Şimdi Ara

triger kayışıyla ilgili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
6.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben Kıbrısta yaşıyorum.Aracıma 10 gün önce yetkili fiat servisinde(levent motor-lefkoşa) triger kayışı değişimi yaptırdım.İşlem sonrasında bana ürünlerin boş kutularını verdiler.Kutuların üzerinde ricambi originali yazıyor ve barkod numarası 0055188191 aracım fiat brava ancak kutunun üzerindeki üretim tarihi 01/2007 bu parçanın aracımda kullanılması herhangi bi sakınca doğurur mu çünkü servisin dediği 5 sene yada 90000 km de triger kayışı değişmeli.Ancak ürün 3 seneden fazla stokta durmuş.

• Evet olur ürünün değişimini talep edin...Triger bu araçlarda zincir değil lastiktendir...Kullanılmayan bir lastik parçanın bir raf ömrü vardır..Kullanılmasada zamanla sertleşir çatlar vs...Ben olsam gider değiştirtir ve yeni tarihli bir ürün takılmasını talep ederdim..
  • cevabınız için teşekkür ederim ancak servise sorduğumda bu parçanın bi problem çıkartmayacağını aracın üzerine takılsa bile 5 sene gideceğini kaldıki bu parçanın kapalı kutuda durduğunu en kötü ihtimalle daha 2 sene daha gideceğini söyledi.benim için 1 sene daha problem çıkarmasın sorun yok önümüzdeki haziranda türkiyeye gelecem orda yetkili serviste değiştiririm.
  • 1 yıl daha idare eder o ayrı meselede o kadar para vermişsin 5 yıl kullanmak varken seneye neden tekrar triger değiştiresinki sonuçta ucuz bişey değil özellikle işçiliği...
  • işte hocam kıbrısta bu konuda derdinizi anlatamazsınız o yüzden beni 1 sene daha yaklaşık 10000 km daha idare etsin yeter yaza türkiyeye gelince yaptırırım diye düşünüyorum ancak kutuda dura dura bozulduysa diye fikrinizi almak istemiştim.
  • Hocam o işin garantisi olmaz...Sana kim 1 sene 10.000 demişse git al o kayışı kafasına geçir...Hiç bir usta triger konusunda kesin konuşamaz şu kadar yıl km gider diye bunu bilemezsin...Triger bu bi koparsa 2-3 milyar gözden çıkar...bak burada marea forumunda arkadaşın birine usta bu triger daha gider demişti daha sanayiden çıkarken kopartıp motor yaptırmak zorunda kalmıştı..Ayrıca neden bir kere para verip 5 sene kullanmak varken senede bir triger değiştiresin ki?
  • o zaman şöyle düşünsek bu kayış 2007 ocak ayında üretilmiş aracın üzerine o tarihte takıldığını var sayalım o zaman 2012 ocak ayına kadar zaten normal ömrü oluyor ha eğer 5 senede bir değiştir demelerine rağmen 5 sene olmadan veya km si dolmadan kopma riski varsa o zaman durum başka birde bunların triger kayışını sanayi ortamında yaptırmak doğru olur mu ustaya sordum o aparat bizde var dedi gösterdide eksantrik sabitlemek için ancak dışardaki ustalar gerginlik ayarını nasıl yapıyor onu bilemiyorum yani bu işlemi dışarda yaptırmak (sadece kayış rulmanlar değişmeyecek) sağlıklı olur mu?Teşekürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Krank keçesi değişimi fiyat?
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam kullanılan malzeme ile yatan malzemenin ömrü aynı olmaz..Bak mesela bi araç bulursun km düşüktür yatmıştır...Ancak inan o araca km yüksek olan bir araca göre daha yüksek para harcarsın...Çünkü araba yatmıştır...Masrafı fazla olur..

Yada hiç kullanılmayan bir lastik..Lastik ömrü 5 yıldır kullanımda...Ama sen gider sıfırını alırsın 2007-08 üretimidir o sıfır lastik çıkarttığın lastiklerden kötü sonuç verebilir...Benimde başıma geldi bu bahsettiğim..

Ancak senin aldığın parça yeni üretim olsa hem kafan rahat olur hem garantisi olur hemde iki kere para ödemek zorunda kalmazsın...Allah göstermesin yarın bu kayış bir diş atsa al sana durduk yere masraf...ustan bunları karşılamayı da tahattüt ediyor mu?Tabiki etmiycek..o seni baştan savmaya bakar..Dediğim gibi teorik olarak 1-2 sene gider doğru ama bunun garantisini kimse veremez yine söylüyorum..

Sente ayarına falan gelince..Evet dğru söylemiş kara düzen çalışan bir tamirci ise elinde gerekli ekipman olmayabilir...Ama bu illa özel yada fiat servisinde yapılmalı anlamına gelmez..Benim tamircinin dükkanı bile yok arabada taşıyor aletlerini,sokağın ortasında arabanı söker yapar...Ama gel gelelim her ekipmanı vardır arabasında..Yapman gereken başka bir yerde triger değiştirceksen soracaksın gerekli ekipmanın olup olmadığını

Bu arada triger sadece kayış olarak değişirse işe yaramaz..Triger motorun can damarıdır..Değişim yapılırken tüm parçalar bilyalar vs set halinde değişmelidir...Teorik olarak bişi bilmenize gerek yok set olarak komple değiştircem diyin usta anlar

• ben zaten triger değişimini yetkili servise yaptırdım özel servis filanda değil levent motor lefkoşada yapıldı ada genelindeki tek fiat yetkili servisi hatta bugün görüşmeye gittim adam dedi biz malları fabrikadan alıyoruz ve onlar bize herhangi bir raf ömrü vermiyorlar bundan önce birçok araca bu işlem uygulandı senin aracınada aynısı uygulandı dedi zaten triger değişimi gibi bir olayı dışardaki ustada yaptırmam burda ustalık yok.
  • ya mareaların triger setinin değişimi 90.000km mi? 60.000km değilmi? kafam karıştı şimdi benim aracımın trigeri 2006 yılında değişti ve yaklaşık 75.000km oldu 5 yılda doldu zaten bugun yarın değişim için sanayiye bırakıcam çok yol yapan biri olarak sakata gelmek istemem doğrusu nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sabriesk

ya mareaların triger setinin değişimi 90.000km mi? 60.000km değilmi? kafam karıştı şimdi benim aracımın trigeri 2006 yılında değişti ve yaklaşık 75.000km oldu 5 yılda doldu zaten bugun yarın değişim için sanayiye bırakıcam çok yol yapan biri olarak sakata gelmek istemem doğrusu nedir?

mareaların triger değişimi 5 yıl yada 90 bin kmdir hangisi daha erken dolarsa...
  • quote:

Orijinalden alıntı: samet

quote:

Orijinalden alıntı: Sabriesk

ya mareaların triger setinin değişimi 90.000km mi? 60.000km değilmi? kafam karıştı şimdi benim aracımın trigeri 2006 yılında değişti ve yaklaşık 75.000km oldu 5 yılda doldu zaten bugun yarın değişim için sanayiye bırakıcam çok yol yapan biri olarak sakata gelmek istemem doğrusu nedir?

mareaların triger değişimi 5 yıl yada 90 bin kmdir hangisi daha erken dolarsa...

• Yetkili servis trigeri değiştirmişse trigerden kaynaklı sorundan dolayı yetkili servisin garantisi altında olmuyor mu?Mesela renault'ta yetkili serviste yapılan bakımlardan kaynaklı sorunda renault garanti taahüt ediyor parça garantisi 2 yıl şeklinde.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.