Şimdi Ara

TSI motor araçların yağ eksiltmesi (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
340
Cevap
0
Favori
19.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: elcas

arkadaş bu vw nin hiç mi düzgün bişeyi yok. dsg patlar, yağ eksiltir, servisi garantide sorun çıkarır. test sürüşüne bile giderken korkar oldum para isteyecekler diye.

Dediklerinizin dsg hariç hiç birine katılmıyor oda patlamıyor zaten

Şuan 3 adet TSI motor aracımız var ilk başta çok az bir eksilme oldu bir daha olmadı

Yağ eksilme zaten uyarı aışığı vermez ise sorun değil uyarı ışığının yanması için 1 litre yağ eksilme olması lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

arkadaş bu vw nin hiç mi düzgün bişeyi yok. dsg patlar, yağ eksiltir, servisi garantide sorun çıkarır. test sürüşüne bile giderken korkar oldum para isteyecekler diye.

Şuan 3 adet TSI motor aracımız var ilk başta çok az bir eksilme oldu bir daha olmadı

Yağ eksilme zaten uyarı aışığı vermez ise sorun değil uyarı ışığının yanması için 1 litre yağ eksilme olması lazım

Uzun süreli ortalamada kaç yakıyorsunuz?(1.2 tsi)

(uzundan kasıt 5000-10.000 km gibi karşık kullanımdaki ortalama 100km\lt.)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: attci

quote:

quote:

Uzun süreli ortalamada kaç yakıyorsunuz?(1.2 tsi)

(uzundan kasıt 5000-10.000 km gibi karşık kullanımdaki ortalama 100km\lt.)

Aracı eşim kullanıyor ben yakıt almadan almaya bakıyorum en son 8 litreydi

• quote:

quote:

cihan hocam yağ eksilmesi risk değil aslında. ışık yanar eklersin. ama garip bir durum. hele ki daha yüksek meblağa sahip olunan bir araçtan daha çok şey istiyor insan.. GT lerin ciddi yağ eksiltmesi vardı. kronik. nerdeyse 10 binde bir depo parası yatıran vardı.

keza scirocco. kronik.

DSG patlıyo kelimesi mübalağa zaten. ancak sıkıntı olduğu kesin.

ciddi anlamda düşünmüş birisi olarak giderek soğudum. (polo, golf)

hayatımdan bir durumu paylaşayım. abartmadan, gerçekler:

sıfır leon alacaktım. 50250. kaparo verdim. bin tl. hatun sıfır leon yerine 2. el clio isterim demesine rağmen... dedim ki o kadar da değil. Allah'tan söyledikleri tarihte veremediler. o esnada o kadar olumsuz şey okudum ki. 2. el clio aldım. inanın o kadar memnunum ki...

saygılar hocam...

• cihanair kullanıcısına yanıt
    bakımın ardından servise gittim yağ eklediler sorunla ilgili araç bikaç gün daha kalabilir inceleyeceğiz dediler fakat ben istemedim daha sonra bırakırım dedim kaldı öyle. Artık servise gitmekten bıktım habire masraf yapıyoruz bu seferde ciddi bişey çıkartacaklar diye korkuyorum. Tanıdık bir ustaya sordum durumu motor sübap lastikleri yırtılmış olabilir dedi o zamanda motor açılacakmış en az 600-700 tutarmış. şu anlık pek bi sorunum yok araçta çekiş kaybı da yok çok fazla devir çeviren birisi de değilim sadece 2-3 ayda bir yağ ekliyorum ama bundan sonra da bana kimse vw şöyle sağlamdır böyle sorunsuzdur demesin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Randy Marsh

bakımın ardından servise gittim yağ eklediler sorunla ilgili araç bikaç gün daha kalabilir inceleyeceğiz dediler fakat ben istemedim daha sonra bırakırım dedim kaldı öyle. Artık servise gitmekten bıktım habire masraf yapıyoruz bu seferde ciddi bişey çıkartacaklar diye korkuyorum. Tanıdık bir ustaya sordum durumu motor sübap lastikleri yırtılmış olabilir dedi o zamanda motor açılacakmış en az 600-700 tutarmış. şu anlık pek bi sorunum yok araçta çekiş kaybı da yok çok fazla devir çeviren birisi de değilim sadece 2-3 ayda bir yağ ekliyorum ama bundan sonra da bana kimse vw şöyle sağlamdır böyle sorunsuzdur demesin.

Neden para veriyorsunuz garanti yokmu ?

