Şimdi Ara

:: TSI 122-140-160-170 hp Kullanıcıları :: (321. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.632
Cevap
23
Favori
561.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 319320321322323
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet vitesin önündeki tuşlardan birinin üzerinde W harfi var. Winter mode olarak.. O tuşa basıp açıp kapatılabiliyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: moral83

quote:

Orijinalden alıntı: emrckr79

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Muradovskiy

iyi dilekleriniz için teşekkür ederim..
    TSI motor insanda çok ciddi alışkanlık yapıyor..
    FR kırmızı renkli tabii ki de . Kırmızıdan başka renk beni açmıyor , arabaya bağlanamıyorum kesinlikle.. Seatın kırmızısıda çok hoşuma gitti.
    Fr ı 47000 TL ye aldım ama bir hayli uğraştım bu fiyatı alabilmek için..
    GT de bile olmayan lastik basınç sensörü, USB ve aux girişi, cam suyu seviye ikazı, katlanabilen aynalar gibi esktra donanımlar var. GT olup da FR da olmayan tek donanım kar modu. KAr yağdığında araç kullanmadığım için benim için olmazsa olmaz bir donanım değildi..
    FR ı çok sevdim. Koltukları çok rahat. Tek dezavantajı koltukların orta kısımı beyaz nubuk ve kirlenmeye müsait.. Sorun etmiyorum. Çok içinden çıkılamaz bir sorun olursa deri kaplattırırırım.
    Direksiyonu çok hoş. Debriyajı çok yumuşak ve vites yolları kısa.. Hoşuma gitti bayağı FR.
    2 günden beri yaklaşık 120 km yol yapmışım. Yakıt sarfiyatı yüksek şu an ama camların buğu yapması nedeniyle devamlı klima çalışıyor ve çok sıkışık istanbul trafiğinde kullanmak zorunda kaldım.
    GT de devamlı cd kabı taşırdım. USB girişi yoktu.. Orjinalliği bozulmasın diye vidasına bile dokunmadım.. FR da USB girişi olunca 16 GB lık bir memory stick aldım. Evde yaklaşık 300 CD lik bir kolleksiyonum var. 60 tanesini en kaliteli şekilde mp3 yapıp memory stick e kaydettim. Ses muhteşem. Dahada kaydedilebilecek yer mevcut stickte.
    Bu arada FR larda lastik olarak direkt pirelli pzero rosso geliyor.. Benim bu ölçüde en sevdiğim lastiktir. O da güzel oldu..

TSI gerçekten keyif motoru. Tamam bir 3000 cc ya da 2500 cc değil ama bu silindir hacmindeki en iyi motorlardan. Gaz tepkisi mükemmel. Devir göstergesinin 1500 devirlerden 4000-5000 devirlere fırlaması anlık olay
    Kırmızı aldığınızı tahmin etmiştim Kırmızı Fr'nin fiyatı da doanımları da gayet güzel...
    Kar modu GT'de vardı Fr'de yok demişsiniz, o hangi özellik ya da ne işe yarıyor bilgi verirseniz sevinirim.

Kar Modu zemin kaygan iken tork gücünü kısıtlayıp tekerleklerin patinaja düşmesini engelleyen bir fonksiyon. Mekanik değil ASR gibi. Tamamen elektronik olarak bu işi yapar.

Murad abi Seat formundan vakit bulurmu bilinmez o yüzden yazdım

Sadece GT'ye ait bir özellik mi yoksa bizim araçlarımızda da var mı ?

170 HP lik Jetta ve Golf lerde var diye biliyorum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: emrckr79

Kar Modu zemin kaygan iken tork gücünü kısıtlayıp tekerleklerin patinaja düşmesini engelleyen bir fonksiyon. Mekanik değil ASR gibi. Tamamen elektronik olarak bu işi yapar.

Murad abi Seat formundan vakit bulurmu bilinmez o yüzden yazdım

Bak bak bak.... VW sattık ya hemen taşlar başlamış....

