|
TSMC, Exynos işlemcilerinin üretimini reddetmiş olabilir: Peki ama neden?
-
-
Intel çalamıyor, Samsung mu çalıyor?
-
tsmc acisinda cok mantikli hareket gibi durmuyor. bunu yaptiginda samsung'u dokumhanesine daha cok yatirim yapmaya, chip dokumunde uzmanlasmaya mecbur etmis oluyor. tum dunya tsmc den uretim yaptirirken urun siparis ederek samsung nasil bir bilgi calacak onuda anlamis degilim. tsmc nin musterileriyle nasil bir is iliskisi oldugunu ogrenecekse bu bilgiyi diger firmalardan dolayli yollardanda almasini bilir. haber gercekse bana tsmc duygulsal davraniyor gibi geldi. keza gecmiste samsung ust duzey tsmc muhendislerini calip tsmc nin uretim tekniklerini taklit etmisti. baska bir noktada samungun tayvanda yarattigi travma coktur. gecmiste tayvanin hakim oldugu alanlara ram piyasaina tv uretime girip sayisiz tayvan sirketini sektor disi birakmisligi vardir.
-
Eskilerin bir lafı vardır "Katranı kaynatırsın olmaz şeker' diye Samsung yine deyim yerindeyse döküm işinde adam olmayacak bu belli.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
TSMC’nin PR çalışması gibi kokuyor. Firma, kendileri hakkında övgüler yağdıran haberleri sızdırır ya da rakip firmaları kötüleyen içerikler yayar. Bu tür haberler genellikle algı yönetiminden ibaret oluyor. Örneğin, Samsung’un wafer verimliliği geçen yılın başında %20 civarındaydı. Ancak yıl boyunca hep aynı haber yapıldı ve yıl sonunda bir anda optimal düzeye ulaştığı söylendi. Benzer bir durum nedense Intel içinde oldu. Wafer verimliliği 1 haftada arttırılacak şey mi?
Intel CEO’sunun TSMC’ye yönelik çıkışından da anlaşılıyor zira ceo eğer gerçekten 2nm'de %60 wafer verimliliğine ulaştıysanız, defect rate oranlarını da paylaşın da hadi görelim başarınızı demesiyle TSMC den çıt çıkmadı
Ayrıca, bu tür haberler mantık çerçevesine aykırı. Samsung, kâr maksimizasyonunu benimsemiş bir firma yıllarca aynı özellikleri barındırıp telefon satmış 31.000 dolar değerindeki wafer’ı gidip neden rakibinden satın alsın? Üstelik itibarına zarar verme olasılığına rağmen
TSMC daha geçen kasım 2nm yi Tayvan dışına çıkartmayacağım diyordu bir anda 2nm üretime Amerika da izin verdi ve 2025 sonrasına söz verildi.
-
Ben de samsug için bir haber uydurayım onu da haber yapacakmısınız.Sirf haber okunsun diye yapmayın böyle şeyler.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Intel çalamıyor, Samsung mu çalıyor?
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X