Şimdi Ara

Transformers: Age Of Extinction (69. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.465
Cevap
12
Favori
69.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Gerx_16

quote:

Orijinalden alıntı: selmand

quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

quote:

Orijinalden alıntı: selmand

optimus uçuyor muydu.

ilk iki film iyiydi de sonra bozdular bence.

dunya icinde ucsa bisi demeyecem ama o salak duzenekle gunes sisteminden bile cikmasi yillar alir.en azindan kotu adamin gemisinde isik hizi gidin filan diyordu bununki daha beter olmus yaraticilarina mi gidiyor yani o sekilde gulerler adama.

tam çizgi film gibi yapmışlar mantık 0 , bazı sahneler fast and furious dan alınmış gibi elinde ufacık tüfekle koca koca robotları indiriyor yapsınlar madem o tüfekden 15-20 tane autobotlara felan gerek kalmaz :)) baba kız sevgili kavgası zaten mal etti tüm film boyunca beni.

Peki görsel efektler konusunda ne diyorsun ? hani görseller seni doyurdumu dostum ?

Ciks

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Çok malcaydı yine.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün 6.55 GB olan 720p BLOW sürümü izledim. Görüntü kaliteliydi.

Filme gelirsek. Son 40 dakikası dışında kötüydü. Bir önceki filmdeki olaylardan 5 sene sonrasını konu alan bir filmde eski kadrodan 1 tane bile oyuncunun yer almaması ayrıca 5 yıllık sürede karakterlere ne olduğunun hiç söylenmemiş olması garip. Esas başrol oyuncusunun filmde yer almamasının haklı nedenleri var ona birşey demiyorum. Ama tüm kadronun değişmesi garip.

Konu olarak da film de eski filmdeki kadar konu yoktu. Görsel efekt konusuna gelirsek eski filmlerin üzerine yeni bir şeyler eklendiğini göremedim. Hatta eski filmden daha geride kalmış. Ayrıca sonlara doğru olan önemli savaş sahnelerinde müzik girmesi o sahnelerdeki görselliği ve aksiyonu baltalamış. Tamam seyirciye duygusal bir his vermeye çalışmı olabilirler de o anda sadece müziğin sesinin sadece duyulması aksiyon sahnesinin sürükleyici kısmını alıp götürüyor.

Film 2.30 saat olunca insan daha iyisini ve daha fazla askiyon olmasını bekliyor.

3/10 puan ama oda Transformers adının hatrına yoksa alacağı puan 2/10 dur.

• Kadroyu değiştirmelerinin sebebi işi unicorn ve primus'a bağlayacaklar ama eski kadrodan hiç onlara ne olduğunu göstermemekde bence yanlış. Yani yeni film uzayda geçeçek diyebiliriz en azından transformers adına yakışır bir film bekliyorum ben ümitliyim 5 filmden ancak şundan korkuyorum çok inşallah olmaz diye düşünüyorum atıyorum 5 filmde 2 buçuk saat olursa aynı bu filmdeki gibi sadece 1-2 karakter değilde tüm ana karakterler ön planda olsun isterim ben mesela iki büyük kötü unicorn ve galvatron birisi geri planda olup birisi ön planda olmasın aynı tf2'deki gibi koskoca fallen filmde topu topuna 12dk göründü megatron onun iki katı sürede göründü aynısı unicorn ve galvatron için veya optimus prime ve ultra magnus için olmaz umarım. bende 10/3 veriyorum oda diğer filme kapı açtığı için
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2K

Aynı zamanda koskoca Grimlock ve takımı bu kadar kötü beyaz perdeye taşınabilirdi. Bari en azından ben Grimlock diyeydi bir kere ağzını bile açmadı.

Ona bakılırsa Hound,Crosshairs gibi robotların dönüşümleri gösterilmedi. Ayrıca dinobot konusunda sana katılıyorum. Stinger Stinger Stinger diye büyüttüler kolay harcandı ve hiç konuşmadı iki kafalı shockwawe yaptılar oda filmin sonuna doğru gidiyoruz dedi galvatron desen en fazla 10 cümle kurmuştur çok önemli karakterler pasif durumdaydı...
  • Film o kadar yerden yere vuruldu ki sıfır beklentiyle izledim filmi ve sonuç; çok beğendim..

