Şimdi Ara

Tsk'nın Kaç Askeri Var ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
0
Favori
20.680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Donanma neden zayıf sorusuna daha kolay yanıt verebilin diye söylüyorum.

7 adet fırkateyn -hani bizde 19 adet olan- bir Güneydoğu Anadolu projesine denktir neredeyse maliyet olarak.
    Böyle aşırı pahalı bir olay donanma kurmak...
  • geçen günde rusya kıtadan kıtaya füze denemişti sen 165 km diyorsun

askeri araçlarımızı kendimiz üretmemiz lazım
  • quote:

Orjinalden alıntı: KutluhanGüngör

@Wristcutter
    dikakt ediyorum tüm msj larınızda TSK yı kücümsüyorsunuz bugün 30 Ağustostaki gecit törenini izlemediniz sanırım 165 km menzilli ne araclar gelistirmisiz.
    Bir sey bildiğinizi sanıyorsunuz ama asla bir sey bilmiyorsunuz envantery e katılan bir sürü yeni seyler var.
    Helikopterinden tutun personel tasıyıcısı yeni nesil tanklar yavuz füze sistemleri hava savunma sistemleri.
    Bir halttan caktığınız yok bari konusmayın

Küçümseme değil...

Bazı gerçekler vardır değiştiremezsiniz.Forumdaki arkadaşlar türk ordusunu yenilmez bir ordu gibi büyütüyorlar gözlerinde.

Bakın dünya üzerindeki toplam savunma harcamaları 1.5-2 trilyon dolar civarındadır.Bunun 500 milyar dolar kadarını amerika harcıyor.Tsk'nın payı ise 20 milyar dolar bile değil.Şimdi bu bütçeyle kime neye kafa tutacaksın???Tanklarını aldığın almanyaya mı?Uçalarını aldığın amerikaya mı?Hava savunma sistemi için peşinden koştuğun rusyaya mı?Helikopter için yıllarca kapısında beklediğin italyaya mı?

Ben küçüksemiyorum sadece siz çok büyütüyorsunuz.

Benim burda hiçbir zaman bir otokar kobrayı küçümsediğimi göremezsiniz.Neden?Gürcistanda tanklara karşı savaştı bu araçlar ve başarılı oldular.

165 km'lik füze mi?Bazı devletler uzaydaki uydularını füzeler ile vurabiliyorlar.O menzil ya da güdüm sistemleriyle onlarla mı yarışacaksınız???

Hangi hava savunma sistemi?Alçak irtifa mı?Orta-üst irtifaya karşı sistemimiz yokta ondan sordum.

Dinime küfreden müslüman olsa diye bir laf var.Benim bilgimi sorgulayacağınıza önce kendi bilgileriniz gözden geçirim.DÜnya sadece tsk envanterindeki araçlardan oluşmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wristcutter -- 30 Ağustos 2008; 14:04:58 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Wristcutter

quote:

@Wristcutter
    dikakt ediyorum tüm msj larınızda TSK yı kücümsüyorsunuz bugün 30 Ağustostaki gecit törenini izlemediniz sanırım 165 km menzilli ne araclar gelistirmisiz.
    Bir sey bildiğinizi sanıyorsunuz ama asla bir sey bilmiyorsunuz envantery e katılan bir sürü yeni seyler var.
    Helikopterinden tutun personel tasıyıcısı yeni nesil tanklar yavuz füze sistemleri hava savunma sistemleri.
    Bir halttan caktığınız yok bari konusmayın

Küçümseme değil...
    öyle diyosunuzda yunan ordusunun bütcesi senede 200milyar dolar olsa bizi yenicekmi o mantığa göre.
    hersey modern araclarlada olmuyor aselsan diye bir kurumumuz var mühendislerimiz vızır vızır calısıyor.
    2. dünya savasında hitlerde en modern ordu vardı ama nasıl bozguna uğradıklarını gördük su sözümüde bilin bizler savunma yaparız olası bir savasta su 21. yüzyılda öyle istanbul gibi bir sehire atambombası atamak birazcık şey ister.dünyanın en iyi özel kuvveti bordo bereliler bizde ensavascı millet türkler bildim anlatabilidimmi
    Hem TSK nın gercek gücünü hic kimse bilemez.
    Bazı gerçekler vardır değiştiremezsiniz.Forumdaki arkadaşlar türk ordusunu yenilmez bir ordu gibi büyütüyorlar gözlerinde.

Bakın dünya üzerindeki toplam savunma harcamaları 1.5-2 trilyon dolar civarındadır.Bunun 500 milyon dolar kadarını amerika harcıyor.Tsk'nın payı ise 20 milyar dolar bile değil.Şimdi bu bütçeyle kime neye kafa tutacaksın???Tanklarını aldığın almanyaya mı?Uçalarını aldığın amerikaya mı?Hava savunma sistemi için peşinden koştuğun rusyaya mı?Helikopter için yıllarca kapısında beklediğin italyaya mı?

Ben küçüksemiyorum sadece siz çok büyütüyorsunuz.

