Şimdi Ara

Trafikte ölüme son ver

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ülkemizde trafik kazalarında yaşanan ölümler genel ölümlere oranla yüzde 5 seviyelerinde seyrediyor.

TÜİK verilerine göre oluşan trafik kazalarının yüzde 98’i insan hatalarından kaynaklanıyor. Bu oran tabii ki az değil ve asıl sorun bu ölümlerin insanlar tarafından oluşturuluyor olması. Bazı kazalar tamamen cinayet yerine geçebilecek düzeyde oluyor. Bu kazaların asıl sebepleri olarak en başta dikkatsizlik geliyor.

Kırmızı ışıkta geçen sürücüler, yüksek hız yapanlar, yol benim düşüncesiyle atlayanlar ve en önemlisi yapılmaması gereken hareketlerde bulunanlar. Bunun gibi birçok örnek yazabiliriz. Hatta sadece yazıyı bu örneklerden de oluşturabiliriz. Fakat önemli olan bu örnekler değil. Zaten günlük hayatımızda fazlasıyla karşılaşıyoruz. Hatta bazen hiç beklemediğimiz çok şaşırdığımız kazaları bile görebiliyoruz.

Önemli olan örnek vermek değil bu örneklerle baş edebilmek. Bu yüzden konumuzun temeli insanları bilinçlendirmek ve iletişim üzerine olacak.

İleri sürüş eğitimlerine katılın
    Biraz maliyetli olsa da mutlaka katılmanız gereken bir etkinlik olduğunu düşünüyorum. Her şeyden önce sürücülerimizin birçoğu, ani durumlarda nasıl tepki vermesi gerektiğini maalesef bilmiyor. Bu durumlarla karşılaşılınca genelde mantık ve soğukkanlılıkla değil korku ve refleksle hareket ediliyor. Verilen ani tepkiler ise daha büyük kazalara sebep olabiliyor. Benim tavsiyem mutlaka uzmanlar eşliğinde bir eğitim alın. Ben yıllardım yollardayım hiç bir şey olmadı demeyin. Emin olun sizin de bilmediğiniz birçok şey vardır. Kazanın ne zaman ve nasıl gerçekleşeceğini bilemezsiniz. Oluşabilecek her türlü olasılıkta tecrübe edinmek her zaman yararınıza olacaktır.

İletişiminizi geliştirin
    İletişim sadece trafikte değil hayatımızın her alanında en önemli konudur. Güzel iletişim kurmak her zaman sizi kârlı çıkaracaktır. Maalesef ki ülkemizde sabırsız ve agresif sürücü sayımız oldukça yüksek. Yoğun trafikli bir ilde yaşıyorsanız her gün bir kavgaya denk gelebilirsiniz. Bu kavgaların nedenlerine bakıldığında aslında çok basit ve gereksiz konular olduğunu görüyoruz. Fakat bu basit ve gereksiz konularda birçok ölüm yaşanabiliyor. Bu yüzden konu ne olursa olsun karşıdaki sürücüyle sürekli yapıcı ve sakin bir şekilde iletişim kurmaya çalışın. Gerekirse haklı dahi olsanız özür dileyin ve karşınızdakine mümkün olduğu kadar mesafe bırakın. Gerektiği yerlerde ise yapıcı ve olumlu temaslarla yumuşatmaya çalışın. Elinde zarar verebilecek kesici, delici veya yaralayıcı herhangi bir alet gördüğünüz takdirde kendinizi güvenli bir bölgeye alarak durumu polise bildirin. Gereksiz agresiflik kötü sonuçlar doğurabilir. Meşhur sözümüzü unutmayın, ‘tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır’

Trafik kurallarına uyun
    Cezalardan korktuğunuz için değil hayatı önemsediğiniz için kurallara uyun. Olası bir kazada sadece kendinize gelecek zararı düşünüp kemer takarak geçiştirmeyin. Yola atlayacak bir hayvanı bile düşünerek hareket edin. Trafik kuralları çerçevesinde sürüşünüzü sağlayın. Unutmayın trafikte bir bebeğe de zarar verebilirsiniz bir hayvana da.

Sabırlı olmayı öğrenin
    Günümüz trafiğinin en büyük sorunlarından birisi de sabırsızlık. Trafik yoğunluğu ve kazaların temel sebebi…

Aralardan girme düşüncesi, makas atarak ilerleme, yolu kısaltmak için ters yönde ilerleme gibi bir günde yüzlerce kez karşılaştığımız bazı örnekler vardır. Trafik yoğunluğunun temel sebebini bu örnekler oluşturuyor. Tabii ki devamında kazalar ve kavgalarda geliyor. Sonuna kadar sabırlı olmayı öğrenin ve fevri hareketlerden mutlaka kaçının.

İnsanları bilinçlendirin
    Çevrenizde bu tip insanlar mutlaka vardır. Bu insanlarla yapıcı bir şekilde olayı izah edin ve güvenli sürüş sağlaması için sakin bir dille tavsiyeler verin. Bir kaza durumunda sadece ona zarar gelmeyeceğini birçok canlıya zarar verebileceğini anlatın.

Artık yeter
    Bir insanın bencilliği yüzünden canlar, bir insanın eğitimsizliği yüzünden çocuklar, bir insanın cahilliği yüzünden hayvanlar, bir insanın sabırsızlığı yüzünden ailesi ÖLMESİN!
    https://www.otomobilhakkinda.com/trafikte-olume-son-ver/
    Trafikte ölüme son ver

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilhakkinda.com -- 8 Mayıs 2019; 15:5:33 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1abilir
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.