Şimdi Ara

TSI bluemotion varken dizel alınır mi? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
0
Favori
15.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Acil Stop

Forumda tsi motorla benzin üreten arkadaşlara kaç defa depo hesabı koyun diyoruz hiçbiri cesaret edemedi. Kendileri de gerçek tüketimin kadranda gösterilen gibi olmadığını biliyorlar ama yine de kadranda az gösterince mutlu oluyorlar.

Alıntıları Göster
    Valla hocam ben TSI motoru performans olarak çok seviyorum ama yakmıyor kokluyor gibi yorumlara katılmam mümkün değil. 1.4 TSI 150hp bir araçla 1.6 TDI 95 HP başka aracı ayrı ayrı 50.000 km üzerinde kullandım. İkiside yol bilgisayarında 6.5 lt aralığında geziyor ama TSİ olan araçla ayda 100lt benzin alıyorsam , tdi aracımla 85lt yeterli oluyor. Clio gibi daha hafif dizel araçlarda ise bu 70lt ye kadar iniyor. Yani iyi bir dizel motorla TSİ arasındaki fark %30’a kadar çıkıyor. Sonuç olarak TSİ alınmaz mı ? Alınır benzinli aracın zevkini çıkartmak istiyorsan elbette TSİ en güzel seçeneklerden biri. Bugün imkanım olsa yine TSİ 150hp bi Golf alırım. Ama dizel araçla yakıt konusunda sidik yarıştırmaya gerek yok. Aldıysan keyfine bakacaksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by__metallica -- 15 Eylül 2019; 23:5:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bildiğin linç yemişiz haberimiz yok merak edenlere söyleyeyim aracım 1.4 TSİ jetta dsg merak edenler için resminide koyuyorum
    TSI bluemotion varken dizel alınır mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: duktil

Bende tsi araç var geçen depoyu 350 tl ye doldurdum menzil 480 km yazdı. senin sorduğun sorunun cevabı olmuştur umarım
    Bende orta segmen dizel 5 yaşında araba var depo 250 TL alıyor şehir dışı 1000/1100 km gidiyorum bemzinli arabadan korkuyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Leon kullanıcısına yanıt
    Araç Leon 1.2tsi dsg
    TSI bluemotion varken dizel alınır mi?
    Yakıt aldıktan sonra 956km gittim 140kmlik daha yakıtım vardı depoda. Toplamda 1096km yapar. Depo 50lik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi escanor_ -- 16 Eylül 2019; 7:21:46 >
  • Bu gidişata göre istesekte istemezekte tsi veya diğer benzinli otomobillere geçeceğiz mecburen
  • Benzinciler gizli gizli ağlıyodur bence

• needacar kullanıcısına yanıt
    Bir aracın satış fiyatı sadece maliyet * kar yüzdesi olarak belirlenmez ki. Hem ucuz versiyonlar vardır rakiplerle rekabet için kar marjı düşük olan, hem de kullanıcılardan çok fazla talep gördüğü için kar marjı yüksek tutulan versiyonlar vardır nasıl olsa müşterisi var diye.

Almanya'da motor hacmine göre vergi alınmadığı için insanlar 34.720 € olan 1.6 TDI alıp kağnı gibi gitmektense ya benzer fiyata 1.5 TSI ya da sadece 2.000 € fazla vererek 36.740 €'luk 2.0 TDI alıp keyfine bakıyor demek ki. Fiyatlar da buna paralel yakın tutuluyordur.
  • mrvolkan kullanıcısına yanıt
    Biraderde 1.4 ecotsi vardı. Az yakıyor diyordu. Şimdi bluehdi aldı. Benzin çok yakıyormuş dünya varmış diyo .

Tsi psikolojisi deyip geçelim.

Tekerim patladı bi ara. Ufak Stepneyi takınca mecbur 90 ı geçmedim. Araba 3.6lt yaktı. 1.5 tonluk araç. Yol düz bile değildi. Erzurum'a gidiyordum. 3 yetiştik 1 çocuk vardı arabada. Bende tsi cilar gibi bu araba 3.6 yakıyor diye ortaya mi düşeyim yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf24 -- 16 Eylül 2019; 9:59:36 >
  • yusuf24 kullanıcısına yanıt
    20 bin km tsi kullandım
    Bunların dedigi gbi 70 le yokuş aşa giderken hariç az yaktığını görmedim

• Günlük dozumuzu aldık. Yarın da DSG konusu gelir.

