Şimdi Ara

Trafik Cezası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

20.06.2013 tarihinde Esenboğa Havalimanı'nda park yasağı olan yerde park etmemden ötürü aracım çekildi. Çekici ve park ücreti olarak TAV'a 60 Lira, trafik ceza bedeli olarak ise Gelir İdaresi İnternet Vergi Dairesi'nden 77.00 Lira'nın ilk 15 gün içinde ödemem münasebetiyle %25 indirimli hali 57.75 lirayı ödedim.

Bugün İnternet Vergi Dairesi'nden sorgulama yaptığımda bu cezanın silinmediğini, aksine üzerine faizin de binerek 84.70 Lira olduğunu öğrendim.

Sorun şu; bana verilen ceza makbuzunda H ile başlayan bir belge no vardı ve ben ödemeyi bu numarayı girerek yaptım. İnternet Vergi Dairesi'nde ise GF ile başlayan bir belge no var ve dolayısıyla ceza ödenmemiş gözüküyor.

Hatalı işlemi düzeltmek için ne yapmalıyım???

Teşekkürler.

• iyi günler belki bi baska cezaya ait de olabilir sanırım
  • işaretlediğim satırlar ile cezayı ödemeniz gerekirdi, başka bilgilerle ödediyseniz yanlış olmuştur.
    indirimden faydalanamadınız anlamına gelir, faiz de size işledi gibi gözüküyor maalesef.

yanlış ödediğiniz ücreti, vergi dairesinden itiraz dilekçesiyle geri alırsınız, mevcut cezayı ödemediğiniz için onu faiziyle birlikte ödeyeceksiniz.
     Trafik Cezası

• panthera52 Hocam;

Aracimi otoparktan almaya gittigimde oradaki polis memuru bana Trafikten Men Tutanagi verdi, onun uzerinde H ile baslayan bir seri no vardi. O seri no ile İnternet Vergi Dairesi'nden giris yaptim, kabul etti, odedim.

Bahsettigim GF ile baslayan tutanak elime hic gecmedi, yine İnternet Vergi Dairesi'nden cok sonra gordum.

Ben zamaninda cezami odemisim, sistem o seri noyu da kabul etmis, burada bir aykirilik yok mu???

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tarafima verilen tutanak

Trafik Cezası

• KOPARMA GÜLLERİ kullanıcısına yanıt
    Beyanlı ceza ödemeden yaptığın tüm girişleri sistem kabul eder, adı üzerinde BEYANLI CEZA ÖDEME buradaki bilgilerin veri tabanında karşılığını aramaz. Size verdikleri araç teslim tutanağı ceza makbuzu değil ki. Aynı olay bana da oldu ceza makbuzunun gelmesini bekledim ve ona göre ödeme yaptım. Vergi dairesine dilekçe yazıp mahsup talebinde bulunacaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi degobar -- 27 Kasım 2013; 13:37:56 >
  • panthera52 kullanıcısına yanıt
    Vergi dairesinden mahsup talebinde bulunması gerekiyor. Mahsup işleminde gecikme faizi almazlar.
  • degobar Hocam bunu soylediginiz cok iyi oldu, o halde ben Vergi Dairesi'ne gidip oradan hallediyorum islemleri.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.