Şimdi Ara

trakya ve ege insanının kibirli olması (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
0
Favori
3.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • askerliğimi malkara tekirdağda yaptım, dönüşte bolca da gezdim. Asker olmama rağmen herkez iyi davrandı. Sende bir problem VAR DEMEKKİ
  • quote:

Orijinalden alıntı: OkneaS

Yahudiler de Şalom Aleykom - Aleykom Şalom diye selam alıp verirler. İbranicenin ilk harfi elaftır Arapça’nın ise elif. Arkadaşlar biz birbirimizi Arap, Müslüman, Hristiyan, Ortadoğulu, Avrupalı diye ayırıyoruz ancak bana göre Roma İmparatorluğunun tamamı yani Kuzey Afrika, Ortadoğu, Anadolu ve Avrupa tamamen aynı kültüre sahip birbirine çok yakın coğrafyalar öyle ki biz Müslümanlar, Yahudiler ve Hristiyanlar iç içe olan ve kesişen kültürlere sahibiz. Özellikle semavi dinlere mensup insanların birbirlerini ayırması bana çok saçma geliyor bütün dinler Ortadoğu din geleneğine ait ve aynı bokun laciverdi. Suriye ve Britanya bana çok uzak gelmiyor zira ikisi de zamanında tek bir güç tarafından yönetilebilecek kadar yakındılar bu iki coğrafya da aynı peygamberlere, aynı hikayelere inanıp çocuklarının isimlerini(İbrahim, İsa, İshak vs.) aynı koyuyor.

Alıntıları Göster
    Önce bi düzgün konuş. Son din olan İslamı kabul etmeyenler ebedi olarak cehennemde kalacaktır. İslam kurtuluş yoludur, iman etmeyip karşı gelenlerin kötülemeye çalışanların sonu hiçbir zaman iyi değildir. Gaflet yolunu tercih etme.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: izayoi

Önce bi düzgün konuş. Son din olan İslamı kabul etmeyenler ebedi olarak cehennemde kalacaktır. İslam kurtuluş yoludur, iman etmeyip karşı gelenlerin kötülemeye çalışanların sonu hiçbir zaman iyi değildir. Gaflet yolunu tercih etme.

Alıntıları Göster
    Misyonerlik yapmayı bırak. Neyi kötülemişim ? İslamın, Hristiyanlık ve Musevilikten farksız olduğu bir olduğu zaten Müslümanların ve son peygamber olduğuna inandığınız Muhammed’in iddia ettiği bir şey değil mi ? Sen İbrahim’e, İshak’a İsa’ya Musa’ya inanmıyor musun ? Hristiyanlar da Yahudiler de inanıyor. Kudüs uğruna yüzlerce yıl savaştınız bir şehrin sizi kesiştirebileceği kadar yakınsınız. Aynı adamlara aynı hikayelere inanıyorsunuz. Yanlış mıyım ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: izayoi

Ağla.

Alıntıları Göster
    kopekce bilmiyorum
  • Miyav.

• Türkiyede heryer böyle (özellikle kayseri)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hangi şehire geldiniz?
    Trakya'daki esnafların çoğu Trakyalı değil.
  • Yine genellemede çığır açmışsınız tebrikler
  • Gerçek bir Trakyalı ile karşılaştığınızı sanmıyorum.

Trakya insanı göçmendir, iyi huylu, sıcak kanlıdır.

Böyle bir genelleme yapmanız için Trakya'nın her yerini gezmeniz gerekir.

Ancak anladığım kadarıyla bir kaç tecrübe yaşayıp böyle bir kötüleme konusu açılmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Schneeflocke

Egeyi bilmemde konuyu trakya göçmenleri basmış
    Bu forumda baya varlar, ben şahsen bu zamana kadar trakyalı birisiyle anlaşmışlığım yok
    Adamlar parayı çok seviyor ve aşırı derecede cimriler
    Egoist, parayı seven bir kültürleri var şahsen trakyalı göçmen artık ne haltsa sevmiyorum
    Bu forumda da baya mevcut
    Heehehe aynen aynen belki siz Trakyalılari yemeyi düşünüyorsunuz da onlar kendilerini yedirmiyor olmasın..

Cimrilik hikayeleri hep iç Anadolu'ya özgü nedense..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 18 Nisan 2020; 16:14:3 >
  • trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt
    iç anadolu'da cimridir ama trakya ekstra bir para sevdası vardır
  • Daha kız çocuğuna miras vermeyenler gelip Trakyalılari kötülüyor..

• 4ikaos kullanıcısına yanıt
    Rize'de sanırsam Ayder'e falan gitmişsiniz. Ne yazık ki neredeyse bütün esnaflar öyle. Ama memleketimi iyi tanırım gavur dahi olsanız su verirler yemek ısmarlarlar çay içirirler.

