Şimdi Ara

TT işe yaramaz modem veriyor (zyxel)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
4.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eve türktelekom internet bağlattım vdsl modem yoktu tamam versinler bir tane dedim. Bu dandik modem 5ghz desteklememesi bir yana gram verim alınamıyor .Wifi çekim gücü rezalet 20mbps çeken net yan odada 10mbps modemden her adımda mbps kaybı var. Dibindeyken 20mbps iki adım ilerisi 17mbps biraz daha ilerisi 14 gibi gidiyor.Her şey bir yana modem ısınınca kafayı yiyor 3mbps ye kadar düşüyor hız reset atınca kendine geliyor reset atıyorum her gün.Bu kıytırık modem faturaya baktım 8x24 yansımış 192 tl yani bu 5 kuruş etmez modeme bu para verilmez tt resmen milleti dolandırıyor kıytırık modem satıp sakın almayın etrafınızdakilerede söyleyin almasınlar bu arda bende hat zaten çekili olmasına rağmen 200tl bağlantı ücretide yansıttılar tam soyguncu bu firme devlet artık bir el atmalı bu soygunculara
    VMG3313-B10A modem bu anteni yok sadece 2.4ghz destekliyor ısınınca sapıtıyor wifi çekim mesafesi çok az tt sadece aynı modemle değişim yaparız diyor aynı modemlerim hepsi sorunlu tp-link anlaşmaları bitmiş başka modem vermiyorlar.TT milleti dolandırmaktan vazgeçmiyor nedense

2.4ghz modeme ilerde 100mbps net bağlarsanız bile wifi max 35mbps verir. ancak kablolu olarak 100mbps kullanabilirsiniz
    5ghz modem 100mbps internet bağlarsan ilerde size 100mbps wifiden kullanabilirsiniz fark bu işte 5ghz modemler mesafeleri az olsada verdikleri hız daha fazladır ve daha stabildir.
    türk telekomun verdiği modem 2.4ghz destekler 5ghz desteklemiyor yani ilerde fiber 100mbps bağlasanızda wifiden max 35mbps gibi bir veri alırsınız tekrar 5ghz destekli modem almanız gerekir. ben 350 tl 4 antenli 5dbi 5ghz destekli tp-link vr300 sipariş verdim bugün yarın ulaşır umarım elime test edeceğim onu diğer önerdiğim model 5dbi 2 anten 2.4ghz modem o modemde 5ghz olmadığı için fiyatı ucuz yani max wifi 35 mbps alırken kablolu internet almada sorun olmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihmra123 -- 11 Nisan 2020; 12:18:11 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Hangi modeli?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 Ghz destekliyorsa kullan idare et,yoksa hiç uğraşma bile.
  • VMG3313-B10A model 5ghz desteği yok zaten anteni dahi yok içine baktım anakartın üzerinde hafif bir cizik atıp anten olarak kullanmaya çalışmış zeki insanlar bunu tasarlayan mühendis sanırım yeni mezun olmuştur gerçi zyxelin çoğu modeli çok dandik tp-link modemlerde bu kadar sorun yaşamadım ben. zyxel eski bir tane daha vardı soğutma paneli iyi olmadığından anakartı yanmıştı kullanıcı hatası deyip 150tl fiyat çıkmıştı o günü unutamadım kaç yıl geçsede şimdi belki biraz düzelmiştir diye kabul ettim ama rezalet.İade almıyorlar tp-link varsa değiştirin onunla dedim komşuya vermişlerdi komşunun wifisi benim evde net çekerken ben bu zyxeli kendi evimin odalarında dahi kullanamıyorum ısınınca sapıtıyor zaten her gün akşam 7-8 de kesinlikle resetliyorum yoksa eşek gibi yavaşlıyor. iade almıyorlar tplinkle anlaşmaları bitmiş sadece aynı model zyxelle değişim yapabiliriz diyorlar resmen 192tl çöpe gitti. router almamı önerdiler routera güç veremiyor bu dandik modem yine mbps kaybı yüksek uğraşamadım "TP-Link Archer VR300 AC 1200 Mbps Wireless Fiber/VDSL/ADSL Modem" 350tl ye sipariş verdim 4 antenli 5dbi 5ghz destekliyor fiber vdsl falan destekliyor güzel modeme benziyor bundan sonra zyxel ismini görsem kaçıcam

