Şimdi Ara

TR ENDURANCE F1 2015 LEAGUE (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
822
Cevap
10
Favori
29.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben özür dilerim o halde. Ne deliler gördük biz burada ve ön yargılarımızın sebebi bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Furkan Özcan

Ben özür dilerim o halde. Ne deliler gördük biz burada ve ön yargılarımızın sebebi bu.

Önemli değil.Oyun 4 gün sonra elimde olucak ama bazı tavsiyeleriniz varmı?Direksiyon kullanıcam.Arabalar arasında çok yüksek farklar var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar öncelikle ligimize gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ediyorum ikinize de.

Ancak ligin belli bir plan programı var. Bu program çerçevesinde çalışmalarımıza çoktan başladık. Şu ana kadar test yarışlarına düzenli olarak katılan 5 pilot adayımız var. Hepsinden memnunuz ve lige kabul kriterlerini karşılıyorlar. Dolayısıyla bu saatten sonra test yarışlarına katılmaya başlasanız da bu arkadaşların önüne geçmeniz kolay olmayacak.

Yine de ligimizde ne kadar boş koltuk olacağını bilmiyoruz. Bahsi geçen 5 arkadaşımızın hepsi lige dahil olsa bile ligde boş koltuk olabilir. Yani test yarışlarına katılamadığınız için şansınızı kaybetmiş değilsiniz. Öncelik kazanamayacaksınız sadece. Sezon başında boş koltuk olmasa bile antrenmanlara katılarak kendinizi gösterebilir ve yedek listeye adınızı yazdırabilirsiniz.

Eğer Steam'de arkadaş olarak eklemediyseniz davetinizi bekliyorum. Oradan ayrıntılı bilgi verebilirim sizlere, gelişmelerden de haberdar olursunuz.

Bu arada ben de henüz 2 ay önce sistemimi yeniledim. Kliksa'dan i7-4720HQ işlemcili, 16 GB ram ve Nvidia GeForce GTX 860M ekran kartlı Acer Nitro laptopu 2900 liraya almıştım. Piyasanın altında bir fiyata iyi sayılabilecek bir sisteme sahip oldum böylece. Yani internet üzerinden satış yapan Kliksa ve Hızlıal gibi sitelerde indirimleri kaçırmamak ve araştırmak da yardımcı olacaktır yeni sistem edinmeyi düşünen arkadaşlara.

Ayrıca oyun performansını en çok etkileyen bilgisayar bileşenleri olan ekran kartlarını birbirleriyle karşılaştırmak için gpuboss adlı siteyi kullanabilirsiniz. Özelden yazarsanız ben de sistem konusunda yardımcı olmaya çalışırım tavsiyelerimle. Zira son dönemde kendim için çok araştırdığım için epeyce bilgiye sahip oldum

• quote:

Orijinalden alıntı: Sorbetto

Arkadaşlar öncelikle ligimize gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ediyorum ikinize de.

Ancak ligin belli bir plan programı var. Bu program çerçevesinde çalışmalarımıza çoktan başladık. Şu ana kadar test yarışlarına düzenli olarak katılan 5 pilot adayımız var. Hepsinden memnunuz ve lige kabul kriterlerini karşılıyorlar. Dolayısıyla bu saatten sonra test yarışlarına katılmaya başlasanız da bu arkadaşların önüne geçmeniz kolay olmayacak.

Yine de ligimizde ne kadar boş koltuk olacağını bilmiyoruz. Bahsi geçen 5 arkadaşımızın hepsi lige dahil olsa bile ligde boş koltuk olabilir. Yani test yarışlarına katılamadığınız için şansınızı kaybetmiş değilsiniz. Öncelik kazanamayacaksınız sadece. Sezon başında boş koltuk olmasa bile antrenmanlara katılarak kendinizi gösterebilir ve yedek listeye adınızı yazdırabilirsiniz.

Eğer Steam'de arkadaş olarak eklemediyseniz davetinizi bekliyorum. Oradan ayrıntılı bilgi verebilirim sizlere, gelişmelerden de haberdar olursunuz.

Bu arada ben de henüz 2 ay önce sistemimi yeniledim. Kliksa'dan i7-4720HQ işlemcili, 16 GB ram ve Nvidia GeForce GTX 860M ekran kartlı Acer Nitro laptopu 2900 liraya almıştım. Piyasanın altında bir fiyata iyi sayılabilecek bir sisteme sahip oldum böylece. Yani internet üzerinden satış yapan Kliksa ve Hızlıal gibi sitelerde indirimleri kaçırmamak ve araştırmak da yardımcı olacaktır yeni sistem edinmeyi düşünen arkadaşlara.

