Şimdi Ara

TSI motor araçların yağ eksiltmesi (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
340
Cevap
0
Favori
19.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: khanthomaz

okumayı sevmeyen bir millet olduğumuzdan Google aramasında 1.2 tsi yazanın karşısına bu sayfa çıkacak ve okumadan ( yağ yakmasından çok yakıt ekonomisi tartışılmış olsa da) ya abi o arabalar yağ yakıyormuş çok yazılmış okudum forumda diyecek ona yanıyorum.

Kardes ben yag yaktigini iddia etmedim sadece olani yazdim niye milletin bu kadar zoruna gitti

Basligi ne yapim peki ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

Araba son calistigi zamandan sonra 45 dakika zaman gecti yaga baktim gram eksilme yok

Cihancım sende şu an hangi araçlar var?

Leon ve Golf mü?
  • quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

quote:

Araba son calistigi zamandan sonra 45 dakika zaman gecti yaga baktim gram eksilme yok

Leon ve Golf mü?

Abi golf'ü sattım

1.2 tsı ibiza

1.6 tdı leon var
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

quote:

Leon ve Golf mü?

Abi golf'ü sattım

1.2 tsı ibiza

1.6 tdı leon var

İbiza yağ eksiltiyor mu?

Ben aslında ST kasasını beğeniyorum İbiza'nın.

TSI motor  araçların yağ eksiltmesi

• 1.2 TSİ, 0 gr yağ eksiltme.

İşin şakası, 10bin km de 1 litre yağ eksilmek, bana göre sorun değildir. 1000 km de 1 litre yağ eksiltirsen sorundur.
  • Ne golfmüs arkadas ya.

• quote:

Orijinalden alıntı: Panthér
    ...
    Tüketim belirtilen/yazılan konular var. Bu konularda adam yazmış; Şuradan şuraya gittim, şunu yaktı...

İyi tamam da...
    Gidilen mesafenin yol şartları ne?
    Araçta kaç kişi var?
    Yük durumu ne?
    Aracın bakımı ne durum da?
    Lastik havaları nasıl?
    Nasıl bir sürüş tekniğimiz var?
    Sürüş kurallarına uyum durumumuz ne?
    Ortalama hız ne?
    Tüketim litresi ne?

Yazmış; Bu kadar yaktı...
    Diğeri de demiş ki; Çoook...

Sanki herkes aynı şartlar altın da araç kullanıyormuş gibi...ÇOK...(yada AZ)

Araba fabrikadan aynı çıkıyor. Ama kullanıcıları ve kullanım yerleri/durumları hep farklı.

Bizim milletimiz sanıyor ki! Konya da 8lt yakan araç, her yerde 8lt yakar.
    Yok çok! yok az! yok bilmem ne!

Olur mu yahu...

Olur! Türkiye dümdüz ova olsa...
    Arabayı alınca sürücünün kafasınındaki chip'e standart uygulama olarak "sürüş teknikleri ve kullanım şekilleri" verisini yükleseler, millet robota bağlasa...

Olur...

Klavyene sağlık dostum. :)

Yukarıdaki maddeler öyle belirleyici oluyor ki...

Benim evim yüksek bir muhitte.

Ve eve dönüşte yolu bozuk uzun ve dik bir yokuşumuz var.

Ve yokuşta biryerde kavşakta durup sola dönüp tekrar çıkmaya devam etmemiz gerekiyor.

Sırf bundan dolayı eski aracım -en az yakan dizel motor olan dCi- Megane'da (özellikle kışın) 9 lt'leri gördüğümü bilirim.

Hele sadece eşim kullansa çift haneleri de görürdük eminim.

Antalya'ya selamlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

quote:

Orijinalden alıntı: Panthér
    ...
    Tüketim belirtilen/yazılan konular var. Bu konularda adam yazmış; Şuradan şuraya gittim, şunu yaktı...

İyi tamam da...
    Gidilen mesafenin yol şartları ne?
    Araçta kaç kişi var?
    Yük durumu ne?
    Aracın bakımı ne durum da?
    Lastik havaları nasıl?
    Nasıl bir sürüş tekniğimiz var?
    Sürüş kurallarına uyum durumumuz ne?
    Ortalama hız ne?
    Tüketim litresi ne?

Yazmış; Bu kadar yaktı...
    Diğeri de demiş ki; Çoook...

Sanki herkes aynı şartlar altın da araç kullanıyormuş gibi...ÇOK...(yada AZ)

Araba fabrikadan aynı çıkıyor. Ama kullanıcıları ve kullanım yerleri/durumları hep farklı.

Bizim milletimiz sanıyor ki! Konya da 8lt yakan araç, her yerde 8lt yakar.
    Yok çok! yok az! yok bilmem ne!

Olur mu yahu...

Olur! Türkiye dümdüz ova olsa...
    Arabayı alınca sürücünün kafasınındaki chip'e standart uygulama olarak "sürüş teknikleri ve kullanım şekilleri" verisini yükleseler, millet robota bağlasa...

Olur...

Klavyene sağlık dostum. :)

Yukarıdaki maddeler öyle belirleyici oluyor ki...

Benim evim yüksek bir muhitte.

Ve eve dönüşte yolu bozuk uzun ve dik bir yokuşumuz var.

Ve yokuşta biryerde kavşakta durup sola dönüp tekrar çıkmaya devam etmemiz gerekiyor.

