Şimdi Ara

Trump'tan Toyota'ya uyarı: Ya ABD'de üret ya da yüksek vergilere hazır ol!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
3.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Trump'tan Toyota'ya uyarı: Ya ABD'de üret ya da yüksek vergilere hazır ol!

Amerikan otomobil üreticilerinin ülke kaynaklarını kullanarak, kendi ülkelerinde istihdam yaratmasını isteyen Donald Trump, geçtiğimiz günlerde ülkenin en çok otomobil satan şirketi General Motors’a kişisel Twitter hesabı üzerinden şirketin Meksika’da ürettiği Chevy Cruze modelinin ABD’deki satıcılara vergi ödenmeden gönderildiğinden bahsetmiş ve ‘’Ya ABD’de üretim yap ya da büyük bir sınır vergisi öde.’’ uyarısında bulunmuştu. Tweet’in ardından General Motors’un hisseleri %1 değer kaybetmiş ve şirket yaklaşık 250 milyon dolarlık bir zarara uğramıştı.

Bu gelişmelerin ardından sıranın kendisine gelmesinden çekinen Ford, Meksika’da yapmayı planladığı 1.6 milyar dolarlık yatırımdan vazgeçmiş ve Michigan eyaletinde 700 milyon dolarlık bir yatırım yaparak elektrikli ve otomatik pilotlu araçlar üreteceğini açıklamıştı.

Şimdi hedef Toyota

Trump dün attığı tweet ile bu sefer Amerikan şirketlerine değil Japon otomotiv devi Toyota’ya uyarıda bulundu. General Motors ve Ford’dun ardından satış rakamlarıyla ABD’de 3. sırada bulunan Toyota, 2015 yılından beri planladığı yatırımla Meksika’da 1 milyar dolarlık yatırım yapıp fabrika açarak yılda 200.000 adet Corolla model aracı ABD’ye satmayı umuyordu. Buna karşı çıkan Trump ise yine aynı şekilde Twitter’da "Tesisleri Amerika’da kur ya da yüksek sınır vergisi öde" çağrısında bulundu.

Tweet’in ardından hisseleri New York borsasında %0.7 değer kaybeden Toyota’dan ise ılımlı bir açıklama geldi. ABD’de halihazırda 10 üretim tesisi bulunduğunu hatırlatan şirket, tüketicilerin ve otomotiv endüstrisinin yararına olacak şekilde Trump yönetimi ile anlaşabileceklerini ve Meksika’daki tesisin ABD’deki istihdamı etkilemeyeceğini açıkladı.

Eğer Toyota  Trump'ın çağrısına uyup üretim tesisini Amerika'ya taşırsa Donald Trump daha başkanlık koltuğuna oturmadan toplamda 2.6 milyar dolarlık bir yatırımın ABD'de kullanılmasını sağlamış olacak.

• Bizde de böyle yapılsa bari.
    Ama hükümet anca ötv arttırmasını bilir.
  • Helal olsun adama ülkesini düşünüyor zaten yeterince amerikalı firma var toyotaya ihtiyacı yok
  • Helal olsun vallahi keşke birileri akıl etse mesela vw yi sıkıştırsalar
  • Türkiye'de ise "sürekli bize üret bol bol vergili olsun" cinsinden.
  • Amerika için güzel gelişmeler. Birileri ders alır umarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Audi383848

Bizde de böyle yapılsa bari.

ABD'nin pazar payı ile ülkemizin pazar payını kıyaslayınca pek mümkün gibi durmuyor ne yazık ki. Bizim pazardan tek tek çekilirler 😁 Şahin'e kalırız biz de. 92 model turuncu sinyal 5 viteslere sempatim yok değil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ilk kez dobra konusan bir amerikan baskani goruyoruz..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu adamı fazla yaşatmazlar bu gidişle. Aykırı şeyler söylüyor. Aşırı dobra. Perde arkasındaki güçler yani ABD yi asıl yönetenler kulağını çeker bunun, olmadı kim vurduya gider. Suikaste giden bilmem kaçıncı ABD başkanı olarak tarihteki yerini alır. Benden söylemesi.
  • Bu adamı fazla yaşatmazlar.

