Şimdi Ara

TRAFİK IŞIĞINDA STOP ETMEK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Malum son zamanlarda tüm trafik ışıklarında artık süre sayaçları var ve bazen bir bakıyorsunuz 135 den geriye sayıyor.

benim merak ettiğim konu ise şu,

Acaba aracı bu süre içinde stop etsek mi az benzin harcarız yoksa rolantide çalışmasına izin versek mi? yada bunun belirli bir süresini söyleyebilecek biri var mı?

mesela 90 saniyeden fazla süre varsa stop etmek faydalı azsa zararlı gibi...

• Her durumda polisten azar yersin. Trafiği tıkama ihtimalin var. Bu kadar az yakıt farkı için değecek birşey değil. Bence al boşa bekle.
  • Ankara Tandoğan"da akşam saatlerinde ışıklardaki süre 135 sn, arabayı stop etme ile trafiği tıkama ihtimalini çözemedim, araba çalışmazsa diye mi?

ben 60 sn nin üzerinde beklemem gerektiği tüm zamanlarda kontağı kapatıp son 5 saniye kala aracı çalıştırıyorum, daha mı az yoksa daha mı çok yaktığımı henüz çözemedim. Fikri olan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _KUZEY -- 18 Ekim 2007; 17:11:58 >
  • peugeot'nun sayfasında yazan doğru ise yakıt tasarrufu var http://www.peugeot.com.tr/web/sub/407rekor/booklet.pdf
  • bende kapatıyorum. titreşim de gidiyor. 2 çay kaşığı fazla yaksın nolacak. zaten araba çalıştırırken daha çok yakar derler bence şehir efsanesi.
  • Belki yakıt tasarrufu sağlar ama hani bir reklam vardı motorlar araç ilk çalıştırldığında yıpranır diyordu malum ışıklar yakın yağ 1 dk boyunca süzülecek sonra yine marş bana motor yıpranır gibi geliyor ama bir de arkadaşların fikirlerini alalım
  • Bence bu yöntemi uygulayabilirsin. O kadar ışık bekliyorsan kontak kapatabilirsin. Tasarruf olur. Yanlış hatırlamıyorsam araç durunca otomatik stop eden bir araba vardı. Bu arada marşta birazda olsa zengin karışım yollanacaktır bunuda unutmamanı öneririm.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    araç stop ediyor yardım!!!!!
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Şehir içinde her ışıkta aracı stop etmeye kalkarsak bu seferde marş motorunun kömürleri erken bitecek. Yine masraf çıkacak, bence bu şekilde ekonomi olmaz.
    quote:

Orjinalden alıntı: ccaparli

bende kapatıyorum. titreşim de gidiyor. 2 çay kaşığı fazla yaksın nolacak. zaten araba çalıştırırken daha çok yakar derler bence şehir efsanesi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: volkan67

Şehir içinde her ışıkta aracı stop etmeye kalkarsak bu seferde marş motorunun kömürleri erken bitecek. Yine masraf çıkacak, bence bu şekilde ekonomi olmaz.
    quote:

Orjinalden alıntı: ccaparli

bende kapatıyorum. titreşim de gidiyor. 2 çay kaşığı fazla yaksın nolacak. zaten araba çalıştırırken daha çok yakar derler bence şehir efsanesi.

her ışıkta değil. polislerin tıkadığı(!) ve de 50 sn den uzun olan ışıklarda...
  • Orjinalden alıntı: _KUZEY

Malum son zamanlarda tüm trafik ışıklarında artık süre sayaçları var ve bazen bir bakıyorsunuz 135 den geriye sayıyor.

benim merak ettiğim konu ise şu,

Acaba aracı bu süre içinde stop etsek mi az benzin harcarız yoksa rolantide çalışmasına izin versek mi? yada bunun belirli bir süresini söyleyebilecek biri var mı?

mesela 90 saniyeden fazla süre varsa stop etmek faydalı azsa zararlı gibi...

