Şimdi Ara

Trafik sigortamda araç modelim yanlış yazılmış.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
10.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar bugun aracimin sigortasini yaptirdim. Halk sigorta dan kesti arkadas ama model olarak aracim seat leon 1.2 tsi dsg olmasina ragmen leon st 1.6 tdi 110 4wd experience olarak yazilmis. Aradim yanlis yazilmis dedim sigortaciya oda bana sigortada tam modele bakmiyoruz dedi kaskoda onemli dedi ama icime bir kurt dustu. Sikinti yaratir mi bu durum?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Trafik Sigortasında Araç Modelinin Yanlış Yazılması ve Alınması Gereken Önlemler

Trafik sigortasında veya kaskoda yer alan araç modelinin yanlış yazılmış olması durumunda, bu durum başınıza dert açabilir. Sigorta poliçesinde belirtilen aracın paketi veya modeli, olası bir kaza veya hasar durumunda aldığın tazminatı doğrudan etkiler.

Trafik sigortasında araç modelinin yanlış yazılması gibi bir hata fark edersen, vakit kaybetmeden sigorta şirketinle iletişime geçmelisin. Bu hatanın düzeltilmesi için yazılı bir talepte bulunmalısın. Sigorta şirketleri, bu tür hataları genellikle hızlı bir şekilde düzeltir. Ancak yine de poliçeni dikkatlice kontrol etmeli ve hatanın düzeltildiğinden emin olmalısın.

Sigorta poliçesinde araç modelinin yanlış yazılması gibi bir hata, kaza veya hasar durumunda sigorta şirketinizin talebinizi reddetmesine neden olabilir. Bu nedenle, poliçeni düzenli olarak kontrol etmeli ve herhangi bir hata fark edersen, derhal düzelttirmelisin. Bu sayede olası mağduriyetlerin önüne geçebilirsin.

Önemli Not: Kaza sonrası sigorta şirketiniz, aracın hasar durumunu tespit etmek için bir ekspertiz raporu talep edebilir. Bu raporda aracın modeli de yer alacaktır. Bu nedenle, sigorta poliçesinde araç modelinin yanlış yazılması gibi bir hata, hasar tespit sürecini de olumsuz etkileyebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sıkıntı gayet de yaratır, kaza anında o yazılan aracın bedeli üzerinden hesaplanır ödenecek rakam ve şirket isterse %'lik oranda muafiyet bile uygulayabilir. O şirkete söyleyin bölge müdürlüğüne gönderip düzelttirsin. Bizde sigortacıyız ama hiç bi aracı kafamıza göre yazmıyoruz...
  • İki aracında değeri aynı mı ki! Fark etmiyormuş??

Sigortacınıza söyleyin, aracı doğru girip zeyilname düzenlesin, fark çıkarsa da iade alsın.
    Mızır mıkır ediyor ise de; Bir daha o sigortacı ile çalışmayın.
  • Zaten sigortayi kestirmeden once generali sigortadan kasko teklifi aldigimda 1230 tl cikmisti sigortayi kestirdikten sonra 1800 tl gibi bir rakam cikti. Arasam sigortayi iptal ettirebilirmiyim?

• quote:

Orijinalden alıntı: ARNT

Zaten sigortayi kestirmeden once generali sigortadan kasko teklifi aldigimda 1230 tl cikmisti sigortayi kestirdikten sonra 1800 tl gibi bir rakam cikti. Arasam sigortayi iptal ettirebilirmiyim?

Olur mu öyle şey, niye o kadar fark çıkıyormuş? Niye kesmeden önce haberdar etmiyorlar mış??
    Niye ruhsatta yazan bilgileri dikkate alıp ona göre poliçe kesmiyorlarmış???

O zaman madem öyle; Her Leon'u 1.2 Style yazıp geçsinler, böylelikle daha uygun çıkar.
    Hem fark yaratmıyor ise; Poliçedeki "TİP" bölümüne ne gerek var?

1.6TDI ile SW 4wd araç ile 1.2TSI Style bir değerde mi?
    Aracın bilgilerini tekrar düzenleyip zeyil yapsınlar(yapmak zorundalar) bence fiyat düşecektir.
  • Her türlü sıkıntı çıkar...

Hatalı beyan da bulunmaktan hasar sonrasında itiraz bile eder sigorta şirketi...

Toplamda 5 dakikasını almaz Poliçe Zeyili yapmak ...

Sizi başından sallamış eleman başka bişey değil...

• Bana da geçen sene öyle yaptılar. Hemen düzelttirdim. Eğer kasko yapacaksanız arabanızın modeli sigortada yazan modelden yapılır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • barca1899 B kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam duzelttirdim mail attilar duzeltilmis halinim generali sigortadan kaskoma bakinca duzelmis 1200 tl fiyat verdi tekrar.

• Duzenlenmesine sevindim hocam. Kazasiz belasiz sürüşler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.