Şimdi Ara

Trafik cezası yedim plaka yanlış yazılmış.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
18.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kayınpederimin cenazesinden dönerken Samsun Kavak arasında 111km ile radara girdiğim için 290tl ceza yedim. Ben burası duble yol değil mi deyince cezayı kesen beyefendi yerleşim yeri dedi 50km ile gidecekmişim. Yalnız hiç bir Allah'ın kulu 50km ile gitmiyordu bütün 55plakalı araçları saldı gariban 34 lere cezayı çaktı. Ben bugün ancak kendime gelebildiğim için ceza tutanağını bankada okudum ve plakanın yanlış yazıldığını anladım. Bankadaki memur bu cezayı ödeyemessin çünkü plaka başka dedi. Şimdi ne halt yiyeceğim bilmiyorum istanbulda trafik şubeye gittim onlarda doğru dürüst bişi söyleyemedi. Benim adıma ceza görünüyor ama plaka yanlış ehliyete ceza ödeme yok ki. Bazısı iptal ettir diyor, bazısı git sulh ceza mahkemesine başvur diyor, bazısı Samsun tarafik şubeyi ara diyor. Bazısıda sen cezayı Samsuna yolla yanlışlık yapan aklı evvel düzeltsin tekrar sana yollar sende ödersin diyor (tabi tabi enayi vardı). Ne yapayım dersiniz 1 hafta bekleyip tebliğ süresi geçince trafiği arayayım m? Çünkü yanlış plakalı aracın sahibi mağdur olacak.

• bundan sonra moral bozukluğumuz olsa da ceza kağıdını iyice inceleyip yanlışlarını
    düzelttirip öyle almakta ayda var yoksa daha da zararımız artacak

geçmiş olsun
  • İnternet vergi dairesine işlenmişse oradan öde.
  • İyide nasıl ödeyeceğim. Ceza kesilen araba benim değil. Trafik şubede baktırdım ceza sisteme işlenmiş ama ben göremiyorum çünkü benim plakama ceza yok.
  • ceza yazılan plaka trafiktemi.e devletten bi kontrol et.
  • Evet trafikte, adama yazık olacak çünkü kesinlikle onun aracında ceza görünecek. Onun için diyorum ki hem ceza yememek hem de o aracın sahibini kurtarmak için 1 haftalık yasal tebliğ süresi dolduktan sonra trafiği arayıp bilgilendireyim mi? Çünkü kul hakkı o cezanın 10 katını öderim ama kul hakkı yemem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ccecy

Evet trafikte, adama yazık olacak çünkü kesinlikle onun aracında ceza görünecek. Onun için diyorum ki hem ceza yememek hem de o aracın sahibini kurtarmak için 1 haftalık yasal tebliğ süresi dolduktan sonra trafiği arayıp bilgilendireyim mi? Çünkü kul hakkı o cezanın 10 katını öderim ama kul hakkı yemem.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tebliğ süresi diye bişey yok, plakaya kesilse tebliğ süresi olur, sizin elinize kesilmiş ceza, ben olsam ödemezdim, o adam da aracının markasını modelini söylerdi cezadan kurtulurdu sizi de bulamazlardı, madem diğer sürücüleri kayırıyorlar...

ama gidip de söylerseniz radar kamera kayıtlarından bulurlar plakanızı düzeltirler makbuzu
  • Zaten beni deli eden polisin tavrı, bilenler için söylüyorum Samsun-Ankara arası duble yolda 50km ile giden var mı Allah aşkına bu ne terbiyesizlik? 1995'ten beri araç kullanıyorum ilk cezam bu. Ayrıca yoldaki tüm arabalar en kötü 80-100 arası seyrediyordu. Adam 2 tane daha Samsun plakalı aracı durdurup ceza kesmeden yolladı, benle birlikte iki 34 plakaya ceza yazdı. Madem ceza kesiyorsun adam gibi 50 km yi geçen herkese kes. Neyse içim rahat etmeyecek yarın Samsun trafiği arayıp olayı anlatacağım düzeltemezlerse diğer aracın sahibini bulup ceza parasını vereceğim.
  • kardeş samsun trafiği ara hatta sana ceza yazan polisi bulmaya çalış plakayı yanlış yazdığını cezayı iptal etmesini söyle
    bide acaba radar kamera kayıtları kaç gün saklanıyo eğer bir kaç günse bekleyip araman daha iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ccecy

Zaten beni deli eden polisin tavrı, bilenler için söylüyorum Samsun-Ankara arası duble yolda 50km ile giden var mı Allah aşkına bu ne terbiyesizlik? 1995'ten beri araç kullanıyorum ilk cezam bu. Ayrıca yoldaki tüm arabalar en kötü 80-100 arası seyrediyordu. Adam 2 tane daha Samsun plakalı aracı durdurup ceza kesmeden yolladı, benle birlikte iki 34 plakaya ceza yazdı. Madem ceza kesiyorsun adam gibi 50 km yi geçen herkese kes. Neyse içim rahat etmeyecek yarın Samsun trafiği arayıp olayı anlatacağım düzeltemezlerse diğer aracın sahibini bulup ceza parasını vereceğim.

