Şimdi Ara

True İmage Hdd i görmüyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • v11 kullanıyorum ilk kurulumu bu bilgisayara, sistem yeni ve şöyle bir problemle karşılaşıyorum.

Backup almada hiçbir sorun yok ama iş geri yüklemeye gelince boot açılıyor image yi yüklemesi gerekirken hata verip normal windows geri açılıyor. Hatayı o kadar kısa süre gösteriyorki anlaşılmıyor.

İso oluşturup cd den boot edip aldığım imageyi öyle yükleyeyim dedim bu seferde hddi görmüyor.

• güncel ve tanıdık disk image programlarını denesen hem anlayan yardım edende çok olur mesela en çok kullanılan ghost veya acronis ama tercihim hemen hemen sorunsuz çalışan dos ortamdan alınan ghost 11 durmadem övdük bide upload yapim :)

iso dosyasıdır direk yazdırıcaksın ve image da dostan alcaksın kolaygelsin

http://rapidshare.com/files/210822265/ghost11.iso.html
  • quote:

Orjinalden alıntı: reptile_34

güncel ve tanıdık disk image programlarını denesen hem anlayan yardım edende çok olur mesela en çok kullanılan ghost veya acronis ama tercihim hemen hemen sorunsuz çalışan dos ortamdan alınan ghost 11 durmadem övdük bide upload yapim :)

iso dosyasıdır direk yazdırıcaksın ve image da dostan alcaksın kolaygelsin

http://rapidshare.com/files/210822265/ghost11.iso.html

Bu sorun kayınbiraderin bilgisayarda var Ghostu biliyorum zaten. Ben Acronisin 9-10-11-12 tüm sürümlerini sorunsuz kullandım ama işte burda hata aldık, bunu çözmeye çalışsak

Birde zaten forumda Acronis kullanan çok, mutlaka aynı sorunla karşılaşan vardır. Yinede Teşekkürler

• Sata harddisklerde bu sorun olabiliyor.Ben 9.0 sürümünü kullanıyorum.Hiçbir sorun yok.9.0 ı tavsiye ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ByAdmin
    Birde zaten forumda Acronis kullanan çok, mutlaka aynı sorunla karşılaşan vardır. Yinede Teşekkürler

kullanan degil, sorun bildiren çok, ghost ile ilgili sadece kullanim ogrenme geyigi var ve konular kisa suruyor. Acronis ile ilgili herkesin sürekli derdi oluyor :).

quote:

Orjinalden alıntı: ByAdmin
    Bu sorun kayınbiraderin bilgisayarda var Ghostu biliyorum zaten. Ben Acronisin 9-10-11-12 tüm sürümlerini sorunsuz kullandım ama işte burda hata aldık, bunu çözmeye çalışsak

Zaten sorunda orada, varolan surum + Acronis firmasinin cdsi ile cozemezsin, Acronis cdlerinde kendine halis mulis isletim sistemine ozel suruculeri kullaniyor diskleri tanimak icin, bu yuzden piyasaya yeni diskler ciktikca zirt pirt yeni surum cikariyorlar.

Oysa guzelim ghost (v11 e kadar) 2 ortamda ve tek dosya ile calisiyor, ghost.exe ->DOS ve ghost32.exe ->win32.

DOS ta surucuye ihtiyac yok cunku bilgileri Bios tan aliyor, ben yillardir ghost7 (DOS) kullaniyorum (697KB lik bir ghost.exe dosyasi) , vista64 lu (test amaci ile kuruldu) raid0 diskimin yedegini ghost7 ile aldigimda acronis cdleri goremiyordu disklerimi. Bi arkadas tavsiye etmistide, deneyip "al sana kapak olsun, cok ovdugun program diski bile gormekten aciz" diyerek olayi kapamistim.
    not: yanlis hatirlamiyorsam/bilmiyorsam acronis9 da DOStan calistigi icin duzgun calisiyordu, lakin tek dosya ghost.exe kullanmak daha kolayima geldi :).

Ayrica cd den kaplanan yere bakar isek: DOS+GHOST=2,88MB :) .

Ghost32 ye ise henuz ihtiyacim ol(a)madi, onuda birgun ghost DOS varolan diski goremez/tanimlayamaz ise diye sakliyorum. Kullanimi cok kolay, disk chipset ureticisinin verdigi xp sürücüsünü (son gordugumde üreticiler halen acronis isletim sistemine sürücü dagitmiyorlardi ve tabi acronis cd sinede surucu eklenmiyordu ) bir PE cd sine ekleyip, icinede 2mb lik ghost32.exe yi koydum mu tamamdir.

Acronis icin diyecegim sey, calisiyorsa ve civcivli ekranlari seviyorsaniz janjanli janjanli kullanin, calismiyor ve yeni sürüm de yakin zamanda cikamiyacak ise yillarin deneyimi ghost a gelin, yuzunu kara cikmaz.