Benim burda hiçbir zaman bir otokar kobrayı küçümsediğimi göremezsiniz.Neden?Gürcistanda tanklara karşı savaştı bu araçlar ve başarılı oldular.

165 km'lik füze mi?Bazı devletler uzaydaki uydularını füzeler ile vurabiliyorlar.O menzil ya da güdüm sistemleriyle onlarla mı yarışacaksınız???

Hangi hava savunma sistemi?Alçak irtifa mı?Orta-üst irtifaya karşı sistemimiz yokta ondan sordum.

Dinime küfreden müslüman olsa diye bir laf var.Benim bilgimi sorgulayacağınıza önce kendi bilgileriniz gözden geçirim.DÜnya sadece tsk envanterindeki araçlardan oluşmuyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: _LoRDi_

quote:

Orjinalden alıntı: K1rKLee

ßizim 1 Askerimiz Diğer üLkelerin 10 askerine ßedeL

öyle öyle bu zamanlarda herşey yürek değil

senin amacın ne arkadaşım? bir insanın kendine sonuna kadar güvenmesi çok mu saçma geliyor? ABD uzaydan adamı vurur diyenlerden misin yoksa?

şöyle insanlardan nefret ediyorum her b*ka muhalefet

• Yunanistanın kardak krizi sonrasındaki 2020'ye kadarki savunma harcamaları tsk'nın iki katı...

Yıllardır egede bizde olan hava üstünlüğü 2 yıl sonra uzun süre yunanlılara geçecek.Bknz paranın ve eurofighter'ın gücü.

Trakyada bizim iki katımız kadar leoparda sahipler.Elimizde yeterli sayıda antitank bataryası olduğu için şanslıyız.

Yunanlıların bizde olmaya birkaç teknolojiye sahip denizaltıları allahtan sorun çıkardı yine şanslıyız.

Hitlerin ordusu savaş sonunda teknolojik üstünlüğünü tamamen kaybetmiştir(Geliştirilen modellerle ordu modernize edilemediği için)(Bazı araçlar hariç.Savaş başında iyi olmayan birçok sistemide vardır almanların)

Kaç tane bordo bereli var?Ruslarda yıllarcır çeçenistan dağlarında çeçen avlıyorlar bizim terörist avladığımız gibi.

Gerçek gücünü kimse bilemez.Bizimkini bilemezsen diğer devletlerinkinide bilemeyiz bu mantığa göre.Neye göre karşılaştırma yapıyoruz o zaman.Koca fırkateyni ya da uçağı saklayabileceğinizi mi düşünüyorsunuz.Ya da sakladığınız taktik nükleer silahlarla savaş kazanılacağını mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wristcutter -- 30 Ağustos 2008; 14:22:23 >

• quote:

Yunanistanın kardak krizi sonrasındaki 2020'ye kadarki savunma harcamaları tsk'nın iki katı...

Yıllardır egede bizde olan hava üstünlüğü 2 yıl sonra uzun süre yunanlılara geçecek.Bknz paranın ve eurofighter'ın gücü.

Trakyada bizim iki katımız kadar leoparda sahipler.Elimizde yeterli sayıda antitank bataryası olduğu için şanslıyız.

Yunanlıların bizde olmaya birkaç teknolojiye sahip denizaltıları allahtan sorun çıkardı yine şanslıyız.

o rusların gürcüstanda kaç tankı kaç ucağı gitti çeçenler zamanında az ağlatmadı rusları afganistanda enden başarılı olamadı ruslar gecen isliyorum arazi taraması yapıyorlar bir rokatlık isleri war cok kalabalık dolasıyorlar.
    Yunanlardan bir cacık olmaz bunu unutma
    yunanlıların bizi yeneceğini görmektense ölmeyi tercih ederim.
    Bence sizin gibiler Bu ülkeden ayıklanmalı yaptığınız sempatizanlık.
    Hitlerin ordusu savaş sonunda teknolojik üstünlüğünü tamamen kaybetmiştir(Geliştirilen modellerle ordu modernize edilemediği için)(Bazı araçlar hariç.Savaş başında iyi olmayan birçok sistemide vardır almanların)

Kaç tane bordo bereli var?Ruslarda yıllarcır çeçenistan dağlarında çeçen avlıyorlar bizim terörist avladığımız gibi.

Gerçek gücünü kimse bilemez.Bizimkini bilemezsen diğer devletlerinkinide bilemeyiz bu mantığa göre.Neye göre karşılaştırma yapıyoruz o zaman.Koca fırkateyni ya da uçağı saklayabileceğinizi mi düşünüyorsunuz.Ya da sakladığınız taktik nükleer silahlarla savaş kazanılacağını mı?