Mantık ve senaryo olmadığını bildiğim için hiç aramadım ve filmin sunduğu saf eğlenceye odanklandım sadece.
    Bu yüzden de araba takip sahnesinden tut da uzay gemisi sahnelerine, final de ki askiyon sekansına kadar büyük bir keyifle izledim.
    CGI ve patlama sahnelerinde yeni bir şey yoktu diyenler halt yemiş, özelikle son yarım saati ağzım açık izledim.
    Hong Kong'da geçen sahneler çok klastı ayrıca...
  • Bu kadar kötü değildir dedim kötüymüş.Hele yukardada yazmış arkadaş adam lockdownu kas gücüyle durduruyor yerde iken bezdirdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: X@ndeR

sağdaki adam nereden çıktı

Transformers: Age Of Extinction

film berbat bu arada. nasıl bir film izleyeceğimi az çok tahmin ediyordum ama m. bay beklentilerimi aştı. saçmalamak konusunda kendi ile yarışıyor buna rağmen film gişe rekorları kırıyor. incelenmeli.

stinger'ın yanında 2 tane yabancı insan ve bir tane ne olduğu bilinmeyen bir arabayı görüyorlar bir şey demiyorlar bölgede güvenlik açısından çok üzerinde durulan bir yer.anlamadığım nokta yönetmen seyirciyi mi aptal yerine mi koyuyor kendi mi aptal bilmiyorum ama oyuncular olsun ekip olsun onlarında mı dikkatini çekmiyor bu saçmalıklar anlamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CC07A6798 -- 24 Eylül 2014; 14:28:18 >

• X@ndeR kullanıcısına yanıt
    Bu resimdeki sahneyi fark etmemişim bir daha bakayım.

EDİT: Milyon dolarlık filmdeki hataya bak. Olacak iş değil. İnsan montajlama aşamasında hiç mi böyle şeylere dikkat etmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 24 Eylül 2014; 18:15:08 >
  • Filmin kısa bir özeti.

• quote:

Orijinalden alıntı: Noctivagant

Dün 6.55 GB olan 720p BLOW sürümü izledim. Görüntü kaliteliydi.

Filme gelirsek. Son 40 dakikası dışında kötüydü. Bir önceki filmdeki olaylardan 5 sene sonrasını konu alan bir filmde eski kadrodan 1 tane bile oyuncunun yer almaması ayrıca 5 yıllık sürede karakterlere ne olduğunun hiç söylenmemiş olması garip. Esas başrol oyuncusunun filmde yer almamasının haklı nedenleri var ona birşey demiyorum. Ama tüm kadronun değişmesi garip.

Konu olarak da film de eski filmdeki kadar konu yoktu. Görsel efekt konusuna gelirsek eski filmlerin üzerine yeni bir şeyler eklendiğini göremedim. Hatta eski filmden daha geride kalmış. Ayrıca sonlara doğru olan önemli savaş sahnelerinde müzik girmesi o sahnelerdeki görselliği ve aksiyonu baltalamış. Tamam seyirciye duygusal bir his vermeye çalışmı olabilirler de o anda sadece müziğin sesinin sadece duyulması aksiyon sahnesinin sürükleyici kısmını alıp götürüyor.

Film 2.30 saat olunca insan daha iyisini ve daha fazla askiyon olmasını bekliyor.

3/10 puan ama oda Transformers adının hatrına yoksa alacağı puan 2/10 dur.

Görsel efekt konusuna gelirsek eski filmlerin üzerine yeni bir şeyler eklendiğini göremedim. Hatta eski filmden daha geride kalmış demişsin

Bu film şu anda CGI teknoljisinde en çok karakter ve mekan başına kullanılan en çok po**** sahip film robotlardaki keskinlik ve renkler bile bunun ıspatıdır teknik verileri araştır istiyorsan şu anda en çok TB harcanmış en üst düzel görsel efektli film budur, dünyanın en iyi animasyon şirketi ve yapımcıları çalışmış..

Hatta Dark of moon'dan bile iyiydi CGI konusunda..

yanlış çok yanlış..

• Bu film şu anda CGI teknoljisinde en çok karakter ve mekan başına kullanılan en çok po**** sahip film robotlardaki keskinlik ve renkler bile bunun ıspatıdır teknik verileri araştır istiyorsan şu anda en çok TB harcanmış en üst düzel görsel efektli film budur, dünyanın en iyi animasyon şirketi ve yapımcıları çalışmış..

Diyorsun doğru olabilir ama yazdığın şey kullanılan teknoloji, renk ve keskinlik ile ilgili şeyler. Görsel efekt ile alakası yok. Görsel efekt dediğin zaman sinema seyircisinin aklına başka şeyler gelir. Örneğin bir füze ile bir arabayı vurdun patladı ama aynı füze ile aynı arabayı vurduğunda sadece araba değil etrafındaki binalarda hasar görüyorsa bu öncekine göre yeni bir görsek efektir.

Ben bu film de eski filmlerde olmayan bir efekt göremedim. Aslında gördüğüm bir efekt var oda yeni düşman robotların dönüşümleri sırasında oluşan efekt görüntüsü. Ama onun dışında yeni bir efekt diyeceğimiz bir şey yoktu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Noctivagant

Bu film şu anda CGI teknoljisinde en çok karakter ve mekan başına kullanılan en çok po**** sahip film robotlardaki keskinlik ve renkler bile bunun ıspatıdır teknik verileri araştır istiyorsan şu anda en çok TB harcanmış en üst düzel görsel efektli film budur, dünyanın en iyi animasyon şirketi ve yapımcıları çalışmış..

