Şimdi Ara

TTM Klan Kulubu (74. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.569
Cevap
0
Favori
57.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu tırt NFS Shift'i oynamaktan kurtulduk nihayet

Forever FORZA
  • Malum demomuz çıktı , oynadım ve ilk izlenimlerim şunlar:

1- Bu oyun alınır 2-3 yıl oynanır

2-Fizk motoru hataları giderilmiş buglar gitmiş sürtünce içe dönmüyor araba (en kıl olduğum şeydi)

3-Hasar fizik modellemesi artmış gelişmiş artık takla bile atıyor arabalar.

3-İllede kokpit olsun isterse çamurdan olsun diyenleride kırmamışlar kokpit koymuşlar.kokpit açı olarak şimdiye kadar en oynanabilir kokpit olmuş ama sağ ayna yok ve modellemeler malesef zayıf

4-Çevre modellemeleri aynı beklediğim gibi forza 2 den çok daha gelişmiş.

5- Araba modellemeleri beklentilerin altında kalmış gerçi zaten böyle büyük bir fizik motorundan çok bir şey beklemiyordum (kişisel olarak) ama son çıkar renderlı resimler ister istemez beklentileri üst seviyeye çıkarmıştı ama malesef araba modellemeleri beklentilerin altında kalmış.

6-Rewind ilk duyduğumda itici gelmişti , ama kullanınca alıştırma için şüper bir seçenek, sanki trainning aid (deneme aracı ) gibi olmuş düşünsenize bir virajı çalışmak, alışmak için 2 km daha atmanıza gerek yok 2-3 kere rewind yap hemen alış viraja

7- Sesler mükemmel

8- zorluk derecesi 5 kademe olmuş oda güzel

şimdilik aklıma gelen ilk izlenimlerim bunlardır.

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maydo72 -- 24 Eylül 2009; 21:19:04 >

• Grafik konusunda ufak bir duzeltme...

46" Tv'mde grafikler cok iyi degil ve demonun bazi yerlerinde kiriklarda gözukuyordu...ayni sorunu Forza2'le de yasamistim. 3'lu ekran sistemime yukledim ayni demoyu...ekran buyuklugu 24" ve grafik yönunden arada daglar kadar fark var!
    24"'de Forza MotorSport III'teki grafiklere adam resmen Oha diyor, O kadar iyi! Ne kiriklar var, kokpit grafigi desen super - herseyiyle mukemmel bir oyun.

Zamaninda Forza2 icinde bakmistim acaba cözunurlugu 720p degilde dahami dusuk diye fakat öyle bir bilgi bulamamistim, aynisini Forza3 icinde arastirdim ve bu oyun 720p deniliyor fakat tahminime göre 32" bir ihtimal 37" buyuklugundeki ekranlarda gayet super gözukur, daha buyuk ekranlarda malesef pek guzel gözukmuyor!

Olay su... 24" ekranimda Turn10'un bizlere sunduklari o superötesi resimler var ya, o grafiklerle yarisiyorum

• Hadi hayırlısı güle güle oynayın demoyu full oyunda beraberiz artık.
  • forza 3 başlığını okudum oyundan sogudum neyseki burdaki yorumları okuyunca içim rahat etti sağolun yorumlarınız için
  • 1-grafikler

öncelikle oynadıgım ekran 17 inç tüplü monitör,grafiklerde gözüme çarpan sadece aa ve köşeli yuvarlaklar,geriye kalanlar beni oldukça tatmin etti.millet bi anda oyuna fos diyince kendi kendime oha dedim,herhalde nfs5 ayarında grafik geldi hiç abartmaya gerek yok grafikler gayet güzel 2.5 senede bu kadarına bravo darısı daha bekliyenlerin başına..... kokpit deseniz benim zaten umrumda değil,nfs hariç hiçbir oyunun beni kokpitten oynattıramaz.ama alın size kokpit der gibi acıkcası az detaylı kokpit sunmuşlar en azından çatlayan cam bekliyordum ama yok

2-sesler

sesleri kimse bişi diyemez sesler müthiş hatta benim istediğim turbolu araçlardaki blowoff sesini bile koymuşlar.menü müziği çok hoş

