Şimdi Ara

trakya ve ege insanının kibirli olması (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
0
Favori
3.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    tutsun diye açmadım
  • Anadolunun kurnazlığı kadar değil. Kendim egeliyim. Askerliği edirnede yaptım işim gereği konya ve ağrıda çalıştım. Birçok ili de gezdim. Bunların içinde en beğendiğim yer Edirne oldu. Kimse kimseye karışmıyor. Hiç tanımadığın biriyle sohbet edebiliyorsun kimse seni kazıklamaya çalışmıyor. Bu anadolunun insanları yok mu nasıl adamın donuna kadar alırız onun peşinde. Yıllarca tecrübe ettim. Çıkarı olmayan senden kazanmayacak olan selam bile vermez anadoluda.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Edirne'de 15 ay askerlik yaptım, çok sıcak kanlı ve iyiydiler. Belki asker olduğum içindir bilemem. Ama böyle bir genellemeye girmek yanlış. Şunu belirtmek lazım bu bahsettiğiniz şey yöre insanıyla alakalı değil, insanla alakalı. Dünyanın tamamında belkide, insanlar bir daire çizmiş, bunun dışındaki her insana empatisiz her türlü şeyi yapabiliyor. Garip bir umursamazlık falan. İnsan olmanın dejenerasyonu ile karşı karşıyayız. "Benim başıma gelmesin de onlara ne olursa olsun, al bir de ben vurayım, " olayı.

• quote:

Orijinalden alıntı: rubelhizb

Anadolunun kurnazlığı kadar değil. Kendim egeliyim. Askerliği edirnede yaptım işim gereği konya ve ağrıda çalıştım. Birçok ili de gezdim. Bunların içinde en beğendiğim yer Edirne oldu. Kimse kimseye karışmıyor. Hiç tanımadığın biriyle sohbet edebiliyorsun kimse seni kazıklamaya çalışmıyor. Bu anadolunun insanları yok mu nasıl adamın donuna kadar alırız onun peşinde. Yıllarca tecrübe ettim. Çıkarı olmayan senden kazanmayacak olan selam bile vermez anadoluda.
    Aynen hocam
  • Ben de Trakya'nın bir şehrine gitmiştim ancak dediğin gibi kaba-saba insanlarla karşılaşmadım. İlk günden itibaren çok sevecen davrandılar, okulu/yurdu bulmamda çok yardımcı oldular. Keza Ordu ve İzmir'e de yaptığım geziler -kısa değil, en azından bir kaç aylık- sırasında da oldukça sevecen insanlarla tanıştım. Belki üslubunda sorun vardır.

(fiyatlar için bir şey diyemem, sonuçta ilden ile değişen bir şey)
  • Egeyi bilmem ama malesef trakya insanı oyle onu geçtim.
    Ozellikle kürt olduğum için için çok ırkçılık gordum .
    Bir gum hiç unutmam iş yerinde annem aradı o sıra lavabo daydım tlf açtım annemle konuluyorum haliyle kurtçe konuşuyor dum .adamım biri adı suleyman dı oda lavabo geldi kurtçe konuştuğu gordu kapıyı çarptı gitti bende hiç ustume alınmadım benimle bir ilgisi yok sandım ardından bi 45dk falan geçti yanıma bir bayan geldi adı bak nasrettin sen kurtçe konuş muşsun lavaboda e ne var bunda dedim kız oda dedi suleyman çok kızmış . Bende dedim o adam olsaydı ırlçılık yapmazdı .ayrıca annemle konuşuyor dum annemde turkçe bilmiyor kurtçe konuşmam normal değilmi oda hak verdi konu kapandı.
    ustunden bir hafta geçti ben ve suleyman birde bir kaç kişiyi daha ters bir vardiyaya verdi ler işe yeni girmiştim kimseyi fazla tanımıyor dum paydos da ortam larına girmedim oyle bir koşede oturuyor dum içlerin den biri bana dedi gelsene aramıza niye tek oturuyorsun kalktım yanlarına gitttim.
    Baktım suleyman ordan laf sokar gibi o yanıma gelmez ancak telefonda sifreli konuşur dedi ne alakası var dedim sen ne demek istiyorsun dedim
    Adam bana diyor burası trakya kurtçe konuşamaz sın diye çıkıştı bana bunun ustne tartıştık sus pus ettim adamı içine oturdu her hande buna benzer olaylarlar başımım dan geçti olaylar içinden çıkılmıcak hale geldi biraktım orayı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kerem0559 kullanıcısına yanıt
    chp li birçok kişi selam verince almıyor.
    selamın aleyküm diyorum adam okulda müdür yardımcısı, ses yok.