o aracın sahibi de cezayı ödemez merak etmeyin, yarın bir gün o da maltepe'de olduğum sırada aracıma samsun-ankara yolunda ceza kesilmiş diye başlık açar

www.gib.gov.tr'den takip edin gelirse ödeyin gelmezse ödemeyin derim ben, o cezayı ya siz ödersiniz ya da kimse ödemez hatta bir ihtimal o iki yüzlü polisi cebinden bile çıkabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 10 Ocak 2011; 21:36:09 >

• arkadaşlar bugun babama bir trafik cezası gelmiş adrese.ceza plakaya yazılmış görünüyor ama yazıldı tarihte köyde
    olmamıza ragmen şehrdeymiş gibi ceza yazılmış.birde makbuzda plaka doğru ama araç bilgiler ve rengi tamamen farklı bir
    araç yazılmış.Muhtemelen cezayı kesen memurun plakayı yanlış olarak makbuza geçmesinden kaynaklanıyor.Cezayı yiyen
    farlı bir araç ama plaka bizim.Bu işi nasıl halledebiliriz acaba.selamlar...
  • Arkadaşlar plakaya yazılan cezalarda ceza tutanağında araç bilgilerine ait her hangi kayıtta yanlışlık varsa ceza tahakkuk etmez. Örneğin renk ya da plaka yanlış yazılmışsa cezanın iptali gerekir. Buna göre plakanıza ceza yazılmış olup da bu bilgilerden biri yanlışsa en yakın trafik mahkemesine (yoksa sulh mahkemesine eğer nereye başvuracağınızı bilmiyorsanız karşınıza çıkan ilk mahkemeye)bir dilekçeyle başvurun, hakim o gün cezayı iptal eder. Dilekçenin maliyeti mahkeme harç pulu, damga vergisi vs yoktur sadece mahkemeye gitmek için yol masrafı ödersiniz.
  • geçenlerde yanlışlıkla (ogs'yi ters tuttuğumuz için) köprüden kaçak geçmiş durumuna düştük :) ama hala GİB'te görünmüyor..bi süresi var mı acaba bu cezanın sisteme geçmesinin ? nerden baksanız 15-20 gün olmuştur..
  • Arkadaşlar bende 21.06.2012 de 72 tl ceza yedim. polis tc kimlik numarama kadar ceza makbuzuna yazdı ve verdi. ama plakada bir haneyi yanlış yazmış. ödemek istedim ama tabii plaka sorunlu. yanlış yazdığı plakayı girdim. ceza çıkmadı. acaba hatalı yazıldı diye sisteme mi işlemediler? haksız yere yediğimi düşünüyorum cezayı. birde seri no girmeden ceza ödemeye kalkınca diğer aracın 4.000.-TL ye yakın cezası görünüyor. o şekilde ödememde mümkün değil. işim gücümde var trafiğe gidip onların saçmalıklarını düzeltmekle uğraşmak istemiyorum. bana daha sonra ceza gelir mi? sonuçta diğer kişi mağdur olmaz. aracın modeli rengi falan tutması pekte mümkün değil. trafikte çok sık görünen bir renk model değil aracım. ne yapmalıyım???
  • Bence hic odemeyin. Arac sahibide ihtizar edecektir zaten. Orada degildimve aracimin markasi bu rengi bu diye. Ceza iptal olur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bluerdem

geçenlerde yanlışlıkla (ogs'yi ters tuttuğumuz için) köprüden kaçak geçmiş durumuna düştük :) ama hala GİB'te görünmüyor..bi süresi var mı acaba bu cezanın sisteme geçmesinin ? nerden baksanız 15-20 gün olmuştur..

Köprü geçiş ihlali gib sitesinde değil karayollarının sitesinde görülebilir...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bluerdem

geçenlerde yanlışlıkla (ogs'yi ters tuttuğumuz için) köprüden kaçak geçmiş durumuna düştük :) ama hala GİB'te görünmüyor..bi süresi var mı acaba bu cezanın sisteme geçmesinin ? nerden baksanız 15-20 gün olmuştur..

aracın plakası ogs'ye kayıtlıysa ceza yemezsiniz, kameradan plakayı kontrol ederler kaydı varsa hesabınızdan geçiş ücretini düşerler. Kayıtlı araçlar 7 kere kaçak geçme hakkınız var.
  • rica etsem plakayı ozelden atarmısınız belkı tanıdıgım falan cıkar. tesekkurler
  • dün bende konya-karaman yolunda 125 km ile radara girdim.polis çevirdi ceza yazdı. 172 TL. fakat plakamı bir hanesindeki rakamı 8 yerine 4 yazmış.ne yapmam gerekir.iptal için mahkemeye dilekçe ile başvuruyum mu yoksa direk ödemeyim mi? KISACA ÖZETLE ;

- Polis ceza yazarken Plakayı yanlıs yazmıs fakat ehliyet bilgilerim de var orada.
    - Araç benim üzerime değil. Şirketin
    - Ehliyet bilgisi ve TC kimlik benim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozkonyali -- 13 Eylül 2014; 14:23:54 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.