3-oynanabilirlilik

forza 2 nin sürüş fiziklerini zaten herkes biliyor.bunu anlatmaya gerek yok.fiziklerin direksiyona verdiği tepkiler müthiş arabanın en ufak hareketini hemen direksiyondan oyuncuya hissettiriyor.araçların yapay zekaları forza 2 ye nazaran gelişmiş yolda salak salak gitmiyorlarözelikle benim en cok hoşuma giden olay ise manual vites ile birlikte debriyaj olayı,vites küçültürken ara gazı vermek adamı fena gaza getiriyorforza 2 de bunu otomatik yapıyordu fakat artık debriyaj ile birlikte buda bizim elimizde.hız hissi olarak bence forza 2 ye nazaran daha iyi bir şekilde oyuncuya yansıtılıyor.

ve bişi daha belki farketmeyeniniz vardır joypadde bilmiyorum önce ferrariyi alın ondan sonra yarışa girin ve direksiyonun sol yön tuşuna basın bırakın adamlar gitsin bakın bakalım ne olucak.deli videolar çekicez

• walla burdaki yorumlari okuyunca kendime geldim. grafik meraklilari oyunu yerden yere vurmuslar. goruntuleri gordum gt5 ile yarisamaz shift oynamaya devam diyen yaklasik 10-20 msj okudum. genel olarak turkiyedeki oyunculugada acidim acikcasi. oyunlarda turkce destegini gectim turk bayragi bile olmamasinin en buyuk nedeni bu olmali...

neyse bosverelim bekledigimiz gibi ciktiysa no problemo :)

leaderboards ne durumda? kacinsiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Geymer

quote:

Orijinalden alıntı: vulakil

Erhan simdi istermisin Elegan abiyi sirketten arayip cagirsinlar

quote:

Orijinalden alıntı: wNchstR

Elagan abi bayıldı oyuna,oynuyor şimdi

Bugun Hastayim

Beyler ilk izlenimlerim...demoyu sadece 1 saat kadar surdum fazla degil

- Fizik motoru = Her aracin surus ve tepkisi belirgin bir sekilde ayri ve gercekci
    - Carpisma fizik motoru = Forza2'den bayag bir duzeltmisler ve araclar bir yere carptiginda cok gercekci tepkiler veriyor
    - Grafikler = Forza2'ye nazaran araba grafikleri daha bir cilalanmis ve isiklandirma efektleri daha iyi fakat resimlerdeki gibi superöteside degil!!! Cevre grafigi ise ayni resimlerdeki gibi muhtesem
    - Replay kameralari: Toplam 17 degisik kameradan olusuyor ve her kamera acisinin ayrica degisik acilari vardir yani toplamda 50-60 degisik Replay kamera secenegimiz var
    - Hasar = Forza2'den cok daha ileriye almislar
    - Kokpit, gayet guzel tasarlanmis. Bazi araclarda kokpit biraz fazla koyu/karanlik olmus, bazilarinda ise gayet guzel. Kokpit kamerasi surus acisi yönunden mukemmel yani Forza MotorSport III'te araba ici kamerasiyla yarisilir
    - Ses = Bu konuda 10 numara olmus, araba ici kamerasi olsun, distan olsun hangi aracla surersen sur o guzelim motor sesi superötesi olmus

Sonuc,...
    Harika bir demo olmus bence, en buyuk dusuncem surus fizik motoruydu fakat Forza2'den cok daha iyi bir sekilde gelistirmisler, arabalar daha bir oturakli olmus, carpisma fizigi ve arabanin takla atmasi muhtesem, geri alma secenegi sandigimdan cok daha kullanisli cikti...özellikle pist alistirmalarinda ve Endurance yarislarinda cok ise yarayacaktir.

