Merhaba değerli forumdaşlar, Bugün bir kaç yabancı forumdan esinlendiğim yöntemleri derleyip toparlamam sonucu başlıkta yazan cihazlarla nasıl şu an için sadece Amerika ve Kore için açılan beta süreçlerine kayıt olabileceğinizi anlatacağım. !!! BÜTÜN RİSK SİZ KULLANICILARA AİTTİR, YANLIŞ YAPILAN İŞLEMLERİN SONUCUNDA HİÇBİR ŞEKİLDE MESULİYET KABUL ETMİYORUM !!! İşlemin en başında eğer cihazınız Wear OS 4.0 yani One Ui Watch 5.0 sürümüne sahipse, bunu ya Wear OS 3.0 sürümüne düşürmelisiniz yada sadece güncellenen beta Galaxy Wearable ve S Health uygulamasını kullanmakla yetinmelisiniz, şayet cihazınız yurt dışından alınma ise bir ihtimal adımları uyguladıktan sonra OTA üzerinden güncelleme saatinize düşebilir. Öncelikle bildiğiniz gibi One Ui Watch 6.0 beta sürümü sadece Amerika ve Kore için açıldı buna Samsung Members uygulaması üzerinden kayıt olabiliyoruz. Ancak bizim ülkemizdeki Samsung Members uygulamasında ne var ? Sadece 3 tane banner USA Samsung Members uygulamasında ise 13 tane banner var ve 13. banner ise One Ui Watch Beta linklerini içeren bir görsel. Eskiden sadece VPN bağlantısı ile Samsung Members uygulamasının içeriği değişiyordu ancak şu an sim karta bağlı olarak dili de değiştirseniz, vpn ile de bağlansanız içerik değişmiyor. PEKİ NE YAPIYORUZ:
Samsung members uygulamasını açarken bu ekranla karşılaşırsanız işlem başarılı demektir, OK diyerek USA Samsung Members içeriğine geçiş yapıyoruz. En tepedeki resimleri kaydırıp 13. resime One Ui Watch kısmına gelip sırasıyla orada yazılan işlemleri yapıyoruz. Eğer işlemleri yaparken uygulamaların beta sürümlerini indirmek için linklere tıkladığınızda. "you are not authorized to test this app or test period has expired. Try using this app once it is officially released in galaxy apps" hatası alırsanız. Samsung Browser üzerinden samsung.com sitesine girerek çerez için çıkan kutucuğa onay vermeniz gerekmekte. Şayet halen daha hata almaya devam ederseniz aşağıdaki linklere tıkladığınızda uygulamaların Galaxy App Store üzerinde açılması gerekmekte. Update diyerek uygulamaları beta sürüme güncelleyebilirsiniz. Galaxy Watch 4 için: apps.samsung.com Beta test https://apps.samsung.com/betastore/closeAppDetail.as?appId=com.samsung.android.waterplugin&cId=000006307857Galaxy Watch 5 için: apps.samsung.com Beta test https://apps.samsung.com/betastore/closeAppDetail.as?appId=com.samsung.android.heartplugin&cId=000006307889Galaxy Watch 6 için: apps.samsung.com Beta test https://apps.samsung.com/betastore/closeAppDetail.as?appId=com.samsung.wearable.watch6plugin&cId=000006838366S Health için: apps.samsung.com Beta test https://apps.samsung.com/betastore/closeAppDetail.as?appId=com.sec.android.app.shealth&cId=000007615102Galaxy Watch 4 Beta Wearable uygulaması görseli şu şekilde: Buradan sonra eğer cihazınız Türkiye'den alınma ve TUR CSC koduna sahip cihazsa OTA üzerinden güncelleme gelmeyecektir. Bir ihtimal yurt dışından alınma ve XAA CSC ye sahipse OTA üzerinden güncelleme gelecektir. Dananın kuyruğu burada kopuyor. CSC değiştirmemizi sağlayan Exploit Nisan 2023 güvenlik yamasıyla birlikte artık çalışmıyor bu yüzden cihazın sürümünü düşürmek gerekiyor, saate tekrardan yazılım kurup bu exploitin çalıştığı sürüme getirmek lazım. Dosyalar internette var ancak ben kendi saatim galaxy watch 4 classic olduğu için onun