2012; 21:01:11 >

• bilgisayarım cift klik adres cubuguna file:\\192.168.1.1 yaz enter yap volume 1 ağ baglantısı görünür masaüstüne sürükle bu kadar..
    senin 500GB usb harddisk harici beslemelimi??
  • hayır harici beslemeli değil.Bende dark ın adaptorlu usb çoklayıcısı var.tam on girişi var.500 gb hdd ve 1.5 tb hdd var.suan her ikisini görebilmem mümkünmü agda sadece 1.5 tb hdd görünüyor ama tplink ayarlarda her ikiside var.bunu nasıl çözebilirm.
  • quote:

hayır harici beslemeli değil.Bende dark ın adaptorlu usb çoklayıcısı var.tam on girişi var.500 gb hdd ve 1.5 tb hdd var.suan her ikisini görebilmem mümkünmü agda sadece 1.5 tb hdd görünüyor ama tplink ayarlarda her ikiside var.bunu nasıl çözebilirm.

Volume 1
    Volume2 şeklinde bulduğu tüm bölümleri 192.168.1.1 adresine bağlanınca listeliyor. Yine araştırmalarıma göre aletin usb hublarla çoklu disk görebildiğini okumuştum.
    Bu şekilde çoklu disk ve bölüm kullanabilmeniz lazım.
    1080p kısmında ise bitrate önemli bir değer. Alet sn.de 6 mb kopyalasa dk.da 360 mb kopyalar 360*180 = 64 gb civarı yapar. 3 mb kopyalasa da 30 gb yapar ki bluray bile izletebilmesi lazım.
    İzleyemiyorsanız bunda muhtemel bağlantı problemleri olabilir. Onda da artık bilgisayarın wireless kartına cihaza olan uzaklığa ve sinyal seviyesine bakmak lazım.

Edit: 1 oda öteden 4-5 mt mesafe ile %20 daha yavaşladı ama hala bluray izletebilecek hız veriyor. Bundan sonra artık ağ ayarları sinyal ve yazılım güncellemesine bakmanız gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quattro -- 13 Nisan 2012; 23:24:47 >

• quote:

quote:

hayır harici beslemeli değil.Bende dark ın adaptorlu usb çoklayıcısı var.tam on girişi var.500 gb hdd ve 1.5 tb hdd var.suan her ikisini görebilmem mümkünmü agda sadece 1.5 tb hdd görünüyor ama tplink ayarlarda her ikiside var.bunu nasıl çözebilirm.

Volume 1
    Volume2 şeklinde bulduğu tüm bölümleri 192.168.1.1 adresine bağlanınca listeliyor. Yine araştırmalarıma göre aletin usb hublarla çoklu disk görebildiğini okumuştum.
    Bu şekilde çoklu disk ve bölüm kullanabilmeniz lazım.
    1080p kısmında ise bitrate önemli bir değer. Alet sn.de 6 mb kopyalasa dk.da 360 mb kopyalar 360*180 = 64 gb civarı yapar. 3 mb kopyalasa da 30 gb yapar ki bluray bile izletebilmesi lazım.
    İzleyemiyorsanız bunda muhtemel bağlantı problemleri olabilir. Onda da artık bilgisayarın wireless kartına cihaza olan uzaklığa ve sinyal seviyesine bakmak lazım.

Edit: 1 oda öteden 4-5 mt mesafe ile %20 daha yavaşladı ama hala bluray izletebilecek hız veriyor. Bundan sonra artık ağ ayarları sinyal ve yazılım güncellemesine bakmanız gerek.

verdiğin bilgiler için tşekkürediyorum.Belkide laptobum 54mbs olabilir emin değilim.Asıl önemli olan 192.168.1.1 de volume 1 ve volume 2 olarak ftp den görebiliyorum ve acabiliyorum ama ftp den yavas veri alabiliyorum.Bilgisayarıma girdiğimde ağ ekle dediğimde oradan sadece volume 1 girebiliyorum volume 2 birtürlü giremedim.Şaşırdım kaldım artık.

• Şuan sisteme her iki HDD tanıtmayı başardım.Willes ile 720p film izleyebiliyorum.1080p filmlerde takıntı yapıyor lakin ethernet ile sorunsuz her iki çözünürlüğü izleyebiliyorum.Ozman laptobumun willes hızı düşük olabilir.

iyi geceler
  • 1043nd takdir edilecek harbiden güzel cihaz.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.