Safak 27

Merak ettiğim bir konu var abi , kullanısı nasıl acaba arabanın ? Yani oturaklımı yoksa Nfs shift'deki gibi hantal dönüşler yavaşlar mevcutmu

• quote:

Orijinalden alıntı: .:BBR:.

walla burdaki yorumlari okuyunca kendime geldim. grafik meraklilari oyunu yerden yere vurmuslar. goruntuleri gordum gt5 ile yarisamaz shift oynamaya devam diyen yaklasik 10-20 msj okudum. genel olarak turkiyedeki oyunculugada acidim acikcasi. oyunlarda turkce destegini gectim turk bayragi bile olmamasinin en buyuk nedeni bu olmali...

neyse bosverelim bekledigimiz gibi ciktiysa no problemo :)

Babür sen içini rahat tut aynen beklediğimiz gibi çıktı oyun zaten şu oyunu gerçek olarak takip eden kimse hayvani grafikler beklemiyordu. Bunun dışında sürüş fizigi zaten en iyisiydi dahada iyi olmuş, düzeltilmiş. Birde buna daha online gaming, setuplar, car-market, eklenince tatından yenmez bu oyun sen her kafadan çıkan sese bakıp moralini bozma. Bu gün bu oyun hakkında onlarca mesaj yazanların çoğu yarın ilk yeni bir oyun cıktığında zaten forzayı oynamayı bırakacaklar biz bize kalıcaz onun için sen için, rahat tut oyun iyi.

• @W7K2D

1. si bu oyunu shift le filan asla kıyaslama yada karıştırma shift türünün tek örneği
    2. si egerki forza 2 yi gördüysen oynadıysan forza 2 yi katlamış bir oyun seni bekliyor
  • Saol Hakan Abi Siz İyi Diosaniz İyidir. Zaten Hem Bu Konuya Hemde Bzm Cop Olan Forza 2 Konusuna Bakarsak Dedigin Gibi Kimse Hayvani Grafik Beklemiyor Ustune Bide Simulasyon Oyununda Grafigin Haricinde Ustunde Durulacak Daha Onemli Seyler Oldugunu Belirtiyorduk.

Ama Baska Konularda 10larca Balon Cikti İgrencmis Patladi İste Oynanmazki Bu Tarzi Yorumlarini Okuyunca Milleti Bisey Biliyo Oynadi Saniyosun Ama Megersem Oynamamislar Ne Kadar Sacma Oldugu Tartisilir Resimlere Bakarak Yorum Yapiyorlarmis.

Zaten Tabloya Mantikli Olarak Baktigimizda Forza 2 Surus Fiziginin Ustune Kibrit Copu Koyup Sunsalar Gene Super Olucakti. Forza 2'den Gelen Temelleri Saglam Cunki.

Demo Cikti Full'e 1 Ay Kaldi Valla Sayili Gun Cabuk Gecio :)
  • arkadaşlar demoda 5. zorluk seviyesinde direksiyonla ve porsche ile yarışan oldumu ? arabaya imkansız son gaz veremiyorsun yani veriyorsunda çoğunlukla yolun dışına çıkıyorsun arabayı yolda tutmak imkansız gibi , diğer arabalarda sorun yaşamadım 5. zorluk seviyesinde ama porsche başka olmuş resmen canavar bir motora sahip herkes kullanamaz valla , gerçek hayattada böyleyse o araç ben korkudan sürmem valla...
  • 5. seviyede tüm yardımlar kapalı olduğundan aracı zapt etmek epey zor..gaza fazla yüklenmeden ara hızlanmalar ile pist dışına çıkmadan 2 tur biter ama liderlik çok zor :) full oyun çıktığında güzel bir ayar çekince o PORSCHE öyle bi giderki asfaltı ağlatırız bea :))

demodaki tek üzüldüğüm nokta multi olmaması idi,full oyunda hep beraber olmak dileğiyle.. FORZA 3 serverleri dolup taşıcak :))
  • abi diraksiyonu geçtim joypad ile denedim 5.zorluk seviyesinde porsche ile 1. olmak felaket anca 2. olabildim adamlara düzlükte zaten yetişemiyorsun virajlarda anca yaklaşabiliyorsun ondada anca boşluk bulabilirsen yapay zeka geçiş noktalarını resmen parselliyor
  • abiler bide yarış zamanlarımızı scoreboard da görebilicektik nerede bu zımbırtı ?
  • 2. olmakda büyük başarı bence, ben walla genelde porsche ile sonuncu oluyorum gerçi 2 kere denedim , baktım olmuyor diğer arabalarla devam ettim...

