Şimdi Ara

Trigonometri çok mu zor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
1.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mat-2 calısıyorum daha baslarındayım . Türev integral dışındaki tüm mat konularına bakacagım . Hedefim 10-15 net. Ama trigodan bi tırsıyorum. Bazı trigo konularına baktım da 1 ayda anca biter diyen mi dersin , 3 haftada az da olsa temel yaparsın diyen mi dersin . Bu nedir ya nasıl bir konuymus bu

2 haftada trigo biter mi sizce ? Çok mu uzun konu ? Siz kaç günde bitirmiştiniz ? Apotemi trigo fasikülü var . İşe yarar mı ?

• Trigo türev ve integralden daha zor, trigo öğrenen birisi kesinlikle ama kesinlikle türev ve integrale de çalışmalı çünkü özellikle integraldeki sorularin yarisindan fazlasi trigo içeriyor, trigo bilgisi ve ufacık integral alma tekniği bilinerek yapilabiliyor, yani trigodan çıkacak sadece 1 yada 2 soru için koskoca trigoyu öğrenmek yerine 1 haftada türev ve integrali bitir 10 soruya kadar net arttırma şansın olsun, sen bilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biter 2 haftada,zorluğu balon olan bir konu.apotemiyi 2 haftada bitirmiştim.

• öğrenene kadar zor. öğrendikten sonra en kolay ve zevkli ders bence.
  • hocam çok geç kalmışssın
  • Trigonometrinin zorluğu kavramakta değil çok örnek çözümü gerektiriyor.
    1 hafta full focus girsen içinden geçersin emin ol.
  • xKisaBoylu X kullanıcısına yanıt
    Hocam ama türev integral bilmem için de trigo bilmem gerekmez mi ? Trigo gereklı olmasa çalışmam valla direk dediğiniz gibi türev integral calısırım . Hocam tigoyu bosver direk turev ıntegral dıyosun yani
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    çok zor geometri sorusu
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • schmeiblak S kullanıcısına yanıt
    Bide 2 soru felan cıkacak . 5-6 olsa neyse . O beni gıcık edıyo
  • Hedefım 10-15 net oldugu için geç kaldıgımı düşünmüyorum .
  • Bilmıyorum hocam üstte ki arkadas trigo yerıne türev ıntegral daha mantıklı dedi . Belki çalışmayabilirim de.
  • Trigonometri bilmeden türev integral yapamazsın

• Trigonometri başlı başına bir matematik dalıdır zaten.çok geniş ve derin bir alandır.

Ama müfredattaki kısmından korkmaya gerek yok diye düşünüyorum.gitgide konular eksiliyor.müfredatta türev integralin olmadığı zamanalara benziyor gitgide

• TheLordMan kullanıcısına yanıt
    Hayir, beni yanliş anladin, trigo çaliştiktan sonra kesinlikle türev ve integral de çaliş diyorum çünkü integralde falan trigoyu çok fazla kez kullaniyoruz işine çok yarar. Yoksa trigodan gelecek 1-2 soruyla yetinirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xKisaBoylu -- 17 Mayıs 2018; 20:15:32 >
  • Trigonometrik denklem kısmı zor. Geri kalanı hızlı hızlı anlayarak yap hocam rahat biter. Ama çok soru gelmiyor. Artık sayı 40 a da indi özdeşlikleri falan türev integral içinde verirler diye düşünüyorum. Bir de şekilli sorular geoda sık geliyor.

• xKisaBoylu X kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam . Zamanım yetmez dıye türev integral bakmayacaktım ama bakabilirm belki.
  • Dostum bende şimdi ceyhun hocadan bi dinleyeyim diyorum. 5 saatlik bir süreç. Umarım faydalı olur

• Ceyhun rengarenk işini görür. Ben de oradan bitirdim ve güzel anlatmış. Karekökten de 10 testini çözdüm 20 testten ama unutmaya başladım galiba. Kalan testleri de çözmeyi düşünüyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: schmeiblak

Biter 2 haftada,zorluğu balon olan bir konu.apotemiyi 2 haftada bitirmiştim.
    Aynen hocam ben kitabı açtım 15 dk sonra bitti konu

• Hocam herkes abartıyor. Trigo biraz mantık biraz da formülle halledilir

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.