Şimdi Ara

tsi motor geç ısınma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • --------------------------------------------------------------------------------

Arkadaşlar 1.4 tsi motor hakkında uzun zamandır araştırma yapıyorum.Bazı arkadaşlar 1.4 tsi motor istanbulda kışın sıcaklık 5-6derece aracı çalıştırdıklarında motor ısısı yaklaşık 15 dk sonra ancak 90'a ulaştığından bahsediyorlar.bu süre zarfında yakıt tüketimi fazla oluyormuş.yakın mesafede kullanımı olanlar için bu durum ciddi dezavantaj olduğundan bahsediyorlar sizde de böyle mi yoksa arkadaşın aracında mı bir problem var?Ortalama ne kadar sürede istenen ısıya ulaşıyor sizde..

• Bu sadece TSI motorlara özgü bir durum değil, tüm otomobil motorlarını ilgilendiren bir durum. Soğuk havada tüm motorlar geç ısınır, ama hangi şartlarda: kaloriferi maksimum sıcaklığa getirirseniz ısınan motor soğutma suyu motorda kalacağına aracın içini ısıtmak için kalorifer peteklerine gittiğinden doğal bir sonuç olarak motor da geç ısınmaktadır. Kaloriferi tam kapatmayın, ama maksimuma da getirmezseniz bir süre sonra motor kendiliğinden ısınır. Zaten ibre 90 dereceye gelene kadar termostat açmayacağından sıcak su motorun içinde dolaşıp durur ve motor daha hızlı ısınır.

Ama markaların motor teknolojileri elbette yapısal farklar göstereceğinden bazıları daha erken, bazıları daha geç ısınır ancak belirttiğim gibi, sabah ilk çalıştırmada kaloriferi kapatıp motoru çalıştırdıktan sonra (TSI'lerde basınç oluşturmadan sonra rölantiye gelmesine müteakip) beklemeden hemen yola çıkarsanız motor daha çabuk ısınır ve araç daha az yakar.

Taner Göde

PINK FLOYD - ANOTHER BRICK IN THE WALL (İngilizceyi öğrenmem gerektiğine ve rock müzüğini sevdiğime işaret eden parça)

Klibi ilk izleyişimin 30. yıl dönümü anısına (1. klipte 40. saniyede mavi montlu çocuğun iki duvar arasında yürümesine dikkat)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taner Göde -- 9 Ocak 2010; 1:50:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde
    Klibi ilk izleyişimin 30. yıl dönümü anısına (1. klipte 40. saniyede mavi montlu çocuğun iki duvar arasında yürümesine dikkat)

Biliyorum bunu... 80'lerde vardı... görüyordum. 70'lerdeki Rover veya Reliant gibi her köşesini ayrı toplayarak... insanların yürüyüşleri arabaların süspansiyonlarıyla aynı zamanlarda ve benzer yönde değişiyor galiba desem?
  • Kesinlikle haklısınız derim...

quote:

Orijinalden alıntı: Karbon 12

quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Biliyorum bunu... 80'lerde vardı... görüyordum. 70'lerdeki Rover veya Reliant gibi her köşesini ayrı toplayarak... insanların yürüyüşleri arabaların süspansiyonlarıyla aynı zamanlarda ve benzer yönde değişiyor galiba desem?

• Turbolu araçlar soğuk havalarda geç ısınır. Çünkü motor yağı Turboda dolaştığı için geç ısınır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    motor suyu ekleme geç ısınma
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.