• Adam haklı.
  • şunu twitter facebook gibi şirketlere söylediler bizim yetkililer burada.yazılanı çizileni tweetleri yorumları hatırlıyorum.şimdi benzerini trump yaptı gene yazılanları okuyorum görüyorum.enteresan bir milletiz yeminle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Audi383848

Bizde de böyle yapılsa bari.

senin ülkene yatırımcı çekmen lazım. ABD'de iç piyasada zaten yeterince üretici var. adam kaçamak yapanların peşinde, biz ise olabildiğince fazla yatırımcı çekme derdindeyiz. ÖTV ise TR içinde yatırım yapmaktan kaçınan firmaların modellerini hedef alıyor öncelikle.
  • Aynı şeyi erdoğan dese ''diktatör'' ''üretim özgürlüğüne karışamazsın'' diye saçmalayacaklar, helal tramp moduna geçmiş.

Savunma sanayiinden laf açıldığında ''ama motor, %100 değil ki, benanahH'' diyenler de aynı tipler.

Bana reisini söyle sana milliyetini söyleyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AAABBBTR42 -- 6 Ocak 2017; 23:20:28 >
  • Bizim ülkemizde böyle bir durumu VW ne uygulamaya kalsak... Buna karşı çıkacak fanboylar hiçde azınsanmayacak oranda olacaktır... Babalarının şirketi ya 😬😬
  • Adam haklı beyler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Barni Moloztaş

Adam haklı beyler

Daha haklısı reisin kendisi...

Eyy avrıpa sen kimsin ya...

O KDV ödenecek[sm=evillol.gif
    ÖTV
    ÖTV'nin KDV'si

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bizimkiler anca vatandasi soysun
  • nefendim kullanıcısına yanıt
    sen kafayı mı çektin birader? bonazili gibi yazmışın appstore konusunda burada da bu.ondan sordum.
  • Hahaha! Dünyanın işleyişi hakkında zerre fikri olmayanlar Trump'un ayak oyunlarına nasıl da kanıyor...

Adamın kendi seçim şapkalarının, eşantiyonlarının alayının arkasında Made in China yazıyor.

Giyim markası var. Etiketlerinde "Made in Mexico" yazıyor.

Dünyanın çeşitli vergi cennetlerinde şirketleri, arka planda slush fund'ları var.

2008 krizinde ettiği zararı pek de yasal olmayan yollarla günümüze kadar geçmiş yıl zararı olarak taşıyıp vergiden düşen, yıllardır vergi ödemeyen biri.

Böyle biri çıkmış şov olsun diye artistlik yapıyor. 10.000km öteden olayın altlığından haberdar olmayan, populist akımlara kapılmaya her dem hazır olan kişiler de bunu alkışlıyor. Komik...

Turmp'ın seçilmesi bence çok iyi oldu. Orası ayrı. Türkiye için Hillary daha kötü olurdu. ABD için düşünürsem, ABD'deki gençlik hareketi de oy kullanmayarak çok doğru bir tercih yaptı. Demokrat diye yıpranmış, fırsatçı, yolsuz bir yüzü genç seçmenin suratına dayıyorlar. Demokratların kurumsal yapısı (House of Democrats ve DMC) Türlü katakullilerle rakiplerinin önüne çıkarıyorlar. Sonra seçmene "Trump mı olsun Başkan, bana oy verin" diye şantaj yapıyorlar. Bu numarayı bu kitle yemedi. Oy vermeye gitmedi. Demokratların kurumsal yapısına da kapak oldu. Bir sonraki seçimde bu gençlik hareketi daha da büyümüş olacak. Onların eğilimlerine uygun bir adayı aday olarak çıkarırlar. O zaman işler değişir. Çıkarmazlarsa bir dönem daha cumhuriyetçiler devam eder... Benim tahminim Sanders aday olsaydı Trump'ı ezerdi. Kurumsal yapının içindeki ticari ilişkiler, yozluklar Sanders gibi bir adamı aday göstermeye engelse, demokratlar zaten oy vermeye değmez.

Benim merak ettiğim Trump'un ayağı yere basan tek iddiası olan ortadoğu politikası değişimi. Ortadoğudan asker çekme planı. Terörü desteklemek yerine güvenebileceği bölgesel güçleri destekleme falan... Bu plan ayağı yere basan bir plan. Diğerleri gibi şov değil. Amerikan halkında da hem Cumhuriyetçilerde hem demokratlarda ağır bir destek alan bir plan. Biz diyoruz ya, "bizim Suriye'de ne işimiz var" diye. ABD'deki halkı düşün. 10.000km ötede askeri var. Halk düşünmüyor mu "bizim orada ne işimiz var" diye? Düşünüyor.

Neyse. Sonuçta şaklabanlıkla ciddiye alınabilir kısımları ayırt edemiyorsanız bu konuda yorum yapmayın. Gülünç oluyor.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.