Şimdi Ara

TTNET Bağlantı Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 3 gündür bağlantı da kopma sorunu yaşıyorum. Herhangi bir paralel telefon yok. Başka bir hatta sorunsuz çalışan modem ile değişiklik yaptım, kabloları değiştirdim ama farkeden birşey olmadı. Ttnet port değişikliği yaptı yinede olmadı. Son olarak teknik personel geldi kablolarda bağlantı yerini söküp bantlayıp gitti sorun devam ederse haber verirsiniz dedi ama malesef sorun hala devam ediyor. Bazen 1 saat bazen 5 dk bağlanıyor sonra kopuyor modemi açıp kapatınca düzeliyor. Sorun fırtınanın olduğu gün(İstanbul)başladı, bunla ilgisi varmı bilemiyorum. Bundan sonra ne yapmam lazım

• Benim nette pazartesi gününden beri gidip geliyor.

Teknik eleman geldi ölçtü biçti, sorunun eve giren kablolarda olduğunu söyledi. apartman girişine kadar çok iyiymiş fakat eve girince sinyal bozuluyormuş. 5. katta oturuyorum bir kaç gün içinde kabloları değiştirip tekrardan arayacağım TTNet'i, hızımın yükseltilmesini isteyeceğim.

Bağlanıyor sonra hemen kopuyor. Her bağlandığında ulaşılabilir hız değerleri değişiyor, 2Mb/sn civarında oluyor genelde. Hız testi sonuçları da down: 1Mb/sn up: 450 Kb/sn değerlerinde oluyor.

Pazartesiye kadar kablolar sağlamdı da şimdi mi bozuldu. Sizce bu durum mümkün mü, kablodan olma ihtimali var mı?

Belki de vardır; çünkü dairenin içindeki kablolar sorun çıkarmıştı da değiştirmiştik eskiden, şimdi de aşağıya inen kablolar arızalanmış olabilir. Kooperatif evleri bunlar, en adi malzemeler kullanılmış. Deprem olsa Allah korusun.

Kabloları değiştirince sonuçları buraya yazarım.

• Kabloda sorun varsa ben şu an nasıl nete bağlanabiliyorum?

Bunu da sormadan edemiyorum, yine de kabloları değiştireceğim. Kendim değiştiririm fakat apartmanın içindeki kutunun içi o kadar karmaşık ki sanki dolaşık ip yumağı gibi, şimdi bir dokunsam diğer dairelerinki gider bu seferde. Ben zaten tek başıma hangi kablonun bana ait olduğunu bulamam.

İyi geceler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cyborg_1981

Kabloda sorun varsa ben şu an nasıl nete bağlanabiliyorum?

Bunu da sormadan edemiyorum, yine de kabloları değiştireceğim. Kendim değiştiririm fakat apartmanın içindeki kutunun içi o kadar karmaşık ki sanki dolaşık ip yumağı gibi, şimdi bir dokunsam diğer dairelerinki gider bu seferde. Ben zaten tek başıma hangi kablonun bana ait olduğunu bulamam.

İyi geceler...

çok basit 2 adet 9v pil alıp + ve - leri ni birleştirip bakloya bağlayınız aşşağıya inip ölçme cihazı ile voltajı ölçersiniz
    ve 18v gelen kablo sizin kablonuzdur kolay gelsin tabi ölçme aleti yoksa elektirikçiyi çağırmaktan başka bişey yapamazsınız

• Aslında aynı hatta telefonda bağlı çevir sesinde hiç bir sorun ve parazit yok. Tekrar arıza kaydı bıraktım bakalım ne sonuç çıkacak. Eğer düzelmezse uydunete geçmek zorunda kalacağım.
  • Şu an itibarı ile hala kablo değişmedi.

İlginç bir şey fark ettim; net akşamları bağlanıyor, kopmuyor ama yavaşlık var. Web'de gezmek işkence. Nasıl bir kablo sorunu ise bu anlayamadım, kablo akşam olduğunu anlıyor demek ki. Kabloyu değiştirmeden de T(ey) T(ey)Net'i aramak istemiyorum.

Telefon hattını ölçtüğünde 40-50V gibi bir değer okursun, ADSL hattını ölçtüm her hangi bir volt değeri görülmüyor.

Qarakedi arkadaşım konuna ortak oldum, kusura bakma. Aslında up'lanmış oluyor, iyi bir şey.

Herkese iyi geceler...
  • Bugün elektrikçi geldi ve kabloyu değiştirdi, Cat6 kablo çekti. Kablo sıva altından yani borudan yürümedi o da binanın dışından çekti. O kadar adice yapılmış ki; 5 katın telefon kablosunu da tek boru içinden geçirmişler. Birinci katta tek boru içinde 10 çift tel geçmiş oluyor.

Bir hafta sonra ilk defa gündüz nete bağlandım.

Bağlantı değerleri mucizevi bir şekilde yükseldi ama netin gece kopmamasını hala açıklayamıyorum. Şimdi TTNet'i aramanın zamanı geldi.

Değerleri aşağıya yazıyorum.

Modem: Airties RT-205TT (Ver: 3.0.0.5)

Hat Modu: ADSL_2Plus/AnnesA

ADSL Hızı (Kb/sn): 3066 / 637
    Ulaşılabilir Hız (Kb/sn): 16604 / 1171
    SNR (dB): 2.0 / 2.0
    Hat Zayıflaması (dB): 2.8 / 0.8
    Güç (dB): 2.1 / 1.1

Hızımı 8Mb/sn yaptırsam yine kopmalar olur mu? Bu değerler iyi mi?

İyi akşamlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyborg1981 -- 25 Nisan 2012; 19:57:54 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cyborg_1981

Şu an itibarı ile hala kablo değişmedi.

İlginç bir şey fark ettim; net akşamları bağlanıyor, kopmuyor ama yavaşlık var. Web'de gezmek işkence. Nasıl bir kablo sorunu ise bu anlayamadım, kablo akşam olduğunu anlıyor demek ki. Kabloyu değiştirmeden de T(ey) T(ey)Net'i aramak istemiyorum.

Telefon hattını ölçtüğünde 40-50V gibi bir değer okursun, ADSL hattını ölçtüm her hangi bir volt değeri görülmüyor.

Qarakedi arkadaşım konuna ortak oldum, kusura bakma. Aslında up'lanmış oluyor, iyi bir şey.

Herkese iyi geceler...

Sorun değil.

Bendeki sorun modemdeymiş. Hat farklı bir modemde sorunsuz çalışıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.