Şimdi Ara

Trafik cezası sisteme düşmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün öğlen saatlerinde trafik polisinin çevirmesi sonucu ceza yedim, elden makbuz verildi fakat sistemde gözükmüyor. Makbuz sisteme düşmez diyorlar ama bilmiyorum, bilen birisi güzelce aydınlatabilir mi beni.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Beyana göre mobil bankacılıktan (ziraat vs) ödeyebilirsin.

E devlete düşer ama zamanı ile ilgili kesin bir şey diyemem. Sana elden tebliğ edildiği için indirim süresi ve itiraz süren de devam ediyor. Ayrıca bir tebligat almayacaksın...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Storm Raider kullanıcısına yanıt
    Gözükmeyen cezayı nasıl ödeyeceğim hocam 😄
    Mobil bankacılıkta da gözükmüyor ayrıca...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adnanbeyss -- 19 Şubat 2025; 13:54:47 >
  • Trafik polisinin elden yazıp verdiği ceza tutanağı e-devlete düşmesi lazım sende gözükmüyorsa geç düşebilir.
    Sen ceza tutanağındaki seri numarasını girerek internetten erken ödeme indirimiyle ödeyebilirsin.

dijital.gib.gov.tr
    Dijital Vergi Dairesi
    https://dijital.gib.gov.tr/hizliOdemeler/MTVTPCOdeme

• tarihi ve seri numarasını kendin girip ödeyeceksin hocam.

• sssemih24 kullanıcısına yanıt
    Makbuz da yazan seri no ile baktım buraya, fakat burada da gözükmüyor.

• adnanbeyss A kullanıcısına yanıt

Beyana göre diyorum ya işte sana yazılan evrakta seri numarası var XX 123456 gibi onu yazacaksın, tebliğ tarihini ve ceza tutarını yazacaksın. Ceza miktarını yazacaksın ödeme tarihine göre süre geçmediyse %25 düşecek. Ödeyeceksin mobil bakcacılıkta da böyle...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Trafik cezası sisteme düşmüyor
    Trafik cezası sisteme düşmüyor

Çok iyi anladım sorun yok, fakat şunu izah ediyorum ben. Sistemde gözükmeyen bir tutarı ödersem ödediğimi nereden bilecekler? Sonrasında kafam ağrısın istemem, ve ya sisteme düşerse, düşmesini mı bekleyeyim? Maliye de dahi gözükmüyor çünkü.

Ben kendim hiç sorun yaşamadım. Arkadaşımda ödenmemiş gözüktü vergi dairesine uğradı biz bunu ödedik dekontu budur diye gösterdi düzelttiler...

Bir kaç gün daha beklemekte fayda var. Teşekkür ederim zaman ayırıp yanıt verdiğiniz için.

ilginç, plakanı ve ceza tutanağındaki seri ve sıra numarasını dijital vergi dairesine yazdığında çıkması lazım.

Birkaç gün daha bekle sonra tekrar dene.

Ayrıca trafik cezalarını ödediğin zaman dekontu sakla pdf dosyası olarak dursun bir yerde.

• ödemezsek ne kadar zam gelir?

karşımıza nerelerde çıkar?

2024 te yediğim hız cezası 2026 da tuvturk muayene öncesi karşıma çıkar mı?

araç muayene yapmamı engeller mi?

2026 ya kadar1500 tl olan ceza kaça çıkar acaba?

makbuzun seri ve nosu ile işlem yapıldığı için öyle ödenmedi karıştı unutuldu gibi şeyler olmuyor. siz beyanla ödeyin cezanızı indirimli olarak. illa e devlette görünsün diye çaba harcamayın. Zaten sisteme girildiği anda sizin onu ödediğinizi görecek ve düşecek.

• derememo D kullanıcısına yanıt

zaten trafik cezalarını ödemeyenler ya affı bekler yada muayeneyi. ama o güne kadar gecikme işlemeye devam eder. son ekonomik koşullarda ise gecikme cezaları bayağı ağır. aylık %5 civarı.

• mdindas kullanıcısına yanıt
    Biraz geç yazdım kusura bakmayın, bana verilen tutanakta 6 haneli olduğu için ceza seri no, gözükmedi ceza, hatta kontrol ettiğim siteler ve ya uygulamalar da geçersiz kıldı numarayı. Bir kaç gün bekledikten sonra kontrol ettim e devleti, düşmüş. Bu sefer sisteme düşen seri numarası 8 haneliydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adnanbeyss -- 22 Şubat 2025; 19:10:3 >

ceza makbuzları iki harf altı rakam olmak üzere sekiz hanelidir. elinize verilen makbuzda harf ve rakam gurubu yokmuydu.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.