linkini vereyim. mega.nz 1.64 GB file on MEGA https://mega.nz/file/1t0hxBLJ#_QN6Y5XsqE9lb8KHNpNhAjNtTf8RjeHgjIKSVLw9q54Bu yazılımı NetOdin üzerinden saate yükleyip (yani saati sıfırlayıp, tekrardan eşleştirme gibi süreçlerden geçerek) github GitHub - ITDev93/SMTShell-ForSamsungWatches: Project forked and tweaked to work on Samsung watches nicely - Run commands as system (uid 1000) on Samsung watches! Includes API for privileged access! https://github.com/ITDev93/SMTShell-ForSamsungWatchesBu github üzerindeki SMTShell programıyla cihazın CSC'sini XAA olarak değiştirmemiz gerekiyor. Ondan sonra güncellemeleri kontrol et dediğinizde cihaza doğrudan One Ui 6 Watch beta güncellemesi incektir. Başarılı olan bir arkadaşın nasıl yaptığıyla alakalı bir XDA gönderisi: xda forums Successfully changed my CSC (region) in 5 steps, after some steps and help I got oneui 6 beta on my galaxy watch 4 sm-r890 https://xdaforums.com/t/successfully-changed-my-csc-region-in-5-steps-after-some-steps-and-help-i-got-oneui-6-beta-on-my-galaxy-watch-4-sm-r890.4679033Ben henüz vakit bulamadığım ve saati sıfırlayıp tekrar kurmaya üşendiğim için üstüne üstlük One Ui Watch 6 beta sürümü bir sürü hata içerdiğinden (Pilin hızlı tükenmesi, AOD ile ilgili buglar, Saat arayüzleriyle alakalı buglar) kendi cihazımda uygulayamadım. Ancak belki benden daha çok uğraşmayı seven biri çıkarsa diye yöntemini paylaşmak istedim. !!! Tekrardan uyarıyorum bütün sorumluluk uygulayan kişiye aittir, cihazın bozulması, garanti dışı kalması, veri kaybı gibi hiçbir konuda sorumluluk bana ait değildir !!! Gecenin geç saati olmasına verin, pek görsel ekleyemedim en kısa zamanda ilgili kısımlarla alakalı görselleri tamamlayıp konuyu daha da detaylandıracağım. |
TR'de ilk Galaxy Watch 4/5/6 için One Ui Watch 6 beta sürecine katılma
-
-
Merhaba konu için teşekkürler watch 6 classic kullanıyorum bu model için nisan 2023 öncesi yazılım yok sanırım
-
Rica ederim, bendeki saat watch 4 classic olduğu için watch 6 classic yazılımlarına pek hakim değilim. Ama yazdığınızdan araştırma yaptığınızı anlayabiliyorum, herhalde XDA sitesine bakmışsınızdır varsa da zaten orada vardır.
Bu arada yazılımın illa eski sürüm olmasına gerek yok. CSC kodu Amerika yada Kore olan en güncel yazılım dosyasına da ulaşsanız Wear OS 4.0 yani One Ui Watch 5.0 sürümü olsa bile beta sürecine geçebilirsiniz. Bizim yazılımın sürümünü düşürmek istememizdeki sebep CSC değiştirme exploitinin yeni sürümde çalışmıyor olması, o yüzden eski sürüme geçip cihazın bölge kodunu Amerika olarak değiştirip, sonrasında beta uygulaması yüklü olduğu için direk güncellemeleri kontrol et sekmesinden yeni One Ui Watch 6 beta güncellemesini indirebiliyor olacaktık.
Yani bize sürüm fark etmeksizin CSC'si "XAA" kodlu bir yazılım dosyası lazım.
Gerek beta sürecinin uzatılması, gerekse halen daha hatalar barındırması sebebiyle ben pek kullanışlı bulmadığım için geçiş yapmadım.
-
Tamam hocam, teşekkür ederim. En iyisi beklemek. Zaten büyük ihtimalle önümüzdeki ay stabil sürümü yayınlayacaklar.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
donanımhaber den oluşturulan her link dönüştürülüyor! ( ticari vs kaygılar neyse bize hep ters tepiyor sağlıklı linkler açılmıyor ! ) Bu soruna çözüm :
_QN6Y5XsqE9lb8KHNpNhAjNtTf8RjeHgjIKSVLw9q54
Bu şifre mega.nz deki içerik şifresidir.
