Şimdi Ara

TT’deki bakımı hacker grup saptırdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçen ki kesintiyle alakalı bir haber buldum arkadaşlar forumda paylaşıldı mı bilmiyorum ben paylaşayım dedim.

http://haber.gazetevatan.com/ttdeki-bakimi-hacker-grup-saptirdi/447256/43/Teknoloji

TT’deki bakımı hacker grup saptırdı
    Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, ortak hareket eden Anonymous ve Redhack gruplarının 20’ye yakın kamu kuruluşunun bilişim altyapısına saldırdığını ancak alınan önlemler sayesinde hiçbir sitenin çökertilemediğini belirtti.

Tayfun Acarer, ana hedefin Adalet Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü olduğunu saldırı tipinin saldırılan sistemi işlev görmez hale getiren DDOS saldırısı olduğunu hatırlatırken, siber saldırılardan sonuç alamayan sanal korsanların Türk Telekom’daki altyapı çalışmasını ve internet kesintisini fırsat bilerek bu kesintiyi kendilerinin sağladığı havası yarattığını da kaydetti.

Saldırıyla ilgisi yok

BTK Başkanı Acarer, şöyle konuştu: “Türk Telekom ‘un fiber internet çalışmaları kapsamında gerçekleşen teknik bir arızadan kaynaklanan yaklaşık 1 saat 10 dakika süren ve yalnızca bireysel TTnet abonelerini etkileyen internet kesintisinin kamu kurumlarına yapılan saldırı ile herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır. Saldırıların koordine edildiği IRC kanalında da saldırganlar yaşanan internet kesintisinin kendi yaptıkları saldırı ile ilgili olmadığını belirtmişlerdir. Bununla birlikte, 28 Nisan sabahı Redhack grubu, internet kesintisinin kamu kurumlarına yaptıkları saldırılardan kaynaklandığını iddia etmiş ve kamuoyu yanıltılmaya çalışılmıştır. Sonuç olarak, bazı hacker grupları 27 Nisan ve 28 Nisan günlerinde bazı kamu kurumlarına saldırılar düzenlemişler, fakat alınan önlemler neticesinde başarılı olamamışlardır. Saldırıya maruz kalan sitelerin tamamı ayaktadır. 27 Nisan gecesi bireysel abonelerin yaşadığı internet kesintisi ise Türk Telekom tarafından yapılan altyapı çalışmalarından kaynaklanmış olup, ne bu sistemlere yapılan bir saldırı ile ne de kamu kurumlarına yapılan saldırılar ile ilgisi bulunmamaktadır.”

TTNET ÇÖKTÜ OLUM BİZDEN BİLİYORLAR...

Siber saldırıdan sonuç alamayan hacker’ların Türk Telekom’daki bakımı fırsat bilerek TT Net’i kendilerinin çökerttiğine dair kamuoyunda algı yaratmaya çalıştığı farkedilirken kendi aralarında yaptıkları konuşmalar işin aslını ortaya koyuyor:

- zuahahaha

- Olum bu arada ttnet cökmus bizden biliyorlar

- :=)

- yırttık

- bilsinler

- biz yaptık diye açıklama yapalım

- bizim sayemizde mi gitti

- la ne alakası var neka

-denk geldi sadece

- bosverin olm senin eğlence çıktı

- sen govlari indiremedin

- interneti indirdik diye avunmaya calisiyon...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BT_Ismail -- 2 Mayıs 2012; 9:19:32 >

• ilginç gerçekten.
  • ben size demişdim
  • bence hacklendiler üzerini kapatmaya çalışıyorlar... kesinti 2 saat sürdü bende ayrıca neden kurumsal aboneler etkilenmemişte sadece bireyseller etkilenmiş?
    bireysel altyapı kabloları ayrı kurumsal ayrımı ? :)))

ayrıca bu konuşmaları nerden bulmuşlar... kusura bakmayında insanın hiç inanası gelmiyor.. bana kalırsa saldırı oldu ve çözüm olarak internet trafiğini komple kapatmak seçildi. Burda konuşuldu bütün Türkiye 2 saat internete giremedi.. Alt yapı çalışması olsa muhakkak daha önceden milleti bilgilendirmeleri lazım... Milletin işi gücü var kimbilir kaç kişi mağdur oldu, maddi kayıplar yaşadı...
  • tamamen saçmalık bal gibi de saldırı oldu ve başarılıydı....

İnanmayın böyle şeylere beyler adamlar yediremiyor kendine yok bakımmış yok teknik hataymış falan filan.....