• Garantisi bitti 2011 model arac. Iyi niyet garantisi var servis bakimli

• Merhaba
    1.2 tsi polo 4000 kmde yarım litre yağ yakıyor,
    14000 binde ışık yandı gittik yarım litre eklediler normal dediler 18000 binde yine yandı yine yarım litre eklediler normal diyorlar doğru mu acaba ?
  • zodiex Z kullanıcısına yanıt
    14000 De ışık yandığında yarım litre yağ normal sınırlarda diyebilirim. 15000 bakım da yağ değişmedi mi 18000 de yani 3000 de yarım litre yağ mı eksiltti? Tsi motor yapısı gereği yağ eksilten bir motor aracınızın kullanım kılavuzunda belirtilen sınır nedir... Bende de 1,2 tsi yeti vardı 2012 model, 15 gün önce sattım... Aldığımdan satana kadar ne yağ lambası yandı ne eksiltti. Bakıma girdiğim zaman bile belirgin bir eksiklik gözlemlemedim. Bence gözlemleyip gerekirse tekrar servise başvurun...
  • Benim 1.2 tsi leonda yağ yakma problemi yok.12 bin oldu çok şükür bir eksilme olmadı.Arabayı performanslı kullanımla alakalı galiba yağ eksiltmesi.
  • Yağı ne zaman değişti ki

• TSI Motor YAG mi yakiyormis ? Yag yakan motordan hayir gelmez derdi rahmetli dedem.

• golf 7 1.2 tsi sahibiyim. 7000 lt de 1 lt eksiltti. normal dediler, biraz biraz azaltıyor bakımdan çkalı 9000 km oldu, bugün edirnenin en iyi sanayideki yerine götürüdm , abi castrollerde bu problem var dedi, yanma sıcaklığı mıne düşükmüş o yüzden buhar yapıyor, tsi larda yaygın bir sorun mobil 1 esp koymamı önerdi
  • Önce ki aracım yatak sardı garantiden motor yapıldı sonra tekrar yağ eksiltince sattım. (vw değildi)

İnşallah sorunla karşılaşmam diyip 1.2 tsi aldım eğer yağ eksiltme olayı soruna yol açarda bunuda satmak zorunda kalırsam gidip el arabası alacağım. Tik oldu elim yağ çubuğundan bu tarafa gelemiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supremum01 -- 1 Nisan 2016; 21:42:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wasabie

golf 7 1.2 tsi sahibiyim. 7000 lt de 1 lt eksiltti. normal dediler, biraz biraz azaltıyor bakımdan çkalı 9000 km oldu, bugün edirnenin en iyi sanayideki yerine götürüdm , abi castrollerde bu problem var dedi, yanma sıcaklığı mıne düşükmüş o yüzden buhar yapıyor, tsi larda yaygın bir sorun mobil 1 esp koymamı önerdi

Catstolun parlama noktasi mobilden daha az onun icinde castrol yag eksiltiyor ama servisler israrlar castrol kullaniyor

• quote:

Orijinalden alıntı: supremum01

Önce ki aracım yatak sardı garantiden motor yapıldı sonra tekrar yağ eksiltince sattım. (vw değildi)

İnşallah sorunla karşılaşmam diyip 1.2 tsi aldım eğer yağ eksiltme olayı soruna yol açarda bunuda satmak zorunda kalırsam gidip el arabası alacağım. Tik oldu elim yağ çubuğundan bu tarafa gelemiyor.

1.2 tsi ibiza 3. Yilinda hala bizde hic sorun olmadi ilk basta belirli bir miktar oldu hepsi bu oda her aracta olacak sey

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: supremum01

Önce ki aracım yatak sardı garantiden motor yapıldı sonra tekrar yağ eksiltince sattım. (vw değildi)

1.2 tsi ibiza 3. Yilinda hala bizde hic sorun olmadi ilk basta belirli bir miktar oldu hepsi bu oda her aracta olacak sey

Kendi aracima da aynisini umit ediyorum. Dedigin gibi eksiltme illa ki olacak hatta zorlamaya bagli olarak daha da fazla eksiltecek.

Basligi gorunce insanin ici urperiyor. Ibiza'nin bu son motoru haric once ki nesilde 100 veya 110luk motoru var miydi? 🤔

• 2000km de 1lt yağ aşırı fazla bence...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • atmosferik motorla kıyaslayanlar neyin kafasını yaşıyor anlamıyorum. İçerideki basınçla ilgili bir mevzu bu. Ne kadar yüksek basınç, o kadar yağ yakma ihmali. Yoksa TSI'lar da enjektörden benzinle birlikte yağ püskürtülmüyor.

Tsı'ın bakım aralığı zaten 15000, dolayısile 300gr 500gr eksiltse ne olur bakımda yağ değişecek. Bakım arasında kritik seviyenin altına düşmüyorsa sıkıntı etmeye gerek yok. Ben hiç bir aracımda yağ çubuğunu çekip bakmadım. Orada ikaz lambası var, yanmıyorsa benim için sıkıntı yok. gidip niye 200-300gr yağ ekleyeyim.

ha yok minimum seviyenin altına düşüyor, ışık yakıyor, arıza veriyor falan derseniz o ayrı mesele.

• Leon var ben de 6000 km oldu hala göremedim eksilttigini demek ki sürmeden sürmeye fark var

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.