Sırf bundan dolayı eski aracım -en az yakan dizel motor olan dCi- Megane'da (özellikle kışın) 9 lt'leri gördüğümü bilirim.

Hele sadece eşim kullansa çift haneleri de görürdük eminim.

Antalya'ya selamlar.

Keşke! herkes tüketim verisi yazarken bunları belirtse ve ona göre yazsa. Hem daha verimli, hemde daha sağlıklı bilgi verilmiş olur.

Şu an Kuşadasında tatildeyim. Dönünce Antalyaya selamınızı iletirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: x-rayted

BU KONU ÜZERİNE BU SABAH 2013 GOLF 1.2 TSI ARACIMDA YAĞ KONTROLÜ YAPTIM.
    Aldığımdan beri en ufak bir eksiltme yok. Araba 4860 km de. Min ile maks çizgilerinin arasında yaklaşık 3/4 seviyesinde duruyor.

Yukarıdaki mesajımın üzerinden neredeyse 1.5 ay geçmiş durumda ben 1000 km den fazla yol yaptım. BU sabah yine kontrol ettim ve yağ yine aynı yerde yani 3/4 seviyesinde.

1.2 TSİ YAĞ EKSİLTMİYOR
  • Mart 2014 güncelleme:

Temmuz teslimi (7-8 aylık) 8200 km deki
    2013 golf 1.2 tsi düz vites aracımın yağ seviyesi hala aynı sayılır. Önceki ölçümlerimde 6/8 seviyesinde idi Şu an 5/8 olarak değerlendirilebilir.
    Anlamlı/endişe verici yağ eksiltme yok..
  • Boşuna yorma arkadaşım kendini. Burda Tsi ın yağ yaktığını çok yaktığını idda eden arkadaşların
    piyasada kaç versiyon 1.2 Tsi olduğunu bildiklerini dahi sanmıyorum. Bir motor ünitesi hakkında
    ffikir beyan ediyorken hangi üniteden bahsedildiğini de yazmak gerekir. Aksi takdirde bu mesnetsiz sallamaya giriyor (genelleme yapıp çamur atmak da denilir).

O arkadaşlara tavsiyem CBZB kodlu motor ile EA211 kodlu motorların farkını okumaları ve anlamalarıdır.
    Sonra gelip yorum yazmalarında fayda var. Zira iki ünite birbirinden tamamıyla farklı tasarıma sahip.

Bu arada şu sıralar bindiğim 1.2 tsi (CZBZ) Jetta aynı güzergahta eşimin 1.4 atmosferik Corsasından tam 1 litre daha az yakıyor.
    50 Litre ile 750km yol yapıyor antalya trafiğinde. Yağma yakma problemiyle karşılaşmadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 2 Nisan 2014; 7:39:30 >
  • Arkadaşlar kardeşim yeni Jetta 1,2 TSİ aldı, araba 29 binde, yakında 30 bin oluyor. Bir özel servisi aramış 500 TL demişler, bana çok geldi. 30 binde neler değişiyor, yağ, yağ filtresi, polen, hava filtresi.. Başka yakıt filtresi değişiyor mu? Bujiler değişiyor mu? Bir de bu araca yağ ne koyuluyor 5-30 mu 10-40 mı?
  • Tsi kullanıcılarından yüksek seviyede yağ eksiltme problemi yaşayan var mı acaba, özellikle 50bine gelmiş veya geçmiş 1.2 tsi sahipleri cevap verirse daha iyi olur.
  • Turbo şarj ve benzinli motor ikilisi, mahşerin atlısı gibi iyi koşar ama finişi tehlikeli ikili.

• Bu sorun bir daha olmadı yağ eksiltme
  • Dedim dedim inanmadınız bak ne oldu şimdi turboşarj pişmanlıktır aga
  • 1.2 tsi ibiza sahibiyim araci ikinci el aldim. Temmuz ayinda alturda bakimda yag degisimi yapildi ve o tarihten bu yana araca 4 litre yag ekledim temmuz ayindan bu yana yaptigim km 12.000 civari.

• quote:

Orijinalden alıntı: Randy Marsh

1.2 tsi ibiza sahibiyim araci ikinci el aldim. Temmuz ayinda alturda bakimda yag degisimi yapildi ve o tarihten bu yana araca 4 litre yag ekledim temmuz ayindan bu yana yaptigim km 12.000 civari.

Servise gittinizmi konu ile ilgili araba zaten 3.6 litre yah aliyor
    Ayni araclardan bizede var eksiltme olmadi bakimdan sonra

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Randy Marsh

1.2 tsi ibiza sahibiyim araci ikinci el aldim. Temmuz ayinda alturda bakimda yag degisimi yapildi ve o tarihten bu yana araca 4 litre yag ekledim temmuz ayindan bu yana yaptigim km 12.000 civari.

Servise gittinizmi konu ile ilgili araba zaten 3.6 litre yah aliyor
    Ayni araclardan bizede var eksiltme olmadi bakimdan sonra

Alıntıları Göster
    arkadaş bu vw nin hiç mi düzgün bişeyi yok. dsg patlar, yağ eksiltir, servisi garantide sorun çıkarır. test sürüşüne bile giderken korkar oldum para isteyecekler diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elcas -- 25 Mart 2015; 14:43:43 >

• elcas kullanıcısına yanıt
    Üzülerek ve pişmanlıkla söylüyorum ki haklısınız :)
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.