Şu an çok karışık duygular yaşıyorum.. 13 senelik VW maceralarım bu gün itibariyle sona erdi.. 1998-2007 arası golf 3 gti 2007-2011 arası golf 5 GT sport. Aracımı sattım biraz evvel.. Yeni sahibi GT ye kurulup gitti.. Plakası bile sanki benim için çıkmış, özel sipariş verip 3 ay beklediğim aracım gazlaya gazlaya ayrıldı benden.. Bu mesaja en fazla mesaj atan benimdir herhalde.. Bu araba vasıtasıyla bir çok yeni dostluklar kurdum.. Hala da devam etmektedir.. Bazen ara sıra elim hala bu foruma kayıyor.. Bundan sonra şirket aracı kullanacağım. Ne marka filan diye sormayın sakın... Sizleri özleyeceğim.. VW kullanmak gerçekten bir ayrıcalık.. Kendinize ve arabalarınıza iyi bakın...
üzülme bea abi herşeyde vardır bir hayır, Allah sağlık sihhat versin araba falan yerine tekrar gelir bende 5 senelik volkswagen caddy aracıma gözüm gibi baktım herşeyden sakındım daha 49bin km'de idi fakat kamyonet olması artık sıktı beni ve sattımm güzelde bi fiyata verdim işin açığı bnde senin gibi aracın anahtarını elimden alıp binipp gittiklerinde arkasından baka kaldım ama herşeyde bir hayır var dedim ya nasipp böyleymiş böyle oldu artık bizde inşallah daha iyilerine yöneliriz Rabbim sağlık sihhat versin yeter ki..
@@moral83
verdiğiniz cevap için öncelikle teşekkür ediyorum, uzun yolda 100 100 sabit hızla giden birisiyim öylee kesinlikle Bir an evvel yol bitsin diye uğraşmam genelde 100 km/h sabit bi şekilde giderim bu otoban dahi olsa. Nevşehir'de trafik durumu biraz karışık evimm şehir merkezine yaklaşık 7 km uzaklıkta ve düzlük bir yolda ilerliyorum fakat 4 tane ışıktan geçmek zorunda kalıyorum yani o 7 km'de 4 kere dur kalk yapabilirim kırmızıya yakalanırsam :)))) şehir merkezine girdiğimde ise Nevşehir'e gelmiş arkadaşlar bilirler belki bizim çarşımız nedense rampa yukarıdır yaa iniyosundur ya çıkıyosundur :))) çıkarken güzell yakıt harcar araba ama inerken vitese koy in 0.0 lt /100 :)))) çoook kafam karışık çooookk :))
Beyler lastiklerinize kaç bar basıyorsunuz?
TSİ 170 Hp
quote:
Orijinalden alıntı: Muradovskiy
Şu an çok karışık duygular yaşıyorum.. 13 senelik VW maceralarım bu gün itibariyle sona erdi.. 1998-2007 arası golf 3 gti 2007-2011 arası golf 5 GT sport. Aracımı sattım biraz evvel.. Yeni sahibi GT ye kurulup gitti.. Plakası bile sanki benim için çıkmış, özel sipariş verip 3 ay beklediğim aracım gazlaya gazlaya ayrıldı benden.. Bu mesaja en fazla mesaj atan benimdir herhalde.. Bu araba vasıtasıyla bir çok yeni dostluklar kurdum.. Hala da devam etmektedir.. Bazen ara sıra elim hala bu foruma kayıyor.. Bundan sonra şirket aracı kullanacağım. Ne marka filan diye sormayın sakın... Sizleri özleyeceğim.. VW kullanmak gerçekten bir ayrıcalık.. Kendinize ve arabalarınıza iyi bakın...
Canın sağolsun Murad, daha güzellerine inşallah..Görüşmek üzere selamlar..
