|
TROY logolu kart sayısı 35 milyona ulaştı: Hedef 50 milyon (3. sayfa)
-
-
Troy seçerek aldığım bir kart çeşidi değil ancak yurt içinde geçerli olduğunu ve Türkiye'nin markası olmaya aday bir kart olduğunu geçenlerde tesadüfen öğrendim doğru yönetilirse troy başarabilir ve Türkiye'nin bir markası olur Türkiye'nin markaya ihtiyacı var marka bir zenginlik göstergesidir troy'u destekliyorum
-
Türkiye'deki tüm işletmeler TROY kabul etmek zorunda. Etmiyorsa o işletme kaçaktır :)
Sorun yurtdışı... Galiba Troy ile MasterCard anlaşmalı ama pek bir bilgim yok.
Amazon mamazon muhabbetleri yanlış. Cayır cayır çalışıyor.
-
aynen. ben de bu sene başlarına doğru garanti'den kredi kartı aldım tekrar(visa vardı, bir ürün için tek çekim yaptılar diye sinirlenip 2021 mayıs'ta iptal ettirmiştim)
troy göndermiş bana sormadan Allahsızlar...
ne amazon'da, ne de google'de geçmiyor... yurt içi alışverişi maaş kartımla(mastercard) yapabiliyorum zaten, vade farkı ile garanti maaş kartına taksit yapıyor...
benim amacım amazon, google gibi alışverişleri kredi kartı ile yapıp maaşı hemen bitirmemekti...
ne anladım ki ben bu işten...
-
Troy kart neredeyse 10 yıldır piyasada. Ancak bankalar üzerine troy kart vereceksiniz baskısı, (sözde*) İsrail'i protesto etmek için bir gazla troy karta geçenler olmasa esamasi okumayacak bir kart. Maalesef dünya markası olması çok zor. Marka olmak için önce insanların güvenini kazanmak lazım. Bankalara zorla kart verdirerek, insanların Filistin hassasiyetini sömürerek marka olunmaz.
İnsanlar niye güvenmez?
Birincisi kart bazı yerlerde geçmiyorsa insanlar temkinli yaklaşır. Hadi amazon yabancı bir şekilde anlaşılır. Izmir'de kurulmuş büyümüş, ülkenin önde gelen toplu taşıma ödeme sistemi kentkart'ta troy kart geçmiyordu. (Şimdi geçiyor mu bilgim yok.) Bu kentkart yerli ve milli bir sistem, yabancı da değil.
İkincisi, Visa ve MasterCard'da bilgin dışında alışveriş yapılırsa, Visa ve MasterCard'ın koyduğu chargeback kuralları çerçevesinde banka senin zararını giderir.
Peki aynı şey Troy ile olsa?
Şahsen ben güvenemem.
*Aldıkları kartın arka yüzünde discover logosu yer aliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 24 Ağustos 2024; 10:35:56 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Troy kartta yaşadığım tek sıkıntı NFC varsayılan ödeme kartı olarak tanımlayamamam. Onun dışında uzun süredir Troy kullanıyorum.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Kart yenilenirken, yeni kart çıkartırken sormadan Troy gönderirsen 100 milyona da ulaşırsın. Troy mantığı güzel (yurt dışına kaçan komisyonu önlemek) ancak altyapısı yetersiz ve günlük hayatta zorluk yaşatabilecek bir kart. Ben Troy'un fikir babalarında bile Visa, Mastercard olmadığını düşünmüyorum.
-
Kart isterken sormadan seçtirmeden troy yolladı ziraat bankası. Bu durumdan memnun değilim. Yurtdışı sitelerde geçmiyor diye biliyorum o yüzden sadece ülke içi alışverişte kullanıyorum. Yerli ve milli ürünlere tabi destek olmak isterim ama keşke yurtdışı sitelerde de kullanılabilseydi. Yine de market alışverişlerini falan troyla yapabilirsiniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Troy geçmiyor diyenler cüzdanında 1 tane kart varmış gibi eleştiri yapmış. BKM Haziran 2024 verilerine göre ülkede 410 milyon aktif kart var bu ortalama her kişide 5 kart olduğunu gösterir. Ama eleştirilere bakınca maaşlarının hepsini Troy kart geçmeyen %10'luk işletmelerde harcıyorlar izlenimi veriyor. Benim tavsiyem 10 işletmenin 9'unda Troy kart kullanın geçmeyen yerde MasterCard veya Visa kullanın ülkenin parasının çoğu içerde kalsın.
-
Aynen öyle yapıyorum, %90 geçiyor zaten geçmeyen birkaç işletmeye de nasıl hala troy'a geçmezsiniz diye fırçayı basıyorum :)
-
Kimsede 1 tane kart yok zaten. Alternatif olarak bir tane TROY kart olmasının zararı yok. Türkiye içinde yapılan alışverişlerde kullanılabilir.
-
Onu bunu bilmem ama size asıl mekanın sahibi olan Halkbank'ın yeni ödeme sistemi olan RingPay'e mutlaka bakmanızı öneririm. Harika bir teknoloji harika bir icat nerede olursanız olun aynı kredi kartı ile tık diye anında ödeme işlemlerini halledebiliyorsunuz. Cüzdanmış, çantaymış, nakit para ya da kredi kartı taşımakmış hikaye oldu. Takıyorsunuz yüzüğü istediğiniz zaman ödemeyi yapabiliyorsunuz. Başvuru yaptıktan sonra kredi limitinizi ve yüzüğün ölçüsünü belirleyebiliyorsunuz. Nasıl mı derseniz sizin için sosyal medyada RingPay i kullanan kişinin linkini ekliyorum.
-
Sebebi istenmedigi halde kafalarina göre kart gondermeleri
2.si de yillar once Tr kazansin diye kartlari troy yapmistim fakat nfc ye eklenmiyor nfc kampanyasi kullaniyordum daha kötü oldu benim için sonra amazonda kullaniyordum o da olmadi. Masterpass kampanyalarindan da yararlanilmiyor. O yüzden malesef kötü
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X