Şimdi Ara

Tsk'nın Kaç Askeri Var ? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
0
Favori
20.680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yunanistan bizim için bir rakip değil ne deniz ne hava nede kara kuvvetleri olarak....

YIL 2011......

Türk Hava Kuvvetleri:

248 F16 Block 50-52
    52 F4 terminator 2020
    103 F4 phantom II
    44 F5 2000

Yunan Hava Kuvvetleri

156 F16 Block 30-50-52
    44 mirage 2000
    35 F4 phantom II

Yıl 2020

Türk hava kuvvetleri

116 F35
    248 F16
    52 F4 terminator 2020

yunan hava kuvvetleri

60 EF yada Rafale (büyük ihtimalle EF)
    160 F16
    40 Mirage 2000
  • Asker sayısı o kadar da önemli değil aslında.Savaşta teknoloji ve psikoloji daha çok işe yarar diye düşünüyorum.
  • wristcutter kapak olmuş
  • Yunanistan EF alacak diyorsunuzda bu EF'lerin teslim tarihi ne zaman onu merak ediyorum?
  • quote:

Orjinalden alıntı: manhack

quote:

Orjinalden alıntı: Wristcutter

manhack hava hava üstünlüğünden bahsediyorum...

Ege gibi bir yerde f35'in stealth özellikleri ne kadar yararlı olabilir tartışılır.Amerikanın elindeki f35'lerden daha az olacak stealth özellikleri)

F22'yi kitleyen f18 onu kapışırlerken kilitlememiştir.

HAVA-HAVA üstünlüğü diye yazıyorum yarım saattir.Ses altı hızda dogfight.(Ef'nin ses üstü hızdaki manevra kabiliyeti bile mükemmeldir.)

Türkiye f35 geliştirme???Bolca para akıttık sadece.Sözde o geliştirme.

neden sözde olsun ki...f-35lerin orta gövedesi ülkemizde yapılıyo...

Orta gövde???Keşke stealth sistemleri biz üretsek.

Hava-hava diyorum hala anlatamıyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: hasanmerto

wristcutter kapak olmuş

konudan cıkmıs
  • quote:

quote:

Ege gibi bir yerde f35'in stealth özellikleri ne kadar yararlı olabilir tartışılır.Amerikanın elindeki f35'lerden daha az olacak stealth özellikleri)

HAVA-HAVA üstünlüğü diye yazıyorum yarım saattir.Ses altı hızda dogfight.(Ef'nin ses üstü hızdaki manevra kabiliyeti bile mükemmeldir.)

orta gövde ve eksoz paneli...400 adet üretilecek orta gövde imalatından uçaklar için vereceğimiz paranın yarısını kazanıyoruz..

• quote:

Orjinalden alıntı: KutluhanGüngör

quote:

wristcutter kapak olmuş

konudan cıkmıs

Kör müsün kör numarası mı yapıyorsun?Üstündeki mesaja bak.

Orta gövde ve ekzo üretimi tam rakamı hatırlamıyorum ama 2025-2030'a kadar sürecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wristcutter -- 30 Ağustos 2008; 15:20:14 >
  • trapspeed arkadaşım pilotlardan bahsetmemiş bile....

@Wristcutter

hava-hava diyip duruyosun anladımda herşey havadamı oluyo savaşlarda...

@kubilay

ef alacağı kesin değil şimdilik ama büyük ihtimalle ef alcaklar...teslim tarihi 2015 ten önce olamaz...trapspeedin dediği gibi daha ihale açmamış...
  • biri kırgızistan kazakistandan bahsediyor, diğeri köyde yaşayan ve yıllardır sömürülen halkın bu seçimlerde niye akpye oy verdiğini yargılıyor ve bu kesime hain diyor, öbürü 70 milyon asker var diyor, bi bakşası bordo bereliler var diyor...

asker diye bişey yok.. 21. yüzyıldayız

artık füzeler ve biyolojik silahlar var. bordo berelilerin kıyaslanacağı bir tim bilmiyorum ama bildiğim bir şey var oda binyıllardır düşman askerleri tarafından değilde içimizdeki hainler, namussuzlar ve şerefsizler taradından etkisiz hale getirildiğimiz...

meydana çıkıp bilek gücüyle savaşmak kanımızda var bizim.. mertlik kanımızda var.. yufka yüreklilik kanıımzda var..

onun için ingilizler gibi kardeşi kardeşe verip asır boyunca dünyayı sömüremedik

naziler gibi içimizdeki hainleri fırınlarda yakamadık.. sabun yapamadık

abd gibi terörü silah olarak kullanıp düşmanlarımızı zayıflatamadık..

