Şubat ayında 2024 model iki adet A3 aracımızı satıp Teslaya geçiş yaptık. Açıkçası daha önce her türden benzinli araç sahibi olmuş bir kullanıcı olarak (mx5 nd2, 1.16i, passat, 308gt megane, clio vb.) diyebilirim ki, muhtemelen bir daha içten yanmalı bir araca daha sahip olmam. Yukarıda bahsedilmiş benzinlik konusu açıkçası tamamen katılıyorum. Kimseyle muhatap olmuyorsun, benzinciye benzin koymasını söyle aracın başında bekle, içeri git sıraya gir kredi kartı çektir fiş topla vs büyük eziyetmiş. Neredeyse bütün elektrik istasyonlarında kredi kartım ve fatura adresim tanımlı, takıyorum araca ve gidiyorum. Zaten bir kahve aldım, wc gittim derken araç %90 şarja ulaşıyor. Ben Teslanın güçsüz versiyonunu kullanıyorum, hissettirdiği ivmelenme muazzam. Daha önce benzinli araç kullanırken uzun yolda genel olarak tempolu sürdüğümden dolayı 300-350 km aralığında kullanabiliyordum. Daha sonra benzinliğe girip benzin aldıktan sonra yola çıkıyordum. Elektrikli araca geçince anladım ki kendimi çok yoruyormuşum. Şu an 200 km kadar gidip şarja takıyorum, biraz dinlenmiş olarak yola çıkıyorum. En son Bursa dan Ankara ya yol yaptım, normalden 35-45 dakika geç ulaştım Ankara ya, bence kabul edilebilir bir durum. Şehir içi için zaten anlatmaya gerek yok. İş yerime 2 adet şarj istasyonu kurdurdum. Yaklaşık 3-4 saat aralığında %100 şarj edebiliyorum ve genel olarak haftada bir şarj ediyorum. Önceden 1.5 haftada bir depo fullemek durumunda kalıyordum. Bakım yok, aracı bırak başında saatlerce bekle, senede iki araç toplamda 6 kere bakıma girdiğimiz için inanılmaz yorucu bir olay. Ayrıca pahalı, A3 ün en son bakımına 20.000TL istemişlerdi. Kısacası ben çok memnunum soruları olan var ise yardımcı olmak isterim. Konuya gelirsek elektrikli araçların ikiye katlanması hem olumlu hem olumsuz. Olumlu yanı sayı arttıkça yatırım da artacak, istasyon vb. Olumsuz yanı ise elektrik ücretleri artacak, nerede çokluk orada b.kluk gibi bir durum oluşuyor. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beetle Juice -- 21 Nisan 2025; 13:34:58 > |
Trafikteki elektrikli otomobil sayısı bir yılda ikiye katlandı (3. sayfa)

-
-
Uzun yola gidilmez dediğiniz 1,6 araçları geçtim son 10 yılda tescil edilen araçların %95i 1,6 ve altı hacimde, sanırım hiç 1.6 ve altı hacimli araca binmediniz. Gayet net ve konforlu gidiliyor uzun yolda
https://www.drdatastats.com/yillar-bazinda-turkiyede-trafige-kaydi-yapilan-otomobillerin-motor-silindir-hacimlerine-gore-dagilimlari-sayi-ve-oran/
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bindim kullandımda en az 3 tane oldu zamanla ama 2.0’a geçtim onla çok fark etti.
Ben biraz performanslı kullanırım o yüzden 1.6 çok yakıyor ve çok bağırıyor gerektiğinde de gerekli tepkiyi vermiyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Kimi aşalamışım kimin yazısını okıdun da benim yazım mış gibi anlatıyorsun..
Ben 15 yıldır belki çok daha fazla ilk bu forum kurulduğu yıllardan beri varım bir kere ne küfür ettim ne hakaret ettim ne birini aşaladım ..
