Şimdi Ara

TR'NİN EN BÜYÜK SAMSUNG ROM YÜKLEME REHBERİ + FAYDALI BİLGİLER, İPUÇLARI [DEV KONU!] (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11.876
Cevap
235
Favori
785.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: oguzhan199

Root ta bi sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Olsa idi unnistall da da verirdi hatayi :/

wipe ler tek çaren
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kivancdk

Dual boot düşünen arkdaş elde ettiği sonuçları burada paylaşırsa çok iyi olur. Bende düşünüyorum ama cesaret edemedim henüz. Cm 11 kurmak istiyorum şu anki rom'un yanına.

Hocam dualboot'u deniyecem de sıkıntım şu anda hafıza kartım 2gb ve bu sıkıntı yaratacak bana çünkü komple sistem yedeği felanda almam gerekecek 2.romu kurmadan önce ama yedek nerden baksan 3 gb civarı tutuyor... O yüzden bugün yarın sipariş vercem hafıza kartı alacam gelir gelmez deniyeceğim zaten bende ilk defa dual işine gircem ama muhtemelen yaparız sıkıntı çıkmaz.... Yapar yapmazda sonuçları bildiririm.... Ama şunuda söyliyim bir başka forumda görmüştüm bir arkadaş samsung 4.3 stock android ile cm11'i çift işletim sistemli kullanıyordu....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bunyas1907 -- 8 Ocak 2014; 0:24:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

quote:

Orijinalden alıntı: halil zeber

Merhabalar. S4-4.3 kullanıcısıyım ancak telefonun şarjı çok az gidiyor ve arada geçişlerde gecikiyor ama en çok şarj konusunda şikayetciyim. Ne yapmalıyım ? Telefona format atıp verdiğiniz rom u yüklemeli miyim yararını görür müyüm ? Teşekkürler

mega wipe yap verdiğim romu yükle olabilecek en iyi sonuç olur .

mega wipe i pm ile geçtim custom cwm ile flashlayacaksın

Murat kardeşim yardımların için çok çok teşekkür ederim işime yarayacak gibi ilk izlenimlerim güzel şarj konusunda

• quote:

Orijinalden alıntı: bunyas1907

quote:

Dual boot düşünen arkdaş elde ettiği sonuçları burada paylaşırsa çok iyi olur. Bende düşünüyorum ama cesaret edemedim henüz. Cm 11 kurmak istiyorum şu anki rom'un yanına.

Hocam dualboot'u deniyecem de sıkıntım şu anda hafıza kartım 2gb ve bu sıkıntı yaratacak bana çünkü komple sistem yedeği felanda almam gerekecek 2.romu kurmadan önce ama yedek nerden baksan 3 gb civarı tutuyor... O yüzden bugün yarın sipariş vercem hafıza kartı alacam gelir gelmez deniyeceğim zaten bende ilk defa dual işine gircem ama muhtemelen yaparız sıkıntı çıkmaz.... Yapar yapmazda sonuçları bildiririm.... Ama şunuda söyliyim bir başka forumda görmüştüm bir arkadaş samsung 4.3 stock android ile cm11'i çift işletim sistemli kullanıyordu....

Eyv, bende 8 gb'lık hafıza kartı var, denerken yeni bir tane almama gerek kalmicak ozaman. Dediğin gibi samsung stock 4.3 ile cm 11 kurulabiliyor, benim kullanmayı düşündüğüm kernelin adı Googy-Max2 Kernel 2.1. Hatta bu konu içerisinde de adı geçmişti. Hafta sonu zaman bulabilirsem deneyeceğim, kim önce denerse paylaşır ozaman burada bulgularını Benimde dualboot olayında pek bir bilgim yok bayağı bir araştıracağım o yüzden yapmadan önce. Konu ile alakasız oluyor, kusura bakmayın o yüzden ama sormak istediğim şu aslında, 2 rom'u da 0'dan mı kurmalıyım ? Şu anda zaten 4.3 yüklü, kerneli değiştirdikten sonra 2.rom olarak cm11 kurabilir miyim direk ?

Edit: Spam olmasın diye editliyorum. Kendi sorduğum sorunun cevabını buldum. Bilmeyen arkadaşlar için de paylaşıyorum. Google play store'da ki çeşitli programlarla sadece 2. rom kurulabiliyor 1.nin üstüne.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kivancdk -- 8 Ocak 2014; 9:52:53 >

• quote:

Sarj gec oluyordu

ama yeniden yazilim yuklemisler

bakirkoydeki servispoint

Kardeş şarjın geç dolması sorunu bende de var. Ben kablodan şüpheleniyordum. Yazılımsal mıymış?
  • Konuyu açan arkadaşa, emeği geçen herkese teşekkür ederim arkadaşlar. Klon imei li olduğunu öğrendiğimde çok canımın sıkıldığı telefonumu sayenizde güncelledim. Şimdilik sorun yok bakalım. Bir problem olursa paylaşırım. Tekrar sağolun arkadaşlar.
  • bende de 4.3 yükledim bende istediğim performansi alamadim fakat sorun su sarj dolumu 2.5 satten 7 saate cıktı formatladım duzelır gb oldu ama basta 2.5 saat gosterıyor sonradan artıyor kablodan oldugunu dusunmuyorum.4.1.2 yada 4.2.2 geride dönemıyorum imei gidiyor ariza calısmıyor
  • Arkadaşlar selamlar. I9500XXUEMJ8_I9500OJVEMJ8_I9500XXUEMJ8_HOME.tar.md5 bu dosyayı indirdim, telefonum zaten orjinaldi, önce root yaptım ardından ana sayfadaki philz_touch yükledim. Sonra odin ile orjinal stock rom'u tekrar yükleyim istedim ancak değişen birşey olmadı. Telefonum aynı açıldı. Acaba sorun neden kaynaklanıyordur? Yani rom hiç yüklenmemiş gibi :) 

Birde arkadaşlar yönergeyi takip ederek root'lama işlemini yaptım ancak telefon her açıldığında, daha doğrusu sürekli şöyle bir uyarı alıyorum. Sorun ne olabilir? 

"SuperSU, cihazınızda sistem öğesine yetkisiz erişme teşebbüsünde bulundu. Bu teşebbüs engellendi"

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: metince54

bende de 4.3 yükledim bende istediğim performansi alamadim fakat sorun su sarj dolumu 2.5 satten 7 saate cıktı formatladım duzelır gb oldu ama basta 2.5 saat gosterıyor sonradan artıyor kablodan oldugunu dusunmuyorum.4.1.2 yada 4.2.2 geride dönemıyorum imei gidiyor ariza calısmıyor

Selamlar, hocam bence sen başka bir şarj kablosu ile sarj etmeyi dene önce. Ben 4.1.2 kullanırken bile 1 saati biraz geçiyordu full sarj, şu anda da bir değişiklik yok senin şarj aletinde belki problem olabilir.

Bu arada dual boot olayını denedim. Googy-Max2 Kernel 2.1.1 kurdum stock 4.3 rom üzerine. Stweaks yardımı ile 2. rom olarak cm 11 snapshot denedim ancak denerken error 7 hatası aldım. Xda'da kernel uyumsuz olduğunda ya da recovery eski olduğunda bu hata alındığını söylüyorlar. Ancak bu kernel ile cm 11 kuranlar olduğunu biliyorum. Cwm recovery'de en son versiyondu oysa ki. cm11 zip'i harici karttaydı, bu problem yaratır mı bilmiyorum gerçi.

İlk rom'a dönüş yapamadım telefon hep o ekranda takılı kaldı. 3 sn içinde tuşa basın diyor ama ne yaparsam yapayım aynı ekran geliyordu. Bende stock 4.3'ü, odin ile tekrardan flashladım. Deneyip, başaranlar olursa yorumlara açığım.

• quote:

Orijinalden alıntı: quietman

Arkadaşlar selamlar. I9500XXUEMJ8_I9500OJVEMJ8_I9500XXUEMJ8_HOME.tar.md5 bu dosyayı indirdim, telefonum zaten orjinaldi, önce root yaptım ardından ana sayfadaki philz_touch yükledim. Sonra odin ile orjinal stock rom'u tekrar yükleyim istedim ancak değişen birşey olmadı. Telefonum aynı açıldı. Acaba sorun neden kaynaklanıyordur? Yani rom hiç yüklenmemiş gibi :) 

Birde arkadaşlar yönergeyi takip ederek root'lama işlemini yaptım ancak telefon her açıldığında, daha doğrusu sürekli şöyle bir uyarı alıyorum. Sorun ne olabilir? 

