Şimdi Ara

TP link w8151n bağlantı kopma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık 4 aydır kullandığım ttnet Adsl im sürekli durduk yerde kopuyor. Adsl ve internet ışığı gidiyor, bazen 30 sn bazense 90 saniye kadar gelmiyor. Önceki gün 3 saat içerisinde belki 20 kere gitti geldi. Ttnet e arıza kaydı bıraktım. Geldiler, aparmanın dışındaki kutuya falan baktılar, dışardaki hı ile evin içindeki hız aynı değil. Akıllı ev sahibi telefon hattını çekerken bina içerisinde ,75 elektrik kablosu kullanmış

Şimdi hala kopuyor. Ttnetten gelenler cat5 telefon kablosu alın dısarı kutudan direkt çekeriz dediler. Sizce sorun ttnetten mi? Kablodanmı?

• quote:

Orijinalden alıntı: umutr83

Yaklaşık 4 aydır kullandığım ttnet Adsl im sürekli durduk yerde kopuyor. Adsl ve internet ışığı gidiyor, bazen 30 sn bazense 90 saniye kadar gelmiyor. Önceki gün 3 saat içerisinde belki 20 kere gitti geldi. Ttnet e arıza kaydı bıraktım. Geldiler, aparmanın dışındaki kutuya falan baktılar, dışardaki hı ile evin içindeki hız aynı değil. Akıllı ev sahibi telefon hattını çekerken bina içerisinde ,75 elektrik kablosu kullanmış

Şimdi hala kopuyor. Ttnetten gelenler cat5 telefon kablosu alın dısarı kutudan direkt çekeriz dediler. Sizce sorun ttnetten mi? Kablodanmı?

cat5 ethernet kablosu değil miydi ? yani bukadar uzun süre kullandığınız şey neden aniden gidiyor. Ve dsl ışığı yaniyor üstelik internet bağlantı ışığıda yaniyor. İlginç geldi. Telkomun net bi çözüm ürütmesi gerekir diye düşünüyorum.

• cat5 hakkında bende bir anlam veremedim, ancak dsl ve internet ışıkları sönüyor kimi zaman 30sn kimi zaman 60-70 sn kadar gelmiyor. Adam gibi bir okey oynayamadım :P
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutr83

cat5 hakkında bende bir anlam veremedim, ancak dsl ve internet ışıkları sönüyor kimi zaman 30sn kimi zaman 60-70 sn kadar gelmiyor. Adam gibi bir okey oynayamadım :P

Yani bu hatta bir sorun olabileceğinin göstergesi. Telefon hattını bina girişinden itibaren farklı bir noktadan içeri çekin. Pahalı bişey değil. Ve bağlantı noktalarınızı kontrol edin. Yani telekomun elinde şundandır bundardır diyecek bişey kalmasın. Eğer bağlanırsa ne ala.
    Yok bağlanmazsan diyeceksinki : dediğiniz yaptım buyrun bakalım sıra sizde.
    Ek olarak telefon kablosunu splitterdan telefona ve modeme giden kabloları baştan sona kontrol et. splitter varsa onuda kontrol et gerekirse değiştir. Bağlantı noktalarını kontrol et. eğer bi noktada temas yapıyorsa bağlantının sürekli tekrarlanmasına neden olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi os_lnx -- 23 Aralık 2012; 0:32:45 >

• bana kablo al biz gelir cekeriz dediler, splitter yok direk kablodan modeme giriyor. Ama dediğin gibi 0,75 elektrik kablosu kullanmak nerden cıktı şok oldum valla. Sanırım ordan kaynaklanıyor. Birde orjinal telefon kablosu alı bina girişindeki kutudan direkt modeme getirmeyi deneyeceğim yine de olmazsa ttnet al bakalım diyecegim :P ilgin için tşk ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tp-Link W8961N internet sorunu
    7 yıl önce açıldı
    Tp Link RE200 5ghz Sorunu
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.