Bu şifre girilmeden indirme başlanmaz şifre istiyor ...
mega.nz gibi bazı sitelerde bu sorun vardır . Sorumlusu mega.nz değil donanımhaber dir!
Final sürümü bendeki Watch 6 Classic 47 mm modeli için yakın ve beklemeye değer mi bilemedim ...
Örnek olarak dosyası paylaşılan daha eski bir model olduğu için Beta dan final sürümüne geçişi baya geç olacaktır önünde Watch 5 serisi Watch 6 serisi var ... Eski modellerdekiler meraktan deneyebilirler ...
sammobileSamsung Galaxy Watch6 47mm Classic (SM-R960) - TUR - R960XXU1AWK4 firmwarehttps://www.sammobile.com/samsung/galaxy-watch6-47mm-classic/firmware/SM-R960/TUR/download/R960XXU1AWK4/1794989CSC değiştirilerek TUR veya başka ülkelerinkine geçilebilir :
xda forumsWaiting for any available methods/firmware to change CSC on SM-R960 (Galaxy Watch 6 Classic BT)https://xdaforums.com/t/waiting-for-any-available-methods-firmware-to-change-csc-on-sm-r960-galaxy-watch-6-classic-bt.4638909
-
Ben net Odin ile yazılımı kurdum SMT Shell manageride kurdum shizuku'yuda kurdum ama SMT Shell managerde change csc ye bastığımda birşey olmuyor csc yi degistiremedim
Hocam benim verdiğim github linkindeki bütün aşamaları yaptınız mı ? Bilgisayar üzerinden adb komutuyla uygulamayı yüklemek gibi ?
Ayrıca shizuku ve smt shell uygulaması birbiriyle bağlantısı oldu değil mi ? Ben denediğimde adb üzerinden "adb shell sh /sdcard/Android/data/moe.shizuku.privileged.api/start.sh" şu komutla shizukuyla smt shell uygulamasını bağlayabilmiştim.
Beta sürecine kayıt olma aşamasını tamamladıysanız, XAA CSC kodlu yazılımı bulup flashlayarak güncellemeyi alabilirsiniz.
-
-
Ama ben bolgemi PC ile degiştirdim SMT shellde ters kabuk baslatmak için baslata bastığımda birşey olmuyordu bende PC ile degiştirdim bolgemi ve GVH 2 sürümünden sonra güncelleme alamıyorum
Hocam cihazınızda sim kartı çıkarın, vpn ile amerikaya bağlanın dili ve saat dilimini amerika yapın. Bir de öyle deneyin.
Cihaz Xaa csc gördüğüm kadarıyla o konuda tamamsınız. Beta süreçlerine kayıt olduysanız Gear Wearable uygulamanız benim görselini paylaştığım gibi beta uygulamasıysa. Vpn ile güncellemeleri denetlediğinizde gelmesi gerekiyor. Bu arada cihaz Bluetooth sürüm değil mi ? LTE li watch cihazlar güncelleme dışında.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Rich -- 16 Ağustos 2024; 12:53:1 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yani direkt beta guncellemesi mi geliyor diğer güncellemeler gelmiyormu bana diğer güncellemeler gelmişti one UI 4.5 Felan beta sonra gelicek sanmıştım ama 4.5 da kaldim şimdi tekrar csc yi tur yapicam sonra eski yazılıma dönüp csc yi XAA yapicam PC ile çünkü SMT Shell ile olmuyor ve vpn ile güncellemeleri denetleyecegim
Evet bt cihaz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Walking_Spirit -- 16 Ağustos 2024; 12:58:51 >
Vpn ile güncellemeleri denetle yaptığınızda, one ui watch 6 beta indirme işlemi gelmesi gerekiyor 1.5gb üstüydü sanırım 1.7gb civarı.
Bu sürece kadar ara güncellemeleri yapması gerekiyorsa onlarda iner tabi. Şu an saat yanımda değil ama wearable uygulamasında bende sürüm R890XXU1HXB7 olarak gözüküyor(Cihazım TUR CSC beta yazılımı ben yüklemedim orjinal kendi aldığı en son güncelleme).
