Şimdi Ara

trafik kontrol noktası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkamdan ceza yazmışlar bugün tebliğ edildi.
    -Trafik dur ihtarına uymamak
    -tehlikeli şerit ihlali

olay şöyle gelişiyor gece 2 civarı.
    polis aracının siren lambaları kapalı,
    yolda dubalar yok,

bende kontrol noktasını farketmedim. Polis eliyle dur dedi flaşör de yoktu elinde.
    Bende otostopçu falan zannettim çok ciddiye almadım. Polis olduğunu sonradan farkettim.
    Açıkcası çokta üstünde durmadım şimdi beni şuraya götürür müsün falan diye durduruyor zannettim çünkü yapıyorlar.
    (yanlış anlaşılmasın araçta tek genç olunca dur diyor , genç beni şuraya atar mısın sana zahmet falan diyorlar , bende tabi abi buyur falan diyorum. o gün uğraşmak istemedim)

trafik aracı falanda göremeyince devam ettim.

O kontrol noktasıymış. Bu cezaya itiraz edebilir miyiz? Aracı ben kullanıyordum fakat başkasının üstünde.
    Nasıl bir dilekçe yazmak gerekir? bilgi sahipleri yardımcı olursa sevinirim.

• açıkçası ispat etmeniz gerekir, ilgili yönetmelikte personelin giyeceği yelekten tutun da elindeki fenerin özelliğine kadar, kukaların yolun proje hızına göre kaç metre arayla kaç adet konulacağına kadar yazılmış durumda ancak siz bunu ispatlayamazsınız

belki de sizin bahsettiğiniz sebepten dur dedi siz de durmayınca gurur(!) yapıp ondan yazdılar...
  • Polisin seni durdurması için hazırlık yapmak gibi bir zorunluluk olmadığını düşünüyorum, eğer planlı yapılan bir kontrol değil ise.

İleriden tepe ışıklarını gören bir sürü kişi geri geri gidip kaçmaya başlıyor. Bu yüzden plamsız veya ihbar sonucu yapılan kontrollerde tepe lambalarını açmazlar.
    Sizin durumunuz dur diyen polise uymamak. Ve bunun da kanunda bir cezası var.
    Şerit değiştirmekten de yazdığına göre polis dur deyince diğer şeride atlamışsınız.

Geçmiş olsun, itiraz etseniz bir dayanağınız olacak mı? Bunu düşünün.

Ayrıca nasıl bir yerde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama 22 yıldır trafikteyim, hiçbir polis beni şuraya bırakır mısın demek için durdurmadı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bal974

Polisin seni durdurması için hazırlık yapmak gibi bir zorunluluk olmadığını düşünüyorum, eğer planlı yapılan bir kontrol değil ise.

İleriden tepe ışıklarını gören bir sürü kişi geri geri gidip kaçmaya başlıyor. Bu yüzden plamsız veya ihbar sonucu yapılan kontrollerde tepe lambalarını açmazlar.
    Şerit değiştirmekten de yazdığına göre polis dur deyince diğer şeride atlamışsınız.

Ayrıca nasıl bir yerde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama 22 yıldır trafikteyim, hiçbir polis beni şuraya bırakır mısın demek için durdurmadı.

Hocam yol şerit değiştirilecek bir yol değil polis ileriye parketmiş.
    Sola ayrım var yol kıvrılıyor ya düz gideceksiniz ya da soldan devam edeceksiniz.
    Polisi görsem ve kaçmak gibi bir niyetim olsa sola sinyal verir giderim.
    Kaldı ki polis takip yapmadan, şüpheli araç ihbarı almadan kime kafasınca dur diyebilir?
    Orası kontrol noktasıysa açıkca trafik güvenliği açısından da gerekli önlemin alınmış olması gerekmez mi?
    Düşünün yolda gidiyorsunuz bir adam yandan eliyle dur gibi birşeyler yapıyor...
    "İleriden tepe ışıklarını gören bir sürü kişi geri geri gidip kaçmaya başlıyor." bu durumda zaten anons geçilip gerekli araç trafik ekiplerince ilk çevirmede durduruluyor,aranıyor çekiliyor ifadesi falan alınıyor diye biliyorum.
    küçük illerde ne tarafa gidiyorsun şuraya mesaiden çıktım beni de şuraya bırakır mısın diye çok denk geldim. Gece 2 de oldu bu olay bende gece arabayla dolaşmayı ara ara yaparım. Bu yüzden belki bana denk geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Arif

açıkçası ispat etmeniz gerekir, ilgili yönetmelikte personelin giyeceği yelekten tutun da elindeki fenerin özelliğine kadar, kukaların yolun proje hızına göre kaç metre arayla kaç adet konulacağına kadar yazılmış durumda ancak siz bunu ispatlayamazsınız

belki de sizin bahsettiğiniz sebepten dur dedi siz de durmayınca gurur(!) yapıp ondan yazdılar...