bu arada Elegan abi senin 24" monitörlerin marka ve modelini alabilirmiyim ?
  • uzun uzun yazmaya gerek yok. demo cok güzel olmus. sürüs fizigi forza 2 den cok daha tahrik edici :) hele tümsek ve cukurlar insani bastan cikariyor. grafikleri benim hosuma gitti (24" full HD ASUS) bütün gün kokpit kamerasindan oynadim ve simdiye kadar oynanabilirligi en iyi kokpit kamerasi. ve nfs ile karsilastirilacak bir oyun degil. eger konu simulasyon ise (sirasiyla fizik motoru, hasar, ses, grafik) hicbir oyun muhatapi bile olamaz.

biraz forza 2 den R3-R4 klas'a aliskanliginiz varsa porschenin sürüsüde cok güzel hatta en güzeli. cok keskin virajlarda forza 2 dede gaza dibine kadar abanamiyorduk zaten, ama yol biraz düzeldiginde direksiyonu sıkı tutarsan gayet güzel basiliyor. hatta o kücücük pistte 5 bitip 6 ya bile atiliyor. ama sürat felakettir.

oyun süper olmus en güzelide kokpit kamerasi. begenmeyen shift, pirt2 yada diger oyunlari oynayiversin bizahmet. benim isim olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miroglu10 -- 25 Eylül 2009; 3:44:13 >

• Bu aksamki muhabbetler ve oyunlar icin tesekkurler

ulwi,
    Elimdeki 24" monitörun model ve markasi: Samsung SyncMaster 2494HM

W7K2D,
    Forza MotorSport III, NFS Shift ile kiyaslanmaz... biri Arcade, digeri full yaris simulasyonu. Ikisinide oynadim, Shift'i 10 dakika sonra kapamistim. Surus fizigi olarak Forza MotorSport III'ten daha iyisi yok su an konsollarda.

Grafiklere gelince,...
    Turn10 genel olarak yanlis ayarlama yapmislar! Buyuk ekranlarda guzel gözukmuyor Forza MotorSport III, yani göruntu boyutu buyudukce göruntu kötulesiyor ve özellikle AA kiriklari belirgin olmaya basliyor. 32" ve belki 37" ekrana kadar olan TV'lerde ise grafikler cok cok saglam gözukuyor. AA kiriklari yok, araba ve kokpit grafikleri cok daha iyi gözukuyor.
    Bu yinede Turn10'un grafik konusunda hatali bir secenek yaptiklarini degistirmez...cunku buyuk Tv'lerde ayni grafik kalitesini görmuyorsun

Kendi acimdan cok memnunum, yani grafikler konusunda herhangi bir problemim yok cunku Forza MotorSport III'u 24" monitörlerimde yarisacam. Su da baska bir gercek...Forza3, grafik ve fizik motorlari konusunda Forza2'yi cok buyuk farkla gecmistir

Bu arada sana birkac defa chat gönderdim fakat kabul edip gelmedin!!!

Safak 26, baska yok

• quote:

Orijinalden alıntı: miroglu10

uzun uzun yazmaya gerek yok. demo cok güzel olmus. sürüs fizigi forza 2 den cok daha tahrik edici :) hele tümsek ve cukurlar insani bastan cikariyor. grafikleri benim hosuma gitti (24" full HD ASUS) bütün gün kokpit kamerasindan oynadim ve simdiye kadar oynanabilirligi en iyi kokpit kamerasi. ve nfs ile karsilastirilacak bir oyun degil. eger konu simulasyon ise (sirasiyla fizik motoru, hasar, ses, grafik) hicbir oyun muhatapi bile olamaz.

En azından grafigi kökleyip yedirmeye çalışmıyo adamlar yapabileceklerinin en iyisini yapıyolar.Ben zaten fazla grafige önem vermedigim için yorumlarda okuduguma göre oyun süper aralıkda forza 3 zamanı

• quote:

Orijinalden alıntı: .:BBR:.

Babur,
    Vallaha elimde direksyon halen yok ve joypadle Mitsubishi'de arkadaslarim arasinda birinci siradayim,...buna Burak'da dahil
    Hakan, Musa ve Erhan desen cok cok iyi suruyorlar, adamlar ilk 1000'ci sirada geziniyorlar...neredeyse tum yardimlar kapali olarak ve El Manuel takilarak
  • 
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.