Kar modu benim sadece karlı zemin üzerinde kullandığım bir özellik değildi.. Daha doğrusu ben kar yağdığında araba neredeyse oraya bırakırım. Kesinliklede karlı havada İstanbulda araç kullanmam.. Hatta asfaltın bozulmasından dolayı kar kalktıktan 1 hafta sonra başlarım kullanmaya....
    Ben kar modunu çok dik yokuşta durmak zorunda kalıp tekrar hareket etmek istediğimde kullanırdım.. Sistem kesinlikle aracın patinaj yapmasına izin vermiyor.. Güç ve torku sınırlıyor. Araçta 2000 deviri geçmiyor.. Çok dik yokuşta çevrenizdekiler lastik yakıp patinaj çeke çeke kalkarken siz gayet normal hiç patinaj çekmeden kalkabiliyorsunuz. Tabi araç hareket ettikten sonra ve eğim azaldığında kar modunu devre dışı bırakıyorsunuz..
    Ama tabi bir araç için olmazsa olmaz bir özellik değil.. Ben belki senede 2 veya 3 defa öyle dik bir yokuşta kalıyorum.. Lastikten 0.1-0.2 mm yiyerek patinaj çekip kalkıyım.. Çokda önemli değil...
    Benim bildiğim kar modu standart gelen araçlarda yok ama ekstra donanım olarak istenebiliyor.. Özel sipariş ederseniz.. Benim eski GT de standarttı.

Sana nazımız geçiyor da yazıyoruz üstad. Nasıl FR ile aran?

Bu arada ne dikkatimi çekti bak en fazla üç harflı donanımları kullanıyorsun GTI, GT, FR

Mesela bizim gibi comfortline falan yok hemen kısaya yönel Murad abi

• quote:

Evet vitesin önündeki tuşlardan birinin üzerinde W harfi var. Winter mode olarak.. O tuşa basıp açıp kapatılabiliyor..

Geçenlerde aracın detaylı resimlerini çekmiştim, sahibinden.com'a ilan vermeyi düşünüyordum. (Gerçi hala düşünüyorum ama henüz tam karar vermedim.) O resimlere baktım sadece ESP var. Sanırım 140'lık olduğu için yok...
     :: TSI 122-140-160-170 hp  Kullanıcıları ::

• Emre

170 lik Jetta da yok kar modu.. Onun yerine lastik basınç kontrolü var.. GT de de o yok

FR la aram iyi .... Sevdim arabayı.. Bilhassa yok tutuşu GT ye göre daha iyi gibi... Eğlenceli bir araç..

Emreciğim FR ı satarsam eğer bundan sonra 3 harfli değil 4 harfli olacak aracım.. İETT
  • quote:

Emre

170 lik Jetta da yok kar modu.. Onun yerine lastik basınç kontrolü var.. GT de de o yok

FR la aram iyi .... Sevdim arabayı.. Bilhassa yok tutuşu GT ye göre daha iyi gibi... Eğlenceli bir araç..

Emreciğim FR ı satarsam eğer bundan sonra 3 harfli değil 4 harfli olacak aracım.. İETT

TSI giderse yine dayanamazsanız Ama 4 harfli diye ısrarcı olursanız bu sefer de TFSI olur

• Yau adam 3 gun dizel arabaya bindi de hayattan bezdi valla, onun hayatinda artik redline 6000 rpm alti arac olmaz.. :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emekli olmama 31 ay kaldı...
    Ondan sonra arabaya ihtiyacım olmayacak... Balık tutmak için filan sahile kadar yürürüm 20 dakika sürüyor.. :)
    Şafağı karanlık olanlar düşünsün
  • quote:

TSI giderse yine dayanamazsanız Ama 4 harfli diye ısrarcı olursanız bu sefer de TFSI olur

Zaten gıcığım doğuşa... gider bmw 320d alırım milli piyangodan para çıkarsa.. ama ilk başta piyango bileti almam lazım dimi
  • quote:

quote:

Zaten gıcığım doğuşa... gider bmw 320d alırım milli piyangodan para çıkarsa.. ama ilk başta piyango bileti almam lazım dimi

İlk başta Kırmızı başlıklı FR'yi yani TSI'yı satmak lazım, bunu yapacağınızı sanmıyorum Ama tabi bunlardan sonra ilk iş bilet lazım

• FR ı satabileceğimi bende zannetmiyorum.. Çok sevdim bu arabayı.. Hani dışardan bakıldığında belki GT kadar gösterişli değil...Ama ben onu dah açok sevdim. Belki kalitesi GT kadar iyi değil ama iç yapısı daha güzel..
    Ben ısındım bu arabaya.. Bir yağ yakmasın... bir de sorun çıkarmasın.. Frank Sinatra gibi gömerler beni mezara bu FR la...
  • quote:

FR ı satabileceğimi bende zannetmiyorum.. Çok sevdim bu arabayı.. Hani dışardan bakıldığında belki GT kadar gösterişli değil...Ama ben onu dah açok sevdim. Belki kalitesi GT kadar iyi değil ama iç yapısı daha güzel..
    Ben ısındım bu arabaya.. Bir yağ yakmasın... bir de sorun çıkarmasın.. Frank Sinatra gibi gömerler beni mezara bu FR la...

Allah gecinden versin Allah kazasız belasız, iyi günde kullanmayı nasip etsin
    GT'deki fotoğraf eklememe alışkanlığınız FR'de de devam edecek galiba ?

• quote:

Kesinlikle

Kırmızı renge çok kötü nazar değiyor.. Bu 3. kırmızı arabam... İlk arabamda ne zaman fotoğrafını koysam arabanın başına bir şey geldi..
  • Geçenlerde bizim Golf'ün tüketim değerlerini inceledim bununla ilgili de konu açtım. Linkini de aşağıda paylaşıyorum. İlgilenenler, 1.4 TSI golf ya da jetta alacaklara yardımcı olur diye düşünüyorum. Araç 140 Hp olup manueldir...
    http://forum.donanimhaber.com/m_56494187/mpage_1//tm.htm#56499307

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moral83 -- 11 Ocak 2012; 22:03:22 >
  • quote:

quote:

Kesinlikle

Kırmızı renge çok kötü nazar değiyor.. Bu 3. kırmızı arabam... İlk arabamda ne zaman fotoğrafını koysam arabanın başına bir şey geldi..

Forumda nazar var deniyor ama ne kadar doğrudur bilinmez... Kırmızı renk jülyet ve leona çok yakışıyor gerçekten

• quote:

FR ı satabileceğimi bende zannetmiyorum.. Çok sevdim bu arabayı.. Hani dışardan bakıldığında belki GT kadar gösterişli değil...Ama ben onu dah açok sevdim. Belki kalitesi GT kadar iyi değil ama iç yapısı daha güzel..

• quote:

Emre

Güzeldi İETT olayı..

Abi Allah kaza bela vermesin, salıncak burçlarından ses gelmesin, debriyajın sertleşmesin, hava filtren hep açık olsun, az yağ buharlaştırsın inşallah

Güle güle kullan...

• quote:

Orijinalden alıntı: 34UD5759

Yau adam 3 gun dizel arabaya bindi de hayattan bezdi valla, onun hayatinda artik redline 6000 rpm alti arac olmaz.. :D

oooooooo Barış kardeş nerelerdesin sen yahu

Kayboldun piyasadan
  • Emrecim bi kofte yiyelim beraber gene de konusuruz tsi msi :D hem artik gundem 125lik tsiye ne yag koyulacagi :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 34UD5759

Emrecim bi kofte yiyelim beraber gene de konusuruz tsi msi :D hem artik gundem 125lik tsiye ne yag koyulacagi :)

Yok canııııııııııım.. ne yağı... gündem 1.4 TDI lerdeki MAF sensörü arızaları...
  • 
Sayfa: önceki 319320321322323
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.