• by__metallica B kullanıcısına yanıt
    Doğrusu da bu sessiz ve performanslı motorun tadını çıkarın. 150 hp ve üzeri turbo benzinli araçlar gayet keyifli kullanım sağlar. Dizele karşı bir sürü artısı da var ancak yakıt konusunda dizelle sidik yarıştırmanın alemi yok. O kadar yakıt hesabı yapan neden gidip turbo benzinli araç alır anlamıyorum. Yıllık yüksek km yapan ya da psikolojik olarak rahat olmak isteyen gitsin lpg'li araç alsın.
  • talhadogdu T kullanıcısına yanıt
    Fazla para veriyoruz bu net. Dizeller ülkemizde pahalıya satılıyor.

• needacar kullanıcısına yanıt
    Bizim ülkemizde ederinden pahalıya satıldığı doğru, buna lafım yok. Ancak üretim maliyeti olarak dizel ile benzinli arasında fiyat farkı olması gayet doğal bunu belirtiyorum.
  • Aslında bu tartışmayı bitirmek kolay fakat nedense kimse el atıp bizi bu tsı cilerin fanatikliğinden kurtarmıyor.Yapılacak gayet basit aynı model tsı ve tdı iki aracı alıp peş peşe hem şehiriçinde hem de şehirdışında yakıt tasarrufu kasmayacak şekilde gerekirse performaslı bir şekilde kullanılırsa neyin ne olduğu net bir şekilde ortaya çıkar.İki aracında deposunda aynı miktarda yakıt olmalı iki araca da aynı litrede yakıt konmalı.Yol bilgisayarı sıfırlanarak hem yol bilgisayarı verileri hem de depo ölçümü yapılmalı.Allah rızası için şu testi birisi yapsın da kurtulalım şu tsi cilerden.
  • La yeter YETER tüm forum bıktı sizin yakıt muhabbetinizden , lan ben bu kadar yakıt düşünsem kafayı yerim herhalde .

• Ben olsam tsı alırım neden 10 binden az yalçkıyorum bu durumda tdı alacak halim yok
    Gelelim asış konuya tdı alan adamdan banane kardeşim onunda vardır kendine göre hesabı sanane tsı varken tdı alanlardan

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Açılın Tsi bluemotion kullanıyorum...

Aracım 2015 1,4TSI DSG 150hp Bluemotion Jetta...

Şimdi bu aracın aynı şartlarda dizel versiyonu var mı? yok
    Eğer aynı şartları, aynı fiyata sağlayan dizel versiyonu olsaydı düşünürdüm. Hatta yine de düşünmezdim çünkü 8,6 saniyede hızlanan 150hp TDI Jetta olsaydı bile muhtemelen zaten 150hp TSI ile yine aynı yakacaktı, ilaveten büyük motordan dolayı vergi maliyeti ve dizel bakım maliyetleri gibi dezavantajlara da sahip olacaktı.

(1.4 jettalarda 125hp lik motor da var bendeki 150 olduğundan bunu konuşuyorum)

Gelelim detaylara;
    TSI versiyon: 150hp 0-100 8,6 saniye fabrika tüketim verisi 6.1 litre/4,3 litre
    TDI versiyon: 105hp 0-100 11,7 saniye fabrika tüketim verisi 5,6litre/4.2 litre

Satın alırken fiyat olarak arada en az 20.000 fark oluyor iki versiyon arasında... (TDI her zaman daha pahalı)

Ben aracımla biraz fazla gezdim şu an 15 ayda 30.000 kilometre yapmışım

Gelelim hesap kitap kısmına;
    Bugün benzin 6.75 dizel 6.38 lira
    Ben TSI aracımı şehiriçi sakin kullanırım 6.8 yakıyorum hadi bunu saymayıp ortalamayı 8,0 litre kabul edelim... Dizel TDI jettayı da 6.0 litre kabul edelim

6.75 lira X 8.0 litre = 54 kuruş
    6.38 lira X 6.0 litre = 38,28 kuruş
    Aradaki fark kilometre başına 15.72 kuruş....

Varsayalım ki o hantal 105 dizel jetta benim TSI aracımdan km başına 15 kuruş az yakıyor olsun (O kadar yok ama öyle kabul edelim) 15 kuruş çarpı 30bin eşittir 4.500 lira...
    Bu 4500 liranın yarısı da zaten geçirdiğim 2 bakımda dizele göre cebimde kalan paradır... (dizelde 1 bakım daha fazla çünkü 10.000 kilometrede bir yapılıyor oysa benzinli 15.000 kilometrede bir bakıma giriyor...)

Özetle benim aracın dizel versiyonu alınmaz başka araçları bilmem... Verdiğim parayla satın aldıklarıma baktığımda ben bunu görüyorum aynı markanın, aynı model aracının dizel versiyonunda bunları aynı paraya satın almam imkansız...

Hesap kitapta hata varsa buyrun düzeltin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CihangirCanavarı -- 17 Eylül 2019; 13:40:42 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.