merhaba cicim desem atlayıp öğecek yanaklarımdan ama selam verince almazlar.
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    aha yine parti meselesine geldi konu
  • rubelhizb kullanıcısına yanıt
    sen onlardansın

sana da ırkçılık yapacak halleri yoktu ya !

benim gibi sakallı esmer iri yarı bi adam gitse muhtemelen yine kaba saba ters davranırlar selamımı almazlar diye tahmin ediyorum. ben kaba saba değilim gayet de düzgün Türkçe konuşurum ama görüntü itibariyle sarışın değilim, rum karışımı olmadığımı anlarlar haliyle.
  • Ben de kibirliyim bu doğru
  • Bizde selam yok, o dil bize uzak. Sadece > MERHABA < var KAPİŞ
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Valla hocam memleketin dört bir yanını gezmiş insan olarak bu ülkede gördüğüm kim ağzından bilgiyi düşürmüyorsa en cahil o kim saygıyı sevgiyi dilinden düşürmüyorsa en saygısız en kindar o kim dini dilinden düşürmüyorsa dine en çok zarar veren o kim faşizmi ırkıçığı dilinden düşürmüyorsa millete en çok zarar veren o. Kısacası diline bir konuyu en çok alıştıran o konuda en çok yanlışı yapan oluyor. Siz baştan ırkçılık yapılıyor sen beyazsın ben karayım muhabbetlerini yaparak zihninizde o konuyu yer edindirmişsiniz. Birisi yan gözle baksa tüm memleketi anadolulu olduğunuz için sizi hor görüyor sanırsınız normal. Bu kafa yapısını değiştirmek zor.

• akdeniz özellikle de şu bölge insanları adamdır
    Lightshot
    Screenshot
    https://prnt.sc/s1bqoy

• elonardo kullanıcısına yanıt
    allahtan osmaniyeyi işaretlememişsin
  • Kerem0559 kullanıcısına yanıt
    ona dikkat ettim farkındaysan maraş da yok
  • elonardo kullanıcısına yanıt
    maraş benim gözümde iç anadolu sayılır ondan
  • quote:

Orijinalden alıntı: Booker DeWitt

Tamam Anadolulu.
    memleket izmir bornova, tamam elitist ve kökenleri köye dayanmayan beyaz vatandaş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kerem0559

Bi Isparta ya gitti esnaf nasıl dudukluyor görürsün. Trakya ya laf edecek adama korona bulaşır kibir miş heyt be

• quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

chp li birçok kişi selam verince almıyor.
    selamın aleyküm diyorum adam okulda müdür yardımcısı, ses yok.

merhaba cicim desem atlayıp öğecek yanaklarımdan ama selam verince almazlar.
    Selami alip dudukleyince hoşunuza gidiyor ama.

Bu ülkenin başına ne geldiyse alni secdeye degiyor diye oy verilenlerden geldi.

• ReDLaX kullanıcısına yanıt
    Doğuya gitsek 1dk yasatmazsiniz Trakya ya gelip çalışabiliyorsunuz Trakya kızları ile evleniyor ve onların mirasını alıyorsunuz ama lafa geldiğinde Trakya kötü insanı kötü.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.