Arkadaşlar merhaba. Sizlere bir sorum var. TS uzantılı videoları açtığımda, ileri geri sarma işlemlerinde takılma oluyor. Çoğu zaman ses anında devam ederken, görüntü 1-2 saniye sonra geliyor. MP4 ve MKV videolarda bu sorun yok. Bu sorunu yıllardır yaşıyorum.
Kullandığım oynatıcı MPC.. K-Lite Codec yüklediğimizde açılan oynatıcı. Yıllardır bunu kullanıyorum. En iyi oynatıcı tartışmasız bu zaten.
Hadi dedim başka oynatıcı deneyeyim. VLC, KM, BS playerlarla denedim. Onlar da daha fazla takılma oluyor. Zaten o yüzden yıllardır MPC kullanıyorum.
Laptopta da aynı sorun var masaüstünde de aynı sorun var..
bu 3 sistemde de ts videolarda bu şekilde sorun yaşadım. Diğer uzantılarda hiç sorun yaşamadım. Her bilgisayarda diğer oynatıcıları da denedim, sonuç yukarıda dediğim gibi oldu. TS video oynarken sorun yok bu arada.. Normal akıyor.. İleri geri sarma işleminde sorun var..
Bu durumu nasıl çözebilirim.. Umarım sorunu tam anlayabileceğiniz kadar detaylı anlattığım için kızmazsınız :)
Ekran boyutunu oynatıcıda küçültmeyi deneyin. Geçen sene benim de başıma gelmişti.
Video pencere boyutunu full de yapsam, küçücük de yapsam sorun devam ediyor.. 360p düşük bitrate veya 2160p yüksek bitrate yine farketmiyor..
Sorunu şimdilik şu şekilde çözdüm arkadaşlar, gom player yükledim.
tüm video dosyalarını MPC ile, TS uzantılı videoları gom player ile açılacak şekilde ayarladım.
Ekstradan bir program daha kurmak zorunda kalmış oldum. MPC üzerinden çözebilene kadar bu şekilde idare edeceğim.
Hocam aynı dertten bende muzdariptim fakat son çıkan güncellemede madVR isimli video çözücüyü mpchc'ye eklediler. Eğer ayarlara girip "software video renderer" seçeneğini madVR olarak değiştirirseniz TS uzantılı dosyalarda atlama hızı ciddi anlamda iyileşiyor. Üstelik madVR gerekli ayarlamalar yapıldığında görüntü kalitesini arttırabiliyor. Bu size daha çok işlemci ve ekran kartı kullanımı olarak dönüyor elbette. Araştırabilirsiniz.
Şimdi tek sorun videoyu hızlandırdığımda altyazının kayması. Onun çözümü diğer video çözücüleri kullanmak sanırım.
Formatını değiştirip denediniz mi ?
quote:
Orijinalden alıntı: zwanzig
Hocam aynı dertten bende muzdariptim fakat son çıkan güncellemede madVR isimli video çözücüyü mpchc'ye eklediler. Eğer ayarlara girip "software video renderer" seçeneğini madVR olarak değiştirirseniz TS uzantılı dosyalarda atlama hızı ciddi anlamda iyileşiyor. Üstelik madVR gerekli ayarlamalar yapıldığında görüntü kalitesini arttırabiliyor. Bu size daha çok işlemci ve ekran kartı kullanımı olarak dönüyor elbette. Araştırabilirsiniz.
Şimdi tek sorun videoyu hızlandırdığımda altyazının kayması. Onun çözümü diğer video çözücüleri kullanmak sanırım.
Dediğin ayarı yaptım. Evet daha hızlı hale geldi, bayağı bir farkediliyor.. Ancak yeterli değil yine.. Yani sorunun çözümü olmadı..
Gom player ile ts dosyalarını açıyorum.. Diğer tüm videoları mpc ile açıyorum.. şimdilik böyle idare ediyorum..
quote:
Orijinalden alıntı: Negatif Statü Hakları
Formatını değiştirip denediniz mi ?
Format değiştirip dediğin,
1) uzantısını .mp4 olarak değiştirmek gibiyse, evet denedim, ama sorunlu.. kiminde devam ediyor takılmalar, kiminde hiç açılmıyor..
2) komple video dönüştürmek diyorsan, o zaman sorun yok zaten.. değiştirince o artık ts olmuyor.. Format factory ve Adobe Media ile değiştirince mp4 oluyor artık ve çatır çatır çalışıyor.. Ama her videoyu öyle değiştiremem saatlerce..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme