Şimdi Ara

Triger seti değişiminden sonra motordan gelen ilginç ses

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
14.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aracım 1.4 Accent Era . Yeni aldım ve triger ve diğer tüm kayışları değiştirdim. Daha sonra motor "tıkı tıkı tıkı" sesi eşliğinde çalışmaya başladı. Ses tahminimce kayışların oradan geliyor ancak emin değilim. Sesin nereden kaynaklandığını ve çözümü bilen var mı arkadaşlar?

Videoda görüntü yok gece çektiğim için, ancak ses net anlaşılıyor:

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Trigeri değiştirdiğiniz yere gidin derim büyük ihtimal sente atlamış tekrar ayarlanması gerekmekte

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kajmeran89

Trigeri değiştirdiğiniz yere gidin derim büyük ihtimal sente atlamış tekrar ayarlanması gerekmekte

Bakımı İstanbul'da yaptırıp aracı Van'a getirdim. Değiştiğim yere gitmem imkansız gibi
  • Hocam ya triger rulmanı, ya subap.

• yatak sardırıp 10-15 bin ₺ masraf çıkarmaktansa aracı en yakın tamirciye çekici ile götürün

• Sente ayarı hatalı yapılmış. Triger kayışı değişirken becerememişler.

Rölantide aşırı titrer, gözle görülecek şekilde titreyebilir motor. Motor devir çevirmekte zorlanır. Yakıt artar, arıza lambası da yanabilir. Sıcak soğuk fark etmeksizin böyle çalışır araç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msansertekin -- 24 Ocak 2018; 21:41:49 >
  • Yoksa otomatik Era'yı aldın mı? Hayırlı olsun. Bence yetkili servis varsa oraya götür. Doğuda şartlar zor. En azından karşında muhattap bulursun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Vites değişiminde gelen ses
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Başıma geldi daha önce kayış fazla gerilmiş tekrar yaptırdım.

• triger rulmanını değiştirmemiş olabilir.. içinde bilyeli rulman ses yapıyordur yada kayış fazla gerilmiş olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EcheLoN_ -- 24 Ocak 2018; 22:50:5 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CLİO SYMBOL

Yoksa otomatik Era'yı aldın mı? Hayırlı olsun. Bence yetkili servis varsa oraya götür. Doğuda şartlar zor. En azından karşında muhattap bulursun.

Aldım hocam. Teşekkür ederim. Bakımı İstanbul'da yaptırıp geldik. Muhatabım yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: anyhill

quote:

Yoksa otomatik Era'yı aldın mı? Hayırlı olsun. Bence yetkili servis varsa oraya götür. Doğuda şartlar zor. En azından karşında muhattap bulursun.

Tekrar hayırlı olsun kaça aldın ?

• quote:

Orijinalden alıntı: EcheLoN_

triger rulmanını değiştirmemiş olabilir.. içinde bilyeli rulman ses yapıyordur yada kayış fazla gerilmiş olabilir.

Rulmanı değiştiler , gördüm değiştirdiğini. Kayışa da baktırıcam ama ben Van'dayım, bakım yaptırdığım yer İstanbul'da . Burada bir yere götürsem tahminim en az 200 TL alır benden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: msansertekin

Sente ayarı hatalı yapılmış. Triger kayışı değişirken becerememişler.

Rölantide aşırı titrer, gözle görülecek şekilde titreyebilir motor. Motor devir çevirmekte zorlanır. Yakıt artar, arıza lambası da yanabilir. Sıcak soğuk fark etmeksizin böyle çalışır araç.

hocam 1800 km yol yaptım değişimden sonra, aracı stop ettirmeden 25 saat sürdüm, yeri geldi yokuş çıktık, yeri geldi buzda rampa indik, yeri geldi 170 bastık, araçta tık yok. O zaman sente ayarında sıkıntı yok diye anlıyorum durumu
  • quote:

quote:

quote:

Valla hocam 41 ' e aldık. Dilerseniz çok diyebilirsiniz, ancak ona çok buna çok diye diye 2 aydır araçsız gezdik. Nasip buymuş.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Valla hocam 41 ' e aldık. Dilerseniz çok diyebilirsiniz, ancak ona çok buna çok diye diye 2 aydır araçsız gezdik. Nasip buymuş.

35ten aşağı doğru düzgün araba yok zaten. En kötü karar kararsızlıktan iyidir.

• İleride bir gün Google'dan arama yapıp sonucun merak edenler için:

Bu ses, triger seti takıldıktan sonra alttaki bir civatanın gevşek sıkılması sonucu yerinden çıkması sebebiyle çıkıyormuş. Yerine yeni bir civata sıkınca ses anında kesildi.
  • Konuyu hortlatıyorum, çünkü aynı ses şu anda benim aracımda da var. Triger seti yeni değişti. Titreme, çekiş düşüklüğü ya da başka bir sıkıntı yok ama tıkı tıkı tıkı ses geliyor. Canım sıkıldı biraz bu işe. Ne yapmak lazım, nasıl yapmak lazım

• İlla ki birinin işine yarar, kendi sorumu kendim cevaplayım.

Benim araçtaki sıkıntıyı çözdük. Ses vantilatör kayışının gergisinden geliyormuş. Bu tür durumlarda hemen sente atlaması deyip tedirgin olmak yersizmiş. Bilyalar, gergiler, kasnaklar bu tür sıkıntılar yapabiliyormuş. Ben de öğrenmiş oldum 😅

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.