yahudiler gibi dünya basınını ele geçirip halklara istediğimiz gibi gaz veremedik

işte bunun için güçlü değiliz. herşeyi savaşla yapabileceğimizi düşünüyoruz. gücün ordudan ibaret olduğunu sanıyoruz!

mit çalışanlarının maaşlarının cıa tarafından ödendiğini kitaplardan öğrenebildiğim bi ülkedeyim

genelkurmay başkanlarının bakanlarla bir olup halkı sömürdüğü bi ülkedeyim..

amca çocuğu olan iki yahudi siyasetçinin, bir dönemin gençliğini sağcı solcu diye ateşe attığı bir ülkedeyim

kendi soyumdan olmayanların yönettiği bir ülkedeyim!

HANGİ ORDUDAN SÖZ EDİYOSUNUZ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -BoZ- -- 30 Ağustos 2008; 15:21:47 >

• quote:

quote:

quote:

wristcutter kapak olmuş

konudan cıkmıs

Orta gövde ve ekzo üretimi tam rakamı hatırlamıyorum ama 2025-2030'a kadar sürecek.

yok yani bisi biliyomus gibi konusuyodunda Kapak gelince susmadın hala bisiler geveliyon ağzında.

• TSK'nın aktif olarak 514.850 personel var. 380.000 yedek personelimiz var. Toplamda da 1.043.550 personel mevcut. Genel klasmanda en büyük 9. orduya sahibiz.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: querman

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: NuTeRX

Ben de bir şey merak ettim.Acaba donanmanın durumu nedir?

Vasat.

4 adet Barbaros Sınıfı, 4 adet Yavuz Sınıfı, 8 adet Gabya Sınıfı ve 3 adet Tepe Sınıfı toplam 19 adet fırkateyn
    6 adet Burak Sınıfı korvet
    6 adet Ay Sınıfı, 4 adet Preveze Sınıfı, 3 adet Gür Sınıfı toplam 13 adet denizaltı
    4 adet Doğan Sınıfı, 4 Adet Rüzgar Sınıfı, 2 adet Yıldız Sınıfı, 3 adet Kılıç Sınıfı, 3 adet Kılıç II sınıfı toplam 16 adet hücüm bot.

+Çok sayıda mayın tarama, avlama, çıkarma, avcı, karakol gemileri vs vs vs...

13 adet değil 14 adet denizaltımız var

Pek önemli değil...Çoğunun ihtiyacımızın çok altında bir seviyede olduğunu düşünüyorum zaten.

arkadaşlar ayrıca hava savunmamızda hiç iyi değil.Öyle ki envanterimizde hiç rusya veya amerika veya iran gibi roketimiz yok roket derken fırlatılan roketlerden bahsediyorum + uçak savarımız var ama roket savar yok yani her hangi bir roket saldırısına açık ülkemiz su an ama 2 sene içinde başta İStanbul ve Ankara olmak üzere füze-roket kalkanları kurulacak

• quote:

trapspeed arkadaşım pilotlardan bahsetmemiş bile....

@Wristcutter

hava-hava diyip duruyosun anladımda herşey havadamı oluyo savaşlarda...

@kubilay

ef alacağı kesin değil şimdilik ama büyük ihtimalle ef alcaklar...teslim tarihi 2015 ten önce olamaz...trapspeedin dediği gibi daha ihale açmamış...

Hava-hava?Bunun anlamından emin misiniz?F35 ile Ef'yi karşılaştırırken anlamalıydım zaten bunu.
  • bu forumun muhabbetlerini seviyorum ya bi arada iranla amerikayı kapıştırıyolardı iran yeniyodu puahaha

• -Boz- sakin ol abicim...

ama unutma kurtuluş savaşından önceki halimiz bundan daha kötüydü...belkide bi kurtuluş savaşına daha ihtiyacımız var.
  • quote:

quote:

@Wristcutter
    dikakt ediyorum tüm msj larınızda TSK yı kücümsüyorsunuz bugün 30 Ağustostaki gecit törenini izlemediniz sanırım 165 km menzilli ne araclar gelistirmisiz.
    Bir sey bildiğinizi sanıyorsunuz ama asla bir sey bilmiyorsunuz envantery e katılan bir sürü yeni seyler var.
    Helikopterinden tutun personel tasıyıcısı yeni nesil tanklar yavuz füze sistemleri hava savunma sistemleri.
    Bir halttan caktığınız yok bari konusmayın

Küçümseme değil...