• fatihmra123 F kullanıcısına yanıt
    Merhaba Türk Telekom internet festivali kapsamında 12 mb lik modem dahil adsl yeni abone oldum. Bağlanmasını bekliyorum. ZYXEL P2812-HNUL-F1 marka modeli verecekler miş. Ne yapmam gerekiyor. Ayrıca kurulum aşamasında neye dikkat etmeliyim. Konya Akşehir de ikamet ediyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • onlar zaten bütün ayarı yapıyor sadece imza atmadan wifiye bağlan hızı test et aşırı yavaşsa imzalama evrakları zyxel modemleri çok dandik modemi kurduğun odanın hemen yanındaki odada bağlansan internete 5-6mbps hızla bağlanırsın 1 duvar yarı yarıya hızı kesiyor bu dandik zyxel modemlerde 11-12mbps için aynı oda içerisinde bağlanman lazım veya kablolu bağlanacaksın. modem alma zorunlu değilse alma bence dışardan vdsl 5 dbi modem al kendine "TP-Link Td-W9960 300Mbps" bu modem 5ghz desteklemesede evinin içinde rahat kullanırsın 2.4ghz olarak wifisini en azından. bu arada modem 8x24 yani 192tl sana satılıcak o modem 5kuruş etmez haberin olsun ısınınca sapıtıyor zyxel modemler bendeki modeli farklı olsada sendekide büyük ihtimal sorun yaratacaktır
    Bu arada türknet daha ucuza 35mbps veriyor ama muhattap yok tabi ortada çağrı merkezleri falan hep meşgul türknetide bir düşün istersen altyapı aynı zaten tt ile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihmra123 -- 11 Nisan 2020; 11:56:33 >
  • Her şey kötü

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    adsl modemde SNMP ne işe yarar
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Servis sağlayıcı fark etmez hepsi evrağınızı türktelekoma gönderiyor yine interneti veren aktif eden türktelekom oluyor yani sadece isimleri değişik muhattap bulabiliyorsanız netspeed de olur milenicom da fark etmez tahhütsüz yapmanız daha iyi olur gerçi türktelekom bana söylediği ilerde üst tarifelere geçebileceğimdi bu arada tt nin verdiği modem 5ghz desteklemiyor yani wifi max 35mbps alırsınız (kablolu bağlantıda sorun olmaz en yüksek hızı alırsınız) benim 230tl yazdığım modemde 5ghz desteklemiyor yani ilerde 100mbps internet alsanız wifi 35 mbps olarak bağlanırsınız (ethernet kablolu 100mbps)
    350tl 4 anten 5dbi dış tp-link vr300 5ghz destekliyor yani ilerde 100mbps net bağlarsanız veya tarife yükseltirseniz wifiden 5ghz den 100mbps alabilrsiniz aradaki fark bu biri max 35 biri daha fazla wifi aktarım hızına olanak sağlamaktadır seçim size kalmış bu arada taahüt bir kere yaptıktan sonra çayamıyorsunuz 192tl modem+200tl kurum+ tarife ücreti derken 600tl gibi bir çayma bedeli çıkarıyorlar karşınıza bir defa elinizi verdiniz mi kolunuzu kapıyor bu türktelekom iptal etmeye korkuyorsunuz. Millet netspeed veya diğer sağlayıcılardan şikayetçi olurken aslında ana hat türktelekomunolduğu için bir bakıma türktelekomdanda şikayetçi oluyor memnun kalanda var şikayetçi olanda bu size kalmış bir durum istediğinizi seçersiniz sonuçta kullanacağınız türktelekom altyapısı olacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihmra123 -- 11 Nisan 2020; 12:50:11 >

• Bulunduğum adreste max 12 mb yi destekliyor ve en yakın erişim saha dolabı 750 mt uzaklıkta ilerleyen zamanlarda fiber hattının geleceği Telekom tarafından söylenşyor. Bu durumda hangi İSS tavsiye edersiniz. Ayrıca fiber de d smart, Telekom veya türkcell süperonline mı sizce....

