Şimdi Ara

TTL ve PWM Lazer Işık Şiddeti Ayarı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimde Arduino Uno ve CNC Shield ile kontrol ettiğim bir CNC Router var bu cihaza lazer bağlantısı yapmak istiyorum.
    Kullanım amacım ahşap,deri vb. yüzeylere resim kazımak

Arduinodan lazeri tetikleyecek 0V ile 5V arası değişken değerleri alabiliyorum yani resimdeki renk tonlarına göre çıkış voltajı değişiyor (Beyaz 0V - Gri 2.5V - Siyah 5V gibi).

Benim sorunum işe şu, alacağım lazer 5500mW fakat sürücüsünün sinyal girişinde TTL yazıyor. İnternetten izlediğim çoğu videoda 2500mW lazer kullanılmış ve lazerin sinyal girişi PWM yada PWM/TTL şeklinde ama benim bulduğum lazerde sadece TTL yazıyor ve anladğım kadarıyla TTL sinyal türü sadece aç/kapa şeklinde çalışmasını sağlıyor yani herhangi bir şiddet ayarı yapılmıyor.

Ben mi yanlış anlamışım acaba bunu merak ediyorum. Yani ben bu TTL girişli lazeri alsam ahşaba farklı tonlarda kazıma yapabilir miyim.

Alacağım lazerin girişi bu şekilde. TTL yazıyor giriş kısmında

Yapmak istediğim kazıma işlemi ise buna benzer bir şey farklı tonlamaları olacak

Öğrenmek istedğim şey şu TTL girişli bir lazerin ışık şiddeti ayarlanır mı yoksa sadece aç/kapa işlemi mi yapabiliriz?

• Konuyu hortlatmak gibi olacak ama, hocam ne yaptınız. Lazer kazımayı yapabildiniz mi? Yaptıysanız sizcen ricam arduino ve arduino cnc shield bağlantılarının resmini atabilirmisiniz acaba. Lazerin elektrik ve ttl bağlantısını merak ediyorum açıkçası en çok.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.