Yinede dilekçeyi bu hususlara dayanarak yazsak, bir dava görülmesi olmuyor sanırım.
    17 gün önce bulabilirsem çevre yakınlarındaki dükkanlardan kamera kaydı görüntüsünü fotoğraflayıp dilekçeye eklesem bir sonuç alınabilir mi acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: screaam

quote:

Orijinalden alıntı: bal974

Polisin seni durdurması için hazırlık yapmak gibi bir zorunluluk olmadığını düşünüyorum, eğer planlı yapılan bir kontrol değil ise.

Hocam yol şerit değiştirilecek bir yol değil polis ileriye parketmiş.
    Sola ayrım var yol kıvrılıyor ya düz gideceksiniz ya da soldan devam edeceksiniz.
    Polisi görsem ve kaçmak gibi bir niyetim olsa sola sinyal verir giderim.
    Kaldı ki polis takip yapmadan, şüpheli araç ihbarı almadan kime kafasınca dur diyebilir?
    Orası kontrol noktasıysa açıkca trafik güvenliği açısından da gerekli önlemin alınmış olması gerekmez mi?
    Düşünün yolda gidiyorsunuz bir adam yandan eliyle dur gibi birşeyler yapıyor...
    "İleriden tepe ışıklarını gören bir sürü kişi geri geri gidip kaçmaya başlıyor." bu durumda zaten anons geçilip gerekli araç trafik ekiplerince ilk çevirmede durduruluyor,aranıyor çekiliyor ifadesi falan alınıyor diye biliyorum.
    küçük illerde ne tarafa gidiyorsun şuraya mesaiden çıktım beni de şuraya bırakır mısın diye çok denk geldim. Gece 2 de oldu bu olay bende gece arabayla dolaşmayı ara ara yaparım. Bu yüzden belki bana denk geliyor.

Merhaba,

Size katıldığım noktalar var. Size karşı değilim. Önce bunu söyleyeyim. :)

Ama şöyle bir ihbar geldiğini düşünün. "Bilmemne mevkiinde bir araçta 3 tane sarhoş yolda yürüyen bayanları taciz edip kaçtı"
    Şimdi böyle bir durumda polis aracın geçebileceği yerde pusuya yatar.
    Gelen şüpheli her aracı durdurup alkol ve gbt kontrolü yapacaktır. Önlem almaz, pusuya yatar.
    İleriden polis ışıklarını gören bir araç 100 metre öteden geri döner. Polis bu arabanın ne plakasını görebilir, ne de araca binip yetişebilir. Kaçan kaçar.

Geçmiş olsun, dediğim gibi itirazınızı hangi dayanağa göre yapacaksınız.
    Polis dur demiş ve durmamışsınız. Kanun karşısında görünen bu.
    Planlı bir kontrol olmadığı için kuka, lamba, uyarı vs gerekli değil.
    Kontrol araması değil, belki de ihbar üzerine arama yapıyor.

Özetle diyeceğim, geçmiş olsun.
    Keşke itirazınız bir sonuç getirse, ama elinizde ne yazık ki sağlam bir veri yok.

Selamlar.

• bal974 B kullanıcısına yanıt
    bahsettiğiniz uygulamanın hiçbir yönetmelikte kanunda yeri yok, senaryo yazmışsınız...

ne yapıyorsa yapsın kendi hayatını ve başkalarının hayatını tehlikeye atmadan yapmaları lazım, yolda pusuya yatmak öyle olmazi kaçış noktası olmayan noktalara kurulur, her durumda da tepe lambaları ve farlar yanmak zorundadır

bunların da nasıl yapılacağı ilgili yönetmeliklerde her ayrıntısına kadar anlatılmıştır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arif

bahsettiğiniz uygulamanın hiçbir yönetmelikte kanunda yeri yok, senaryo yazmışsınız...

ne yapıyorsa yapsın kendi hayatını ve başkalarının hayatını tehlikeye atmadan yapmaları lazım, yolda pusuya yatmak öyle olmazi kaçış noktası olmayan noktalara kurulur, her durumda da tepe lambaları ve farlar yanmak zorundadır

bunların da nasıl yapılacağı ilgili yönetmeliklerde her ayrıntısına kadar anlatılmıştır

Konuyu açan da bir senaryo yazmış, ben de karşı senaryoyu yazıverdim.

Selamlar ve iyi forumlar.

• Trafik polisiyse duruyorum, normal 155 cevirmesiyse basip geceyorum. Bazen cok meraklilar olup pesime dusuyorlar. Samimiyetinizi dilekcenizden anlatabilirseniz hakim iptal eder.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.