Bazı gerçekler vardır değiştiremezsiniz.Forumdaki arkadaşlar türk ordusunu yenilmez bir ordu gibi büyütüyorlar gözlerinde.

Bakın dünya üzerindeki toplam savunma harcamaları 1.5-2 trilyon dolar civarındadır.Bunun 500 milyar dolar kadarını amerika harcıyor.Tsk'nın payı ise 20 milyar dolar bile değil.Şimdi bu bütçeyle kime neye kafa tutacaksın???Tanklarını aldığın almanyaya mı?Uçalarını aldığın amerikaya mı?Hava savunma sistemi için peşinden koştuğun rusyaya mı?Helikopter için yıllarca kapısında beklediğin italyaya mı?

Ben küçüksemiyorum sadece siz çok büyütüyorsunuz.

Benim burda hiçbir zaman bir otokar kobrayı küçümsediğimi göremezsiniz.Neden?Gürcistanda tanklara karşı savaştı bu araçlar ve başarılı oldular.

165 km'lik füze mi?Bazı devletler uzaydaki uydularını füzeler ile vurabiliyorlar.O menzil ya da güdüm sistemleriyle onlarla mı yarışacaksınız???

Hangi hava savunma sistemi?Alçak irtifa mı?Orta-üst irtifaya karşı sistemimiz yokta ondan sordum.

Dinime küfreden müslüman olsa diye bir laf var.Benim bilgimi sorgulayacağınıza önce kendi bilgileriniz gözden geçirim.DÜnya sadece tsk envanterindeki araçlardan oluşmuyor.

Benim bu konuda bilgim pek yok, teknoloji bakımından kötü olduğumuzu duymuştum ama bu kadarını bilmiyordum.

Bir de şöyle bir duyum aldım.Amerika elindeki teknolojinin bir üst seviyesini, daha üstününü üretemeden bunu diğer ülkelere satmıyormuş.Yani Amerikadan alınan uçaklar onlarınkinden geride.(zaten geride ama olsun)

• quote:

quote:

quote:

Orta gövde???Keşke stealth sistemleri biz üretsek.

Hava-hava diyorum hala anlatamıyorum.

Bak arkadaşım sen F22 yi multirole uçak gibi algılıyosun ama ben sana izah edeyim bir F22 yaklaşık 22 tondur yani EF in 2 katı ağırlıktadır ve tüm silah sistemleri gövde içine saklıdır kanatlarda hiç bir şey bulunmaz.(flare ler hariç)..yani uçağın asıl amacı dogfight yapmak değildir..düşman hava sahsına sızarak gövde içindeki mühimmatları hedefine ulaştırmaktır..bu demek değil ki F22 hava-hava savaşı yapamaz yapabilir ama bir F16.F18 kadar seri dönüşlere sahip değildir..bu yüzden amerika F22 leri F15 lerin yerine koyuyor..F35 i ise diğer uçakların yerine....

2.ci stealth sistemlerin üretimini amerika kendi özel sektör firmalarına bile vermiyor.kaldı ki türkiye üretsin..ne kadar önemli olduklarını anla artık.

• quote:

quote:

quote:

quote:

wristcutter kapak olmuş

konudan cıkmıs

yok yani bisi biliyomus gibi konusuyodunda Kapak gelince susmadın hala bisiler geveliyon ağzında.

Sen yukarıdaki kapaklarını topla canım benim.Benim en azından birkaç tane yanlış bilgim olmasına rağmen bilgim var.Sende o yok.Hadi toz ol.

Ef'lerin teslim tarihi hakkında yanlış bilgim var diye her şeyim yanlış zaten benim.Komiksin.

EF teslimatı ile ilgili bilgi içinde özr diliyorum bazı arkadaşlardan.

trapspeed f22'nini multirole olmadığını yukarıda yazdım zaten.F35'lerinde Kısa mesafe hava, uzun mesafe hava ya da donanma için versiyonlarıda bulunmakta hatta...F22 ile f16'yı felanda karşılaştırmadım zaten.Ef ile f16'yı ya da f35'i karşılaştırıyorum.

İnsanı cahil yerine koymayın.

Bende dedim keşke verseler stealth'leri ama vermiyorlar...Aynı şeyi diyorsun benimle.

Kilit yiyen f22 tatbikat dışıdır.F 18'in kilit atması gibi bir şey sözkonusu değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wristcutter -- 30 Ağustos 2008; 15:32:45 >

• @ tuintu

F-35 9 ülke ortak çalışması sonucu meydana getirilecek.
    Türkiye, ABD, İngiltere değil yani sadece.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.