Arkadaşlar volkswagen kullanıcıları olarak size bir şey danışmak istiyorum. Bu aralar focus tdci ghia aracımı satıp, daha hoşuma giden jetta tsi 122 hp. (2009) almayı düşünüyorum. Aracım şehir içi 8-9 arası ortalama tüketim değerini görüyor. Neredeyse bu tsi lerin şehir içi değerleriyle aynı. Aslında aracımdan memnunum ama tabi volkswagen ayrı bir kalite ve daha geniş. İşçiliği ve konforlu kullanımı çok hoş. Ama çok kararsız kaldım. Acaba jetta nın yakıtı focustan sonra beni üzeri mi? Forumlarda bazı arkadaşlar çok yakar demişler; bazıları da dikkatli kullanımda 8lt civarı olduğunu söylüyor. Kafam çok karışık. Acaba sizin tavsiyeleriniz tecrübeleriniz neler?
quote:
Orijinalden alıntı: muhibbi1
Arkadaşlar volkswagen kullanıcıları olarak size bir şey danışmak istiyorum. Bu aralar focus tdci ghia aracımı satıp, daha hoşuma giden jetta tsi 122 hp. (2009) almayı düşünüyorum. Aracım şehir içi 8-9 arası ortalama tüketim değerini görüyor. Neredeyse bu tsi lerin şehir içi değerleriyle aynı. Aslında aracımdan memnunum ama tabi volkswagen ayrı bir kalite ve daha geniş. İşçiliği ve konforlu kullanımı çok hoş. Ama çok kararsız kaldım. Acaba jetta nın yakıtı focustan sonra beni üzeri mi? Forumlarda bazı arkadaşlar çok yakar demişler; bazıları da dikkatli kullanımda 8lt civarı olduğunu söylüyor. Kafam çok karışık. Acaba sizin tavsiyeleriniz tecrübeleriniz neler?
Aracınız tdci olmasına rağmen bana ş.içi yakıt değeriniz çok yüksek geldi. Sanıyorum biraz agresif bir kullanıcısınız. Bende jetta 2008 1,4 TSİ 140 Hp var. İlk sahibiyim ve 4 senedir kullanıyorum. Ş.içi yakıt değerim sakin kullanımda 7,5-8 litre civarında. Bu değer hava sıcaklığı ve gideceğiniz mesafe ile ile oynuyor bildiğiniz gibi, ama çok da fazla değişmiyor. Ş.Dışı derseniz 100-110 Km hızı pek geçmemekle rahatlıkla 5,5-6 litreyi görebilirsiniz.Bazı forumlarda kimi arkadaş ş.içi aynı arabayla 5 litre gördüğünü idda ediyor ama bence hayalden öte gitmez.
quote:
Orijinalden alıntı: ozankaracan Ş.Dışı derseniz 100-110 Km hızı pek geçmemekle rahatlıkla 5,5-6 litreyi görebilirsiniz.Bazı forumlarda kimi arkadaş ş.içi aynı arabayla 5 litre gördüğünü idda ediyor ama bence hayalden öte gitmez.
bu başlık altında Ankarada trafiğe kalmadan bu değerlerde ki verilerimi yükledim,hayalden öte gerçek oluyor. Kullanıcıya ve yola göre,inanmayan arkadaşlarımın gözü önünde defalarca yaptım. Kesin konuşmamak gerek bence her konuda.
Not:Lütfen çevre yoluna çıkıp düşük tüketim yapıp veri ekliyosun gibi yorumlar olmasın,bu tarz şeylere benzin yakmam bile.[bu yorumum size diildi ortayaydı alınmayın lütfen]
quote:
dizel araç kullanıpta benzinli araca geçtiğinde yakıt konusunda ne olursa olsun üzülürsün,hele dizeli kullanma tarzınızla 8-9 litre yakıp benzinliye geçtiğinizde bu tarzla devam ederseniz hayal kırıklıgına ugrarsınız ,,ben tam tersini yaptım tsı den dizele geçtim tsı yi kullandıgımdan daha agrasif kullanıyorum ama yakıt konusunda oh be diyebiliyorum
quote:
İlk başta Ozan, İlker ve Albülsettar a teşekkür ederim iyi dilekleriniz için... Ara sıra girip buraya bakmak gerçekten alışkanlık olmuş bende.. Sanki hormonal bir dürtüymüş gibi..
Bende dalgıç murat gibi TSI dan dizele geçenler kervanına 2 saat sonra katılıyorum.. Birazdan üstümü giyip yeni aracımı almaya gideceğim.. Çok fazla bir heyecan yok.. Sadece ayağımı yerden kessin modu ile alıyorum aracımı...
