< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahtapot01 -- 19 Aralık 2017; 11:44:46 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahtapot01 -- 19 Aralık 2017; 11:44:46 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
İzmir'de de durum farklı değil.
34 plakalı filo ve kurumsal kiralık araçların çoğu benzer davranışlar içinde. Makas atan, emniyet şeridinden giden, sağa ve sola dönüş kurallarına uymayan, kırmızı da geçen, sıkışık trafikte sağdan kaynak yapıp öne geçmeye çalışan vs. vs. liste uzar gider. Bu plakaların 34 olması bunu yapanların İstanbullu olduğu anlamına gelmiyor. Şirket araçlarının çoğu zaten İzmir'de veya bulunduğunuz ilde ikamet eden veya çalışan insanların kullandığı araçlar. Arada ki fark araç kendine ait olmadığı için kaza da yapsa hor da kullansa cebinden para çıkmadığı için bu kadar rahatlar ve bu tarz hareketlere giriyorlar. Ben buna kısaca HAİN'lik veya yediğin KABA pislemek diyorum. İş verenin sana güvenmiş altına araba vermiş sen aracı hor kullanıp bu güveni suistimal ediyorsan benim gözümde işine kendisine ve çevresine saygısı olmayan bir HAİN'sin. |
istanbulda yaşarsan anlarsın neden öyle kullandıklarını, bu şehrin bir gerçeği bu, istanbulda 2-3 dakika ile ileride oluşacak trafik sana 1 saat ekstra zamana neden olabiliyor, önünde 1 arabalık boşluk bıraksan trafikte araya 2 araba dalabiliyor, tek şerit yol birden 3-4 şeride çıkabiliyor, ben yapmam dersen bile burada yapmak zorunda kalıyorsun, bu refleks ister istemez başka yerde de araba kullanırken aynı telaşla kullanmaya neden olabiliyor, başka şehirde uzun süre kullandıktan sonra normale dönülüyor
|
Hocam her ilin trafik kültürü farklı oluyor ama sizin şikayet ettiğiniz 34lerden, 34 olarak biz de şikayetçiyiz, il farketmiyor genelde şirket ve rentacar aracı kullananlar insan gibi kullanmıyor araçları. Arkadaşlar da bahsetmiş, buzdolabı beyazı, boş paket 1.6 çift kavrama dizeli alan kendini yarış pistinde zannediyor, kural mural hak getire. Makas + öndeki aracın arka tamponuna bitişik gitme asistanı standart donanım bunlarda.
Ama şunu da belirtmeliyim, ben mesela memlekete gittiğimde trafikte milletin uyuşukluğundan deliriyorum, aracı şeritte bile tutamayanlar mı dersin, trafik ışığına hiç bakmadan araç kullananlar mı, 50 ile sol şerit kapatanlar mı, tanıdık görüp yol ortasında çat diye frene asılan mı...Sonra cinnet geçirip sıkıştırınca, terör estirince 34 suçlu oluyor tabii ama olaya biraz da diğer taraftan bakmak lazım. Küçük şehirlerin tıntın trafiği kadar nefret ettiğim hiçbirşey yok. |
ama hiçbir zaman bi 06 plaka olamazlar.
|
Ne saçma sapan düşünce bu :D
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|