Şimdi Ara

Trafo Bacakları

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, şu örümcek şarj cihazlarından şu küçük trafoyu söktüm fakat birincil-ikincil girişlerinin nasıl yapıldığını çözemedim, 6 tane bacaklı ilk defa görüyorum.

Trafo Bacakları

1-2 ve 3-4 ölçtüğüm zaman kısa devre görünüyor. 2 ve 3 kısa devre mi yapmam gerekiyor acaba? Yardımcı olacaksa şarj aletinin yollarını da atabilirim, şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caliskancocuk -- 27 Ağustos 2015; 14:41:30 >

• Bacakları avometreden kısa devre kademesinde ölçüyorsanız kısa devre göstermesi normal. Ölçüm cihazınızda henry kademesi olması lazım. O kademede değer gösterir.

Bacakları neden ölçüyorsunuz?
    Bende bir tane şarj cihazını kopyalamak için söktüm, devre şemasını çıkarttım tüm malzemelerini buldum ama trafoyu bulamadım. Bendeki trafoda aynı sizinki gibi. Elektronikçileri gezdim ama hiç biyerde bulamadım. Değerleri standart değer değilmiş. Yaptırmasıda pahalıya geliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,
    Sadece sarımların nasıl yapıldığını çözebilmek için kısa devreleri ölçtüm, öz indüktans değerlerini merak etmiyordum.
    Merak ettiğim normalde 220 voltun hangi bacaklara geldiği ve hangi bacaklardan düşük voltaj çıkışının olduğu.
    Şebeke voltajını bağlamayacağım için bunun normalde yeterli olacağını düşünüyorum, sadece 2 AA pil ile aç-kapa esnasındaki puls ile bir şok cihazı yapmak istiyorum.
    Teşekkürler.
  • caliskancocuk C kullanıcısına yanıt
    Bendeki trafoda 220v 4'lü taraftan kenardakilere giriyor. 2'li taraftan da 5v çıkış alınıyor.

• Cevabınız için teşekkürler.
    Fakat şunu merak ediyorum, 4 lü tarafın kenarlarındaki uçlar aynı telin giriş ve çıkış sarımlarıysa kısa devre kademesinde ötmesi gerekmez miydi? Neden böyle değil peki?
    Onu bende anlamadım. Pek bilgim yok. Aşağıdaki linkte bendeki trafonun resimlerini paylaşmıstım. Devrede ortadaki mavi eleman. Birde siz bakın istiyorsanız.
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=109093532&p=1&f=2144

Bacakların ikisi primerdir. İkisi sekonderdir. Son ikisi de geri besleme için kullanılır. Trafoyu söktüğünüz devreyi de gösterseniz hangisi primer hangisi sekonder bulunur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, ilgilendiğiniz için teşekkürler. Aynıu şarj cihazından bir tanesinin resmini çektim;

Trafo Bacakları

Trafo Bacakları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caliskancocuk -- 28 Ağustos 2015; 16:10:07 >

Dörtlü tarafta, dışta kalanlar primer, içte kalanlar geribesleme.
    Diğer taraftaki iki uç da sekonder.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok sağolun. Geri besleme uçları boşta olarak kullanabilir miyim peki ben bu trafoyu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.