• quote:

Orjinalden alıntı: Sakitty

quote:

Orjinalden alıntı: RocKMyC

bende katılıyorum %47 ve hainleri çıktımı 30 milyon kalıyor bize. Oda herkese yeterrr

Dangalak mısın kardeşim sen herşeyi siyasete çekiyorsun?Kurtuluş Savaşı'nı o beğenmediğin %47 gibi iman dolu kalpler sayesinde kazandık..

onlar iman dolu insanlardı ama dindar lardı dinci değillerdi dini siyasete alet etmezlerde ve o dinci dediklerimizin çoğu da atatürk e ve TC karşı 100 lerce ayaklanma çıkardılar atatürk yanında olanlar ise dindar insanlardı arada fark var
  • Orduya çok fazla para harcanması gereksiz bence. Bunun ortalama bir düzeyi var. ABD zaten aşırı derecede geliri olan bir ülke olduğundan dolayı ordusuna ayırdığı bütçe devede kulak, ama bize göre bir servet. Savaş zamanı savunmaya ayrılan bütçe Türkiye'de astronomik rakamları bulabilir, ama barış zamanında bütçenin argeler dışında kısılması gerektiği görüşündeyim. Böylece gelişmeye daha çok bütçe ayrılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turksauron -- 30 Ağustos 2008; 14:30:11 >
  • quote:

Varsayım varsayım varsayım...

Ben varolan şeylerle konuşurum...Ayrıca düzenli ordu savaşlarını konuşuyorum.Rus çeçen savaşaı gibi saçma sapan gerilla mücadelesini değil.

Edit:Haddinizi bilin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wristcutter -- 30 Ağustos 2008; 14:32:30 >
  • quote:

Yunanistanın kardak krizi sonrasındaki 2020'ye kadarki savunma harcamaları tsk'nın iki katı...

yunanistan eurofighter alıyoda biz bişi yapmıyomuyuz...f-35ler hakkında pek bi bildin yok heralde dostum...hava üstünlüğünü asla kaybetmicez yunanlılara karşı...bizim nerden baksan 2 katı uçağımız var zaten onlardan...pilotlarımızın kalitesini biliyosundur heralde...

• quote:

Orjinalden alıntı: manhack

quote:

yunanistan eurofighter alıyoda biz bişi yapmıyomuyuz...f-35ler hakkında pek bi bildin yok heralde dostum...hava üstünlüğünü asla kaybetmicez yunanlılara karşı...bizim nerden baksan 2 katı uçağımız var zaten onlardan...pilotlarımızın kalitesini biliyosundur heralde...

İlk f-35 teslim tarihi 2013...F35 multirole fighter'dır...Hava-hava üstünlük uçağı değildir...EF ise öyledir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wristcutter -- 30 Ağustos 2008; 14:43:14 >

• Donanma farkı:
    Uçak gemileri:
    Çin...........:1
    Rusya.......:1
    İtalya.......:2
    Fransa......:1
    ve Amerika.................................:12
    Türkiye:0
    Bir ara Çin'in eski uçak gemisini alacaktık güya...
  • quote:

Orjinalden alıntı: _LoRDi_

quote:

Orjinalden alıntı: K1rKLee

ßizim 1 Askerimiz Diğer üLkelerin 10 askerine ßedeL

öyle öyle bu zamanlarda herşey yürek değil

ßizim ßordo ßereli Askerlerimizi ßilmiyosun galiba? Gerçektende 10 Askere ßedeL
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: manhack

quote:

İlk f-35 teslim tarihi 2013...F35 multirole fighter'dır...Hava-hava üstünlük uçağı değildir...EF ise öyledir.

modernize f-16larda var..216 taneydi yanlış hatırlamıyorsam..30 tanede sipariş verilmişti heralde...ufler yunanistana ne zaman geliyoki?gelecek sene gelmez heralde...onlarınkide 2012 yi rahat bulur...

• Hepimiz Askeriz...

HER TÜRK ASKER DOĞAR !

yaklaşık asker 1 milyona yakın dır Seferberlik halidne bu sayı 70 milyon olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AK_47 -- 29 Ağustos 2008; 14:52:38 >
  • f16'lar Ef ile kapışamaz.

Yunanistan 60 adet ef alıyor...Bizim 116 adet f35'in ise 116.'sının teslim tarihi 2020.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yakari_

70 milyon

10 numara cevap
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sakitty

quote:

Orjinalden alıntı: RocKMyC

bende katılıyorum %47 ve hainleri çıktımı 30 milyon kalıyor bize. Oda herkese yeterrr

Dangalak mısın kardeşim sen herşeyi siyasete çekiyorsun?Kurtuluş Savaşı'nı o beğenmediğin %47 gibi iman dolu kalpler sayesinde kazandık..

Kurtuluş Savaşında ordunun yarısından fazlası, askerden kaçtı.

Padişah ve çevresi tarafından ayartıldılar. İmamlar tarafından ayartıldılar.

Bir tanesi de bizim arkadaşın dedesi, anlatmış kandırıldık diye..

Yani bu yüzde 47 her zman vardı.

Mir dengi Fırat Şeyh Saitin torunu.

Menemen olayındaki Şeyh de Bülent Arınçın dedesi.

Sanırım yeterince açık nasıl bir zihniyet.

Şey Sait gibi hanin torununun arkasından gideceğime , KAFAMA SIKAR İNTAHAR EDERİM VATANSEVER ölürüm

• quote:

f16'lar Ef ile kapışamaz.

Yunanistan 60 adet ef alıyor...Bizim 116 adet f35'in ise 116.'sının teslim tarihi 2020.

git yunanistanda yasa o zmn.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.