"SuperSU, cihazınızda sistem öğesine yetkisiz erişme teşebbüsünde bulundu. Bu teşebbüs engellendi" 

wipe ları yapmayı atlamışsın.

quote:

Orijinalden alıntı: mcem42

Kardeş şarjın geç dolması sorunu bende de var. Ben kablodan şüpheleniyordum. Yazılımsal mıymış?

kablodanmış. ama yazılım yükseltince bozulmuştu anlamıyorum yazılım nasıl bozuyor kabloyu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 9 Ocak 2014; 0:52:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mcem42

quote:

Sarj gec oluyordu

ama yeniden yazilim yuklemisler

bakirkoydeki servispoint

Şarjın uzun sürmesinin sebebi şarj aletinin akım değerlerinin bozulmasıdır diye düşünüyorum.Geçen hafta bundan dolayı servise verdim, yeni şarj aleti verdiler.
  • Arkadaşlar bu arada dualboot olayında sıkıntı kernel'den kaynaklanıyormuş. Yakında bir güncelleme daha yayınlanıcakmış onu bekliyorum, ondan sonra tekrar deneyeceğim.

@bunyas1907

Eğer sen Googy-Max2 Kernel 2.1.1'den başka bir kernel ile dualboot (biliyorum dualboot sağlayan pek çok kernel var) olayına girişiceksen bana da söyle abi kullandığın kernel'i. Bende onunla denerim.
  • quote:

Arkadaşlar bu arada dualboot olayında sıkıntı kernel'den kaynaklanıyormuş. Yakında bir güncelleme daha yayınlanıcakmış onu bekliyorum, ondan sonra tekrar deneyeceğim.

@bunyas1907

Eğer sen Googy-Max2 Kernel 2.1.1'den başka bir kernel ile dualboot (biliyorum dualboot sağlayan pek çok kernel var) olayına girişiceksen bana da söyle abi kullandığın kernel'i. Bende onunla denerim.

Dostum bende Googy-Max2 Kernel 2.1.2 var ama şimdi xda ya baktım 2.1.3 çıkmış istersen dene....

XDA Developers
    (15/08) Googy-Max2 Kernel 2.3.2 [CM CAMERA FIXED] (Linaro GCC 4.7.4)
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2517875

Benim hafıza kartım yarın geliyor kargoda şu an.... muhtemelen cumartesi akşamı denerim dual-boot olayını....

@Kivancdk

ALINTI : @badmus

bunyas1907 (NOT) : Burda stock jb ile cyanegonmod10 dan bahsediyor ama anlatım eski olduğu için burası kıstas değil çünkü stock jb ile cm11 çalıştıran var... Birde kernel olarak siyah kernel demiş ama bildiğim kadarı ile siyah kernel 4.1.2 nin üstü versiyonlarda çalışmıyor. Zaten googymax2 ile bu işi yapabiliyoruz... Niye yazdım bunu ben bu yöntemle deniyecem ama istersen sen farklı bir yöntemle yapamazsan böyle dene....

Galaxy S3 Dual Boot Nasıl Yapılır? [Anlatım]

Evet Oncelikle Oluşacak Sorunlardan Sorumlu Olmadığımı Bildirmek İsterim.

Adım adım anlatacağım bu yüzden hiçbir adımı atlamamaya özen gösteriniz.

Bu yöntem şimdilik sadece Stock JellyBean - Cyanogenmod10 ile birlikte çalışmaktadır.

<Şimdi başlayalim>

1. Öncelikle telefonumuza Stock JellyBean Romu yüklüyoruz. Android versiyonu 4.1+ (Zaten stock jellybean yüklü olanlar bu adımı atlayabilirler.

2. Telefonumuza Siyah Kernel'in son sürümünü odinden veyahut Clockworkmod recovery'den yüklüyoruz.

3. Clockworkmod recovery'den telefonda bulunan romun yedeğini alıyoruz. Yani stock romun yedeğini alıyoruz. (Recovery'de Backup and Restore>Backup yolunu izliyoruz. ["Yedeği geri yüklemek içinse Backup and Restore>Restore orda tarih(ler) olmasi lazim o gün oldugumuz tarihi secip yukluyoruz."] )

4. Bu adımda Cyanogenmod 10 ' telefona yükleyecez.
    Yine Clockworkmod recovery'den install zip from sdcard seçeneğiyle yüklüyoruz. Gapps Jb 'i de yüklüyoruz. (gapps, google uygulamaları içindir.)

5. Siyah Kerneli recoveryden tekrar yüklüyoruz ve telefonu açıyoruz. Telefonumuza STweaks adlı bir uygulama geliyor. Uygulamayi açıyoruz. Root yetkisi isterse evet diyoruz. Yukaridaki kayan menüde DualBoot diye bir seçenek var giriyoruz. Reboot into 2nd Rom Utils 'e basıyoruz ve telefonumuz Siyah kernel'in recoverysinde açılıyor.

6. Seçenekler arasında "DualBoot Settings" var. Ona giriyoruz ve Clone 1st rom to 2nd rom secenegini uyguluyoruz yani şu andaki romu ikinci bölüme kopyalıyoruz. Ve telefonu tekrar baslatiyoruz 3 saniye icinde biseye basmayin acilsin.

7. Telefon acilinca kapatip normal clockworkmod recovery'e giriyoruz. Burda Backup and Restore>Restore seçeneğini takip edip ilk basta almış olduğumuz "Stock JellyBean" yedeğimizi yüklüyoruz.

8. En son olarak tekrardan siyah kerneli clockworkmod recovery yardımıyla yüklüyoruz.

9. Ve mutlu son... Reboot system yapiyoruz ve telefon açılırken bir ekran geliyor 3 ten geriye sayıyor eğer ortadaki home tuşuna basarsanız Cyanogenmod10 açılır. Basmazsanız Stock JellyBean açılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bunyas1907 -- 9 Ocak 2014; 22:59:23 >

• bunyas1907 B kullanıcısına yanıt
    teşekkürler bir ara bakarım.
  • Yanlış yazmışım, bende 2.1.2 ile denemiştim Gerçi yukarıda ki şekilde yapmamıştım ancak bana 2.1.2'de 2.rom'da hata verdiğini bu yüzden 2.1.3'ü bekle demişlerdi. Yukarıda ki şekilde deneyececeğim bu akşam ya da cumartesi günü. Sonuçları paylaşırım.

Ben şu yoldan yapmaya çalışmıştım ama olmamıştı. Yeni kernel ile yine bunu deneyeceğim önce, bana daha az zahmetli geldi açıkçası.

Alıntı

1) Mevcut "Samsung" Romunuza, İkinci Rom olarak "AOSP" Rom Kurulumu:

a) Mevcut Romdan Uygulamalar menüsünde “Stweaks app” açın “Dualboot” menüye gelin ve "Reboot into 2ndROM Utils" çalıştırın. Bu kernelde gömülü Recoveryi çalıştıracaktır, CWM menü açıldığında en altta “dual-boot options” seçin ve aşağıdaki işlemleri yapın;

• Wipe 2ndROM data/cache
    • Wipe 2ndROM dalvik-cache
    • Format 2ndROM system

b) 2. Romu kurmak için “Install zip to 2ndROM from internal SD” yada “Install zip to 2ndROM from external SD” seçeneklerinden birini seçin (indirdiğiniz AOSP zipli ROM dosyasını cihazda hangi bölüme kopyaladıysanız onu seçiyorsunuz)
    c) Fix 2ndROM permissions
    d) Go Back ile CWM Menüye geri gelin / siyah kernelin son versiyonunu tekrar CWM menüden yükleyin.
    e) CWM ana menüden "reboot system now" ile cihazı tekrar başlatın.

Alıntı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kivancdk -- 10 Ocak 2014; 11:21:25 >

• Kivancdk kullanıcısına yanıt
    arkadaşlar bunlar daha çok custom rom olayına giriyor bunları kendi aranızda pm leşin veya custom rom konusuda var oraya açın bence.
  • Kusura bakma, bundan sonra o şekilde devam ederiz. Konuyu da saptırmamak lazım sonuçta.
  • Hocam şu 4.3 den 4.1.2 ye dönüş romunu yandexe falan yüklesen veya başka biyere inmiyor bir türlü... Başlatılıyor diyor donup kalıyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: neo2400

Hocam şu 4.3 den 4.1.2 ye dönüş romunu yandexe falan yüklesen veya başka biyere inmiyor bir türlü... Başlatılıyor diyor donup kalıyor...

bakarım hocam bir ara

ne oldu sorun mu yaşadınız ?
  • Suan telefonumda 4.3 mk6 surumu yuklu ve telefonun mıkrofonu bozuldu ses gıtmıyor servise gondercem bu halde gondersem garantı dısı kalırda bakmazlar mı yoksa fark etmez mi?
    bır ana sayfadakı 4.1.2 turkıye için olan rom'mu ona donupte mı gondereyım servise?
    sımdıden cevaplarınız ıcın tesekkurler
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.