Hadi diyelim ki teknik bir hata oldu da net kesildi neden 444 0 375 arandığında ''Bölgenizde çalışma var'' demiyo otomatik mesaj....

Onu da geçelim direk müşteri hizmetlerine bağlanıp canlı canlı soramadık bile neden ; çünkü adamların yapacak açıklamaları yoktu büyük başlar bir araya gelip mantıklı bir açıklama(Yalan) üretene kadar müşt. hiizm. hattı nı da kapattılar sonra da böyle söylemenin en mantıklısı olduğuna karar verip verdiler demeçleri durum budur....

ayrıca söz konusu saldırıyı hak ettiler mi etmediler mi die düşünmek lazım. Saldırıyı üstlenen grup açıklamasında saldırı nedenlerini sıralamış ve bunların arasında AKK de var bu uygulamanın sona ermesini istediklerini yazıyorlar. Forumda bu durumdan kaç kişinin şikayetçi olduğunu samanıza gerek yok sadece AKK başlığındaki sayfa sayısına baksanız anlarsınız. ben iyiki saldırmışlar ya da keşke saldırmasaydılar demiyorum sadece yapılan her açıklamaya inanmayın diyorum.

Yorum siz forumdaşlarımındır
    (ne ttnet ten yana nede saldırıyı üstlenen gruptan yana değilim

• Bu haberler günler sonra bile hala çıkıyorsa, demek ki TTNet hakkeden hacklenmiş ve hala milleti öyle değil, böyle demeye getirmek için uğraşıyorlar..

Yazık benim milletime..
  • Bu haberde ttnetin saldiriya ugradiginin baska bir ispatidir. Yoksa bu kadar saldiri olmadi olmadi diye haber cikmazdi. Kaldiki saldiri olmustur ve bunun uyarisini TUBITAK gunler oncesinden yapmistir. Kesintiden bir sonraki gun ise TIB saldirinin oldugunu dogrulamistir.

Ttnet, musterilerinin bu olaydan cok rahatsiz oldugunun farkinda. Ustelik bu akk uygulamasinin yeni yeni baslandigi gunlerde boyle bisey olmasi ttneti iyice cikmaza sokmustur, bu yuzden hergun yeni bi inkar haberi cikmaktadir. Bu akk yuzunden zaten musteri kaybetmeye baslayan ttnet bu kesintiden sonra daha fazla musteri kaybetmemek icin boyle haberlerin cikmasini saglamaktadir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Açık konuşayım turktelekom alt yapısına baglı diğer iss ler kesilmedide neden sadece ttnet ?
    Bence ttnette beklenmedik bir arıza oluştu bu yüzden.
    Diyelim saldırıya ugradılar saldıran grup kanıt göstersin o zaman? Bu işler lafla yürümez sonuçta kanıt lazım.
    Bu benim görüşümdür. Ttneti savundugum falan yok forumda bazı çok bilmiş arkadaşlar var geçen karşılaştım bi durumla kimse öyle düşünmesin.
  • Saçma. Koskoca ülkenin internet sistemini göçertecek kadar büyük bir DDOS/BOTNET saldırısı yapan hackerler en azından chat yaparken yerlerinin belirlenmemesi için bir VPN yada Proxy kullanmayı akıl etmiştir herhalde.

Eğer bu doğruysa chat yaparken yazdıklarımızın bile TTNET tarafından kayıt altına alınıyor olması ne kadar vahim bir durum.
  • yahu buna kim inanır kusura bakmayın ama nerdeyse gülmekten altıma kaçıracağim bir de sözde sohbet loglarını koymuşlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aristona_

Saçma. Koskoca ülkenin internet sistemini göçertecek kadar büyük bir DDOS/BOTNET saldırısı yapan hackerler en azından chat yaparken yerlerinin belirlenmemesi için bir VPN yada Proxy kullanmayı akıl etmiştir herhalde.

Eğer bu doğruysa chat yaparken yazdıklarımızın bile TTNET tarafından kayıt altına alınıyor olması ne kadar vahim bir durum.

Herşey filtreden geçiyor. zannetme internet güvenli iletişim. seni sadece +SSL korur o da belki :)
  • yazı düzelteydin iyiydi hiç okunmuyor gözü yoruyor
  • bu hackerlar liseli galiba

:=)
  • hehe guvenlik onlemleri sayesinde hicbir site cokertilemedi.beyler bundan sonra ttnetden ogrendigimiz guvenlik onlemi sistemi modemini kapat veya direk tam guvenlik icin fisini cek garanti olsun.ondan sonrada her saldiriya karsi gelirsiniz! Hey allahim ya iyice b*kunu cikardilar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.