• zyxel kötü bir marka değil,10 senedir 7/24 çalışan modem var.
  • akuruk kullanıcısına yanıt
    fiber bildiğim kadarıyla 3 şirket veriyordu diğerleri altyapı kullanıyor d-smart bildiğim kadarıyla kendine ait altyapısı yok.
    türkcell daha iyi hizmet verir gibi ama diğerlerine göre hafif pahalı olabilir
    Türksat kablo - Türktelekom - Türkcell şuan için bu firmalar görünüyor fiber sorgulama baktığım kadarıyla

• Bende de VMG3312-B10B mevcut. Ayarlar bu şekilde:

TT işe yaramaz modem veriyor (zyxel)

35Mbps internetim var kablolu da kablosuz da 32Mbps hız alabiliyorum. Yan odada da 27'ye düşüyor, en az çektiği yerde yine 10Mbps civarı verebiliyor.

ZyXEL'in VMG8x serisinden modemini de kullandım Türk Telekom Fiber altyapısında. 2.4GHz ile 90Mbps hız verebiliyordu benzer ayarlar ile. Her ne kadar bu hızı verebiliyor olsa da, 2.4GHz WiFi asla 5GHz stabilitesinde olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi k8s -- 11 Nisan 2020; 16:22:12 >

• o modemlerden cok beklentiniz olmasın cok ucuz bir modem 100tl bandında satılıyor ikinci elleri. Telekom kıralamayla verceigin parayı vs dusunursek ederi bu oluyor maalesef. Bende tp link var oda aynı özellik vs pek yok ama cekimi kuvvetli kullanıyorum suan hızımı eskisi gibi 50ye cıkartmadan almam modem.
  • 24mbps net bağladım kablolu bağlantısında sorun yok zaten kablolu test ettim 21.5mbps, kablosuz modem dibinde test yaptım 20mbps gördü hemen yan odada hatta duvarın dibine bile gittim test ettim 10mbps görüyor sendeki modemde anten biraz daha iyi olabilir ama bu modelde rezalet ttnete gitim 14 gün değişim hakkı var ama iade almıyoruz dedi tamam değişelim tekrar deniyeyim dedim yine aynı 2 gün boyunca 20mhz 40mhz yaptım kanalı oto verdim otodan çıkarıp 11-13 falan denedim tüm ayarları denedim wifi menzili artmadı sendeki farklı modem belki sorun yaşamadın ama bu sözde yeni modelmiş tam rezalet bi halta yaramıyor açıkcası 2. el olarak satmaya çalışıcam internette arttık iade almıyorlar. bir duvar nasıl %50 hızı kesiyor ben hala inanamıyorum komşuda tp link vardı 4 duvar sonrasında bile tek şebeke çeksede 6-9 mbps alabiliyordum sanırım bu modemler sıkıntılı zaten sıkıntılılar hep bana denk geliyor eskidende bir zyxel vardı soğutma paneli iyi olmadığından anakart yanmıştı 150tl ücret vermiştik.zyxel hep dandik modemlerini bana iteliyor nedense

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihmra123 -- 12 Nisan 2020; 15:33:0 >

• akuruk kullanıcısına yanıt
    Bu modemde ellerinde kalmış mı? Cok enteresan bu cihaz inanılmaz harikadır. Tek sorunu wifi ve 35b desteği yok ben bu cihazı openwrt ile kullanıyorum. İki tane ikinci el amıstım. Bu modeme xioami router takın yapabilirseniz orijinal rom yada openwrt yükleyin ddns, torrent, usb cam, adblock sqm qos, vpn ipv6 tunel ve bir çok şey yapmanız mümkün. Wifi cip üzerine bir soğutucu takarsanız wifi sorumsuz çalışır arıza yapmaz ama çok hızlı değil wifi performansı

• P2812 openwrt yükleyip usb wifi takılabilir

• TT işe yaramaz modem veriyor (zyxel)

• Türk Telekom mobil uygulama programından gördüm bu cihazı. Rout nedır veya neye dikkat etmeliyim bilmiyorum. Evde 2 cep telefonu ile 1 tablet ve 1 tv film izlerken o da. İSS yeterli mi ve bu modem ile 12 mb lik sınırsız adsl

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.