Siz csc yi XAA yaptıktan sonra Vpn ile güncellemeleri denetle dediğinizde One Ui Watch 6 Beta gözüküp inmesi lazım.
Şöyle bir şey deneyin olmazsa sideload ile amerika vpnli bir uygulamayı saate yükleyin. BT bağlantısını kesip, saati wifi ve Vpn üzerinden amerikaya bağlayın. Saat üzerinden güncellemeleri denetleyin.
TUR CSC ye dönmeyin mümkünse, güncellemeleri alsanız bile beta iyileştirme güncellemelerini almak için XAA CSC de kalmanız gerekli.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Rich -- 16 Ağustos 2024; 13:4:8 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Şimdi dediğim gibi saat yanımda olmadığı için paylaşabildiğim tek sayfa bu.
One Ui 4.5 betayı ilk defa duydum, bildiğim kadarıyla hiç buçuklu ilerlemedi sürümler, acaba çeviriden kaynaklı bir hata mı var yoksa Wear OS ile One Ui Watch sürümünü mü karıştırdılar. Şu an güncel cihazların güncelleme yoluyla alabildiği sürüm bu şekilde.
Wear OS 4 ve One Ui 5.0 Watch sürümü, güncellemeyle Wear OS 5 ve One Ui 6.0 Watch Beta sürümünü yüklemiş olacağız.
Csc değiştirebilmek için paylaştığım sürümün ise Wear OS 3 ve One Ui Watch 4.0 olması gerekiyor.
Wear OS 4 ve One Ui 5.0 Watch sürümü yüklü cihazda beta kayıt aşamaları tamamlandıysa VPN ile güncelleme kontrolünde Wear OS 5 ve One Ui 6.0 Watch Beta gelmesi ve yüklenmesi lazım.
Siz bilgisayar üzerinden CSC değiştirme işlemini ne şekilde yaptınız acaba ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam tekrar denedim ama olmadı malesef one UI watch 4.5 e kadar güncelleme geliyor daha sonra gelmiyor saatiniz güncel diyor csc değiştirme işlemini şu videodaki gibi yaptım acaba ondan olabilirmi : SWyoutubeHow to change region on Galaxy Watch 5, Galaxy Watch 4https://www.youtube.com/watch?t=14m5s&v=h67I50zvu1Q&feature=youtu.be
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Xda sitesindeki arkadaşla yazışmalarınızı gördüm aslında söylediği gibi CSC işi doğru yapıldıysa ve betaya kayıt olduysanız, ki olduğunuzu belirtmişsiniz. Saate güncelleme gelmemesi için tek sebep bağlı olduğunuz ağ diyebilirim.
Eskiden bu işler biraz daha basitti güncellemeyi gönderirken genelde cihaz csc'sine bakıp server üzerinden güncellemeyi alabiliyordunuz. Şimdi tahminimce araya bir sürü parametre sokmuşlar, sim kart lokasyonu, bağlı olunan ağ lokasyonu gibi.
Bu arada saate sideload ile vpn yükleyip amerika sunucusuna bağlanıp telefonla bt bağlantısını kesip saat üzerinden güncellemeyi denetleme işini deneyebildiniz mi ? Bence o şekil size güncellemeyi getirtecektir.
-
Saatte çalışan bir vpn varmı emin değilim bir tane yükledim ama çalışmadı uygulamadan atıyordu ama deneyeceğim olmassada artık watch 6 classic'e yükseltme yaparım bu dosyadan farklı bir yazılım yokmu
githubGitHub - Jolanrensen/PermanentProxy-for-WearOS: App that will enable a defined proxy on Wear OS watches. Could be used to enable Google Pay in "unsupported countries"https://github.com/Jolanrensen/PermanentProxy-for-WearOS
Hocam şu apk'yı kurup internetten de free usa proxy şeklinde aratıp bir ip adresi ve port girip programdan set eder misiniz ? Sonrasında güncellemeleri denetleyin. Telefonla da bağlantıyı keserseniz çok iyi olur.
Benzer içerikler
- en iyi ekg çeken saat
- one ui watch 6
- bluetooth kulaklık bilgisayara nasıl bağlanır
- bim tablet
- huawei watch d2
- redmi watch 5
- airpods pro sıfırlama
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X