Ha illaki cozecem dersen, o zaman sende acronisi bir PE ye koyacaksin, acronis bir zamanlar bartpe plugini veriyordu (sanirim son surumlerinde direkt vermiyor), direkt bartpe ile kullanabilirsin (tabi kayinbiraderin bilgisayarinin disk surucusunude ekleyerek). Eger yok ise acronis in bartpe plugini ile degil direkt acronisi PE ye ekleyen pluginler var nette, onlari bulacaksin.

yinede calismayan acronis i calistirmak ile ugrasacagin zamana yazik :). Kayinbiraderine ghost ogret, onunda yuzu ilerde kararmasin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancelot_Real -- 19 Mart 2009; 6:25:52 >

• Daha öncesinde Acronis ile tanışmadan 2003 versiyonu ile yedek alıp sonra geri yüklemeye çalışmıştım ve Nakavt Format atmak zorunda kalmıştı takılmış hata vermişti, o gün bugün bir daha Ghosta dokunmadım. Ama yinede kenarda bulunsun diye v14+sp3 ve boot cd si var. Sanırım sen bununla ilgilide pek iyi düşünmüyorsun v11 yazdığın için.

Peki hangi versiyonu en iyi kararlı sürüm olarak önerirsin birde bunların boot cd sini bulması sıkıntı oluyor.

İlgin için Teşekkürler

• ByAdmin

ghost2k larin topu hakkinda ne desen haklisin, az bile demis olursun. Onlar "Son kullanici" icin kirpilmis ghostlar oldugundan iyi olamadilar :). Ben kisisel bilgisayarimda 2klar cikmadan cikan ghost7 yi hep kullandim. ghost11 ilede daha 2 gun once kuzenimin yeni aldigi laptopun diskcopy sini yaptim (ne oluuur ne oluuur :) )

ghost11 sonrasi ghostlarda artik ghost degil :), symantec strateji degistirerek son kullanici icin olan urune ghost2k li bir isim vermek yerine ghost12,13,14... ile devam etti, server urunune baska isim takti (tabi bilen biliyor bilmeyen eski sanli ghost u aldigini saniyor). Yani hepsini at cope :).

Dieceksin, symantec nie bole sacmaladi, birkac sebebi var, ilki ve en onemlisi ghost son kullanici icin degil firmalar icin cikardilar. 2. si ise symantec yontecisi tayfasi degisti. 3. su ise bir seytani bir teori, symantec firmalara devam ederken son kullanicilardan yeni ghost u uzak tutmak icin dandik ürünler cikariyor.

Symantec in hakiki Yeni ürünü PE2 gerektirdiginden ve henuz PE2 karmaşasi devam ettiginden tavsiye etmiyorum, xp nin sp2 ciktigindan sonra oldugu gibi vistalar biraz daha otursun (bagzi beklentilerimiz var tabi) o zaman bakacagim.

En iyi ghostlar: ghost7 ve ghost11
    En populer ghost: ghost11 (son sürüm ghost11.5 larda idi)
    Temiz kolay rahat kullanimlari var. Tek dosya şip şak :).

kaynak bulmak sıkıntılı demissin buyur burdan yak,
    http://forum.donanimhaber.com/m_23995938/tm.htm
    konu biraz eskidi ama yenilemeye vaktim yok. ghost11 in üstü ghost11.5 cikti ama 11 de isini gorecektir (2 dosya nin yenisi koymak icin degmez yenilemeye - upload a), aciklamalar ziyadesi ile yetecektir, mini olani indir, isini fazlasi ile gorecektir. mini disindaki paketlerde anlatimlar ve acil durumlarda birilerine msn den gondermek icin ghostmsn.iso bile var.).

Gule gule kullan.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Pm çalışmayınca buraya yazayım dedim.

Söylediğini okuyunca Hirens boot 9.7 cd si elimde olduğu aklıma geldi ve içersindede Ghost v11.5 var. Deneme amaçlı imageyi aldım ama geri yükle dediğimde olmuyor, sanırım bu işlemi win içersinden yaptığımdan bu sorun var.

Bu işlemi illaki açılış cd siyle mi yapmak gerek ve Hiren olurmu bunun için (deneyemedim) yada nasıl yapmak gerekiyor. Bu konuda bilgin lazım.

Şimdiden Teşekkürler.
  • ByAdmin

hayir, ghost11 in ghost32.exe sini kullanarak aktif yedekleme yapamazsin (11 sonrasi urunler yapabiliyor tabi).

aktif yedeklemenin ne oldugunu iyi biliyorum lakin imkanin olsada yapmamani siddetle tavsiye ederim.

hirenin yeni surumlerini hep indiririm ama hic kullanmiyorum, bir onceki yazida yazdigim mini cdyi indirmek 30mb.

Tabi illada cd kullanman gerekmiyor: "cd/dvd, usbstick, disket, 2. disk, isletim sisteminin acilisina menu ekleme, ......"

isletim sisteminin acilisina menu ekleme ile ilgili bluelife in harika bir cozumu var, programi indirip cift tiklayip kuruyorsun (vista-xp / x86-x64 uyumlu), bilgisayarinin acilisina gerekli menuler ekleniyor, ghost u secip yedegini aliyorsun, geri yuklerkende ayni yoldan geri gidiyorsun :).
    http://forum.donanimhaber.com/m_24789780/tm.htm

not:
    "aktif yedekleme"=simdi salladim, zaten anlamissindir: windows acikken yapilan yedekleme.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.