Şimdi Ara

True Tone Vs Night Shift

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
4.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Merak ettiğim konu night shift de ekranı sarartıyor göz yormaması için aynı görevi true tone da yapıyor. Bu ikisi arasında ki tek fark true tone otomatik night shift'in manuel olarak açılıp kapanması mı ?

Farklarını yazıp açıklayabilir misiniz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• http://lmgtfy.com/?q=True+tone+ve+nightshift+farkı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ride Or Die kullanıcısına yanıt
    Trol müsün? Adam efendi gibi sormuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gesetzlosen

Trol müsün? Adam efendi gibi sormuş.

Cevap ver o zaman dostum. Ben yardımcı olmaya çalıştım yine de konu hakkında bilgim olmadığı için kaynak gösterdim

• quote:

Orijinalden alıntı: Ride Or Die

http://lmgtfy.com/?q=True+tone+ve+nightshift+farkı

Google da cevabını bulamadığım için foruma yazdım. Google a yazmayıp foruma konu açıcak değilim. Zahmet olmuş sağolun

• ranegade95 kullanıcısına yanıt
    True tone, ortam ışığına göre ekran ışığını ayarlar, yani olay sadece göz yormaması için ekranı sarartması değildir. Night Shift ise istenirse belirlenen saatte otomatik devreye girer, yortam ışığına bakmaksızın ekranı sarartır. Yapılan araştırmalar night shift ile ayarlanan tonun uykuya geçmeyi kolaylaştırdığını gösterdiği için bu özellik konmuştur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gduman

True tone, ortam ışığına göre ekran ışığını ayarlar, yani olay sadece göz yormaması için ekranı sarartması değildir. Night Shift ise istenirse belirlenen saatte otomatik devreye girer, yortam ışığına bakmaksızın ekranı sarartır. Yapılan araştırmalar night shift ile ayarlanan tonun uykuya geçmeyi kolaylaştırdığını gösterdiği için bu özellik konmuştur.

Çok teşekkür ederim ellerinize sağlık. Tek anlamadığım cümle “Yapılan araştırmalar night shift ile ayarlanan tonun uykuya geçmeyi kolaylaştırdığını gösterdiği için bu özellik konmuştur.” Açıklar mısınız bunu. Night shift ile uyumamız daha mı kolay oluyormuş ? Öyleyse true tone neden konulmuş ? Bu cümleyi anlayamadım kusura bakmayın

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • TrueTone ortam ışığına göre renklerin daha gerçekxi görülmesini sağlıyor ama night shift’in amacı sadece mavi ışığı azaltmak geç saatlerde yapıyor ki mavi ışık uykusuzluk yaratmasın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ride Or Die

http://lmgtfy.com/?q=True+tone+ve+nightshift+farkı

ne komiksin sen ya adam gibi soru sormus. amacin nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: achmaster

TrueTone ortam ışığına göre renklerin daha gerçekxi görülmesini sağlıyor ama night shift’in amacı sadece mavi ışığı azaltmak geç saatlerde yapıyor ki mavi ışık uykusuzluk yaratmasın.

Çok teşekkür ederim. True tone varken night shift kullanılmak saçma o zaman. Ellerinize sağlık

• ranegade95 kullanıcısına yanıt
    Night shift otomatik zamanlaması var. Yani ikisini beraber kullanabilirsiniz aslında. Bilgisayarda da bahsedilen mavi ışık olayı var ve gözleri yoruyor bunun için de iphone da night shift yapılmış. Night shift'i saat 23:00 ve 09:00 arasına ayarlayıp çok az sarartmaya ayarlayabilirsiniz, ben bu şekilde kullanıyorum tavsiye de ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ranegade95

quote:

TrueTone ortam ışığına göre renklerin daha gerçekxi görülmesini sağlıyor ama night shift’in amacı sadece mavi ışığı azaltmak geç saatlerde yapıyor ki mavi ışık uykusuzluk yaratmasın.

Çok teşekkür ederim. True tone varken night shift kullanılmak saçma o zaman. Ellerinize sağlık

Ben ikisini de aynı anda kullanıyorum. Sıkıntı yok bence daha iyi oluyor
  • Ride Or Die kullanıcısına yanıt
    Forum ahali gereken cevabı vermiş.

• Cevap yazan herkese teşekkür ederim. Ellerinize sağlık.

• quote:

Orijinalden alıntı: ranegade95

quote:

değil

ikisi farklı şeyler

ikisi de açık kalabilir

• gduman G kullanıcısına yanıt
    Yani gece uyumaya yakın saate ayarlamam gerek night shifti daha iyi uyku için

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.