Şimdi Ara

TTNET 16mbit paket ama 3.5 mbit geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
1
Favori
623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 1 hafta önce taahhüt yeniledim. Son 3 gündür paket 16mbit olmasına rağmen sadece 3.5 mbit civarı alıyorum ve arada ping yükseliyor. TTNET'i arayıp arıza kaydı oluşturduktan sonra sorunun kendilerinden olmadığını ankastrede yada modemde vb. olduğunu söylediler. Farklı bir modem ve splitter denedim sonuç yine aynı. AKK doldu ama normalde AKK dolunca 5mbit geliyordu,Gece 2-8 arasıda 14mbit falan alıyordum. Sizce sorun ne olabilir? Hat değerlerim ve hız testleri aşağıda.

Hat değerleri:

Gece 2-sabah 8 arası hız testi:

Öğlen hız testi:https://i.hizliresim.com/4MWk17.png

• sorun telekom hizinizi 4 e sabitlemis. teldeki m.temsilcilerini sallayin direk yakinizdaki Telekom binasina gidin once teknik servis bolumune sonra gerekirse cozum bolumuyle gorusup durumu anlatin Ordan cozulur 1 hafyaya cozulmezse bu sefer btk ya sikayet acin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hat değerlerinde bir sıkıntı görünmüyor.
    Kablo/Modem/Ankastre üçlüsüne suç atacaklarsa eğer, onlar normal bu resime göre.
    Size 4Mbit hız tanımlamışlar, sorun orda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suphion -- 26 Temmuz 2017; 11:42:43 >
  • kablo evin içinden geliyorsa o kabloyu değiştir prizi connectorlu al öyle yap direk olarak modeme bağla
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fantom006

kablo evin içinden geliyorsa o kabloyu değiştir prizi connectorlu al öyle yap direk olarak modeme bağla

Konu sahibinin SNR ve zayıflama değerleri gayet yeterli görünüyor.
    Böyle bir masrafa ADSL için girmesinin şu anda hiç bir artısı olmaz.
    Bildiğin verilen hız 4 ile sınırlanmış, bunu ISS ile çözmesi gerekiyor.
  • Cevaplarınız için teşekkürler, yarın telekoma gideyim en iyisi :)

• Arkadaşlar bugün babam sabah benden habersiz gitmiş, telefonla beni arayıp çözüm masasındaki adama verdi. Adam adil kullanım kotası dolduğu için 3.5mbiti geçmediğini ve upload hızının düşük olduğu için pingin oyunlarda yüksek olduğunu söyledi. Bende gece 2-8 arası akk hız sınırlamasının kalktığını söylediğimde; "Ben sadece indirmeler sayılmıyor diye biliyorum ,hız yine sınırlanıyor ayın birinde tekrar düzelir" dedi. Bende babama whatsapp'tanhttps://goo.gl/ccxgcw telekomun akk sayfasını yolladım en alttaki " 2:00 ile 08:00 arasında yapılan kullanımlar AKN’ye dahil edilmeyecektir. Aynı zamanda AKN’nin %100 aşması durumunda bu saatler arasında hız düşümünden etkilenilmemektedir." yazısını adama göstermesini istedim. Sonra babam geri aradı adam ona bizim yapabileceğimiz bişey yok santralden değil serverlardan ana merkezi falan aramanız lazım demiş wtf? Şimdi bir de kendim gidip konuşacağım.

• Sorun direk kısıtlamaları AKK ile alakası yok.
    AKK dolduğunda modem menüsünde yine 16 görmen lazım, sadece yazılımsal olarak kıstılıyorlar, ve geceleri normal oluyor.
    Senin hattını bildiğin normal 4Mbite (5 bile değil, AKK ile 5 olması lazım) çekmişler.

Zaten AKK sınırındasın, istersen 1ine kadar bekle, AKK'yi bahane gösterip ilgilenmeme ihtimalleri yüksek çünkü.
  • suphion kullanıcısına yanıt
    Hocam modem menüsünde 4mbite sınırladıklarını hangi menüden görebilirim?

• Dün ttneti bağlattım.Aynı saçmalığı bana da yaptı i..eler.En son altyapıya bahane buldular.Bugün kapattırdım.İnternetsizim ama mutluyum soyulmuyorum. 520TL'de avantajlardan faydalandığım için ücret çıkardılar. Çok komikler.Resmen mafya olmuşlar.Rezil etmesini bilirim ben bu soyguncuları.Umarım fatura gönderirler de tüketici haklarında haksız olduklarını gösterip burada ve daha birçok yerde rezil ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 27 Temmuz 2017; 18:26:5 >
  • 0mBuStMaN 0 kullanıcısına yanıt
    Türk Telekom'u ara 16 Mb'a yükseltmelerini iste itiraz kabul etme ısrar et yükseltirler
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0mBuStMaN

Hocam modem menüsünde 4mbite sınırladıklarını hangi menüden görebilirim?

Adsl hızı gelen 4096 yazıyor. O 4MBit demek işte. Akk değil direk gelen 4Mbit

• Çok kurcalamaya gerek yok sebebi belli modeme gelen hızı düşürmüşler Hızını tekrar yükseltmenin garanti yolu ayın 1 i olduğunda müşteri hizmetlerini arayıp hızını 16 mbite sabitlemelerini istemelisin.
  • Az önce aradım adsl hızının 4mbite sabitlendiğini 16mbit olması gerektiğini söyledim, güncelleme falan yaptı şu an 4,7 mbit alıyorum aynı eskisi gibi ama adsl hızı yerinde şu an 8191 yazıyor, 16000 olması gerekmez mi dediğimde gece 2den sonra değişeceğini söyledi. 2'den sonra düzelmediyse tekrar arayacağım.

• Evet tahmin ettiğim gibi 8mbite sabitlenmiş şimdi tekrar aradım. İlk başta 12ye yükseltti sonra 16ya yükselttirdim ama kopma olabilir dedi.

• Modem TP Link sanırım. tavsiyem var. geçen ben evde yokken sorun olmuş, ailem aramış arıza kaydı açıp hızı düşürmüşler. sonra kendim hallettim. oku yap olursa yaşadın :)

Arayüzden gelişmiş ayarlar / ADSL gel

ADSL modu: ADSL2+

ADSL Tipi: Annex A

Bitswap Etkin ( tik varsa kaldır )
    SRA Etkin ( tik varsa kaldır )
    SNR marjın yükselecek ( modem reset )

Hattını müşteri hizmetlerinden yada bayiden 16'ya sabitlettir. ( sorun yaşayacağını bilsen bile )

online işlemlerden hat bilgilerime gel. ( adsl hızı yazan yer )

ekran görüntüsü al kaydet. Twitter'den TTDestek hesabına tweet at. hattım 16 olmasına rağmen x değerine sabitlemişsiniz lütfen 16'ya sabitleyin falan yaz. senden adsl no falan isteyecek, özel mesajdan kanıt olarak ekran görüntüsünü at ( online işlemlerdeki 16 megabit yazan görüntüyü )

ben böyle yaptım 1 saat sonra 16'Ya tekrar sabitlediler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phorever -- 28 Temmuz 2017; 3:26:52 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.