Şimdi Ara

TSI bluemotion varken dizel alınır mi? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
0
Favori
15.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vw tsi araçlarda yol bilgisayarının yazdığı değerlere inanmayın. Bizzat ölçüm yaptım. Yol bilgisayarına göre 6.4lt/100km değerine göre 43 litre benzin ile 670km gitmesi gerekirken araç 575km civarı yol katedebildi. Yani araç 7.5lt yakıyordu. Dizel araçlarında da yine yol bilgisayarı doğruyu söylemiyor ama benzinli kadar fark çıkmıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • by__metallica B kullanıcısına yanıt
    Bende bizzat ölçüm yaptım 100 lira koyuyorum 300 km gidiyorum. Max 0.1 oynuyor

• Doğru soru şu; TSI varken VW neden hala TDI üretiyor?

• Zamanında bu ülkede hb arabaya "bayan arabası o, kadın mısın sen hb alıyorsun." diyenler vardı. Bu milletin genetiğinde var bu olaylar, zamanla alışırsınız tsi'lara.

• TSI veya herhangi benzinli motor bir depoyla 1000 km vaat etti de biz mi geçmedik? e-HDi C5 ile bir depoyla 1100 km yaptım daha geçen hafta bana bu verileri benzinli bir motor sunsun benzinli arabaya geçeceğim söz.
  • Alınır.

Eğer

- Kardeşim ben gaza basarım,
    - Ayağımın altında yumurta varmış gibi davranmam,
    - Tork hissetmek isterim
    - Düşük devirde yüksek hızlarda seyahat etmek,
    - Bunları yaparken de az yakmak isterim dersen

alınır.

Ama
    - Ben gaza çok basmam,
    - Bizim şehirde çok trafik yok zaten ortalama hızım 50 nin altına düşmez,
    - Gıdım gıdım giderim, gaza çok yüklenmem,
    - Tork çekiş gücü mü o da ne dersen

alınmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgacelikedirne -- 15 Eylül 2019; 16:20:20 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: duktil

Bende tsi araç var geçen depoyu 350 tl ye doldurdum menzil 480 km yazdı. senin sorduğun sorunun cevabı olmuştur umarım
    Iyi sallamışsın 1.2 tsı leon var 350 ye fullüyoruz 950 km yapıyoruz Sürmeyi bilmiyorsunuz yada tsı aracınız yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Keremmert1 -- 15 Eylül 2019; 16:50:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leon

TSI veya herhangi benzinli motor bir depoyla 1000 km vaat etti de biz mi geçmedik? e-HDi C5 ile bir depoyla 1100 km yaptım daha geçen hafta bana bu verileri benzinli bir motor sunsun benzinli arabaya geçeceğim söz.
    Depo büyüktür kıyaslama yanlış depo kaclik 50 60 mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Car_sedan C kullanıcısına yanıt
    Konu benzin ve dizel karşılaştırması değil mi ne ara depo büyüklüğüne geldik

Depo 71 litre 413 TL'lik yakıt ile arabanın içinde 5 kişi ve bagaj tam yük dolu 1100 km yer yer bastığımı saymazsak ortalama 130/150 km hız ile yaptım bu değerleri. TSI Passat'ta 70 litre depo var, bu değerleri yapıyor mu yapmıyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: duktil

Bende tsi araç var geçen depoyu 350 tl ye doldurdum menzil 480 km yazdı. senin sorduğun sorunun cevabı olmuştur umarım
    Hocam araç nedir bilmiyorum ama herhalde hata var ya da ortalama 10 litre ile başlamış iseniz ona göre yazar.
    Ben şehirler arası 100 TL doldurduğumda 280 km yazıyor.
    350 tlye 900 km gitmesi gerekiyor en az.
    Zaten 2 haftada 100 TLlik yakıt alıyorum. Şehir dbakır. Şehir içi ortalama 6 lt yakıyor. Beni 230 km atıyor rahat. Araç ibiza 2016 1.2 tsi. Tabi araç hafif, yer yer performans yer yer de sakin kullanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Babangida Babayaro -- 15 Eylül 2019; 19:51:39 >
  • axiadam kullanıcısına yanıt
    Ben de bundan muzdaribim işe giderken yokuş çıkıyorum eve giderken yokuş çıkıyorum V harfi gibi. o yüzden aracım 11 litreden aşağı inmiyor.
  • Sırf millet birbirini yesin diye açılan konular.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gediklii

Sırf millet birbirini yesin diye açılan konular.
    Araç satışlarında ciddi düşüş var.
    Kar oranı yüksek fındık motorları satmak için açılan konular.

• quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Bu mesaj silindi.
    1.4 85 hp dizel Fiesta'dan sonra zaten seni ancak Mercedes S serisi ya da Bmw 6 serisi keser.

• quote:

Orijinalden alıntı: yksln

Araç satışlarında ciddi düşüş var.
    Kar oranı yüksek fındık motorları satmak için açılan konular.

Alıntıları Göster
    Doğru düşüş var ama burada konu açarak satış yapılabileceğini pek sanmıyorum. Öyle olsa yer gök mazda, volvo dolu olurdu. Bu bölüm piyasayı hiç yansıtmıyor. İyi satış rakamı yakalayan araçlar yerden yere vuruluyor. Garip bir mantalitesi var buranın.
  • Gediklii kullanıcısına yanıt
    Ekonomi ile ilgili şeyler. Fiat ve reno en çok satan araçlar. Fiyatları daha uygun tabiki

• quote:

Orijinalden alıntı: by__metallica

Vw tsi araçlarda yol bilgisayarının yazdığı değerlere inanmayın. Bizzat ölçüm yaptım. Yol bilgisayarına göre 6.4lt/100km değerine göre 43 litre benzin ile 670km gitmesi gerekirken araç 575km civarı yol katedebildi. Yani araç 7.5lt yakıyordu. Dizel araçlarında da yine yol bilgisayarı doğruyu söylemiyor ama benzinli kadar fark çıkmıyor.
    Forumda tsi motorla benzin üreten arkadaşlara kaç defa depo hesabı koyun diyoruz hiçbiri cesaret edemedi. Kendileri de gerçek tüketimin kadranda gösterilen gibi olmadığını biliyorlar ama yine de kadranda az gösterince mutlu oluyorlar.

• Alınır.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.