Tam aksine yazdığım yazıyı üç kez okur bir kere yollarım hatta yolladıktan sonrada alınır şimdi belki şimdi şurayı düzeltiyim derim tekrar düzenlerim ..
Nerde kimi aşalamışım çıkar göster ..
Elektriğini arabasını yemişim işi buralara getirmeyin altı üstü otomobil 4 lastik bir avuç civata .. nedir bu hırs öfkeniz .. yanlışsa bilgi yanlış görüyorsanız düzeltirsiniz biter gider nedir yani atla deve değil ..
Bir konuyuda tadında tartışın yok aşalama falan bunu bu forumda en son yazıcağın adam benim yıllardır bu forumdayım.bir kere banlanmadım bir kere olsun ne kimseye hakaret küfür den ötürü ceza almadım..
Sen li benli konuşurum en fazla oda yaşıtım olduğu içindir..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkmoon34 -- 21 Nisan 2025; 15:41:48 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Gün kardeşim ben senle o kadar şu konuda yazıştım sana herhangi bir saygısızlığım aşalamam oldumu .. olduysa yada öyle hissettiysen özür dilerim ..
Çünkü bu konuda nerdeyse bir senle karşılıklı yazıştım ..
Kardeş bu konuda sanada cevap verdim sana herhangi bir saygısızlığım oldumu bak 45 yaşında adamım belki benden küçüksün dür ama olduğunu düşündüysen senden de özür dilerim .. bunda ayıp bir şey yok..
Aşalama nedir hayret bir şey.. insanlara iftira arıyorsunuz ispat et desem edemessin .. varsa hodri meydan ..
Aşalama = Birine karşı küçük düşürücü davranışlarda bulunmak, birini aşağı ve hor görmek ve bunu davranışıyla göstermek anlamına gelir.
Kimi küçük düşürücü davranışta bulunmuşum kimi aşağı ve hor görmüşüm .. işte böyle yapa yapa forumda insan bırakmadılar.. sinirlenen çekip gitti
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkmoon34 -- 21 Nisan 2025; 15:56:41 >
Ben görmedim canım, ben istemeden kırdıysam seni bende özür dilerim fikirler böyle yazışarak gelişir önemli olan konuşmak işte.
Ben phev kullanırım sen bev başkası mild hybrid başkası lpg li başkası dizel .. konuşuruz tartışırız bazen yükselirizde saygı sevgi.çerçevesinde zaten forum bunun için var .. bazen ortak noktada buluşuruz bazen tam zıttı olur anlaşamayız .. bazen yanlış bilgi veririz başkası düzeltir..
bunlar forumlarda olan şeyler zaten forum yeri bundan var .. herkes aynı fikirde olsa o forum olmaz ..
Uzatmak istemiyorum çok garip bir durum olduğu için ve insanlar o kadar alıştığı için benzin almaya kanıksamışlar belli ki.
Elektrikli araç sahipleri anca anlar dediğimi bir arkadaşta benzer yazmış konuya anlayacağınız bir ben birde o iki olduk sizin için.
Öyle konuşmadan duramayan bir adam olduğumdan sizin paylaşma demenize hak versemde durmayacağım için söz vermeyeyim.
Dediğin arkadaş evden şarj ediyor zaten ve siz de evden şarj ediyorsunuz. Evden şarj imkanınız olmasa bu kadar rahat olabilir misiniz?
Konuya yazdığınız şey şu, "hâlâ elektrikli otomobil almayanlara şaşıyorum, çünkü şarj olayı benzin işinden daha kolay." Adamın yok şarj imkanı, nüfusun yarısından fazlası eski püskü bilmem kaç katlı binalarda oturuyor, rastgele bulduğu sokağa araba koyuyor. Sizin yaşadığınız deneyim ile bu adamın yaşayacağı bir mi? Demek istediğim bu, yoksa size zor geliyor da, fanatiklik yapmak için kolaymış gibi göstermeye çalışıyorsunuz demiyorum. Dışarıdan böyle anlaşılır diyorum. Elektrikli otomobillerin avantajlarından bahsederken genel konuşacaksanız herkesi kapsayabilmek lazım. Sonuçta yakıtlı otomobillerde yaşanılan yere, imkâna, yakıta erişime göre kolaylık/zorluk farkı yok. Köhne eski bir sokakta da otursan deneyiminin aynı, yüz milyonluk villada da otursan aynı.