Alıntı yaptığım arkadaşın sorusuna gelirsem... Ben 170 lik TSI kullanıyordum.. şehir içinde yaz ayında klima açmadan ve çok çok sıkışık trafiğe girmeden istanbul trafiğinde minimum 7.1 litre ortalama yaptım.. Uzun yolda da bütün sinirlerimi aldırarak ve düzgün bir şekilde Bursa istanbul arası 5.2 litre ortalamayı gördüm.. Ama bu şekilde kullanamıyorsunuz arabayı.. Klimayı çalıştırdığınızda diğer araçlardan daha fazla benzin tüketiyor TSI lar.. Atmosferik araçlarda %10 artarken TSI larda benzin sarfiyatı %15 artıyor.. Sıkışık trafikte benzinli olarak en az tüketen araçlar bunu kabul etmek lazım ama dizel araçlar kadar değil.. Sonuç olarak ford aracınızı hangi trafikte ve nasıl kullandığınıza bakın.. Buraya gelen ve benzer trafikte araç kullanan arkadaşlar size TSI nın yakıtı konusunda yardım edebilirler.. Ben inanıyorum ki ford dizel aracınızda bir problem yoksa ve memnunsanız değiştirmeye gerek duymayacaksınız ekonomik yönden.. Ama zevk konusu devreye girerse.............. kesin TSI derim...
Teşekkürler arkadaşlar. Son yaptığım ölçüm en yoğun şehir içi trafiğinde 8 litre çıktı. Havalar ısındıkça daha da düşecektir sanırım. (depoyu tamamen doldurarak denedim) Kararımı verdim. Aracımı kullanmaya devam edeceğim.Yorumlarınızla yardımcı olduğunuz için tekrar teşekkür ederim.
Teşekkürler arkadaşlar. Son yaptığım ölçüm en yoğun şehir içi trafiğinde 8 litre çıktı. Havalar ısındıkça daha da düşecektir sanırım. (depoyu tamamen doldurarak denedim) Kararımı verdim. Aracımı kullanmaya devam edeceğim.Yorumlarınızla yardımcı olduğunuz için tekrar teşekkür ederim.
ARKADAŞLAR TSİ MOTORA 1.2 LİK 105 HP LİK VE 175 TORKLUK BİR KARDEŞ GELDİ AMA SİZİN BAŞLIK HALA 122 DEN BAŞLIYOR :)
Sevgili dostlar
Yukarıda yazmıştım.. Aralığın başında Golf GT Sport umu satmıştım. Yerine dizel ve beyaz renkli bir araç almıştım.. ( Marka belirtmeyeyim ) ... 24 aralıkta aldım yeni aracımı şirketime.. 26 aralıkta satma fikri oluştu kafamda.. 28 aralıkta ilan verdim.. 29 aralıkta biri ile anlaştım.. yarın devirini yapacağım.. Bir türlü alışamadım yeni aracıma.. Mekanik olarak süper bir araç.. Donanım olarak zayıf.. Ama bunları bilerek almıştım zaten.. Alışamama sebebim koltukları ve sürüş pozisyonu.. Koltuklarınde bel desteği yoktu ve yarım saatlik kullanımdan sonra inanılmaz yoruyordu.. Sürüş olarakta beni sanki minibüs kullanıyormuşum gibi hissetiriyordu.. Yalnız araca inanılmaz saygı duydum. Yaklaşık 1 hafta kullandım ve zararım 500 TL. Araç kiralasam daha fazla verirdim.. Yeni araç için yarın haber bekliyorum. Kırmızı renk fiktif alanında bulunursa ve ciddi zam yemezse gene TSI cı olacağım inşallah... Alışık olmayan şeyde iç çamaşırı durmaz hesabı oldu benimkisi....
uzun zamandır foruma katılamadım. aracım golf 5 140 comf dsg. çooooook memnunum.gerçi 2008 de aldım ve km si 27000 oldu. mümkün olduğu kadar aracımı hor kullanmıyorum. dsg aracı ayrıcalık kazandırıyor. nisan ayında 4.kez servise götürecem. bu bakımda neler yapılıyor ve ne kadar tutar?
quote:
Orijinalden alıntı: airtor
uzun zamandır foruma katılamadım. aracım golf 5 140 comf dsg. çooooook memnunum.gerçi 2008 de aldım ve km si 27000 oldu. mümkün olduğu kadar aracımı hor kullanmıyorum. dsg aracı ayrıcalık kazandırıyor. nisan ayında 4.kez servise götürecem. bu bakımda neler yapılıyor ve ne kadar tutar?
Konunun ilk TSI'cılarıyız. Aynı tarihte almıştık araçlarımız hatırladığım kadarı ile. Konudaki ilk TSI 122hp bana aitti sanırım. Ne çabuk geçti 4 yıl. Benim araçta 27500 km de. Geçtiğimiz Aralık bakıma götürmüştüm. 15 bin km bakımı uyguladılar. 30 bin bakımdan farkı sadece benzin filtresini değiştirmediler. Bunlara ek olarak rot balans ayarı yaptırdım. Bir kaç hafta önce farların açık kalması sebebi ile akü bitmişti onuda şarja bağladılar. Yine kendi hediyeleri motor koruma uygulamışlar. Hepsine Aralık ayında doğuşun 4 yıl ve üstü araçlara %10 indirim kampanyası ile birlikte 380 TL. ödedim. Şu bir gerçek işçilik çok yüksek neredeyse parça fiyatına denk bir işçilik ücreti alıyorlar.
proteo teşekkürler.sizde benim gb aracını az kullananlardansınız sanırım.servis önemli.bilmediğim br yere götürmek istemiyorum.
daha öncede buraya motordan ilk çalıştırmalarda 1200 de çalışırsa(ki tsi özlğiymiş ilk 1 dk 1200 de çalışabişliyormuş) şimdi kış her sabah olmuyor mesala 4 saat sonra oluyor. bu patırtı kütürdü metalik sesler ve silkeleme. en son silindir vs biyerlerde kurum olduğunu diğer araçlardan fazla olduğunu temizlenmesini önerdiler temizlemek için 500 tl istediler ama açarız temizlerken başka bir şey çıkar bilemeyiz düzeleceğinin garantisi yok dediler(aracı enson vw nin mühendisleri gördü ama sesi her zmaan yapmadığı için duyamamışlar falan) bende motoru açtırmadım en kısa zamnda satacam ya vw ile taksa sokup dizel comfort alacam pahalı ama yada başka ikici el. sizin başınıza gelmez umarım diken üstündeyim motordan ağır sorun çıkacak diye
arkadaşlar merhaba ikinci el bir jetta almayı düşünüyorum. 2 alternatifim var. 1. 1.4 122hp 2008 model 2. 1.4 140 hp 2007 model bunlardan birini tercih edeceğim. 2. si daha ucuz fakat vw türkiyede yeni jettalarda 122 hp lik motoru kullanıyor. 1.4 140 hp lik motoru kullanmıyor. bunun sebebini bilen varmı? diğer ülkelerde de mi böyle? diğer kosullar eşitse hangi arabayı önerirsiniz? Neden? SAYGILAR....
yeni modellerde 140lığın yerine 160 olan var twincharge
Herkeslere tekrar merhabalar...
Kısa süreliğine aranızdan ayrılmıştım.. Aralık ayının ortasında GT sportumu sattım.. 24 arlıkta gidip şirketim üzerine dizel bir araç aldım ama inanın kendimden geçtim.. yaşama umudumu kaybettim.. herşeyden bir anda soğudum....
Aracı aldığım gün satsam mı diye sordum kendi kendime.. Taktım kafaya satmayı.. 2 ocak günü sattım..
Satmadan evvelde düşündüm taşındım ve beni TSI dan başka bir aracın kesmediğini acı bir şekilde hissettim...
Çarşamba günü sipariş verdim ve bu gün Seat Leon FR aldım. 1.4 TSI 125 hp liklerden.. Sattığım GT den daha fazla donanım var ve fiyatıda golf gibi uçuk değil.. Kırmızı renkli araçta stokta bulundu.. Bu gün kendime geldim tekrar.. benliğimi buldum gene.. Çok sevdim FR ı... İnanılmaz konforlu benim için. Amortisörler sert ama beni rahatsız etmedi.. Virajda yatmıyor araba ve çizgisinden de çıkmıyor..