Ayrıca oyun performansını en çok etkileyen bilgisayar bileşenleri olan ekran kartlarını birbirleriyle karşılaştırmak için gpuboss adlı siteyi kullanabilirsiniz. Özelden yazarsanız ben de sistem konusunda yardımcı olmaya çalışırım tavsiyelerimle. Zira son dönemde kendim için çok araştırdığım için epeyce bilgiye sahip oldum

Hocam lige katılamasak bile , sezon içinde yapılacak test yarışlarına katılmak serbest mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: lasthero41

Beyler aranızda olmayı ve bu heyacana ortak olmayı çok istiyorum ama bilgisayarım bu oyun için yetersiz kaldı. Tüm ayarlar lowda max. 22 fps alıyorum. Hadi görüntü kalitesini geçtim direksiyon kumadasını geç algıladığından oynuyamıyorum. Ben direksiyonu soldan sağa çevirdiğimde sola kumanda veriyo böyle olunca da her verdiğim kumada ters oluyo. Normalde hiç oyun oynamam tek oynadığım oyun türü yarıştır. Sırf bu oyunu oynayabilmek için bilgisayar almayı düşünüyorum. Furkan arkadaşımın sağolsun tavsiyesi üzerine orta seviyenin üstü bir masaüstü bilgisayar 3.500TL civarında çıkıyor. Ayıptır söylemesi; hanım sen kafayı mı yedin sırf bu oyun için bu kadar para verecen diyo😆. Ama ben kafaya koydum bişeyler alacam. Bimeks te şöyle bir laptop var sizce bu yeterli olurmu. Bu da orta seviye bir bilgisayar sanırım.
    http://m.bimeks.com.tr/Urun/147785
    Biliyorum bu iş için geç kaldım test yarışlarına katılamadım bu yüzdende başvuru yapmadım. Ama olurda kontenjan açığından aranıza dahil olabilirsem güzel olur.

Linkteki ürünü inceledim. Bence bütçeyi biraz daha arttırabilirseniz önemli ölçüde performans kazanabilirsiniz.

Ben 860M ekran kartı kullanıyorum, linkteki üründe 840M ekran kartı bulunuyor. Bu ekran kartları arasında ciddi fark var. Şuradan karşılaştırmaya bakabilirsiniz:http://gpuboss.com/gpus/GeForce-GTX-860M-vs-GeForce-840M

Bilgisayarın diğer özellikleri de bendeki sistemden oldukça düşük. Ben elimdeki sistemle medium-high arası ayarlarda genelde 45-55 fps alıyorum. Buna göre linkteki sistem low ayarlarda en fazla 35-40 fps verir diye düşünüyorum. Maalesef şaka gibi ama oyun çok kötü optimize edildiği için bununla başa çıkmak durumundayız. Dolayısıyla şahsen linkteki ürünü tavsiye etmem. Kaldı ki ürün Full HD bile değil. Kesinlikle iyi bir araştırma yaparak ve bütçeyi biraz daha zorlayarak çok daha iyi bir sistem alabilirsiniz.

Sanırım Steam'de eklisiniz. Bana mesaj atarsanız oradan size yardımcı olmaya çalışırım. Masaüstü toplama konusunda pek bir bilgim yok ama laptop konusunda elimden geldiğince sağlıklı tavsiyeler verebilirim.

• Tabii ki, antrenmanlara katılabilirsiniz. Böylece yedek listede isminiz yer alır ve ligde koltuk boşaldığında lige katılma fırsatınız doğar.
  • Hemen kısa bir araştırma yaptım, fiyatlar gerçekten uçmuş durumda. Elle tutulur indirimler de söz konusu değil. Sanırım fiyat/performans olarak bütçenize uygun en iyi ürünü bulmuşsunuz. Full HD olmaması görüntü kalitesini etkileyecek olsa da eğer bu konuda takıntılı değilseniz fps konusunda yardımcı olacaktır. Ben onu hesaba katmamıştım. Dolayısıyla eğer bir an önce sisteminizi yenilemek istiyorsanız attığınız linkteki laptopu alın derim. Ciddi anlamda iyi bir laptop alabilmek için 3000 lira limitini aşmak gerekiyor şu anda. Ancak yine de bu laptopun F1 2015'te nasıl bir performans vereceğinden emin değilim. Sadece bahsi geçen fiyatlara bulunabilecek en uygun sistemlerden birisi olduğunu söyleyebilirim.
  • Arabalar arasındaki farkı açıkçası tam olarak bilmiyorum ama şüphelerimiz, gözlemlerimiz ve yabancı liglerdeki arkadaşlardan duyduklarımız doğrultusunda online'da Williams, Force India gibi arabaların düzlük hızının fazla olduğunu söyleyebiliriz. Force India'dan tam emin değilim ama Williams'ta net bir şekilde düzlük hızı avantajı var ve lig için sıkıntı çıkarabilir bu durum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Furkan Özcan

Arabalar arasındaki farkı açıkçası tam olarak bilmiyorum ama şüphelerimiz, gözlemlerimiz ve yabancı liglerdeki arkadaşlardan duyduklarımız doğrultusunda online'da Williams, Force India gibi arabaların düzlük hızının fazla olduğunu söyleyebiliriz. Force India'dan tam emin değilim ama Williams'ta net bir şekilde düzlük hızı avantajı var ve lig için sıkıntı çıkarabilir bu durum.

Bende ARLnoble gameplay videolarını izlediğimde.Bu durumu Ferrari'de sezmiştim ama siz daha iyi bilirsiniz.

• Daha performanslı ve uygun fiyatlı bişey arıyosanız monster ve victor laptoplara bakabilirsiniz ben 4 ay önce monster tulpar aldım ve markadan çok memnunum eğer ön yargınız varsa markaya bence bu ön yargınızdan kurtulun ama yine 2k civarından daha yüksek sanırım bence 840m li bşr makina bu oyun için sizi tatmin etmeyecektir...
    Size bir diğer tavsiyemde 2.el kısmında komple siatwmler adı altında çok gğzel ve çok uygun fiyata siatmler satılmakta kesinlikle müthiş fiyatlara müthiş sistemler var 2k civarına bu oyunu full ayarda oynatacak pc ler mevcut

• Tavsiyeleriniz için teşekkürler. Anladığım kadarıyla 3000 TL nin altında bir makina bizi pek tatmin etmeyecek sanırım.

• Ligde bulunmamak grubumuzda bulunmamak anlamina gelmedigi icin lige girmekte gec kaldigini düşünen arkadaslar bizleri steamde ekleyerek bizimle normal lig yarışlarından daha fazla yaptigimiz antrenman yarislarina katilip beraber oyundan keyif almamiza yardimci olabilirler tabii ki ilerde ligde bosalan koltukta kensdilerine yer verilecektir diye dusunuyorum.

Sistem olarak ise erken davranip güzel bir masaustu topladigim icin kendimi şanslı ve memnun hissediyorum. Ancak laptopu oyun için kesinlikle onermiyorum. Oyun icin daima bir masaustu kullanılmalı bence ve su anda buna para harcamak da cok akil kari degil. Fiyatlar istikrarsiz ulke kosullari yuzunden maalesef baska bir hal almis durumda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarkanbeyaz -- 16 Eylül 2015; 10:23:32 >
  • Bence artık acele etmenin bir anlamı yok.Hem antreman yarışları da baya sık yapıldığına göre bu sene kendimizi geliştiririz hemde bu bir sene bizim için eğitim olmuş olur.Seneye de umarım lig seviyesine gelmiş oluruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aykut Baba -- 16 Eylül 2015; 10:35:34 >
  • Bu sevindirici bir haber. Umarım bir aksilik çıkmaz ve bir an önce bizimle yarışmaya başlarsın tekrardan.

< Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >
  • Sevindim Ali. Seni de aramızda tekrar görebilecek olmak güzel. Yeni sistemi de benimle bir ara paylaşırsan merak ettim.

• Sevindim Aliciğim

• Bu sene oyundaki gözlemlerinize göre favori aracınız hangisi?

• Tabiiki mercedes ama kırmızı hep bi başka cazibesi olmuştur...ben biley sormak istiyorum yarışlarda araçlar denk mi oluyor

• Teşekkür ederim abi.
    Şöyle söyleyeyim Tarkan abi.1600 lira bütçeyle topluyorum.Ama sadece kasa topluyorum.Parçaları kuzenim seçti.Parçaları toplayınca haberdar ederim seni.

• Evet denk oluyor çünkü online yarışlarda araç performansını "equal", yani "eşit" olarak ayarlamak mümkün. Genelde o sezonun en iyi aracının performans paketi kullanılıyor ve bu da Mercedes bu sezon. Buna rağmen olmaması gereken bir durum var sanırım. Araçların düzlük hızı birbirinden farklı ve bu online yarışlarda adaletsizliğe neden olabilir. Fark tahminimizce 5-7 kph arası ve bu da ciddi bir fark. Bu hafta sonu yapmayı planladığımız testlerden sonra net açıklamayı buraya yapacağım mümkünse video ile beraber. Şimdilik bu kadar detay yeterli diye düşünüyorum.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.