Bu aynılık ve kolaylık yüzünden bugün birisi atıyorum Passat mı alayım, Vectra mı alayım diye konu açınca kimse çıkıp "Passat al menzili daha uzun" veya "şunu al deposu daha büyük" demiyor. Bambaşka konular konuşuluyor araçlar kıyaslanırken. Anlatabilmişimdir umarım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SuperVeloceJota -- 21 Nisan 2025; 16:35:11 >
-
Elektrikli
+ Ekonomik (alırken, kullanırken), konforlu, eğlenceli, teknolojik, dikkat çekici.
- Kısıtlı (menzil, dolum süresi, duraksama), 2. El kaygısı, batarya ömrü kaygısı.
Akaryakıtlı
+Zaman (menzil, dolum hızı, daha az duraksama), piyasası oturmuşluk (bilinirlik).
-Alırken pahalı, kullanırken pahalı (tüketim), bakım (servis) vs pahalı, potansiyel arızalar (şanzıman, motor, devir daim, kayış sistemleri, dpf, edblu, hareketli parçalar, balata, buji, enjeksiyon, baskı balata)
-Uzun Yolda motor vibrasyonu, homurtusu (konforsuzluk).
-Geç ısınma,
-Klimada performans kaybı.
Not: 9 aydır Elektrikli kullanıcısıyım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ESER14 -- 21 Nisan 2025; 17:56:56 >
"Haberi bir Allah ın kuluda sorgulamamış.. ne üzücü" cümlesini kurmuşsun. buna biraz alındım. tabi ki sorgulama yapabilirsin onda bir sorun yok. Belki kurduğun bu ilk cümle olmasaydı daha nazik bir karşı yorum yapabilirdim.
-
Bumu aşalama yapma Allah aşkına .. bunun neyi aşalama .. hatta sonuna üzücü kelimesini eklemişim .
Yorumları okudum ve konuyla alakasız gördüm ve dedim ki haberi de bir Allah'ın kulu okumamış budur .
Belki yanlış algılamışımdır olabilir insanlık hali ama ne olursa olsun aşalama ya asla girmez ..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkmoon34 -- 21 Nisan 2025; 17:19:30 >
quote:
Orijinalden alıntı: darkmoon34Bumu aşalama yapma Allah aşkına .. bunun neyi aşalama .. hatta sonuna üzücü kelimesini eklemişim .
Yorumları okudum ve konuyla alakasız gördüm ve dedim ki haberi de bir Allah'ın kulu okumamış budur .
Belki yanlış algılamışımdır olabilir insanlık hali ama ne olursa olsun aşalama ya asla girmez ..
amacın aşağılamak değilse sorun yok. özür dilerim.
-
Sen adam gibi adamsın . Özür dilemeyi bilen adam benim kitabımda adam gibi adamdır..
Satışların artmasının sebebi farklı modellerin piyasaya girmesi. Ayrıca elektrikli arabalarda 2.el piyasası halen bitik.
-
Apartmanda oturuyorsan evden şarj zor iş. Kablo mu çekicez pencereden?
-
Benim evden şarj imkanım var ve kablo bile almadım.
Zaten kulanımım az onunla mı uğraşacağım? Yazın klimalar sarfiyatı arttırıyor, kış ayında bakarız duruma.
* Arkadaşım 3. Kattan kablo sarkıtıyor, olmayacak iş değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 21 Nisan 2025; 19:9:15 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X