Merhaba, Bir süre önce ufak da olsa bir kaza yaptım. Rapora göre 8'de 7 suçluyum. Sormak istediğim, karşı taraf benim haberim olmadan servise gidip hasarını benim trafik sigortamdan yaptırabilir mi? Karşı tarafa ulaşamıyorum ve şu an sadece tahmin yürütebiliyorum. Sizce ne olmuş olabilir? Hasarı kendi kaskosundan karşılayıp bana fatura gönderebilir mi? Böyle bir durum olursa gelen faturayı kendi trafik sigortamla karşılayabilir miyim?
benim bildiğim önce trafik sigortasına bakılıyor. sigortayı asan durumlarda kasko. yani karsı taraf kusuru düsük. sekizde 7 oranındaki hasarını karsılar sizin sigortanız (tabi 8 milyarın altındaysa) sekizde bir oranı da kaskosu karsılar.
ben öyle biliyorum.çünkü geçen kaza yaptım. bu konuda bayağı bilgi edindim.
özellikle sigortacı arkadaslar varsa bilgilendirsin
Hocam zaten kazdan sonra onda gerekli evraklar vardır. Sizin trafik sigortanızın fotokopisi ehliyet fotokopiniz vs vardır. Bunlarla gider kaskosunun anlaşmalı servisine aracını yaptır. Adamın kaskosu da masrafı sizin trafik sigortanızdan tahsil ederler.
benim belgelerin fotokopisini almadı, ama bu saydığınız evrakların fotokopisini jandarmadan alabilir mi daha sonra? öyleyse aynı şekilde ben de hasarımı gidereyim...
quote:
Orjinalden alıntı: budun
benim belgelerin fotokopisini almadı, ama bu saydığınız evrakların fotokopisini jandarmadan alabilir mi daha sonra? öyleyse aynı şekilde ben de hasarımı gidereyim...
evet onlar karakoldan alabilirler ve daha sonra araçlarını yaptırabilirler.sizinle görüşmelerine gerek yok yani
quote:
Orjinalden alıntı: budun
Sizin hasarınızın anca 8 de birini karşılar karşı tarafın sigortası. Çünkü 8 de 7 siz suçlusunuz. Tekrar geçmiş olsun.
bence sekizde biri alsa ne olur almasa ne olur. bu parayı almak için servise götürmen lazım. servisin hem fiyatı astronomik hem de vergi ekler fatura kesecek. ben de tanıdık bir sağlam ustaya giderse kazancı sekizde birden fazla olur.
quote:
bence sekizde biri alsa ne olur almasa ne olur. bu parayı almak için servise götürmen lazım. servisin hem fiyatı astronomik hem de vergi ekler fatura kesecek. ben de tanıdık bir sağlam ustaya giderse kazancı sekizde birden fazla olur.
Katılıyorum servisler hele de kaza durumunda çok şişiriyor faturayı.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme