Merhabalar. 1 sene önce apartmanımızda sadece Türksat Kablo altyapısı vardı. Geçen sene Superonline Fiber'e başvurdum, 1 yıl sonunda çalışmaları yeni bitti. Bugün apartmanın aşağısına kutu koydular mı diye kontrol etmeye gittim, Superonline kutusunu hazır olarak gördüm fakat, üzerinde Türk Telekom yazan fotoğraftaki kutuyu hiç beklemiyordum. Türk Telekom kendiliğinden turuncu kablo çekip bu kutuyu koymuş. Size sorum bu sistem FTTH mi yoksa FTTB mi? Çünkü Superonline çalışanları bölgesel nedenlerden dolayı FTTB sistem kuracaklarını söylemişti(Onların kutusu kitli olduğundan bakamadım). Sizce eğer bu FTTH ise, Türk Telekom FTTH mi yoksa Superonline FTTB mi tercih etmeliyim? |
TT, apartmanın bodrum katına fiber kutusu kurmuş?(habersiz)
-
-
Bu FTTH TurkTelekom dolabı. Eğer internete verecek 120 130 liranız varsa TurkTelekomdan alın. Eğer yoksa gene bu TurkTelekom fiber üzerinden TurkNet alabilirsiniz.
-
Hocam Türk telekom altyapısını Türknetten almak ne gibi farklar yaratır? Altyapı aynı oldukça sıkıntı çıkmaz diye biliyorum fakat deneyimlemedim.
-
kullanımda pek bir fark olmaz. Hatta TurkNette oyunlarda daha düşük ping bile alabilirsiniz çünkü yurtdışı çıkışları çok kalabalık değil. Tabi en büyük artısı 100mbit intenterneti 95 liraya vermeleri. 100mbiti TurkTelekomda 150 liraya anca alırsınız hem de 2 sene taahhüt vermeniz gerekir.
-
quote:
Orijinalden alıntı: miskindvdkullanımda pek bir fark olmaz. Hatta TurkNette oyunlarda daha düşük ping bile alabilirsiniz çünkü yurtdışı çıkışları çok kalabalık değil. Tabi en büyük artısı 100mbit intenterneti 95 liraya vermeleri. 100mbiti TurkTelekomda 150 liraya anca alırsınız hem de 2 sene taahhüt vermeniz gerekir.
Hocam sitede 85 TL yazıyor ama dediğiniz gibi 95 deseler de vermeye razıyım. Peki Superonline FTTB hakkında yorumlarınız neler? Ona şans vermeli miyim?
-
TurkNet kendi altyapısı üzerinden verdiği yerlerde 100mbiti 85 tlden veriyor. Fakat TurkTelekom üzerinden verdiği yerlerde ekstra 10 lira alıyor 95 tl oluyor.
Superonlineın kendisi çok dert bir hale geldi. Eğer upload ile işiniz yoksa asla bulaşmayın derim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 25 Mayıs 2021; 17:35:7 > -
o olay vdslde geçerli hocam fiberde 85 TL veriyorsunuz türk telekom fiber olsa bile
-
Emin misiniz hocam, kendi aktif altyapımız olan yerler için geçerli diyorlar çünkü
-
evet hocam eminim şuan oturduğum eve yeni fiber kablo çekildi kutuyu falan takmadılarhat aktif bile değil böyle gözüküyor sorgulayınca 85 lira 100 mbps üstelik fiber modem kirasıda dahil bu fiyata
-
Türk.net te modem dahil 85 tl ye 100 mbps alabilirsiniz fiber altyapıda.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_Bilal -- 25 Mayıs 2021; 19:50:54 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Vay be bu çok güzel bir haber, umarım bizim buralara da fiber gelir de 95 lira değil 85 lira veririm
-
Siz bakırcı değil miydiniz yahu?? 🤔 Fiber de nerden çıktı şimdi?
fiyat düşerse geçerim
-
Hocam ama evdeki ekipmanların size ait olması gerek, yapmayın..
Evet orası kötü bir durum,ben ayda bir kafama esiyor modemin yerini değiştiriyorum, fiber ile uğraşmak dert
-
evet güzel bir olay inşallah gelir sizede banada yeni geldi daha kullanamadık aktif olmadığından
-
Hocam şimdi şöyle daha önce de anlatmıştım ama bir daha anlatayım. Şimdi fiberde 2 adet cihaz bulunuyor. Biri ONT (Optical Network Terminal) yani fiber sonlandırıcı. Fiber burda sonlanacağı için bu cihazın yerini değiştirmeyeceksiniz. Çünkü fiber kablo hassas olduğu için kırılabilir dikkat etmek gerek. Bu cihazdan CAT6 kablo çıkıyor ve ikinci cihazımız olan routere gidiyor. Routerin yerini ise CAT6 kablo ile dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.
ben evdeki tüm kablolar ile oynamayı severim. O yüzden fiber bile olsa bi oradan bi buradan döşerim, salonda dursa sevmem üzerindeki ışıkları her zaman görmek istediğim için odama taşımak isterim. İnternet gitti mi gitmedi mi bilmek istiyorum çünkü, o yüzden fiber bana gelmez bozarım ben onu hgfvdcx
-
Ben genel uyarımı yapayım: binanızda TürkSat KabloTV ve KabloNet olabilir. Bunlar bir grup. Binanıza SOL (=Superonline) Fiber getirmiş olabilir. Bu 2. Grup. Binanızda Türk Telekom'un ADSL/VDSL altyapısı (bakır kablo üzerinden) zaten vardır ama başlığı açan Forumdaş'ta olduğu gibi Türk Telekom aynı binaya artık fiber de getirmiş olabilir. Bu 3. Grup. İleride Turk.Net kendi GigaFiber kablosunu da getirebilir; bu da 4. Grup.
- ve 2. Gruplar kendi patronları. 4.Grup da kendi patronu (sadece GigaFiber için...).
Ancak bir binaya T. Telekom gelip de fiber çekmişse, buradaki aboneler illa ki fiber internete geçmek zorunda değil. Eski sistem, bakır kat üzerinden devam edebilirler. Velakin: mevcut ADSL/VDSL aboneliklerini bir kez fiber internete (ama Türk Telekom üzerinden, ama Turk.Net, Milenicom, Netspeed, Gıbır.Net, Oris Telekom vb. gibi TT fiber alt yapısını kullanan alternatif ISS'ler aracılığıyla) dönüşüm yaparlarsa bir daha kesinlikle VDSL'e dönemiyorlar. Keza bahsettiğim alternatif ISS'lere (bunlara fiber alt yapılarının olmadığı binalarda SOL ve VodafonNet'i de katıyorum) üzerinden dahi artık ADSL/VDSL olarak (yeni abonelik ya da aktarma abonelik) alamıyorlar. Özetle TT binaya fiber getirmişse, ondan sonra herşey fiber üzerinden hizmet alacak (isterseniz sabit telefon hattı alınsın...)
Ben bu hatayı yaptım; şimdi oldukça pişmanım. Zira, 2. bir İnternete ihtiyacım var (aynı bina içinde ama oturduğum dairenin haricinde bir mekana) ve buraya fiber kablo çekmek hem biraz zor hem de bina içinde estetik olarak sevimsiz olmakta. Eldeki VDSL'i bu 2. mekana taşıyacak altyapı zaten vardı. Bunu yapacağıma gittim eldeki TT VDSL aboneliğini aynı hızdaki TT Fibernet'e dönüştürdüm. Şimdi 2. İnternet için bir yerden sadece fiber internet almaya mahkum kaldım. Halbuki VDSL'deki değerlerim de çok iyi sayılırdı: 200 mt. ötedeki saha dolabından, taa 1977'den kalan bakır altyapı ile 45-46 Mbps ve 6 ms Ping alabiliyordum (50 Mbs'lik T.Telekom tarifesindeyken). On-line oyuncu da değilim; olan bana gayet yeterliydi; üstüne oturduğum daireye de yine bir yerden 35 Mbps'lik bir fiber internet almam da yeterli olacaktı!!!
-
quote:
Orijinalden alıntı: mafakyBen genel uyarımı yapayım: binanızda TürkSat KabloTV ve KabloNet olabilir. Bunlar bir grup. Binanıza SOL (=Superonline) Fiber getirmiş olabilir. Bu 2. Grup. Binanızda Türk Telekom'un ADSL/VDSL altyapısı (bakır kablo üzerinden) zaten vardır ama başlığı açan Forumdaş'ta olduğu gibi Türk Telekom aynı binaya artık fiber de getirmiş olabilir. Bu 3. Grup. İleride Turk.Net kendi GigaFiber kablosunu da getirebilir; bu da 4. Grup.
- ve 2. Gruplar kendi patronları. 4.Grup da kendi patronu (sadece GigaFiber için...).
Ancak bir binaya T. Telekom gelip de fiber çekmişse, buradaki aboneler illa ki fiber internete geçmek zorunda değil. Eski sistem, bakır kat üzerinden devam edebilirler. Velakin: mevcut ADSL/VDSL aboneliklerini bir kez fiber internete (ama Türk Telekom üzerinden, ama Turk.Net, Milenicom, Netspeed, Gıbır.Net, Oris Telekom vb. gibi TT fiber alt yapısını kullanan alternatif ISS'ler aracılığıyla) dönüşüm yaparlarsa bir daha kesinlikle VDSL'e dönemiyorlar. Keza bahsettiğim alternatif ISS'lere (bunlara fiber alt yapılarının olmadığı binalarda SOL ve VodafonNet'i de katıyorum) üzerinden dahi artık ADSL/VDSL olarak (yeni abonelik ya da aktarma abonelik) alamıyorlar. Özetle TT binaya fiber getirmişse, ondan sonra herşey fiber üzerinden hizmet alacak (isterseniz sabit telefon hattı alınsın...)
Ben bu hatayı yaptım; şimdi oldukça pişmanım. Zira, 2. bir İnternete ihtiyacım var (aynı bina içinde ama oturduğum dairenin haricinde bir mekana) ve buraya fiber kablo çekmek hem biraz zor hem de bina içinde estetik olarak sevimsiz olmakta. Eldeki VDSL'i bu 2. mekana taşıyacak altyapı zaten vardı. Bunu yapacağıma gittim eldeki TT VDSL aboneliğini aynı hızdaki TT Fibernet'e dönüştürdüm. Şimdi 2. İnternet için bir yerden sadece fiber internet almaya mahkum kaldım. Halbuki VDSL'deki değerlerim de çok iyi sayılırdı: 200 mt. ötedeki saha dolabından, taa 1977'den kalan bakır altyapı ile 45-46 Mbps ve 6 ms Ping alabiliyordum (50 Mbs'lik T.Telekom tarifesindeyken). On-line oyuncu da değilim; olan bana gayet yeterliydi; üstüne oturduğum daireye de yine bir yerden 35 Mbps'lik bir fiber internet almam da yeterli olacaktı!!!
Yahu nedir bu bakır sevdası anlamadım. Telekomdan çok portlu bir ont temin et fiberden 2.ci bir abonelik başlat.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- paket kaybı testi
- hgw modem nedir
- türk telekom alt yapı yoksa ne yapılır
- evimde mobil wifi
- türk telekom internet dondurma
- turkcell abone sayısı
- kapanan hat nasıl açılır
- cep magnet nedir
- hat takılı ama şebeke yok
- türk telekom internet çekmiyor
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X