• Belli bölgelere genelleme yapmayalım ama memleketin her köşesi neredeyse böyle. Bakın İzmir şöyle Trakya şöyle demiyorum memleketçe bu haldeyiz. Maalesef gittiğim her yerde en az bir tecrübem var. İzmir Trabzon Edirne Konya Ankara ohoo

• pilotaFerrari kullanıcısına yanıt
    Hocam O dediğiniz istisnalar yapıyor. Eşimle balayına kapadokyaya gitmiştik. Merkezde yemek yemek istedik. Bi restorant ta durduk dışarıya oturduk zaten sıcak. 15 tane masa vardı dışarda. İçerisi insan dolu ama içerdede duman var koku var. Bende diyorum neden bu insanlar içeri giriyor bu sıcakta o dumanda. Meğerse onlar türklermiş, Bizede gelip sizi içeri alalım dediler. Neden hayırdır rezerve mi var dedim. Suratıma baktı bende kalk gidelim dedim şef geldi yok oturun felan diye. Sonrasında ise yemek sırasında su gelmedi masaya su istedim 5 defa söyledim kimse vermedi garsonlardan gittim yan bakkaldan su aldım geldim. İçerideki vatandaşların anlından felan terler akıyordu yemek yerken öyle bir durumdalardı. Dışardaki masalarda boştu üstelik.
    Ordan 2 3 dükkan ilerde hediyelik eşya almaya girdik. Amca bize bi biblo için 80 tl dedi. Arkamızdan turistler geldi Turistlere de ingilizce 40 tl dedi. Sanki biz ingilizce bilmiyormuşuz gibi. Bizi görmemişti gerçi. O yüzden bize bizden yağmurda bile su yok.

• İzmir benim hayatımda yaşadığım en kötü şehir maalesef. buradan kurtulmak için gün sayıyorum
  • 4ikaos kullanıcısına yanıt
    Valla ben anlamıyorum 15 bin yıllık Türkler 100 sene de nasıl 360 derece döndü. İnşallah torunlarımıza anlatacak güzel anılarımız da olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: 4ikaos

Bende üni okumak için orduya gittim yurtta kaldığım mahalle gençleri hergün öğrencileri tehtit ediyordu. Taki sıra arkadaşımla bana gelip 1 kamyon dayak yemelerine kadar.
    Ordu dan rize tarafına gezmeye gittik bisikletle tur yaparken susuz kaldık demlikle çay satıyorlardı bi tepede 1 demlik çaya 4 yıl önce 45 tl istemişlerdi.
    Konya ya gittim aracım bozuldu tamirciye girdim 200 tl lik masrafı 800 tl ye halletti. El mahkum yaptırdık.
    Ankara da askerlik yaptım çarşıda asker olduğumuzu anlayan her esnaf 10 lira koyuyordu fiyatlara. Tabi bazıları da ücretsiz yemek felan veriyordu markette aldıklarımızı ödüyorlardı felan.
    Bilecikte Acemi birliğindeyken 1 termal eşofmana 120 tl istemişlerdi.
    Ve daha nice örnekler verebilirim. Ülkemin insanı böyle. Egesi güneyi doğusu kuzeyi felan yok yani. Bizim huyumuz suyumuz bu...
    Ordu'nun Merkez-Fatsa-Ünye kıyı şeridinde mi yaşadın bunları ?
    Çünkü benim memleket Ordu-Gölköy oluyor. Fakat bizde sofra bile kurulduğu zaman kral sofrası kurarlar. Karadeniz'in tüm yemeğini yedirirler. Bizim oranında gençleri fırlamadır. Fakat geleni geçeni tehdit etmek gibi huyları yoktur. Ben senin bu durumu kıyı şeridinde yaşamış olacağını düşünüyorum. Doğru mudur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Göz- -- 19 Nisan 2020; 18:13:15 >

• Trakya da kısaca anlatmak gerekirse bir dükkana gidiniz ve alışverişinizi yapın eger ilgi alaka duyarsanız o dükkan sahibinin trakyalı olmadığını anlarsınız.
    Esnafı esnaflıktan bir haberdir. Alırsan al almazsan alma mantıgıyla çalışır pazarlık söz konusu olmaz genelde...
    Bu da kibir mi diyelim artık neyse
    konu sahibi arkadaşa, olaya karsı siyasi gözle bakmadan yükleniniz

• KAUANKA K kullanıcısına yanıt
    tam da dediginiz gibi hocam esnafı bir tuhaf

ah o siyaset gözlügünü bir türlü çıkartamıyorlar sürekli aktroll damgası vurup duruyorlar

edirne bildigin yozgatın chpli halidir
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.