[/quote

hatırladığım kadarıyla dünyayı en ekonomik şekilde dolaşan bir çift vardı ve yakıt ekonomisi ile ilgil söylediklerinin arasında 30 yada 35 gibi bir rakamdan bahsediliyordu stop etmek için beklemek zorunda oldukları zamana ama eklenmesi gereken bi durum daha var oda 5 sn ye kala çalıştır ve yeşilde yavaşca kalk sert kalkış kesinlikle stop ettiğinde sağlamaya çalıştığın tasarrufun iki katını harcayacağındır.
  • peugeot, 25 sn den fazla bekleyecekseniz stop edin, 2,3 sn kala çalıştırın diyor.

peki arkadaşlar birde olayın lpg boyutuna bakalım, malum lpg li arabalar önce benzinle çalışıp sonradan gaz a geçiyor. ışığa geldik, stop ettik, 55sn sonra çalıştırdık, araç benzinde çalıştı, motor sıcak olduğu için hemen gaz a geçti. bunun tüketime bir etkisi olur mu?

quote:

Orjinalden alıntı: mratoz

peugeot'nun sayfasında yazan doğru ise yakıt tasarrufu var http://www.peugeot.com.tr/web/sub/407rekor/booklet.pdf

• bu dediÄŸimiz yada dediÄŸim benzinli araçlar için geçerliydi tüp için yorum yapmak istemem
  • Yakıttan ziyade, marş motoru yıpranır
  • bu tamemen kaç ışıkta kaç kere stop ettiğinizle alakalı ancak kesin bir nokta var ise bu da hava kirliliğine yapacağı olumlu etki bence az yakmaktan çok daha önemli bir konu.Eüğer bir günde 10-15 tane kırmızı ışıkta 1 dakikadan fazla beklemek zorunda kalınıyorsa ve araç benzinle çalışıyorsa(dizel ve LPG tartışmalıdır)kontak kapatılabilir .

Marş motoruu konusu ise doğrudur ,ne kadar çok kullanılırsa o kadar çok yıpranır ancak kömürler falan ucuz şeylerdir.Eğer sargı bobin yanmazsa büyük bir masraf çıkmayacaktır.Bu bobinde öyle kolay kolay yanmaz aracın bayağı yıpranmış olması gereklidir.Benim şahsi görüşüm 10 senelik araçlar ve üstü için yıpranma söz konusu olabilir.Birde marş motorunda ilk kavramada görev yapan bir dişli var bu aşınabilir ama herşeyi öngörmek mümkün değil.

sdonuç olarak kişiden kişiye göre değişebilecek bir konu ancak teknik açıdan kısa sürede ciddi bir hasar oluşmayacağını sanıyorum.

sadece bir iki istisna vardır herkezin bilgiği bunları yazmakta fayda var.
    1- araç çalıştırılırken gaz verilmeden hafif ve kısa süreli kontak anahtarı çevrilmelidir.Asla marşta uzun tutmayı denemeyin panik yapmayın.
    2-araç ilk marşta çalışmaz ise hemen bırakıp 2-3 saniye bekleyip tekrar deneyin
    3-araç stop edilmiş ise mutlaka el frenini çekiniz.(fren basıcı düşecek ve tehlike durumu hasıl olabilecektir.)
    4-Klima devrede ise çalıştırmadan önce kapatmayı unutmayınız
    5-Akünüz zayuıf ve eskimiş ise bu yöntemi denemeyin aküyü bitirebilir veya ömrünü erkene çekebilirsiniz.
    6-Alternatörünüz eski ve yıpranmış ise problem yaratabilir.
    7-Alternatör kayısı eski ise daha kısda sürede kopma durumu oluşabilir.

sonuç olarak eski ve yıpranmış araçlar için bu durumu tavsiye etmiyorum herhalde nedenleri yeterince açıktır.

• Gerçi konu eskimiş ama...
    Bende 2004 Dizel Clio var. 45sn den uzun ışıklarda kontak kapatarak bir depoyla 110km fazladan yaptım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.