Şimdi Ara

TSI motor araçların yağ eksiltmesi (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
340
Cevap
0
Favori
19.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: burak335

Leon var ben de 6000 km oldu hala göremedim eksilttigini demek ki sürmeden sürmeye fark var

hocam son derece sakin kullanan bir insanım, kaldi ki fakültede doktor arkadşalarımın 3 nün 1.2 tsi nın başına gelen benzer bir durum dahi var. ki bunlar da sakin kullanan insanlar.
  • benim polo gti eksiltiyor ama hiç sorun etmiyorum. bagajda 1 lt yağ mevcut. acil durumda hemen ekliyorum.
  • Leon 1.2 tsi sahibi olarak yağ yakma olayı bende yok.Benle beraber aynı zamanda leon alan arkadaşımda da yağ yakma olayı yok.Sakin kullanıyorum genelde ama arada sırada da zorlarım baya aracı.Şu ana kadar bir sıkıntısı yok.

Geçen 15 bin bakımına götürdüm.Bakalım 15 bin den sonra bir şeyler değişecek mi?Belli miktar yağ yakması normal ama çok ta aşırı olmaması lazım.
  • 1.4 tsi stronic audi a3 kullandım 4 sene boyunca ve 50 bin km'ye kadar, hiç yağ eksiltme sorunu yaşamadım hatta hiçbir sorun yaşamadım. rutin bakım harici servise girmedim
  • Yeni bi soluk, lpg li atmosferik motorda yag eksilme lpg yuzunden midir?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabayı çok sıkıştırdığın zaman doğrudur. Mesela bizim kuzenlerde hep golf var. Onlarda yağ eksiltme sorunu var. Babam da 1.4 tsi superb kullanıyor. Çok sakin kullanır. Onda hiç bir yağ eksiltme sorunu yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wasabie W kullanıcısına yanıt
    Hocam şimdi vag grubu araçları ovecek değilim birden çok kişinin başına geldiyse bizimde başımıza gelebilir tsı motor güzel çekişli performanslı motor ancak tabi %100 süper anlamına gelmiyor tabiki böyle küçük motordan yüksek performans alınması olayı ile alakalı olduğunu düşünüyorum çünkü polo gti lerde ilk başlamıştı yağ eksiltme olayı o araçta çok performanslı bir araç olduğu için devir siz ve yüksek performans kullananların başına gelebileceğini düşünüyorum
    Bir durum da dsg şanzıman da da söz konusu bazılarının başına erkenden geliyor bazılarının daha ileri kilometre lerde bazılarının ise hiç gelmiyor
    Geçen 1.4 tsı fr aldık sifir arac manuel şanzıman sıkıntılı çıktı ve tamamen değişti demekki olabiliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: burak335

Hocam şimdi vag grubu araçları ovecek değilim birden çok kişinin başına geldiyse bizimde başımıza gelebilir tsı motor güzel çekişli performanslı motor ancak tabi %100 süper anlamına gelmiyor tabiki böyle küçük motordan yüksek performans alınması olayı ile alakalı olduğunu düşünüyorum çünkü polo gti lerde ilk başlamıştı yağ eksiltme olayı o araçta çok performanslı bir araç olduğu için devir siz ve yüksek performans kullananların başına gelebileceğini düşünüyorum
    Bir durum da dsg şanzıman da da söz konusu bazılarının başına erkenden geliyor bazılarının daha ileri kilometre lerde bazılarının ise hiç gelmiyor
    Geçen 1.4 tsı fr aldık sifir arac manuel şanzıman sıkıntılı çıktı ve tamamen değişti demekki olabiliyor

benzer bişey arkadaşımın başına geldi 1.4 tsi 160 lık passat ın. 88 bin de motoru kucağına aldı inşallah bizim de bi yerimize girdi, ki daha yeni bir arkadaşımın 1.2 tsi daha aynı sorunu verdi. İnşallah bi yerimize girmez, 60 bin bakımınından sonra mobil 1 koydurup gelişmeleri söyleyeceğim ki açığa çıkar çok km yapıyorum

• Vw yapıyorsa vardir bi bildigi siz daha mi iyi bileceksiniz. Fazla yag eksiltme sistemi der ismine, 66 ay sıra bekleyenler sevinir neguzel yeni bir yenilik daha var alacagimiz aracta diye bu işler böyle

• 1000 km icin tekrar ölçüm yaptırdım, uzun yolda birazda sıkıştırarak kullandım, 0,5lt ye yakın bir yağ yakma oldu, kompresöre filan baktılar bir sıkıntı yok, sakin sakin kullansam sanki daha az olabilirdi.
    Bunu normal mi kabul etmek gerekiyor bilemiyorum.
    Edit:
    Arkadaşlar unutmuşum eklemeyi ilk bakımı yıldan yapıldı 8 binde idi, sonra daha yeni 20000 binde garanti bitmeden yağ için yaptırdım.
    Daha once 4000km de 1 litre eksiltmiş bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zodiex -- 3 Mayıs 2016; 15:47:18 >
  • 2010 Golf 1.4 TSI DSG aracim 70bin kmde yag isigi yakti. 60bin bakimi yetkili serviste yapilmisti. Bundan once yag isigi yanmamisti.

• zodiex Z kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle normal değil . bir an önce servise gidin.

• Motoru açmaları gerekirse ne yapcam diye kara kara düşünüyorum.

• vw araç yağ yakıyorsa suç sizdedir, uydurmayın öyle şey yapmaz vw, insanlar inciniyor sonra böyle yalanlar söylemeyin. vw best of the best, vw tek otomobildir,

• Artık bu motorlar kalkıyor yerıne lpg uyumlu tsi lar gelıyor. umarım onlar yag eksıltmıyordur geçmiş olsun
  • Dogan, kartal, clio 1.4, clio 1.2, linea 1.3 ve su an 1.25 i20. Bir kez bile yag ışığı yandıgını görmedim.

• Bende 1.4tsi var 10binde yağ eksiltme yok...

• Olayın çözümü çok basit alıyosun bir tane honda civic , crv , accord farketmez paşa paşa kullanıyosun :D
  • Aracın yağını kontrol etmezsen yağ eksilttiğini anlayamazsın. Yağ eksiltmeyen otomobil yoktur.

• Hala eksilten var mı?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.