Diyorsun doğru olabilir ama yazdığın şey kullanılan teknoloji, renk ve keskinlik ile ilgili şeyler. Görsel efekt ile alakası yok. Görsel efekt dediğin zaman sinema seyircisinin aklına başka şeyler gelir. Örneğin bir füze ile bir arabayı vurdun patladı ama aynı füze ile aynı arabayı vurduğunda sadece araba değil etrafındaki binalarda hasar görüyorsa bu öncekine göre yeni bir görsek efektir.

Ben bu film de eski filmlerde olmayan bir efekt göremedim. Aslında gördüğüm bir efekt var oda yeni düşman robotların dönüşümleri sırasında oluşan efekt görüntüsü. Ama onun dışında yeni bir efekt diyeceğimiz bir şey yoktu.

Hayır senin dediğin olay inter aktif liktir yani şöyle, Örneğin bir füze ile bir arabayı vurdun patladı ama aynı füze ile aynı arabayı vurduğunda sadece araba değil etrafındaki binalarda hasar görüyorsa bu öncekine göre yeni bir görsek efektir.Demişsin

Yukarda verdiğin örnek görsel efekt değil sadece çokluk ve interaktif bir özeliktir buna uygun görsel efekt isterse o ayrı yapılabilir ki TF serisi IMDB Vİsual effect listeleri başında çekiyor kaldıki TF serisi Monition capture kullanmıyan teknolojidir ve çok zor ve yapılması en çok emek isteyen filmler başında gelir,robotların tasarımları ve mekan geçişleri +film içinde adapte etmeleri başlı başına hem emek hem bütçe hem teknoloji hem yüksek donanımlı TB Ve sistem ister şu anda Age of extinction visual effect ve görsellik konusunda dünyanın açık ara en iyisini oynuyor,wetadigital ve dıgıtal domaın gibi dünyanın en iyigörselefekt firması bile yapılmış en iyi görsel bu yapımdadır demesi bile olaya nokta koyar..

Dark off moon üstüne Age of extinction'da robotların tarasımları değil dönüşümleri + yakın kamera çekimleri + keskinlik dahada arttrıldı, dikkat edersen aksiyon sahnelerinde robotların bile mekana verdiği tepkilerdeki fiziksel özellikler + gerçek dünya ile animasyon tekniklerinin yakınlaşması bile çok çok iyi..

• Transformers serisi görsel efekt bakımından benim listemin başında ama bu filmin efekt kalitesi diğerlerinden daha düşüktü bence. Özellikle Lockdown'ın gemisinin otoyolda geldiği sahnede çok belirgin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre D -- 25 Eylül 2014; 0:08:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrEvo8

Transformers serisi görsel efekt bakımından benim listemin başında ama bu filmin efekt kalitesi diğerlerinden daha düşüktü bence. Özellikle Lockdown'ın gemisinin otoyolda geldiği sahnede çok belirgin.

Lockdown gemisinden nasıl bir görsel efekt bekliyordun merak ettim şimdi dostum ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Gerx_16

quote:

Orijinalden alıntı: emrEvo8

Transformers serisi görsel efekt bakımından benim listemin başında ama bu filmin efekt kalitesi diğerlerinden daha düşüktü bence. Özellikle Lockdown'ın gemisinin otoyolda geldiği sahnede çok belirgin.

Lockdown gemisinden nasıl bir görsel efekt bekliyordun merak ettim şimdi dostum ?

Efektin kalitesinden bahsediyorum ben. Dark of the Moon'da da bir sürü gemi vardı ama hiçbirinin efektleri bunun kadar kötü değildi.

Cevabım: Onlar gibi bir görsel efekt bekliyordum.

Ayrıca, geminin göründüğü her sahne için demiyorum zaten. Özellikle bu sahnede çok belirgin diyorum.

• arkadaşlar filmin başında çok kısa bir müzik var tren ve kamyonet olan sahnede müziği bilen var mı?
  • Stanley Tucci, Sophia Myles ve Bingbing Li'nin hatrına 4/10
  • Bu filmi yeni seri için milat sayın. Devam filmleri bomba gibi olacaktır. Optimus Reyiz uzaya çıktıktan sonra ölsem de gam yemem. Bundan sonra iş Unicron'a bağlanır. Dolayısıyla Ultra Magnus ki kendisi Optimus'tan biraz büyük bir arkadaş onu da inşallah görürüz. Yeni Prime Hod Rod mı yoksa başkası mı olur bilemeyiz.
  • 2 saat 45 dakka çok uzun ve bir süre sonra sıkıyor, beğenmedim bu filmi bazı yerlerde efektler çok sırıtıyordu, oyunculukta hiç yok.
  • 
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.